Çamaşır derdi

Hatalık yıkarsam giymeye bişey bulamayız ki.Hafta içi en az 2 yada 3 makine.Hafta sonu nevresim ,havlu ve 1 makine beyaz,1 makine renkli yıkanıyor.Birikmiş çamaşır olunca valla gözüm dönüyor resmen.Kızım kreşe gidiyor hergün değiştiriyorum ve kreşte de değiştiriliyor ,eşim ve bende çalışıyorum haliyle çamaşır çok oluyor.
1 kez bile giysem yıkarım affetmem.

Çamaşır yıkama günü diye bir rutinimiz yok. Ben genelde haftasonu atıyorum ama biriktiğini gördüysem haftaiçi akşamları da atıyorum.
Makineye çamaşır atmak ne kadar sürer ki zaten? İşten gelince yemek için mutfağa girmeden önce çamaşırı ayırıp atıyorum. Yemek ve bulaşık işi bitene kadar yıkanmış oluyor. Bebek doğunca daha sık olacak zaten.

Haftalık çamaşır satın almak ne demek anlamadım. Neden her hafta çamaşır alsın ki evdekileri yıkamak varken?

çamaşır makinem değişirken 8 kgluk olanlardan aldım.çok doğru bir seçimmiş bu arada:)
bende çalışan biriyim ve 7:50 de evden çıkıp 19:00 veya 19:30 da evde oluyorum.
haftaiçi zorda kalmadıkça çamaşır yıkamam.cuma eve gelince kızımın formalarını ve spor kıyafetlerini toparlayıp makine renkliler olarak yıkar geceden asarım.cumartesi sabah açık renklileri yıkar asarım.bunlar acil olarak haftaiçine lazım olacaklar olduğundan önceliğim bunları kurutmaktır.
nevresimleri evde olduğum bir saat yıkar pzartesiye kadar kurumasını sağlarım.ütü olarak acil olmayan gruptadır.birara ütülenip kaldırılır nasılsa :)
beyazlar içinde bolca çamaşırımız vardır.makinede büyük olunca dolmadığından yaklaşık 20 günde bir çalıştırırım.onuda pazar kurutur katlayıp kaldırırımki pazartesiden itibaren çekmecelrde hazır olsun.
pazar kahvaltı sonrası ütü eşime aittir.zorlanacaklarını ben yaparım.o ütü yaparkende bende mutfakta haftaiçi yemeklerimizi yaparım.cumalarıda eve yardımcı gelir temizlik için.

iyi de bu damın 3 tane mi donu çorabı var ?
ben kirli sepetini nerdeyse hiç dolu bırakmam. kirlenirler ( günlük ful üst baş değiştiririm) hop yıkarım. az çamaşır birikirse bile 15-30 dk programda döndürürüm.
hafta 2-3 açılır benimki. cocugum da yok!!!

genelde hafta sonu yıkıyorum.ihtiyaç varsa hafta içi sabah işe gitmeden makineyi akşam üstü saatine programlıyorum, işten geldiğimde bitmiş oluyor ve direk kurutma makinesine atıyorum.makinenin tam dolması gibi şeyleri beklemiyorum.bir kaç parça birşeyse ve lazımsa kısa programda da yıkayıp, kurutup kullanıyoruz

4 kişiyiz .Gün aşırı çamaşır yıkarım .Çalışımıyorum bu ara
Okula giden ıkı çocuğum var .Haliyle çamaşır çok oluyor.Kirli sepetinde çamaşır bırıksın sevmem.
Ütüleri eşim yapar buna rağmen işim hiç bitmez.

Neden herkes sürekli çamaşır yıkıyor anlayamadım?
İç çamaşırlar için minimum 8-10 gün sürem vardır. Maksimum 2 haftada yıkanır. Sonuçta hepsi birlikte yıkanıp asılıp katlanınca zamandan ve enerjiden tasarruf olur o ne öyle 2 güne bir yıka allah yıka..

Renklilerde değişir mevsime ve yoğunluğa göre.

Bebeğimizin çamaşırları zaten ayrı bir sepeti var açık ve koyu renkliler olarak ayrı ayrı haftada 1 yıkanır peş peşe onlarda.

Havlular yeterince biriktiğinde yıkanır.. nevresimler evdeysek 2 haftada.. değilsek ona göre karar veririm.. ama nevresim takımlarım 4 yastıklı 2 sini bir hafta diğer ikisinide diğer hafta olacak şekilde değiştiririm..

Sanırım pasaklı bir hatun olduğumu belgelendirdim -)-)

not : haftaiçi 8-5 çalışıyorum öğlen 1saat eve gitme şansım var her zaman gitmiyoruz ama...

Birsey sorucam yanlis anlamayin hernekadar temiz kullanip cikarsanizda gunluk 20 gun bekleyen camasir kokmazmi.Birde o kadar buyuk camasir sepeti varmi varsa nerden

Estağfurullah neden pasaklı olasınız?
Herkesin sistemi farklı.
Kendi adıma çamaşır biriktirmeyi sevmiyorum.
Üzerimizden çıkanların öyle 3,4 gün bir yerde durması (o yer kapalı sepet de olsa) hiç hoşuma gitmiyor.
İki gün çamaşır yıkamasam üçüncü gün resmen sinirleniyorum.
Benimki hastalık gibi biliyorum,sürekli nevresim,klozet takımı yıkanır bizde mesela...

Birsey sorucam yanlis anlamayin hernekadar temiz kullanip cikarsanizda gunluk 20 gun bekleyen camasir kokmazmi.Birde o kadar buyuk camasir sepeti varmi varsa nerden
açıkçası hiç koktuğuna şahit olmadım.sepetimde orta boydur yani öyle devgibi bir sepetimde yok.
bana yarım yamalak dolmayan makineyi çalıştırmak garip geliyor.
kendime göre böyle bir rutin oluşturdum bir sıkıntıda çekmiyorum açıkçası.
birde hiç kokarmı diye düşünmemiştim okadar çok iç çamaşırımız varki ailece çekmeceler boşalmaya başlayınca artık yıkayayım diyorum.kızım çok titizdir hatta tiklidir bazen günde 3 kere değiştirir

ya kusura bakma da çamaşır makinesi atıp düğmeye basıyorsun. bunda ne gibi bir zorluk var anlamadım.
adam her hafta içim 7 gunluk yeni çamaşır mı olacak ?
ütü desen anlarım da bunu anlayamadım ?
çamaşırı az iser internetten alın. ayıbı da kalmaz. ayrıca don corap almamın acaba ne ayıbı olabilir bunu anlamadım?

Öncelikle herkese yanıtlar için çok teşekkür ederim.
Tembellik yapmayı severim kabul ederim bunu ama buaralar yapmıyorum inanın
Pratik ve becerikli değilim bunu da kabul ederim ama pratik olmamam işlerin beni beklemesini engellemiyor malesef
Ben de Bi gün giydiğimi direk kirliye atarım ama haftalık yıkadığım Zaman yetecek kadar kıyafet çamaşır var çoğumuzda. Ancak o gün illa giymek istediğim Bi kıyafet kirlide olabiliyor onu da boşveriyorum başka bişey giyiyorum
Bebeğin kıyafetleri zaten ayrı atılıyor ve sık sık atıyorum onu ayrı tutuyorum sadece eşimi ve kendimi kastetmiştim.
İmkanım olsa ütületmeye de verirdim yardımcı da alırdım ama bulunduğum ilçede böyle imkanlar yok keşke olsa. Ütüden nefret ederim.
Sanırım eşimin yapmadığı ayıp dediği alışverişi yapacağım çünkü asıl bu kadar az olması ayıp ayakkabı olsun gömlek olsun bayılır almaya ama iş çamaşır almaya gelince aylardır erteliyor ilginç bir Adam
Ütü falan yapıyor arada ama son dakika tam çıkması gerekirken yapıyor bu da beni geriyor bana ne oluyorsa.
Bazı arkadaşların dediği gibi makinanın yıkadığı çamaşıra üşenmek tembellik olabilir ama tek iş bu değil ki eşim Bebekle oynar ilgilenir ama beslemesi temizliği bendedir yani evle ilgilendikten sonra gider bebeğimin ihtiyaçlarını karşılarım hala geceleri uyanan bir Bebek. Öyle yıldırım hızında geçiyor günler, elime geçse her gün ayaklarımı uzatıp oturmayı gezmeyi isterdim

Bizim de orta boy da mesela ben 2 nevresim takımı koysam dolar.
Bir de klozet takımı ile başka herhangi bir çamaşır değsin istemem,onu sepete dahi atamam.
Mutfak havlularına da klozet takımıyla aynı muameleyi yaparım.
Yani benim hem ayrı ayrı yıkanacak hem de hiç sepete girmeyecek olan 3 günde bir yıkanan sabit çamaşırım var zaten.
Ayıptır söylemesi o üç gün zaten 2 defa makina çalışır bizde.

Gunde 2-3 kez calisir mutlaka yakında isyan edecek az kaldi iki çocuğum var birisi yeni dogan...evde camasir bitmiyor biriktirmek mumkun degil toplu atsam makina da almaz asacak yer de bulamam. ..

kızlar yanlış anlamayında birşeylere takıldım
ev ekonimisi olsa çamaşırı biriktir iyice doldur öyle çalıştır derdik.görüyorumki herkes hemen hemen 2 güne bir çamaşır yıkıyor.makineler yarım çalışıyorsa vay halimi,ze

birde artık eski enerjinisi bulamayan biri olarak ne var makine çalıştırmada demeyin onun birde asması varki bana tam ızdırap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…