2 çocuğum var ben de öğretmenim okul işleri ev işleri yetisemiyorum bazen kadın alıyorum çok iyi oluyor hergün çamaşır makinası çalışıyor bizde bazen 2 defaBöyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum
Tabii ki herkesin kıyafeti vardır,şahsen kendi adıma bekletmeyi sevmiyorum.ya abartmıyor musunuz? benim 7kg luk makinam var, yani hiç birinizin evinde 2 hafta yeticek kadar hergün baştan aşağı komple değiştiğini varsayarak konuşuyorum iç-dış kıyafetiniz yok mu, 2 kişiyiz, yeri geliyor renklileri 2 haftada bir atıyorum, beyazlar da aynı şekilde....kaldı ki bigün giydiğiniz pantolonunuzu 2. gün giyemiyor musunuz? ben giyiyorum pis olduğumu da düşünmüyorum...
İç çamaşırı ütülenmez mi?
Yanlış anlamayın,bilmediğimden soruyorum.
Ben de anneciğimden kalan alışkanlık,asla ütüsüz giyemem...
Doluyor benim 2 günde sepetlerim. Nevresimleri temiz kullanmayı severim,biraz terlediysek yıkanır,1 haftayı beklemediğim oluyor çoğu zaman. 2 makine böyle yıkanıyor. İç çamaşırı değişir muhakkak,ben spor yapıyorum onlar günlük yıkanır,kızım kreşe gidiyor,onun giysilerini hergün degiştiriyorum bastan aşağı hatta bazen üzerine yemek dokülürse yada boya okulda degişiyor üzeri, eşim işten geliyor muhakkak kirli gömlek,iç çamaşırı giriyor kirli sepetine,bornozlar havlular derken,benim dolabımın altı ikili sepet şeklinde ikiside doluyor 2 günde zaten.kızlar yanlış anlamayında birşeylere takıldım
ev ekonimisi olsa çamaşırı biriktir iyice doldur öyle çalıştır derdik.görüyorumki herkes hemen hemen 2 güne bir çamaşır yıkıyor.makineler yarım çalışıyorsa vay halimi,ze
birde artık eski enerjinisi bulamayan biri olarak ne var makine çalıştırmada demeyin onun birde asması varki bana tam ızdırap
kızlar birde -özellikle çalışan bayanlar- temizliği nasıl yapıyorsunuz ben hafta sonu temizlik yapmak yerine yemek yapıp buzluğu doldurmayı planlıyorum ama maalesef hafta içi temizlik yapmaya halim kalmıyor
cumartesi sabah erken kalkıp temizlik yapıyorum ben bizde yemek derdi yok yemek yapmıyorum bu sebepten şanslıyım galiba
ben örneğin yemeğimi yiyince mutfağı topluyorum çalıştırıyorumbebeğin giysilerini , beyazları ,çarşafları,renklileri ayrı yıkayın yani haftasonu çalıştırmanız yeterli.
evi dağınık bırakmayın bıraktıkça iş yapasım gelmiyor kendimden biliyorum.bulaşık makinasını hergün çalıştırın gece yatmadan işten gelince hemen boşaltırsınız.
bir de bimde bile iç çamaşırı satılıyor bulunduğunuz yerde varsa ordan alın ayıp filan oluyormuş ya .
aynen 1 saatte giyilse benım için çamaşır kirlenmiştir.Tabii ki herkesin kıyafeti vardır,şahsen kendi adıma bekletmeyi sevmiyorum.
Ancak aynı kıyafeti iki gün giymem,kocama da giydirmem.
Gecelik,pijama,ev kıyafetimiz,iç çamaşırı,dış kıyafetimiz farketmez. Bir defa giyilen makinaya girer.