- 1 Ekim 2013
- 7.632
- 15.281
- 34
Valla iç çamaşırı ütülemiyorum Canım ben 70-90 derece arası yıkıyorum zaten mikrop neyim kalmıyor :)))İç çamaşırı ütülenmez mi?
Yanlış anlamayın,bilmediğimden soruyorum.
Ben de anneciğimden kalan alışkanlık,asla ütüsüz giyemem...
iyi de bu damın 3 tane mi donu çorabı var ?Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum
Estağfurullah mikrop diye düşünmedim inanın...Valla iç çamaşırı ütülemiyorum Canım ben 70-90 derece arası yıkıyorum zaten mikrop neyim kalmıyor :)))
Birsey sorucam yanlis anlamayin hernekadar temiz kullanip cikarsanizda gunluk 20 gun bekleyen camasir kokmazmi.Birde o kadar buyuk camasir sepeti varmi varsa nerdençamaşır makinem değişirken 8 kgluk olanlardan aldım.çok doğru bir seçimmiş bu arada:)
bende çalışan biriyim ve 7:50 de evden çıkıp 19:00 veya 19:30 da evde oluyorum.
haftaiçi zorda kalmadıkça çamaşır yıkamam.cuma eve gelince kızımın formalarını ve spor kıyafetlerini toparlayıp makine renkliler olarak yıkar geceden asarım.cumartesi sabah açık renklileri yıkar asarım.bunlar acil olarak haftaiçine lazım olacaklar olduğundan önceliğim bunları kurutmaktır.
nevresimleri evde olduğum bir saat yıkar pzartesiye kadar kurumasını sağlarım.ütü olarak acil olmayan gruptadır.birara ütülenip kaldırılır nasılsa :)
beyazlar içinde bolca çamaşırımız vardır.makinede büyük olunca dolmadığından yaklaşık 20 günde bir çalıştırırım.onuda pazar kurutur katlayıp kaldırırımki pazartesiden itibaren çekmecelrde hazır olsun.
pazar kahvaltı sonrası ütü eşime aittir.zorlanacaklarını ben yaparım.o ütü yaparkende bende mutfakta haftaiçi yemeklerimizi yaparım.cumalarıda eve yardımcı gelir temizlik için.
Estağfurullah neden pasaklı olasınız?Neden herkes sürekli çamaşır yıkıyor anlayamadım?
İç çamaşırlar için minimum 8-10 gün sürem vardır. Maksimum 2 haftada yıkanır. Sonuçta hepsi birlikte yıkanıp asılıp katlanınca zamandan ve enerjiden tasarruf olur o ne öyle 2 güne bir yıka allah yıka..
Renklilerde değişir mevsime ve yoğunluğa göre.
Bebeğimizin çamaşırları zaten ayrı bir sepeti var açık ve koyu renkliler olarak ayrı ayrı haftada 1 yıkanır peş peşe onlarda.
Havlular yeterince biriktiğinde yıkanır.. nevresimler evdeysek 2 haftada.. değilsek ona göre karar veririm.. ama nevresim takımlarım 4 yastıklı 2 sini bir hafta diğer ikisinide diğer hafta olacak şekilde değiştiririm..
Sanırım pasaklı bir hatun olduğumu belgelendirdim-)-)
açıkçası hiç koktuğuna şahit olmadım.sepetimde orta boydur yani öyle devgibi bir sepetimde yok.Birsey sorucam yanlis anlamayin hernekadar temiz kullanip cikarsanizda gunluk 20 gun bekleyen camasir kokmazmi.Birde o kadar buyuk camasir sepeti varmi varsa nerden
ya kusura bakma da çamaşır makinesi atıp düğmeye basıyorsun. bunda ne gibi bir zorluk var anlamadım.Böyle dert mi olur diyeceksiniz ama gerçekten merak ediyorum, çalışan bayanlar bebeğiniz varsa onunkiler hariç olmak üzere genelde hafta içi çamaşır makinasını çalıştırıyor musunuz? Sadece bu hafta çalıştırmadım ve bu sabah çamaşır krizi yaşadık. Eşim her sabah duşunu alır, ona göre haftalık çamaşır satın alması haftaiçi çamaşır yıkamaktan daha mantıklı ve ekonomik değil mi? Hoş eşimin ekonomiyle alakası yoktur o sadece üşeniyor gidip almaya. Küçük bir ilçede yaşıyoruz, benim almam da ayıpmış. Bilemedim çok önemsiz bişey için vakit alıyorum ama sizin evlerinizde çamaşır düzeni nedir? Ütüyü zaten hiç sormayın. 10 aylık bebiş, ev, iş yetişemiyorum bu hafta tam saldım işler üstüme üstüme geliyor. Çamaşırdan yola çıkarak bütün ev işkerinde rahatım işime de yetişiyorum diyen biri varsa yardım istiyorum sabah 9 akşam 4 çalışma tempom öğretmenim eve de iş getiriyorum o da var. Çamaşırla başladım genele bağladım ama cidden çok bunaldım. Önerilerinizi bekliyorum
açıkçası hiç koktuğuna şahit olmadım.sepetimde orta boydur yani öyle devgibi bir sepetimde yok.
bana yarım yamalak dolmayan makineyi çalıştırmak garip geliyor.
kendime göre böyle bir rutin oluşturdum bir sıkıntıda çekmiyorum açıkçası.
birde hiç kokarmı diye düşünmemiştimokadar çok iç çamaşırımız varki ailece çekmeceler boşalmaya başlayınca artık yıkayayım diyorum.kızım çok titizdir hatta tiklidir bazen günde 3 kere değiştirir