neyse çatışmayalım o zamanBu bir takıntı değil. Olması gereken diyeceğim ama çatışacağız. Ben okuduğumu anlamayı, Türkçe sözcüklerle ölçüp tartarak dua etmeyi yeğliyorum. Yemek duasını da Türkçe yapıyorum, uyku duasını da. Bazı kelime ve kelime grupları dilimize çok fazla yerleşmiş kullanmamaya çalışıyorum ama başarılı olduğum söylenemez. Dil bir milletin hazinesidir. Sahip çıkmaya çalışıyorum kendi fikrimce. Dediğim gibi ben doğru bulmuyorum ama bulanlar çoğunlukta ki şu an arapça okunuyor.
Kadınlar Kulübü’nde sadece bu konuda içeriğin dışına çıkılmış gibi davrandığınız için size minnetlerimi iletiyorum.
cok sükür hepimiz müslumanız inanclıyız ama gercekten sesi fazla olabiliyo heleki arife günü bayramlarda yada kimisi camide cok mevlut okutan oluyo yani psikolojik olarak yıpranırsın seste olur ben 4 sokak ötedeyim genede ses var yani baya ben uyanıyosam cocuk hayli hayli uyanırArkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
Bu konuda mesele 'ses' değil mi.:))) Anlamını manasını biliyorum. Ama bu olay araştırmaya açık olmamalı bence. Sadece bu da değil başka birsürü şeyde ülkede düzenleme gerektiğini düşünüyorum. Böyle böyle asimile oluyoruz
Yasak diyorsunuz ancak gayet güzel konu açıyorsunuz o ne olacak?Peki Arapçayı neden anlamıyoruz?Bu millet eskiiiiiiden bilirken, neden bilmez olmuş.
Bunu da biliyorsunuzdur değil mi?
Sakın cevabı vermeyin
Biliyorsanız kafi.
Burası yeri değil bu konuların,yasak çünkü.
Konuyu ben mi açtım?Yasak diyorsunuz ancak gayet güzel konu açıyorsunuz o ne olacak?
Lütfen söyleyinsenize, eskideeen beri arapçayı anlarken neden birden anlamaz olmuşuz?Konuyu ben mi açtım?
Saptıran konuyu ezanın diline getiren siz değil misiniz sevgili üye?
Tartışmayalım.
Herkes dilediğince yaşasın.
Aynı bayrağın altındayız.
İyi akşamlar dilerim
Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
Arkadaşlar merhaba
Saygiyla falan da alakasi yok, inanmayan bir suru insan da var , onlara saygi nerede o zaman? Kimse de ben rahatsiz oluyorum demeye cesaret edememis. Ben oluyorum arkadasim, ki ev caminin dibi de degil, ramazan davulcusu da ayni hikaye. O inancin inananlari icin bir yuksek dini mana iceriyor olabilir, ama baskasi icin gurultuden ibaret olabilir bu. Kendi evimizde, cami kapiyorum olmuyor, sanki evin icinden geliyor ses, bir tanesi bitiyor, oteki basliyor, daha o bitmeden otekisi basliyor, sesler birbirine karisiyor, ortaliga kuru gurultuden baska da bir sey cikmiyor.
Art niyetlerinle sana iyi forumlar. .Yerlere yatıp tepinen insanlar..Ne kadar duygulu yazmışsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?