Canan Tan-Piraye

akıcı, sürükleyici, bir çırpıda okunabilecek, çok derinliği olmayan, izlediğimiz konak dizilerine benzer çerez tabir edebileceğimiz bir kitap.
yorulmadan, çok üzerinde kafa yormadan kitap okumak isterseniz tavsiye ederim.

güzel bir hikaye 1 günde okudum.çok etkilendim çünkü doğuda bunlar malesef yaşanılan şeyler.çoğu kişiye belki basit bilindik bir hikaye gibi gelebilir belki ama ne olrusa olsun herşeyiyile mükemmel!

benimde hoşlanarak okuduğum kitaplardan biri...

Bende 1 günde okudum.Çok beğendim.Ama En son yürekler ölür kitabında bittim bittim.Okumadıysan tavsiye ederim.

kitabı dün bitirdim...
sıkılmadan okunuyor,dili akıcı....
güzeldi...

sürükleyici,etkileyici sıkılmadan bir sonraki sayfayı merak ederek okuyabileceğiniz güzel bir kitap bence...tavsiye ederim...

çerez niyetine okuncak kitaplardan ama güzel cok güzel. kitabın sonunda hüngür hüngür ağlamaktan kalaylı bi küfür sallamaktan alamadm kendimi. ben olsam bende pirayenn davrandıgı gibi davranr haşimi affetmezdm fakat sonunun böle olcağmı bilsem bilmiorum üzücü yada acizliğnin cezasını cekti demek dahamı doğru olur :KK43: şöyle hayatlarını baskalarının istedgine göre yaşayan evde kuzu dısarda aslan kesilen ailesinin sözünden cıkamayan erkeklerden nefret edıorum :kızgın:

cok uzuldum agladım ne oldu bana anlamadım. hıkayenın ıcıne grmıste yasamıs gbı oldum. oturdum 1 saat esıme anlattım bırde kaydirigubbakcemile5
o bıyık altından heyecanıma gülüyordu ama 1 hafta toparlayamadım desem abartmam :kedi:

Ben bu kitabı okudum ve inanılmaz etkilendim ilk aklıma gelen şey 'dizisi olmalı' ağladım göz yaşımı tutamadım hemen kendimi pirayenin yerine koydum çok kötü oldum herkese tavsiye ederim. :çok üzgünüm:

Kitabin yarisina kadar okudum, Piraye dis hekimligi icin Diyarbakira gidiyordu kocasi dukkan almisti.. kitabi kaybettim malesef :KK43:

Daha önce yorum yaptimmi hatirlamiyorum..
Bi nefeste okunuyor,yalan degil.. Hikaye hic yabanci degil..
Bizden,kendimizden, encokta bu etkiliyor..

Kitabı dün gece bitirdim.Evet bi solukta okudum diyebilirim.Ama sonu kötü bitmesi kötü.:gitme:

Yazarın iki kitabını okudum ilk Alevden Küle Eroinle Dansı ikinci olarak yapılan yorumlara dayanamayarak Pirayeyi...Tek beğendiğim yönü akıcılığı oldu...Okumaya başlıyorsunuz hızla sürükleniyor hikaye bu yönden çok başarılı.Fakat üşenmedim saydım tam 22 kere duyumsamak fiili,55 kere de ayrımında olmak fiili kullanmış yazar.Her gördüğümde inanılmaz sıkıldım sanki kelime kıtlığı varmış gibi ayrımındayım,ayrımındaydı falan filan..Yine de konu olarak güzel diyebilirim.İki farklı kültürden insanın evliliklerinin sonuçları ve gerçeğe çok yakın bir hikaye olması konuyu çekici kılmış.Sonuç olarak yazarın Alevden Küle Eroinle Dans kitabından daha başarılı buldum.
Anlatım dili açısından:10/3 :umursamaz:
Seçtiği konu :10/9 :kahve:
Karakterlerin betimlenmesi/işlenişi:10/6:1closedeyes:

sürükleyici bir kitap yalnız biraz türk filmi tadında gibi geldi bana
dizisini yapsalar çok tutulur eminim

güzel kiştap tavsiye ederim

BENDE YENİ BAŞLADIM BUNDAN ÖNCEDE EROİNLE DANSI OKUMUŞTUM HARİKA GERÇEKTEN ÇOK SÜRÜKLEYİCİ YÜRAĞİM SENİ ÇOK SEVDİ VE EN SON YÜREKLER ÖLÜRÜ DE OKUDUM GERÇEKTEN ÇOK HARİKA KONULARI VAR ÇOK GÜÜSELLERR HERKESE TAVSİYE EDERİMM..::lepi:

"Yaşamaktan çok ölmeyi istiyorum inan ki " öyle demiştin Haşim dinlemedim seni duymadım , anlamadım , suçluyum...
Hep bir adım önde oldun benden , hep ! Senden öcümü aldığımı düşündüğüm anda bile benden öndeydin . İşte gene karşıma geçmiş "Nasıl istersen öyle olsun" diyorsun ."Ama , ben de sana öyle bir ceza veririm ki ..."
Verdin !
Bu yükle yaşamak cezaların en büyüğü değil mi ?
Senin ölümünde ki payımı düşündükçe , nasıl soluk alabilirim ben ?
Yaşaa nasıl umutla bakabilirim artık?
Kendinle beraber beni de öldürdün Haşim .
Beni de...

"Ablam benim" diye sarılıyor Şehriban
Sözümü bu kadar dinleyebilmiş.Biraz önceki suçlayıcı ifadesinden sıyrılmış , beni avutmaya çabalıyor.

"Bitirme kendini ablam , karnında ki çocuğu düşün..."
Bileklerime kolonyalar döküyor. Su içirmeye çalışıyor .

"Bırak beni" diyorum "iyiyim ben"
Titreyen ellerimi karnımın üzerinde gezdiriyorum.
Duydun mu bebeğim ?babamız yok artık...
Şu çirkin dünyaya daha güçlü doğmak zorundasın .

"Son bir şey isteyebilir miyim senden ? Oğlumun adını Haşim koyar mısın ?"
Gel artık bebeğim .. Gel artık !
Daha fazla bekleyecek gücüm kalmadı .
Bak , baban da bende sabırsızlıkla yolunu gözlüyoruz senin .
Gel artık Haşim ARTUKOĞLU!
Babanın adını yaşatmak için gel artık...

En çok son sayfası etkilemişti beni.. Herkese öneririm.. =)

bana da klasik türk filmi senaryolarını anımsattı.
ama çabucak biten insanı içine alan bi kitap.yüreğim seni çok sevdiden daha çok beğendim ben pirayeyi.

X