Cami yanında oturmak

neyse çatışmayalım o zaman
Allah dualarınuzı kabul etsin iyi akşamlar

cok sükür hepimiz müslumanız inanclıyız ama gercekten sesi fazla olabiliyo heleki arife günü bayramlarda yada kimisi camide cok mevlut okutan oluyo yani psikolojik olarak yıpranırsın seste olur ben 4 sokak ötedeyim genede ses var yani baya ben uyanıyosam cocuk hayli hayli uyanır

Bu konuda mesele 'ses' değil mi.
Ezan hangi dilde olursa olsun ses işte.
Kaldı ki Türkçe okunması söz konus dahi olamaz.Ezan evrenseldir,çağrıdır.
Bir orijinalliği var.
Türkçe konusunda çok hassassınız bu belli.
İnanın ben de öyleyim.
Türklük,Türkçe,Türkiye aşığı bir insanım.
Ama biraz fazla olmamış mı?
Anlamını da çoğu müslüman bilir.
Kuranı defalarca Türkçe olarak da hatmetmiş biri olarak söylüyorum, okuduğumuzu anlamak çok önemli.
Bu konuda da haklısınız.Ama Kuran başka,ezan başka konumda.
Peki Arapçayı neden anlamıyoruz?Bu millet eskiiiiiiden bilirken, neden bilmez olmuş.
Bunu da biliyorsunuzdur değil mi?
Sakın cevabı vermeyin
Biliyorsanız kafi.
Burası yeri değil bu konuların,yasak çünkü.

Bu arada az evvel inanılmaz havai fişek sesleri geldi.
Sabah da yazmıştım, düğün salonu var bir yerlerde.
Ödüm koptu.
Ama oluyor,yapacak bişey yok.
Bu da bir ses işte.....

Peki Arapçayı neden anlamıyoruz?Bu millet eskiiiiiiden bilirken, neden bilmez olmuş.
Bunu da biliyorsunuzdur değil mi?
Sakın cevabı vermeyin
Biliyorsanız kafi.
Burası yeri değil bu konuların,yasak çünkü.
Yasak diyorsunuz ancak gayet güzel konu açıyorsunuz o ne olacak?

Yasak diyorsunuz ancak gayet güzel konu açıyorsunuz o ne olacak?
Konuyu ben mi açtım?
Saptıran konuyu ezanın diline getiren siz değil misiniz sevgili üye?

Tartışmayalım.
Herkes dilediğince yaşasın.
Aynı bayrağın altındayız.
İyi akşamlar dilerim

Konuyu ben mi açtım?
Saptıran konuyu ezanın diline getiren siz değil misiniz sevgili üye?

Tartışmayalım.
Herkes dilediğince yaşasın.
Aynı bayrağın altındayız.
İyi akşamlar dilerim
Lütfen söyleyinsenize, eskideeen beri arapçayı anlarken neden birden anlamaz olmuşuz?

Hoparloru camınıza yakın değilse sorun olmaz

Cami yanında yazlığı olan tanıdıklarım var. Bebek bir kaç zaman sonra alışır bence.

Neden konu "Ayy ezandan rahatsız olan defolsun gitsin tmm mıaaa" ya bağlanmış. Merak ediyorum gerçekten. Yani bu bir ses ve bebek bunun ulvi bir namaza çağrı sesi olduğunu anlayamıyor haliyle, korkuyor, ağlıyor. Babaannemin eski evinin tam karşısında cami vardı, her sabah ezanına uyanırdım. Sıçrayarak değil ama bir bebek sıçrayarak uyanabilir, korkabilir. Yüksek bir ses sonuçta ve cami hoparlörleri malumunuz epey şiddetli. Yakında eviniz varsa da fazla gürültülü olabiliyor. Gerçekten bazılarının konuyu algılama şekillerine inanılmaz şaşırdım.

Öncelikle hiç dindar bir insan değilim, öyle başlayayım. Yani camiler ezan sesi bana hiç öyle huzur falan vermez özel olarak.

Annemle babamın evi hani şu sıklıkla haberlerde filan duyduğumuz, büyük katılımlı cenazelerin kalktığı camilerden birinin bitişiği. Sizde gene arada iki apartman varmış, bizde sadece taksi durağı var 2000 yılında taşınmıştık. Ben bu zamana dek ne kendimin ne de aileden birinin caminin varlığından rahatsız olduğunu hatırlamıyorum. Çok büyük bir cenaze olduğunda otopark sıkıntısı oluyor, apartmanın önüne kdat park ediyorlar, arabamızı çekemediğimiz oluyor ama o da kısa sürüyor zaten.
Yalnız bebek konusunda haklısın. Benim kızım annemlerde kaldığımızda uyanıyor maalesef ezan sesine. Sabah ezanı sorun değil çünkü sağolsun kendi zaten normalde de sabah ezanından önce uyanıyor ama diper ezanlardan biri denk gelirse de uyanıyor.

Bu kişiden kişiye değişen bir durum. Kimi rahatsız olur kimi olmaz. Başlığı görünce bile tartışmaları tahmin ettim

Amma abartmissiniz yani, her gun rutin olarak gunde en az bes kez, gunun farkli saatlerinde ki bunun icinde gece ve sahabin erkende saatleri de olmak uzere yuksek sesle, evinizin yanibasinda ya da dort bir yaninda okunan seyden rahatsizlik duymak neden garipseniyor ki! Dunyanin en normal seyi oysa, her gun evinizin dibinde sabahin korunde son ses disko muzigi acsinlar da dinleyin madem.

Saygiyla falan da alakasi yok, inanmayan bir suru insan da var , onlara saygi nerede o zaman? Kimse de ben rahatsiz oluyorum demeye cesaret edememis. Ben oluyorum arkadasim, ki ev caminin dibi de degil, ramazan davulcusu da ayni hikaye. O inancin inananlari icin bir yuksek dini mana iceriyor olabilir, ama baskasi icin gurultuden ibaret olabilir bu. Kendi evimizde, cami kapiyorum olmuyor, sanki evin icinden geliyor ses, bir tanesi bitiyor, oteki basliyor, daha o bitmeden otekisi basliyor, sesler birbirine karisiyor, ortaliga kuru gurultuden baska da bir sey cikmiyor.

Ben bir çok camii olan bir yerde oturuyorum. Tövbe yarabim ama bazen hocalar o kadar abartıyorlarki sanki gırtlar yarışı var..Namelerle, bagırmakta başka hiç bir duygu vermiyen bir güruh halin de ses...
Bazı hocaları dinlemek insana huzur veriyor. Yani sesi o kadar açmalarında ve bağırmalarına gerek yok. Ama anlamıyirlar ve anlatamazsınız maalesef.

Ne kadar acı ki, bir gün o rahatsız olduğunuz camiye, er yada geç yolunuz uğrayacak!..

Vay be, şeytana yapacak iş bırakmayacak insanların olduğu bir ülkede yaşıyormuşuz da, haberimiz yokmuş
EZAN'I MUHAMMEDİ'DEN Bir tek, ''İblis!'' rahatsız olur. Ezan Sesini duyunca direk kaçar.

Ben bu topiğe yazanları uyardım değil mi?
Konu caminin kendisi değil, konu sahibesinin bebekleri varmış, ses konusunu dile getirmiş dedim, konuya dini ve siyasi yorumlar yazmayın da dedim değil mi?

Eh o zaman günah benden gitti.

Konu sahibesi sizden herkes adına özür diliyorum, sorunuzun amacı anlaşılmamış veya anlaşıldığı halde bilerek saptırılmış ve maalesef siz ses demişsiniz, üyeler daha konu başlığını görüp sizin içeriğinize bakmadan Allah ne verdiyse dalmışlar, siyasi ve dini yorumlar, polemik vb yasak olduğundan konunuzu kapatmak zorunda kalıyorum ne yazık ki.

Şimdi bu topik için yeterli kib olduğunu zannetmiyorum, rica ediyorum ne kadar polemik, dini ya da siyasi yorum varsa kibleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…