- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.814
- 248
Canım inan bana inançlı olmakla alakası yok. Cami yanında ev çok zor. Eşimin köyüne gittiğimizde yaşıyoruz aynı sorunu. Sadece sabah ezanında değil tüm vakit ezanlarında hem çocuk sıçrıyor hem biz. Zor olur yani.Arkadaşlar merhaba
Biz bayadır ev bakıyoruz bir türlü bulamadık derken bir ev beğendik içimize sindi caminin yanında ev ama çevremizdekiler caminin yanından ev alma diyor iki tane bebeğimiz var sabah ezanında uyanır diyorlar ben inançlı bir insanım ezan sesinden rahatsız olmam ama bebek için sorun olur mu cami arada iki ev var sonra bizim baktığımız ev geliyor birde hep cenaze mi göreceksin dediler kafam karıştı. Cami yakınında oturanlar cami sorun olur mu sizce ?
Ezanın aslı arapça ve arapça okunması gerekirArkadaşım evler çuvala girmedi ya? E para da senin, en ufak bir şey düşündürüyorsa başka evlere bak çünkü o ses yavrucak için travma yaratabilir. Mutlaka içine sinen başka ev bulursun, hatta o beğendiğiniz evin inşaat firmasının başka semtlerde inşa ettiği evler olup olmadığını öğrenin. Aşağı yukarı aynı oluyor çünkü firmadan çıkan evler.
Ayrıca ezan sesinden rahatsız oluyorum diye bu benim dinlere saygısı olmayan, dini ritüellere de aynı şekilde yaklaşan biri olduğum anlamına gelmez. Ayrıca evet arapça okunmasından rahatsızım. Kime ne? Çık sokağa, sor bu ülke vatandaşına kaçı biliyor güzelim “ezanın” anlamını? Kim merak edip de bakmış-araştırmış? Böyle geldik böyle gidiyoruz. Belki Türkçe okunsaydı daha çok insan fayda görürdü. Söylenecek çok şey var da neyse.
Amacim polemik yaratmak degil gercekten bilmedigim icin soruyorum , neden arapca okunmasi gerekiyor?Ezanın aslı arapça ve arapça okunması gerekir
Madem bu kadar Türkçe aşığısınız neden profilinizdeki mesaj ingilizce,üye adınız neden ingilizce
Rahatsız olmanız da evet saygısı olmayan anlamına gelir
Ben bu ülkedeki hiçbir dini ritüel ve kutsal saydıkları şeyden rahatsız olmuyorsam bu da benim saygılı olduğum anlamına gelir
Artı olarak ben ve benim çevremde inançlı olan herkes ezanın türkçe açıklamasını biliyoruz,zaten isteyen inanan araştırıyor istemeyene de zorla kimse birşey yaptıramaz
Hmm demek ezanın aslı arapça diye arapça okunması gerekir. Ne kadar güzel bir neden... Zaten bu gidişle arapça olacak ülkenin dili hepiniz rahatlarsınız :))Ezanın aslı arapça ve arapça okunması gerekir
Madem bu kadar Türkçe aşığısınız neden profilinizdeki mesaj ingilizce,üye adınız neden ingilizce
Ben bu ülkedeki hiçbir dini ritüel ve kutsal saydıkları şeyden rahatsız olmuyorsam bu da benim saygılı olduğum anlamına gelir
Artı olarak ben ve benim çevremde inançlı olan herkes ezanın türkçe açıklamasını biliyoruz,zaten isteyen inanan araştırıyor istemeyene de zorla kimse birşey yaptıramaz
Ayrıca Desmond Hume, sevdiğim bir dizideki karakter. Bakınız sevdiğim bir dizi, bir hobi, bir ilgi alanı. Din değil yani güzel kardeşim. Dinle alakalı bir şey değil. Sarımsakla soğanı ayırın artık.Ezanın aslı arapça ve arapça okunması gerekir
Amacim polemik yaratmak degil gercekten bilmedigim icin soruyorum , neden arapca okunmasi gerekiyor?
Bildigim kadariyla ezan dua degil , cemaate namaz vaktini hatirlatip camiye ve namaza davet etmek icin okunuyor yaniliyor muyum? Bunun arapca olma zorunlugu neden? Senelrdir hep merak ederim , sizin yorumunuza rastlayinca bildiginizi dusunerek soruyorum
Anladim , tesekkur ederim aciklama icinezanın arapça okunmasının sebebi şudur ki:
1-islam evrensel bir din olduğu için, dünyanın her köşesinde ezan aynı şekilde duyulmalıdır.
2-ezanın ahengi arapçadır, türkçe okunduğu zaman ahengi bozulur.
3-ümmet tarafından bu böyle uygun görülmüştür.
Ayrıca dünyanın neresine giderseniz gidin aynı okunduğu için ezan vaktini anlarsınız. O ülke dilinden okunsa tabiki anlayamazdınız.
İnşallah konu kapanmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?