Cami yanında oturmak

sanmam önceki evimize yakın camii vardı cami ile ev arası sanırım 5 ev ikie dükkan hiç rahatsız olmadım çocuk için bişiy diyemem

AnaYol kenarında ve cami yakınında oturmayı tercih etmem
Şu an bi işyerinin yakınında oturuyoruz gece aktif burası araçlara mal yükleniyor indiriliyor
Gürültü olduğu gibi evin içinde
Bi daha tövbe yani ara sokak sakin bi ev bulacağım

Ne güzel işte..bende ev alırken camiiye yakinmi diye sormuştum eşime..aksine ezan sesinin az duyulduğu evlerden hiç hazetmem.mutlaka ezan sesini duymaliyim.yalniz aldığımız evde yinede istediğim gibi duyulmuyor üzülüyorum.

Camii ile aramda üc bina var çocuğum olsaydı tercih etmezdim sabahın o sessizliğinde ezan sanki bizim evden okunuyor ben rahatsız değilim ama bir çocuk için yüksek bir ses

tren yolu uzerınde oturan var...anayola yakın oturan var...bellı bır sure sonra alışır....sessız neresı varkı...benım olduugm yerde her sabah erkenden sorumsuz annelerın sokaga saldıgı cocukların sesiyle uyanıyoruz...gece yarısı olur almazlar daha cocukları ıceri...keşke ezan sesiyle uyansakta huzur bulsak.

Biz çok yakınında olmamamıza rağmen çok yüksek şekilde evin icinde oluyordu ezan sesi herkes duygusal yaklaşmış her zaman ki gibi huzur verir falan filan ne alakası var bebeğin korkmasıyla
ha haaa....buda siizn gibi benım fikrim...ben huzur bulurdum ..bebegımde bulurdu bana gore...valla kopek havhavıyla uyananda var...sarhos naralarıyla uyananda...kavga sesiylede uyanan var...yuksek muzık sesiylede....yanı hangi birşeyden kacacagız onu anlatmaya calıştım...ezan sesinden korkan bir bebekte hiç duymadım...ayrıca artık cok yuksek ses varsa soyleyın onun ayarlaması yapılıyor....diyanete bildirebilirsiniz...hoporler cok rahatsız ediciyse.

Siz görmediniz ama yukarda yazan arkadaş var kesin korkmaz ezan sesi ya dimi hem neden beni alıntılanıdınız kendi yorumunuzu yapın kimseyle uğraşamam yükses ses bebekleri korkutur ister müzik ister bağırma ister ezan olsun konu sahibide bebekleri için sormuş duygusal düşünüp cevap vermeyin ev satın alıcaklar kira olsa neyse dersin.
Olay ezan sesinden rahatsız olmaya kadar gelmiş bile pess

Gece çalışan biri olarak mümkün olduğunca her türlü sesten uzak olmaya çalışıyorum eve geldiğimde. Şu an dışarda davul zurna çalıyor, Allahtan geceden çıkmadım yoksa şu an uykumun içine edilmişti.
Huzur, maneviyat ayrı da bazı camilerin hoparlörü sanki evin içinden geliyormuş gibi ses veriyor.

Ben almanyada yaşıyorum yani ezan sesine alışkın değilim. İstanbulda devamli kaldığım Hotel sultan ahmete 500 metre... ona bile uyanmiyorum. Bazi insanin uyukusu hafiftir. Kelebek ucsa uyanır... bazilarina bomba atsan uyanmaz

Hicte birsey olmaz cocuk o sese alisiyo hemde huzur dolu bi ses keske butun sesler oyle olsa soruna gelince ben oturuyorum tam karsimda cami oglum dogdugunda evet biraz zorlandik ilk etaplar uyaniyodu ama sonra sonra alisti ezan sesi normallesmeye basladi onun icin ve isin en ilginc yani en ugmfak bi sese hala uyanir odasina terlikle girsem ayak sesimden bile uyanir ama ezan sesinde zerre kadar tepki vermiyo uykusundan uyanma gibi bi durumu yok yani demem oki normallesiyo bi zaman sonra bence alin evinizi

Benim evim de caminin bitisiginde sayilir, imama uysak namaza dursak cemaat oluruz o derece :)

Ne hikmetse bebegim sabah ezani okunmadan uyaniyor,mamasini icerken basliyor ezan..gun icinde de ezan sesinden irkildigini, korktugunu hic gormedim, bebegim 8 aylik bu arada.

Arkadaş cvb verme gereği bile duymuyor, tartıstırmak için konu açtı gitti .

Bizim evimiz yakın camiye ben rahatsız olmuyorum ama geçenlerde komşumuzun 2 yaşında ki kızı uykusundan korkarak uyanmış ezan sesine hala her ezanda kıyamet kopuyo.. aslında ezan da değil ezan okurken mikrofonda ses olmuş galiba cocuk ondan korkmuş belki de rüyasında bişey görüyodu bilemem bence tamamen şans bilemezsin cocuk nasıl tepki vericek...

Sesi güzel bi müezzinse mükemmel oluyor fakat sesi berbat bi müezzinse kabusa dönüsüyor.babamlar caminin yaninda oturuyor.bi ara sesi kalın kaba yeteneksiz bi müezzin okuyordu kulaklarim tirmalaniyordu.degisti yerine sesi olaganüstü birisi geldi dinlerken büyülüyor

Benim oglum ezan sesinden cok korkardi.. zaten 24 saat boyunca iki saat zor uyurdu, onda da ezan baslayinca kulaklarini kapatirdim.. acik yazacagim, Mekke de yasasaydim ezan huzur verirdi, cunku ezan o bizimkiler degil.. ayrica cami yaninda oturmakla imanin bir alakasi da yok.. ne imam haberleri cikiyor gazetelere degil mi arkadaslar? Daha once de yazmistim sanirim, ben sakinlik sevdigim icin sessiz ortamdan ev alirdim..

Zamanla alisir bebekler ezan sesine.. Biz 7-8 yil adapazari istanbul tren hattinin dibinde oturduk ilk baslarda her tren gecisinde ziplayarak uyaniyordum sonra alistim hic tren fln duymuyordum. Sesler bi sure sonra aliskanlik yapiyor duymamaya basliyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…