Canan Tan-Piraye

çok kısa sürede okuduğum bi kitap yurtta herkesin elinde dolaşmıştı bittikten snra arkadaşlarla birlikte ağlamıştık :KK1:

şiddetle tavsiye ederim bayılmıştım ben bu kitaba canan tanın bence en güzel kitabıı..

ben okudum klasik canan tan kitabı..anlatımı güzel insanı içine çekiyor ama edebi açıdan çok bir değeri yok

ben okudum ve gerçekten okuduğum kitaplar içinde stephenie meyer in göçebesinden sonra en çok etkilendiğim kitaptır. şiddetle tavsiye ederim :)

Bittikten sonra,
BİR KİTAP BÖYLE BİTEMEEEEZ. diye ağladığım bir kitaptı.
Karakterleri yaşadığım bir kitaptı.
Okuyun, kaybedeceğiniz bir şey olmaz derim:)

Son düzenleme:
tam bir yazlık kitabı bana göre. :) dili basit kurgusu güzel sürükleyici okurken insanı yormayan bir kitap. son sayfalarını okumayıp ertesi güne saklamak istediğim ama dayanamadığım kitaplardan biri

İlk sayfalarında tipik bir genç kız kitabı derken sonlara doğru elinden bırakılamayacak bir hal alıyor doğrusu.Son sayfalarda göz yaşları sel olup akıp gidiyor.Gerçeğin ve hayatın ta kendisi anlatıldığından herkesin kendinden bir parça alacağı muhtemeldir.

ben okudum klasik canan tan kitabı..anlatımı güzel insanı içine çekiyor ama edebi açıdan çok bir değeri yok

Katılıyorum arkadaşım Canan Tan'ın tarzı bu ama edebi açıda hiçbir değer taşımıyor..

Kafa boşaltmak için okunabilir,zaten konular ve karakterler nerdeyse birbirinin aynı..

Aldım eve geldim 7 gibi okumaya başladım.. Gece 3ü geçiyordu bitirdim.. Güzeldi:KK54:

Büyük bir keyifle okudum Piraye'yi...

Piraye,Haşim,Lamia Hanım öyle tanıdık geldi ki bana,merakla bir solukta bitiriverdim kitabı.

Aşkı,sevgisi uğruna özveride bulunan,prensiplerini,hayallerini askıya alan Piraye

Kararlarının arkasında duramayan,direnme gücü zayıf,yaşamına şekil verecek en can alıcı konularda bile ailesine HAYIR demeyi öğrenenemiş,başkalarının döktüğü kalıba giriveren yumuşak bir hamur,kişiliğini yabancı ellere teslim eden,aile olmanın idrakına varamayan Piraye'nin başını yakan Haşim,

Çocuğunun tercihlerine,geleceğine,kişiliğine,analığı,babalığı alet ederel ipotek koyan,müdahaleci,karar mercii,eli ve dili her yere uzanan,karışan Lamia Hanım,

Bizim toplumumuzda öyle çok ki...

Canan Tan'ın muhteşem anlatımıyla hayat bulan Piraye'de çok sey bulacaksınız.

güzel kitaptı ama canan tan ın bütün kitapları birbirinin neredeyse aynısı..
Yüreğim seni çok sevdiyi okuyup ardından pirayeyi okumuştum ve benim gibi yapan varsa farkedecektir, kitaptaki kızın tavrı diğer kitaptakiyle aynı. resmen yazar, okuyucuyu salak yerine koymuş. Olayın özü aynı, kızın duruşundan tutun ailesi vs vs herşey aynı..
özünde iyi kitap, lafım yok :)
ama canan tan ın kitaplarından birini okumak yetecektir :)

okudum bu kitabı.konu güzel toplumsal,hep karşılaşılan bir aile tipi konu alınmış ama çok yüzeysel anlatılmış,okul yıllarıyla öyle uzatılmış ki asıl konu apar topar anlatılmış bence daha farklı olabilirdi.

Canan Tan okumaya Piraye ile başladım.. Çok etkilendim ve Pirayenin ardından Yüreğim Seni Çok Sevdi adlı kitabını da okudum. Gerçekten çok beğendim bir solukta okudum diyebileceğim kitaplardı. Mutlaka okuyun derim ben :)

Canan Tan 'ın nerdeyse tüm kitaplarını okudum... En son pirayeyi okudum gerçekten güzel bir kitap insan ister istemez kendisiyle bütünleştiriyor... Her anı o kahramanlarla birlikte yaşadım .... kısa zamanda da bitirdim , sonu merak içinde beklendiği için bırakamıyorsunuz elinizden ( sırf o yüzden uykusuz kaldığım geceleri bilirim ) :)

Canan Tan ın okuduğum 2. kitabıydı.bilindik bir hikaye belki ama
kendine özgü anlatımı bir o kadar güzel geldi bana..epey oluyor okuyalı..

kültürel çatışma, doğu ve batının arasında kalan hayatlar..

pirayeyi çok beğenmedim nedense. önyargılı olmamak adına canan tan kitabı olan en son yürekler ölürüde okudum.o da çok tat vermedi bana.

harika bir kitaptı elimden düşmedi çok beğendim

X