Çamaşır derdi

İç çamaşırı ütülenmez mi?
Yanlış anlamayın,bilmediğimden soruyorum.
Ben de anneciğimden kalan alışkanlık,asla ütüsüz giyemem...
yumuşatıcı gözüne sirke koyarsanız hijyen açısından ütülemeye gerek kalmaz, o kadar çok ütülenecek çıkıyor ki iç çamaşırı da ütülesem fenalık geçiririm:ruh:

bebeğin giysilerini , beyazları ,çarşafları,renklileri ayrı yıkayın yani haftasonu çalıştırmanız yeterli.
evi dağınık bırakmayın bıraktıkça iş yapasım gelmiyor kendimden biliyorum.bulaşık makinasını hergün çalıştırın gece yatmadan işten gelince hemen boşaltırsınız.
bir de bimde bile iç çamaşırı satılıyor bulunduğunuz yerde varsa ordan alın ayıp filan oluyormuş ya .

bu çamaşır belası benim de başımda, ben anlamıyorum, benim kadar çamaşır yıkayan yoktur herhalde.

kaç kez çalışıyor bilmiyorum, saymıyorum da, haftaiçi hafta sonu fark etmez.
kurutma makinem var, bir biri bir diğeri her daim çalışma durumunda.

ama sırf iç çamaşırı problemi ise sizeki, elbette çamaşır almak daha mantıklı, hem maddi olarak hem de yorulmamak adına.

bizim evde çamaşır sepeti karadelik gibi dibi hiç görünmüyor.
ben iç çamaşırını bol bol alıyorum çorabı da.. yoksa bunlar için makine çalıştırmaya değmez maalesef.
2,5 yaşında bir oğlum var günde en az 2 defa iç ve dış çamaşırları değişir.. eşimle ben de çalışıyoruz mutlak suretle 2 gün de bir kıyafet değişikliği yapılır iç çamaşırda zaten hergün değişir. ben haftasonu 2 defa çamaşır makinesi kesin çalıştırırım hafta içi de çok mecbur kalırsam 1 defa çalıştırırım.
öyle ütü günü yapacak vaktim yok. o yüzden her sabah 30 dakika ütü için erken kalkarım. günlük ütü yaparım.
çamaşır telim hiç boş kalmıyor. kullandıkça ordan alırım.
zaten sabah 7 evden çıkış akşam 6 eve giriş saatim var.
önce eve gelince yemek yaparım. yemeği ye kaldır bulaşık çay derken 10 olur saat.
sonra wc yıkarım banyo toparlarım yatarım.
ev çok pisse yemekten sonra süpürürüm. yani belli bir programım da yoktur. o an gözüme ne kötü görünürse yaparım. bazen kafayı vurup yatarım diğer gün akşam bulaşığı falan hallederim..

Ben biraz abartıyorum, her gün pijama değişirim çocuklara da öyle yapıyorum, bebek olunca üstünün lekesi bitmiyor vs bir giydiğimi yıkamadan kaldırmam falan ,yoruyor çamaşır as katla yerleştir her gün :olamaz:
aynen bende öyle hergün kıyafet pijama değişirim nevresimlerim havlularımda öyle
huy arkadaş napalım

Ya sorma...
Ciddi anlamda takıntılıyım,biliyorum yani...
Genel olarak rahat kadınımdır,kirlenmiş,dökülmüş dert etmem.
Zaten ütüyü de temizliği de yardımcım yapıyor,çamaşırı bıraksam onu da yıkar da yok çok kıymetlidir makinam,elletmem hiç kimseye.
Benimki psikolojik tamamen biliyorum. Eski evliliğimle ilgili bağlantılar var,çoooook uzun hikaye,daha müsait zamanda anlatırım belki.
olur ya herkeste takıntı kendı işini kendin yapmak gibisi varmı
olsun cnm ne var bunda , sonra anlatırsın :süslü:

Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum

sadece haftasonları camasır yıkarım
çalışıyorum
hafta içi sadece yemek yaparım
benım eşim de bazen gunde ıkı kere dus alır
iki kere camasır değiştirir
ben çok fazla iç çamasırı ve pijama satın aldım
böylece süreklı camasır yıkama derdınden kurtuldum
kirlendikce temizi hazır olluyor çnk sürekli

ben 2 günde bir yıkıyorum.. hemen kurusalar her günde yıkarım o potansiyelimiz var :KK70:
çocuklar okula gidiyor don paça kirliye her akşam giydikleri ..

bebeğin giysilerini , beyazları ,çarşafları,renklileri ayrı yıkayın yani haftasonu çalıştırmanız yeterli.
evi dağınık bırakmayın bıraktıkça iş yapasım gelmiyor kendimden biliyorum.bulaşık makinasını hergün çalıştırın gece yatmadan işten gelince hemen boşaltırsınız.
bir de bimde bile iç çamaşırı satılıyor bulunduğunuz yerde varsa ordan alın ayıp filan oluyormuş ya .
Bulunduğum yerde bim bile yok malesef küçücük bir yerdeyim köy gibi

Haftada bir az. En fazla 3-4 günde bir'den haftada 2 kere makine çalıştırılır yani bence. Ben öğrenciyim kendimden baska kimsenin çamaşırını yıkamıyorum buna rağmen haftada 2 kere makineye kesin çamaşır atarım. Fakat ben çözümü şunda buldum, kirli sepetine attığım kıyafetlerimde şayet leke yoksa, yani sadece terlemisim diye mesela giydikten sonra çıkarıp kirliye atmışsam o kıyafetleri yani lekesizleri 30 dakikalık yıkama programına atıyorum. Yarım saatte yıkanıyor çamaşırlarım. Sonrada asıyorum bitti. Kir yokken kısa programlar çok işe yarıyor bence. Bazı iç çamaşırlarıda keza aynı şekilde. Ki böylede hiç zaman almıyor bence. Biriktirmemek önemli diye düşünüyorum.

Çamaşır makinem 5kg kapiseteli , 2 çocugum var . Nerdeyse hergun çalışıyor haftada 1 yıkasam makine +fatura+ben ve ütüm bayram ederiz:spor:

benim kirli sepetim dolduysa bi makine camasır yıkatıyorum.
açık renkliler ve havlular biraz birikmesi gerekiyo
onun dısında gün asırı makine calısır.
nevresimleri bekletmeden direk makinaya atarım hafta sonlarıda onlar yıkanır.
bebeğe ayrı kirli sepeti yapıcam bazıları elde yıkamak gerekiyomuş. haftada 1 günde ona ayırıcam.

Sadece hafta sonu çamaşır yıkasam sanırım hafta içi üstümüze giyecek bir şey bulamayız.
2 kişiyiz ve 2 günde bir çalışıyor benim makine.

Haha bu kriz bizde her zaman var. Benim makinam hic durmuyor hergun bisey yikanir haftasonuna birakirsam isin icinden cikamayiz. Sirf kizim 4 gunde 1 makine cikariyor esimde aynen seninki gibi hergun dus alir kiyafet degistirir. Bide bi bebis daha geliyor bize naparim bilemiyorum

Hergün olmasada makineye çamaşır atarım hafta içi ütüye yetişemiyorsanız da arada yarım gün kadın alın
yardım etsiz size nede olsa çalışıyorsunuz bu rahatlığınız olmayacaksa çalışmayın

Ben çamaşırları 2 gunde 1 yikiyorum ama utuyu sadece pazar günleri yapıyorum
Dağ gibi birikiyorlar
Makinadan çıktığı gibi utulemek en iyisi ama bende de 9 aylik bebek var pek fırsat vermiyor

X