yumuşatıcı gözüne sirke koyarsanız hijyen açısından ütülemeye gerek kalmaz, o kadar çok ütülenecek çıkıyor ki iç çamaşırı da ütülesem fenalık geçiririmİç çamaşırı ütülenmez mi?
Yanlış anlamayın,bilmediğimden soruyorum.
Ben de anneciğimden kalan alışkanlık,asla ütüsüz giyemem...
aynen bende öyle hergün kıyafet pijama değişirim nevresimlerim havlularımda öyleBen biraz abartıyorum, her gün pijama değişirim çocuklara da öyle yapıyorum, bebek olunca üstünün lekesi bitmiyor vs bir giydiğimi yıkamadan kaldırmam falan ,yoruyor çamaşır as katla yerleştir her gün
olur ya herkeste takıntı kendı işini kendin yapmak gibisi varmıYa sorma...
Ciddi anlamda takıntılıyım,biliyorum yani...
Genel olarak rahat kadınımdır,kirlenmiş,dökülmüş dert etmem.
Zaten ütüyü de temizliği de yardımcım yapıyor,çamaşırı bıraksam onu da yıkar da yok çok kıymetlidir makinam,elletmem hiç kimseye.
Benimki psikolojik tamamen biliyorum. Eski evliliğimle ilgili bağlantılar var,çoooook uzun hikaye,daha müsait zamanda anlatırım belki.
Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum
Bulunduğum yerde bim bile yok malesef küçücük bir yerdeyim köy gibibebeğin giysilerini , beyazları ,çarşafları,renklileri ayrı yıkayın yani haftasonu çalıştırmanız yeterli.
evi dağınık bırakmayın bıraktıkça iş yapasım gelmiyor kendimden biliyorum.bulaşık makinasını hergün çalıştırın gece yatmadan işten gelince hemen boşaltırsınız.
bir de bimde bile iç çamaşırı satılıyor bulunduğunuz yerde varsa ordan alın ayıp filan oluyormuş ya .
internetten alınBulunduğum yerde bim bile yok malesef küçücük bir yerdeyim köy gibi