- 22 Ekim 2017
- 6.499
- 21.218
- 478
Kucukken sabaha karsi ezan okununca cok korkardim ve bilinmeyen ne dedigini anlamadigim bir varligin beni alip gidecegini dusunur yorgan altinda aglardim. Herkesin ayni hassasiyet gostermesini bekleyemezsiniz. Namaz kilmayan bir insanla kilan birisinde ayni tesiri yaratmadigi gibi bebege de huzur verip vermedigine kimse hukum koyamaz cunku anlamaz cocuklar . Bu kadar duygusal bakilmasi gereksiz.Ezan sesinden bile rahatsız olunuyorsa diyecek bişey bulamıyorum.
Arkadas ironi yapmis namaz kilmayan ezandan kacan cehape zihniyeti diye bangir bangir bagiriyor insanlar o sebepNe alakası var chp liler namaz kılmıyor mu? Saçmalamışsınız...
Nereye sikayet ediyoruz? Bizim muezzin kadar kotu okuyan yokturdur herhalde. Turkler neden var gucuyle bagirarak ezan okurlar hic anlamam. Ezan yumusak ve naif okunmali. Baska turlu duyanlarda nasil guzel duygular uyandirsin ki.
Insanlarin siyasi partiler uzerinden ayristirilmasindan nefret ediyorum. Insanlarin birbirini şucu bucu diye yaftalamasindan da nefret ediyorum. Ayristirilmanin dikalasini yasadigimiz şu gunlerde, oturup halimize gulmeyelim bence. Cunku bu aglanacak halimize gulmek olur. Her mahallede ezandan rahatsiz olan bir teyze vardir demek de yanlis bir genelleme olur. O teyzelerden cok fazla tanidigim var ve daha ezandan rahatsiz olani hic duymadim. Aksine sabah ezanindan huzur buldugunu soyleyip o saatte kalkip cam acip dinledigini soyleyrn genc chp'li arkadaslarin oldu. Ezandan rahatsiz olmak demek kesin chp'li demek degildir. Ezandan rahatsiz olan birinin genel olarak dinlere ve o dinlerin ibadetlerine saygisi yokturdur. Ama her dine ve o dinin ibadet sekillerine, o dine mensup insanlara saygili olmamiz gerekiyor degil mi?Of ne alakası var ya.. Şaka yaptım ŞAKA!! Onla ilgili şaka yapma, bunla ilgili şaka yapma. Aman onu gücendirme, bunu alındırma.. bıktım ya.. gülüp geç ne var bunda? Ülkenin gerçeği değil mi siyasi taraflar, prototipler?? Oturup halimize gülmeyelim mi? Her mahallede vardır ezan sesinden rahatsız olan chpli teyze.. gözümün önünde canlandı böyle bir mizansen.. suç mu işledim? Kalp mi kırdım? Beni tanımadan bana oradan böyle atıp tutamazsın.
Siz başkalarına bakmayın içinize sindiysse alin derim.hem ezan sesi çok huzur verir.zaten sabah ezaninda değil ezan bomba patlasa çocuklar uyanmaz. ha bebek uyandı diyelim emzirir veya sutunu incitir tekrar uyur,belki bikac gün sürer, kısa sürede alışır bence..Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
İronide de bir edep olmalı ama. Halkın bir kısmını yaftalamak çok çirkin. bir yerde tecavüzcü çıktı diye bütün bütün orada yaşayanları aynı kefeye koysak ne olurdu?Arkadas ironi yapmis namaz kilmayan ezandan kacan cehape zihniyeti diye bangir bangir bagiriyor insanlar o sebep
İronisinde ben kendi adima edepsizlik bulamadim o kendi adina ironi yapmamis magicat ana haberlerde beyin yikayan a haber gibi kanallarda resmen boyle yapiliyor onu yansitmis kendisiyle alay etmis yazan arkadas.İronide de bir edep olmalı ama. Halkın bir kısmını yaftalamak çok çirkin. bir yerde tecavüzcü çıktı diye bütün bütün orada yaşayanları aynı kefeye koysak ne olurdu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?