• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Ahah ilahi niye kucumseyelim ya da kiskanalim bizim kocalar onunki kadar olmasada zengin :))))) ki diger doktor kiz zengin olan adamin kardesiyle evleniyor. Kiskanalicak bir durum yok.

Herkes birbirine laf anlatir. Oyle dislayacak durumumuz da yok. Kizi da sevdik tatli hatun ama eksikti orada. Ben kendi adima soyleyim oyle olmak istemezdim .

Herkesin hayati kendine tabi. Biz calismayi seviyoruz kriz yonetmeyi seviyoruz o porseleni , cocuk sahbi olmayi seviyorsa niye bunu sevmiyor diyemeyiz. Instegramda evini cok guzel sunanlar var onlarda bir basari ben o kadar düzenli olamam mesala.

Çok iyi niyetliymişsiniz. :) kızı da çook sevmişsiniz cidden ve ne kadar da saygi duyuyorsunuz tercihlere meger siz sadece kizcagiz muhabbete katilamadi diye cok içerlemiş uzulmussunuz. Çok yanliş anlamisim. :D

+1
Konu sahibinin anlatım tarzından belli değil mi zaten, arkadaşı laf sokuyorsa konu sahibi de evliliğini arkadaşının gözüne sokuyor, herşey karşılıklı. Bu toksik bir ilişki şekli, arkadaşlık bu ilişki için diyebileceğimiz en son şey.
Aynı şeyi düşündüm ama yazmadım.Kesinlikle toksik bir ilişki bu.

25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.

Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.

Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.

Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.

Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Arkadaşınıza değinmeyeceğim zira kelin merhemi ...
bunun dışında ben de isterdim eşimin maaşı iyi olsa İnan’ın çalışmam . Aşırı Çalışkanım kariyer yapıyorum devlet memuru olduğum halde durmuyorum kendi gelişimim için ama yorgunum hiç gerek yok iki günlük dünyada

Çok iyi niyetliymişsiniz. :) kızı da çook sevmişsiniz cidden ve ne kadar da saygi duyuyorsunuz tercihlere meger siz sadece kizcagiz muhabbete katilamadi diye cok içerlemiş uzulmussunuz. Çok yanliş anlamisim. :KK70:

Valla sen ne diyon onu da anlamiyorum ama he evet canim.

Normalde çalışmak daha iyi derim ama sizin durumunuzda niye zora girip çalışasınız ki? Ne güzel kurslara da gidiyormuşsunuz. Ben de olsam sizin yerinizde keyfime bakar, gezer, okur ilim öğrenir yüksek lisans yapardım. Arkadaşınız kompleks yapmış net.

Konunuzda bile neden çalışmadığınızı defalarca anlatmışsınız. Çalışmayıp yatmıyorum, bakın kendimi geliştiriyorumu da eklemişsiniz. Çünkü; “Aa daha yaşın ne, oku, çalış, pembe gelin mi olucaksın bu yaşta, kariyer yap, kadın şöyledir böyledir” derler.

Çalışmamak ayıp değil, sadece kadınlar herkesten daha çok okumalı ve çalışmalı fikri empoze edildi o kadar. Okumak yetmek, meslek edinmek yetmez. “Demek öğretmensin, atandın mı? Demek yüksek lisans yapıyorsun, geç kalmamış mısın? Ay sen halkla ilişkiler müdürü olmuşsun ama evlenip bi çocuk yaparsan şutlarlar seni” vıdı vıdı. Yani hep eksiksin aslında, hep yetersizsin.

Kendinize yapmayın bunu. Farketmeden seçtiğiniz hayatı sorguluyorsunuz. Bir şeyleri yapmak, diğerlerine ayak uydurmak zorunda değilsiniz. İsterseniz sadece yatın evde, kime ne? Gerektiğinde konuşabilen, her istediğine ulaşabilen bir insan olun yeter.

Konunuzda bile neden çalışmadığınızı defalarca anlatmışsınız. Çalışmayıp yatmıyorum, bakın kendimi geliştiriyorumu da eklemişsiniz. Çünkü; “Aa daha yaşın ne, oku, çalış, pembe gelin mi olucaksın bu yaşta, kariyer yap, kadın şöyledir böyledir” derler.

Çalışmamak ayıp değil, sadece kadınlar herkesten daha çok okumalı ve çalışmalı fikri empoze edildi o kadar. Okumak yetmek, meslek edinmek yetmez. “Demek öğretmensin, atandın mı? Demek yüksek lisans yapıyorsun, geç kalmamış mısın? Ay sen halkla ilişkiler müdürü olmuşsun ama evlenip bi çocuk yaparsan şutlarlar seni” vıdı vıdı. Yani hep eksiksin aslında, hep yetersizsin.

Kendinize yapmayın bunu. Farketmeden seçtiğiniz hayatı sorguluyorsunuz. Bir şeyleri yapmak, diğerlerine ayak uydurmak zorunda değilsiniz. İsterseniz sadece yatın evde, kime ne? Gerektiğinde konuşabilen, her istediğine ulaşabilen bir insan olun yeter.
Ben sadece yatıyorum. Ne dernekle ne kursla uğraşırım. Yaz geliyor gidip deniz kenarında yatacağım birazda. Evdeyim ama boş durmuyorum diye kendini ispat çabasına niye giriyor insanlar, anlamıyorum.

25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.

Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.

Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.

Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.

Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Okadar belliki sizi kiskandigi ama tabi siz arkadasiniza karsi duygu yuklu oldugunuz icin bunu goremyosunuz cokta seviuom falan demissiniz bole kisiler kotuluk bile yapar hep.kendinde olsun baskasinda olmasin balik bastan kokar size teklif gelyip ona gelmemesi falan kiskancliktan köpürmüş sizde uzulun diye onda koca yok ya tilkinin erisemedigi uzume goruk dedigi gibi kiskancligindan uzulsunde evlenmenin cocuk yapmanın kotu olduhunu anlataymda vazgecsin o da ben gibi olsun gibi dusunmus resmen insallah yaniliyomdur

Nedir bu kadınlar da ki birbirni cekememe? Neden bir türlü sinsi olmak yerine hemcinslerini korumazlar. (Tabi cogunuzu tenzih ederek söylüyorum ) eviniz de mutlu iseniz çalışma ihtiyaçI duymuyorsaniz bi sakinca yok. Kime ne ? Siz hiç takmayin evinizin keyfini sürün.

Ben sadece yatıyorum. Ne dernekle ne kursla uğraşırım. Yaz geliyor gidip deniz kenarında yatacağım birazda. Evdeyim ama boş durmuyorum diye kendini ispat çabasına niye giriyor insanlar, anlamıyorum.
Bilmiyorum vallahi. Canı sıkılmıyorsa, mutluysa isterse sabahtan akşama kadar yatsın. Hayat onun, zevk alma biçimi bana uymak zorunda mı? Yıllardır okuyorum, illallah ettim artık. Kafam şöyle bomboş olsa, hiçbir şey düşünmesem hayatımdaki eksik parçayı bulmuş olacağım resmen.

Burada bi üye kocam çalışmıyor diye konu açmıştı; adamın maddi durumu çalışmasını gerektirmiyordu. Ama ben dahil çoğumuz auuv olur mu öyle şey mutlaka çalışmalı yok depresyona girer yok aylak insandan hayır gelmez diye saydırdık. Konu sahibinin durumu da aynı ama o kadın olduğu için yorumların yarısı tabi canım maddiyat uygunsa niye çalışasın senin seçimin yönünde. Bu bile çalışma hayatında kadının yerini nasıl gördüğümüzü anlatmaya yeter. Biz Kadınlar olarak bile çalışma hayatında kadını ancak zorunluluktan ötürü ya da misafir gibi kavrıyoruz. Yazık valla çok yazık

arkadaşınızda sorun olduğunu biliyorsunuz zaten... evli insanlara sosyal medyadan laf sokması gibi... evlenip çocuk sahibi olmak özellikle çocuğunu bir annenin kendi yetiştirmesi kadar başka güzel birşey olabilir mi? keşke herkesin imkanı el verse de bebeklerini kendileri büyütebilseler. bakıcı derdi, anne yada kaynana tribi ama en önemlisi çocuğun anneden uzak kalması... bunlar yeterince korkunç... çalışan annelerin aklının yarısı çocuğunda kalıyor ağlayan bir bebek bırakarak işe gitmek, yedi mi, içti mi, ilgilenebiliyorlar mı, ağlıyor mu,uyudu mu vs... bitmeyen sorular cabası gün boyu. sizin imkanınızda var kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz... kendinizle dalga geçirmek yerine haddini bilmesi gerektiğini öğretin ona...

Ben anlamıyorum bekarken çalışan biri evlenince çalışmayı neden bırakir? Gerçekten hicccc anlamıyorum ama... Bu adam çalışır eve ekmek getirir kadınin yeri evidir eve ve çocuğa bakar anlayışını destekleyen bir şey değil mi? Ve bunu destekleyenler de kadınlar. Eee öyle olunca işyeri sahipleri tabii ki kadını tercih etmez. Kadının yeri iş hayatında her zaman azınlık olur. Ona kalırsa erkekler de çok bayilarak çalışmıyor. Sen evde iş yükünü ikiye bol çalış işinde işte. Ama onu da gözü almıyor. Biliyor ki evliliğinde sorun yasayacak. O zaman erkeklerin de hakkı olsun kardeşim karım iyi kazanıyor ben evde kendimi geliştireyim desin. İş hayatında eşit haklara sahip oldugumuzu anlatamazsak ev hayatında da anlatamayiz sosyal hayatta da...

="poga, post: 55608276, member: 819683"]arkadaşınızda sorun olduğunu biliyorsunuz zaten... evli insanlara sosyal medyadan laf sokması gibi... evlenip çocuk sahibi olmak özellikle çocuğunu bir annenin kendi yetiştirmesi kadar başka güzel birşey olabilir mi? keşke herkesin imkanı el verse de bebeklerini kendileri büyütebilseler. bakıcı derdi, anne yada kaynana tribi ama en önemlisi çocuğun anneden uzak kalması... bunlar yeterince korkunç... çalışan annelerin aklının yarısı çocuğunda kalıyor ağlayan bir bebek bırakarak işe gitmek, yedi mi, içti mi, ilgilenebiliyorlar mı, ağlıyor mu,uyudu mu vs... bitmeyen sorular cabası gün boyu. sizin imkanınızda var kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz... kendinizle dalga geçirmek yerine haddini bilmesi gerektiğini öğretin ona...
Konu sahibi evlenmiş ve ısı öyle bırakmış. Bebeği olsa da bıraksa ee hakkıdır deriz ama alakası yok. Bence anne bebek ilişkisi ile cevap verilecek bir konu değil bu.

Niye ayip olsun ki?Bu sizin seciminiz sonucta..kimi ne ilgilendirir
Yalniz su var.ben de yillarca ogretmenlik yaptim..sonra esimle yurtdisina geldik.istifa etmek zorunda kaldim.Maalesef burada bu meslegi yapmak zor oldu.bunaldim ve daha gecerli bir meslegim olmadigi icin kahrettim..
Insanin istedigi zama calisabecegini bilmesi cok guzel bir his.sonucta dunyanin binbir turlu hali var.

Gün içinde giydiği 383632. kıyafetini çıkarıp geceliğini giyerken sadaka bekler gibi mevzu (anlarsınız ya :KK8:) bekleyen adnana “hayatım bugün dernekte çok yoruldum hemen yatıcam” diyen bihtoş reyizi bu vesile ile saygıyla anıyoruz. Ne yapıyolardı yaw o dernekte o kadar yorulacak
He yaw. Birgün de Bihter Nesrin'e " Beyaz masa örtüsünü kullanın" demişti de Adnan malı " Hayatım gel yorma kendini" demişti.
Lan ne yaptın? Taş attın kolun mu yoruldu?
Sanki bana klozetin kanallarını temizledi.

Evlenipte çalışmayı bırakan kadınları hic anlamadim anlamicam da. Evde oturup kocadan harclık almak çok koyardı bana bu kadar sene okuyup dirsek curutmusken. Calismak illa maddiyatla alakalı olmamalı...Doğum iznindeyim 2 hafta kaldi bitmesine . Evet uzuluyorum cocugumu bırakacagim icin fakat benim fıtratımda evde oturmak yok. Tum gun yemek yapip ev supurup misafire ya da kocişime sunum yapmakla ugrasamam .. Benim proje, toplantı vs. yapmam lazim ki ben ben olayım.

Ne ilgincsiniz , kompleksli arkadaslarinizi feminizm hakkinda zerre fikriniz dahi olmadan "kendisi biraz feministtir" diye anlatmaktan vazgecin. Ya gidin adam gibi feminizm neymis ogrenin, ya da kompleksi olmak neymis diye ogrenin. Ayrica alttan altta "arkadasim beni kisaniyor, cok guzelim, hep teklfi alirdim" demeniz de komik. hep teklif alsan ne olacak, biriktirip bozdurdun mu teklifleri, eninde sonunda gittin biriyle evlendin iste. Herkesin basina da gelen bu yania biriyle eninde sonunda evleniyor insanlar ya da asla evlenmemeyi tercih ediyorlar.

="pinkc, post: 55608725, member: 753539"]Konu sadece yaşadığı hayati övmek icin açılmış arayada ayşe sıkıştırılmış gibi geldi bana
aynen o çok teklif aldı kendini gecindirebilecek birini de buldu ama Ayşe hem teklif almıyor hem calistigi için kendini yetiştiremedigi yetmiyor gibi sunum munum hak getire yani. Teklif alsa o da hemen işi bıraktığı gibi laf sokmayı da(!) Bırakacak.

Back