Çamaşır derdi

Yazın her hafta hafta sonu yıkarım 2 makine şeklinde eğer nevresimler falan eklenirse 3 makineye çıkar bu durum hafta içi akşamları tv karşısında ütülerimizi hallederim. Kışın 2 haftada 1 kere anca çalıştırırım yine 2-3 makine şeklinde ben biriktirerek yıkayanlardanım hepsini bir arada çıkartıyorum aradan çalıştığım için haftaya bölersek 2 günde 1 kere yıkamış gibi oluyorum makine de tam olarak dolar :KK53:
nehir senın makınanı bana versenya
hafta en az 7 defa çalıştırırım ben makınayı
daha bide kilimleri perdelerimi saymazsakkk :işsiz:

kızlar ben bir şey sormak istiyorum çamaşır yıkarken ayrımı nasıl yapıyorsunuz? ben yeni evliyim şu şekilde yapıyorum acaba atladığım yanlış yaptığım bir şey var mı kafam karıştı yazılarınızı okuyunca :)
beyaz kıyafetler / iç çamaşırlar bir makine- 90 derece-
siyah kıyafetler / iç çamaşırlar bir makine - 40 derece-
açık renkli kıyafetler - 40 derece-
mutfak el havlusu ve mutfak masa örtüsü - 60 derece -
nevresimler ve bornoz, havlular - 60 derece-
temizlik bezleri ile banyo paspasını da bir atıyorum 60 veya 90 derece
ben beyazları 60 da yıkarım
diğer kalan aklına ne gelirse 40 da
90 dereceye çamaşırmı dayanır :skandal:

şimdi çamaşırları beyazlar renkliler ve koyu renkliler olarak gurplandırırsak bornoz ve nevresimler büyük parçalar olduğu için bunları ayrı değerlendirirsek (haftada bir nevresim değiştiririm bornozları da öyle el ve yüz havluları 2-3 günde bir değişir) h.içi asması ve toplaması kolay olan ve ütü istemeyen parçaları yıkayabilirsin.örneğin havlular.yine h.içi başka bir gün de koyu renklileri yıkayabilirsin.(muhtemelen gömlekler filan olacaktır koyu renklilerin içinde)böylece bi tane kolay iş bi tane de zor iş yapmış olursun.ayrıca ütü isteyenler gömlekler filan olduğu için h.sonu da beyazları ve nevresimleri yıkarken bi taraftan da koyu renklilerin ütüsünü yaparsın. sistemli olmadığın sürece yetiştirmek zor malesef. bi düzen tutturmak zorundasın.

şimdi çamaşırları beyazlar renkliler ve koyu renkliler olarak gurplandırırsak bornoz ve nevresimler büyük parçalar olduğu için bunları ayrı değerlendirirsek (haftada bir nevresim değiştiririm bornozları da öyle el ve yüz havluları 2-3 günde bir değişir) h.içi asması ve toplaması kolay olan ve ütü istemeyen parçaları yıkayabilirsin.örneğin havlular.yine h.içi başka bir gün de koyu renklileri yıkayabilirsin.(muhtemelen gömlekler filan olacaktır koyu renklilerin içinde)böylece bi tane kolay iş bi tane de zor iş yapmış olursun.ayrıca ütü isteyenler gömlekler filan olduğu için h.sonu da beyazları ve nevresimleri yıkarken bi taraftan da koyu renklilerin ütüsünü yaparsın. sistemli olmadığın sürece yetiştirmek zor malesef. bi düzen tutturmak zorundasın.
ben havlularıda ütülüyorummm :kahve:

ben beyazları 60 da yıkarım
diğer kalan aklına ne gelirse 40 da
90 dereceye çamaşırmı dayanır :skandal:
benim makinede 90 derece yok bile:) ayrıca iç çamaşırlarını siyahla yıkamak pek mantıklı gelmedi. çünkü siyahlar 40 derecede yıkandığı için iç çamaşırlar için uygun değil sanki.iç çamaşırları 60 derecede yıkanmalı bence.

tamam beyazları hadi 60 derece dersek peki temizlik bezlerini ve klozet takımını da mı 40 derecede yıkıyosunuz ama temiz olmazki öyle benim en büyük takıntım banyo paspası ve temizlik bezleri 90 derece olucak
THEY-

benim makinede 90 derece yok bile:) ayrıca iç çamaşırlarını siyahla yıkamak pek mantıklı gelmedi. çünkü siyahlar 40 derecede yıkandığı için iç çamaşırlar için uygun değil sanki.iç çamaşırları 60 derecede yıkanmalı bence.
tamam iç çamaşırı beyaza giriyor işte 60 da yıkanıyo
farketmez yıkanıyo geri kalanları 40 da
şimdiye kadarda bi sorun olmadı

ben havlularıda ütülüyorummm :kahve:
dediğiniz gibi aslında ütülemek gerekir mikrobu kırılsın diye ama ben 2-3günde bir değştirdiğim için ütülemiyorum. ama nevresimi ütülerim mesela. ayrıca iç çamaşırının da ütülenmesi hijyen açısından önemli ama malesef çok vakit alıyor o yüzden iç çamaşırını da ütülemiyorum.

tamam beyazları hadi 60 derece dersek peki temizlik bezlerini ve klozet takımını da mı 40 derecede yıkıyosunuz ama temiz olmazki öyle benim en büyük takıntım banyo paspası ve temizlik bezleri 90 derece olucak
takıntınız varmış sizin ama ben hiç bi malzememi 90 dereceye atmam yanı
onlarıda 60 da yıkayın

dediğiniz gibi aslında ütülemek gerekir mikrobu kırılsın diye ama ben 2-3günde bir değştirdiğim için ütülemiyorum. ama nevresimi ütülerim mesela. ayrıca iç çamaşırının da ütülenmesi hijyen açısından önemli ama malesef çok vakit alıyor o yüzden iç çamaşırını da ütülemiyorum.
bende havluları 2 günde bir değiştirirm.
nevresimleride havlularıda ütülerim. yastıklarınada kadar güzel duruyo be ütülenince :KK14:

benim makinede pamuklular sekmesine geldiğin anaa otomatik 90 derece kendi belirliyor ama tabi bunu değiştirebilirsin.. evet ama siyah çamaşırlar maalesef pek birikmez makinem 9kg ve 2 kişiyiz biriktiği kadar olucak artık

bende havluları 2 günde bir değiştirirm.
nevresimleride havlularıda ütülerim. yastıklarınada kadar güzel duruyo be ütülenince :KK14:
bence de ütüsüz nevresimde yatmak rahat olmuyor.buhar baya yumuşatıyor güzel bi his oluyo ütülü nevresimde yatması:)
çalışıyo musunuz merak ettim:)

haftada 2 kere bızım
2 kerede kızım ıcın makına calısır
eve gelır gelmez atın ve calıstırın makınayı
yemek yapın yıyın etrafı toplayın makına durur serın
ben gomleklerı ve bluzlerı ıslakken utuleyıp askısında kurutyorum kaymak gıbı oluyor... utude hemen aradan cıkmıs oluyor bırıkmıyor

kızlar birde -özellikle çalışan bayanlar- temizliği nasıl yapıyorsunuz ben hafta sonu temizlik yapmak yerine yemek yapıp buzluğu doldurmayı planlıyorum ama maalesef hafta içi temizlik yapmaya halim kalmıyor :KK43:
ben her hafta c.tesi kahvaltıdan sonra evi silip süpürüyorum toz alıyorum ve banyoları temizliyorum 4 saatimi filan alıyor.ama oturup da manyak gibi cam kapı silemem malesef.büyük temizlik için temizlikçi çağırıyorum. halloluyor.

X