• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canımı acıtan olay! ve Aklında biri olup başkasıyla evlilik düşünenler?

Hata yapmışsın ve hala aynı hataya devam ediyorsun
Böyle bir konu açan insana tavsiyen ne olurdu

Başkasının derdiymis gibi yazdıklarını bı tekrar oku

Çelişkilerle dolu. O kişiyi unutup önüne bakmalisin

Aklında başka biri varken , kimseyi tanımanı tavsiye etmem . Tanıyacağın kişiye haksızlık olacağını düşünüyorum. Gönlün kalbin ne istiyorsa ö şekilde yap.

Dogru yolu bilmak istiyorsan önce yaptiklarinin hata oldugunu kabul edeceksin. Kendini aklamaya calisma. Bu sekilde asla kurtulamazsin bu saplantidan. Bak burda herkes soyledi hatalarini ama sen israrla redediyorsun. Biz seni tanimayiz etmeyiz, senin anlattigin 2 cumleden hatali oldugunu gorduk ve soyluyoruz. Sen de bunu kabul et. Kimse de kusursuz degil. Ne hatalar yapiyor onsan. Sen de insansin sen de yapmissin. Evet benimde hatalarim vardi demek bu kadar zor olmasa gerek. Ama sen yaşın itibariyle bunu anlamakta zorluk cekiyorsun. Hatalarini kabul ettikten sonra 2. aşamaya geciyorsun.
Simdi bir adama 1 yil boyunca hic bisey hissedememek sonrasinda aşka dönüşmez. Yasadigin sey kesinlikle aşk degilmis. 1 yil cok uzun bir süre birseyler hissetmek icin. Siz kendi sevgi ihtiyaciniz yuzunden bu adama yönelmişsiniz. Sonra da yasadiginiz seyi ask sevgi sanmissiniz. Simdi bunu anlamazsiniz ama ilerde gercek aski tattiginizda o xaman anlayacaksiniz bu dediklerimin dogru oldugunu.
Son olarak da simdi hayatiniza giren kisi icin bir kac sey soylemek istiyorum. Adam aklinizin baskasinda oldugunu anlamis. Onunla da boyle ilkiyle oldugu gibi garip bir iliski icerisine girerseniz, yani belki severim diye adami hayatiniza alirsaniz iliskiniz cok sorunlu olacak. Siz sevmeye cabalarken adam bunlarin hepsini gorecek ve buyuk ihtimalle ilki gibi baskasina yönelecek. O zaman da siz ayni ilkine hissettiginiz gibi is isten gectikten sonra ona da asik oldum sanaacaksiniz. Cunku kuş yuvadan uctu elden gitti. Elden giden hep kiymetli olurmus zaten. Biriyle sirf iyi biri diye, size cok ilgili ve iyi davraniyor diye cıkmayın. Bu saglikli bir iliski turu yaratmiyor. Daha ilk gorusmede ona karsi birseyler hissedip hissedemeyeceginizii anlarsiniz zaten. Evet ben bu adamdan etkilendim onu tekrar gormek istiyorum diye ayrilmiyorsaniz ilk gorusmeden, 2. gorusmeyi yapmayin. Umarim faydali olur yazdiklarim.

Teşekkür ederim yazdımlarınız için. Durumu tam açıklamamış olmamın insanlar üzerindeki bi çok soru işaretini yorumlarda gördüm. Dahası olan bişeyleri bilemeden haklı olarak yorumlamak onların bilceği bişey hepsine hoşgörüyle baktım ama ben zaten suçsuzum demiyorum. Anlatılmamış bişeyi bana ısrarla suçlusun böyle yapmışsın suçluşun hayatında biri olan adamla konuşmuşsun gibi şeylere üzüldüm çünkü ben konuşmadım bile demek istediğim buydu. Ben o zamanlar yaşadığım veya o zaman nasıl yaklaştıysam duruma onu anlattım. Artık tabi düşüncem ve ruh halim değişti. Böyle bişeyin gelecekte gerçekten iyi olmamış denilme ihtimalini biliyorum. Bu karşıma çıkan kişiyede haksızlık etmek tabiki hiç istemiyorum dediğim gibi konuşmasıyla beni iyi hissettirdiği ve bağladığı bişey var. İlk görüşmede bunu denicem dediğinizi. Burda çoğu kişiden farklı yorumlamışsınız teşekkür ederim tekrar

İyi,tamam, kanmışsınız. Yaşınız buna müsait eyvallah da diğer erkeği de siz kandırma peşindesiniz? Ayrıca bu neyin acelesi? Nispet peşindesiniz bence!

Yaşa neden bukadar takılı kaldınız anlamıyorum insanı fikrini düşüncesini böyle burdan heleki yaşla ölçmenizi doğru bulmuyorum. Evliliğe de gitmiş olursam eğer diye bi açıklama yapmışım orda evleniyorum demedim. İlerde böyle bi durum olursa demek istedim. Teşekkür ederim ama yazdığınız yorumladığınız için. Ben nispet veya koskançlık veya her ne yakıştırdıysanız şuan sırf bu tarz şeyler için evlilik düşüncek biri değilim. Evlilik bu hadar hafife alıncak bişey değil.

Size Allah'ı hatırlatan biri başkasıyla konuşurken sizi yedekte tutup umut vermez. Aileniz de siz de iyi çocuk sanmışsınız ama değilmiş.

Ana tema; Allah, Allah, Allah
Asıl konu, nasil ikinci kadin oldugunuz, adamin hayatinda biri varken nasil iliskinizi bile bile devam ettirdiginiz.
Sana Allah'i hatirlatani sevecegine baska kizin gunahina girmeseydin.

Yine söylim ama burda ben herşeyi açık açık anlatmadım eminim ondan dolayı böyle düşünüyosunuz hayatında biri olduğundan haberim yoktu sonradan konuştuğumda. Öğrendikten sonra hayla benimle görüşmesini devam ettirdi ve ben biç bi şekilde görmek görüşmek konuşmak istemedim.

İnancımdan dolayı sabrım, tevekkülüm kuvvetlidir şükür. Buraya kimseye göstermediğim, söylemediğim duyguyla döktüm. Korkum şu karşımdaki kişiyi sevebilirsem aklımdaki kişiyi unuturmuyum yani artık sadece mazide kalıp canımı yakmanın yanına bile yanaşamicakmı böyle bişey olcakmı.

Bence siz tevekkülü çok yanlış anlamışsınız. Bizim toplumda zannedilir ki tevekkül eden insan eziktir, aciz ve pasiftir. O yüzden siz yapmış olduğunuz eyleme tevekkül adını verebiliyorsunuz. Tevekkül zor durumlarda elinden geleni yapıp gerisini Allaha bırakmaktır. Sizin yaptığınız gibi önce birini reddedip, sonra onu sevip başkasıyla konuştuğunu bile bile "o benim için hayırlıdır belki ben onu evliya gibi sever beklerim rabbim onu bana verir" demek değildir. Karaktersizliğini görüp terk etmektir, üzülse bile önüne bakmaktır tevekkül. Keşke dediğiniz gibi tevekkül etmiş olsanız.

Bence siz tevekkülü çok yanlış anlamışsınız. Bizim toplumda zannedilir ki tevekkül eden insan eziktir, aciz ve pasiftir. O yüzden siz yapmış olduğunuz eyleme tevekkül adını verebiliyorsunuz. Tevekkül zor durumlarda elinden geleni yapıp gerisini Allaha bırakmaktır. Sizin yaptığınız gibi önce birini reddedip, sonra onu sevip başkasıyla konuştuğunu bile bile "o benim için hayırlıdır belki ben onu evliya gibi sever beklerim rabbim onu bana verir" demek değildir. Karaktersizliğini görüp terk etmektir, üzülse bile önüne bakmaktır tevekkül. Keşke dediğiniz gibi tevekkül etmiş olsanız.

Ben buraya o zaman yaşadığım ve yaptığım eylemleri yazdım şuanda fikrim zikrim farklı.

Gerçekte olması gerektiği için böyle olmuş olabilir bu benim içimde yaşadığım duyguydu o amanlar daha zordu tabi şimdi durumu kabbullenmek dışında yapılması gereken bişey olmadığını biliyorum. En yakın yaşanan bişeyden sonra ertesi gün insanın içinde çok şey değişebiliyo. Bazı insan bi çok şeyi fazlasıyla dış hayatında belli eder ama ben böyle bi insan değilim sadece burda yazıya döktüm.

Yapmışsın bir hata, geçmiş bitmiş. Ki farkındasın da hata olduğunun. O vakit olanları değiştiremeyeceğimize göre hatana yorum yapmak bana düşmez. Bence hemen başka biriyle görüşmemelisin. Kendi kendine olmanın, bu duyguları yaşıyor olabilmenin bile tadına var. İlla bir koca gerekmiyor ki, çok üzülme çok düşünme. Bırak içinde ki duygular zamanla bitsin tükensin, sonra bakarsın hoşlandığın sevebileceğin birileri var mı diye. Acele etme. İyi ki o adamdan kurtulmuşsun, evlenseniz daha beter olurdu durumun, şükretmelisin.

Yapmışsın bir hata, geçmiş bitmiş. Ki farkındasın da hata olduğunun. O vakit olanları değiştiremeyeceğimize göre hatana yorum yapmak bana düşmez. Bence hemen başka biriyle görüşmemelisin. Kendi kendine olmanın, bu duyguları yaşıyor olabilmenin bile tadına var. İlla bir koca gerekmiyor ki, çok üzülme çok düşünme. Bırak içinde ki duygular zamanla bitsin tükensin, sonra bakarsın hoşlandığın sevebileceğin birileri var mı diye. Acele etme. İyi ki o adamdan kurtulmuşsun, evlenseniz daha beter olurdu durumun, şükretmelisin.

Gerçekten teşekkür ederim yazınız için. Elimden geleni yapıcam o zamandan bu zamana insanın fikir düşüncesi değişebiliyo. Gerçekten ilerde düşündüğümde gülceğim bi durum belki ama o zamanın yaşadığın acısı farklı yapıyo insanı.

İlk önce aklımdaki kişiden dolayı çekdiğim acıyı anlatmak istiyorum.

Uzun zamandır hayatımı zorlaştıran yaşadığım bir sorun var ve bu canımı yakıyo içim acıyo. Bu acı beni Allaha daha çok yakınlaştırdı. Allah'a sığınarak geçirdim her günümü. Benimle evlilik düşünen birini reddettim sevmediğim için. Sürekli peşimdeydi ve hayla ısrarlarına devam etti ben bir zaman sonra sevmeye başladım bu 1 yılı aldı. Bi söz var "Sana Allahı hatırlatanı sev" ben böyle yaptım. Annemin çok ısındığı ve ailemin istediği biriydi. Annem hep söylerdi bekle zamanla seveceksin diye anlamıyodum. Konuşup görüştüğümde de geç olmuştu çünkü başkasıyla beraberdi benim bundan haberim yoktu ve yarı yolda bırakamayacağını söyledi artık geçirdiğim her saat zehir oldu bana çekdiğim ızdırap gibi tarif edemiyorum. Gördüğüm duyduğum her bir olayında daha çok yıkıldım 2 yılımı çok zor bir şekilde ondan başkasıyla olmak istemeden geçirdim. Çok istedim ömrümün sonuna kadar onla olayım. Unutmak çok zor eminim ama alıştığımı düşündüğüm her seferinde karşıma çıktı kendini unutturmadı hayatında biri varken benle görüşmesini kesmedi aradı, yazdı. Ben sürekli bunlara kanıp bir gün hayatımda ömür boyu olacağını düşündüm. Önüme çıkan kişilere şans vermedim reddettim. Hayırlısı böyle diyerek ama Allah'tan da gönlümdekini bana hayırlı eyle diyerek dualarda bulundum hep. 4 ağustosta nişanlanacağını duyduğumda yıkıldım Allah'ım aklıma mukayyet ol diyerek geçmiyo. Sağlığımdan olmaktan ve olanları kabul edememekten artık canım yoruldu. Yoluma bakmaya zorlanıyorum. Biliyorum Allah bir kolaylık verir, sabrın mükafatını verir. Böyle bişeyi yaşayan gerçekten nasıl bişey olduğunu ve beni anlicaktır.
O kadar çok şey oldu ki burda anlatamadığım.
Tohum toprağa giznelirse yeşerir ama ben buraya dökmek istedim içimdekileri.

Asıl konuda şu;

Karşıma biri çıktı bu yakın zamanda ve sanki sürpriz gibi çıktı. Aklımdaki kişinin nişanının olacağını öğrendikten sonra çıktı. Gerçekten çok zor zamanlar geçirdim ve nişan olayı beni daha zor duruma soktu kabullenmek çok zor. Onunla bi hayatım olsun isterken olmuyo olması beni çok üzüyo. Allaha sığındım dualarımda hep gönlümdekini hayırlı eylemesini istedim olmadı. Eminim bunu yaşamış olan çoktur onlarda anlicaktır beni. Ama karşıma çıkan kişiyle konuştukça hayata bağlanıyorum sanki. Düşünüldüğünde hayatımda olunca beni mutlu etcek ve gerçekten sevcek biri. Nasibim dir belki diyerek şans vermek istiyorum. Bu tabi ciddi bir başlangıç olcak. Eğer evliliğe gidersem aklımdan tamamen silinmiş olcakmı emin değilim. Konştuğum kişi atlatmaya çalıştığım bişeyin olduğunu farketti anladı yani. Biri aklımdayken böyle bişeyin olmasını istemem karşımdaki kişiye bunu yapamam. Aklınızda biri varken evlenmek...düşünemiyorum bile. Bunu yaşayanlar varmı? Yardımcı olun. Lütfen anlatırmısınız?

Sizinle paylaşıp biraz olsun rahatlamak istedim yorumlarınızı,düşüncelerinizi bekliyorum..
ona eski aşklarından bahsetme ve tabiki karşıdakine şans ver diğerini hayli hayli unutacaksın merak etne.

Yine söylim ama burda ben herşeyi açık açık anlatmadım eminim ondan dolayı böyle düşünüyosunuz hayatında biri olduğundan haberim yoktu sonradan konuştuğumda. Öğrendikten sonra hayla benimle görüşmesini devam ettirdi ve ben biç bi şekilde görmek görüşmek konuşmak istemedim.

Yahu neymiş bu açık açık anlatmadığınız büyük ulvi sır?
Tam anlatmadığım için insanlar yargılıyor bık bık bık... Neymiş o anlatın bakalım?
Hoş esas nokta ortada kimse size hak vermeyecek çünkü yaptığınız şey yanlış

Yahu neymiş bu açık açık anlatmadığınız büyük ulvi sır?
Tam anlatmadığım için insanlar yargılıyor bık bık bık... Neymiş o anlatın bakalım?
Hoş esas nokta ortada kimse size hak vermeyecek çünkü yaptığınız şey yanlış

Neyi açıklamam gerekiyosa açıkladım nasıl benim bık bıkım sizi rahatsız etti anlamadım ?

Neyi açıklamam gerekiyosa açıkladım nasıl benim bık bıkım sizi rahatsız etti anlamadım ?

Canım sen ne yazdığının farkında değil misin?
Seni eleştirenlere yazdığın her cevapta " ben açık açık herşeyi yazmadım, tam herşeyi yazsam aslında....." diye yazıp durmuşsun.Tek tek çıkartıp buraya mı ekleyeyim?
Merak etme çok dikkatli okuyorum, ve bunu soruyorum sana anlatmaıdğın ne var da insanların eleştirilerini kabul etmiyorsun? :işsiz:

Back