• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Canımı acıtan olay! ve Aklında biri olup başkasıyla evlilik düşünenler?

Ha belki zamanla sevebilirsin ama bi kıpırtı, bi hoslanma varsa gir o işe, yoksa cok buyuk risk..

ilk bahsettiğiniz kişiyide engelleyin her yerden o kızcağızada yazık gerçekten inşallah tez vakitte nişanlanacağı kişinin nasıl biri olduğunu anlarda tekmeyi basar:KK20:

Ben dahil burada birçok kişi aldatılıyor, evlilik arifesinde terk ediliyor, bazıları 3 çocukla ortada kalıyor, neler neler.. bdv'yi okuyorsundur.. üzücü zor durumlar, yakın zamanda ben de terk edildim, ben de unutamadım, acı çekiyorum ama hayat devam ediyor.. eğer sen bu durumu bu kadar zor yaşıyorsan psikolojik olarak bir sorunun var demektir.. mutlaka üzülür insan ama senin hayatın ve mutluluğun sadece bir insana bağlı olamaz.. eğer bir uzmana gidersen muhtemelen sana konulacak teşhis depresyon olacak.. ve sen depresyondayken hayatına birini alman pek doğru olmaz, hem dediğin gibi o insana haksızlık olur geçmişi unutamadığın için, hem de bu ilişki sağlıklı olmaz..

Herşeyi açığıyla anlatmadım ama benle görüşmesinin yanlış olduğunun farkındaydı ama yapıyodu ben bu yalnışı yüzüne karşıda söyledim kesinlikle böyle bi durumda benle konuşmasını görüşmesini istemedim herşeyi engellemeye çalıştım. Ben kimseye kin gütmedim kızın suçu yok yapılmaması gereken şeyi engellemeye çalıştım sadece yani - artık benle görüşmesini.
engellemeye çalıştım diye bir şey yoktur engellemek yada engellememek vardır inanmıyorum kusura bakma

benimle görüşmemesini söyledim derken, bunu ona bırakana kadar kendin uygulasaydın ya?

ayrıca tevekkül ettim dua ettim deyip duruyorsun, tevekkülü çok yanlış anlamışsın sen. allahım bana onu hayırlı eyle diye dua etmek tevekkül olmaz siz bir daha araştırın. o sana hayırsızmış ki bir türlü olmuyormuş, bunu görebilseydin bu kadar ağlayıp sızlayıp drama yaşamazdın.

Doğru ama tevekkül derken neyi kastettiğimi anlamamışsınız. Dualarımad o zaman yaşağıdığım süreçte yapılanlardı.
Sevdiğim dediğin adamı aklından sök at başkasıyla beraberken hala senle görüşebiliyorsa karaktersizin biridir Allah uzak etsin onu senden

ikinci bahsettiğin kişiyi tanımaya çalış ama kaptırma kendini zaman ver kendine biraz

Çok teşekür ederim iyi hissettiren yorumunuz için.

size istediğinz cevabı vereyim o zaman
unutamazsın ve böyle sevmişken unutamıyacaksın
evlensende baska biriyle hep onu hatırlayacaksın

engellemeye çalıştım diye bir şey yoktur engellemek yada engellememek vardır inanmıyorum kusura bakma

Engelledim demiyorum çünkü engellemiş olsaydım hayla karşıma çıkmıyo olurdu. Demek istediğim buydu.

Ana tema; Allah, Allah, Allah
Asıl konu, nasil ikinci kadin oldugunuz, adamin hayatinda biri varken nasil iliskinizi bile bile devam ettirdiginiz.
Sana Allah'i hatirlatani sevecegine baska kizin gunahina girmeseydin.

Tevekkül...İnanç..Hayatta en çok sinandığımız şey keşke başarabilsek hakkıyla inansak tevekkül etsek.İnandım dersin kibir yaparsın ama öyle bir ters köşe olursun ki ne olduğunu şaşırırsın Allah der ki bak inancin bu kadarmis O yüzden çok emin konuşmamak lazım bu konularda..Ayrıca çok gençsin ne bu acelen hayatını bir erkeğin merkezine oturtma eğer gerçekten inanıyorsan hayatının merkezinde ALLAH olsun.O yüzden dine mal etmeyin yaptığınız hataları Her kötülük insandan her iyilik Allah tan dır.

Evet yorumları da kastettim herşeyi orda açık yazmadım. Ben kesinlikle benle konuçmasını istmedim hertürlü engele bulundum. Demek istediğim bana istemediği bişeyi yapıyomuş izlenimi verdiği için benle olmak istediğini zannetmemdi kanmam buydu. Ama kimse sevmediği istemediği biriyle olmak istemez.

İyi,tamam, kanmışsınız. Yaşınız buna müsait eyvallah da diğer erkeği de siz kandırma peşindesiniz? Ayrıca bu neyin acelesi? Nispet peşindesiniz bence!

Hayatında biri olduğunu bilerek o kişiyle görüşmeye devam etmissiniz. Nişanlanacağı kadın sizi bilmemiş ama siz bir umutla onu beklemissiniz. Baştan kaybetmissiniz yani. Aslında aşk değil o adama duyduğun elde edememe hırsı. Karsındaki kişiye şans ver gez dolaş. İlk görüşte aşka inanmam eşimi tanıdıkça sevdim.
Kesinlikle katiliyorum bu gorusleri dikkate alin..

Unutmak çok zor eminim ama alıştığımı düşündüğüm her seferinde karşıma çıktı kendini unutturmadı hayatında biri varken benle görüşmesini kesmedi aradı, yazdı. Ben sürekli bunlara kanıp bir gün hayatımda ömür boyu olacağını düşündüm. Önüme çıkan kişilere şans vermedim reddettim.

Aklinda biri varken baskasiyla ilgilenmek iliski degil celiskidir.Onunki de celiski seninki de celiski. Simdi baska bir adamla ilgilenme vakti degil. Once senin bu adami unutman gerekiyor ki saglikli bir iliski yasayabilesin.

Son düzenleme:
O unutamadığın adama ulaşılmaz konumda olduğu için bu kadar takıksın sana Allah'ı hatırlattığı gibi ulvi şeylerden değil, olayı güzelleme. Belki o kadar sevmeyecektin aslında ama adamın başkasıyla beraber olduğunu, nişanlandığını falan duyman senin reddedilen kişi konumuna düşmeni sağladı, gururun incindi, beraber olamayacağın için "ulaşılmaz" konuma geldi ve kafayı taktın. Gerçekten sevdiğini düşünmüyorum o yüzden ikinci kişiyi direkt reddetmeden tanımaya çalışmanı, bu adamla da görüşmeyi bırakmanı tavsiye ederim.

Dogru yolu bilmak istiyorsan önce yaptiklarinin hata oldugunu kabul edeceksin. Kendini aklamaya calisma. Bu sekilde asla kurtulamazsin bu saplantidan. Bak burda herkes soyledi hatalarini ama sen israrla redediyorsun. Biz seni tanimayiz etmeyiz, senin anlattigin 2 cumleden hatali oldugunu gorduk ve soyluyoruz. Sen de bunu kabul et. Kimse de kusursuz degil. Ne hatalar yapiyor onsan. Sen de insansin sen de yapmissin. Evet benimde hatalarim vardi demek bu kadar zor olmasa gerek. Ama sen yaşın itibariyle bunu anlamakta zorluk cekiyorsun. Hatalarini kabul ettikten sonra 2. aşamaya geciyorsun.
Simdi bir adama 1 yil boyunca hic bisey hissedememek sonrasinda aşka dönüşmez. Yasadigin sey kesinlikle aşk degilmis. 1 yil cok uzun bir süre birseyler hissetmek icin. Siz kendi sevgi ihtiyaciniz yuzunden bu adama yönelmişsiniz. Sonra da yasadiginiz seyi ask sevgi sanmissiniz. Simdi bunu anlamazsiniz ama ilerde gercek aski tattiginizda o xaman anlayacaksiniz bu dediklerimin dogru oldugunu.
Son olarak da simdi hayatiniza giren kisi icin bir kac sey soylemek istiyorum. Adam aklinizin baskasinda oldugunu anlamis. Onunla da boyle ilkiyle oldugu gibi garip bir iliski icerisine girerseniz, yani belki severim diye adami hayatiniza alirsaniz iliskiniz cok sorunlu olacak. Siz sevmeye cabalarken adam bunlarin hepsini gorecek ve buyuk ihtimalle ilki gibi baskasina yönelecek. O zaman da siz ayni ilkine hissettiginiz gibi is isten gectikten sonra ona da asik oldum sanaacaksiniz. Cunku kuş yuvadan uctu elden gitti. Elden giden hep kiymetli olurmus zaten. Biriyle sirf iyi biri diye, size cok ilgili ve iyi davraniyor diye cıkmayın. Bu saglikli bir iliski turu yaratmiyor. Daha ilk gorusmede ona karsi birseyler hissedip hissedemeyeceginizii anlarsiniz zaten. Evet ben bu adamdan etkilendim onu tekrar gormek istiyorum diye ayrilmiyorsaniz ilk gorusmeden, 2. gorusmeyi yapmayin. Umarim faydali olur yazdiklarim.

Sizin o şahıs ile görüşmeniz baştan yanlış...

Normal bir insan o kişiden çoktan tiksinmişti...

Kendimden örnek verecek olursam :
Benim 4 yıl bir ilişkim oldu... geçen aylarda 4 yıllık sevgilimin başkasıyla sözlendiğini sosyal medya dan öğrendim... ve öğrenir öğrenmez sevgilimi her yerden engelledim...

Ulaşılmak istemeszeniz kimse size ulaşamaz... topu adamın üzerine atmayın bence. Sizde deli gibi başkasıyla birlikte olan birini elde etmek için dua lar etmişsiniz...
Allah a sığınmak bu değil.

Mutsuz olmanız gayet normal şimdi. Iki kadını kandırmaya çalışan o şahıs ta umarım ve dilerim ki her zaman mutsuz olur. Onu allah a havale edin, her yerden engelleyin.

Asıl konunuza dönecek olursam :

O kişiyi tanımaya çalışın... baktınız ki sevmiyorsunuz, bitirirsiniz. Yapacak birşey yok.

2 sene evvel hiç aklımda olmayan biri yakınlarım tarafindan bana yakıştırılmış ve bu düşünce iki tarafa da bildirilmistik ben de istemese de bir müddet sonra bu fikre alıştım karşı taraf maddiyata sorun etti duygularını açıklamadı bana ancak davranışları ile bana umut verdi ben zaten olmayacak diye unutmaya çalışırken onun sıcak tavırları güzel sözleri neticesinde hep bir acaba ile yaşadım beklesem belki olur bile dedim 1 ay önce evlenmek üzere olduğunu öğrendim aklımda kaldi mi hayır ben de görüşmeler yaptım belki ısındığım biri olsa ben de evlenecektim. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben bu yaşa kadar şunu öğrendim unutamam diye bir şey yok insan canını toprağa koyuyor onu bile unutuyorum zaman geçince. Senin durumun psikolojik ben de bir zamanlar aynı şeyleri düşündüm. Ama şimdi anladım ki Allah daha hayırlı kapılar açıyor gun geliyor deli gibi istediğin bir şeye çok şükür ki Rabbim iyisini biliyor dediğin oluyor. Karşına çıkan kıymetleri değerlendir. Sen kendin unutacaksın emin ol. Eğer konusmak istersen özel de yazabilirsin. Hakkında hayırlısı olsun.

Back