• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Yok ben bunu dedim zaten gecen sene. Esim bir iflas yasayinca dedim ben calisayim sen cocuga bak,bir sure de oyle yasayalim dedim. Ki gayet mantikliydi bence. Ben bunu dedim ve is aramaya basladim. O arada esime is teklifi geldi ve maasli olarak bir yerde calismaya basladi. Sonra kendi isini toparlamaya basladi ve geri dondu esnafligina

Hayatin dogal akisina ters bir sey degil bu. Bireylerin calisip calismama ozgurlugu var olmali bana gore. Hic rahatsiz olmam ben disarida calismaktan ,kaldi ki rahatsiz olacaksam ben su anda da esim rahatsiz demek ki bana bakmaktan. Bu o anlama geliyor dogrudan
Neden bir süre dediniz peki?

Siz olayı yanlış anladınız heralde yani burda arkadaş konu sahibine ve onun gibi düşünenlere diyor ki; eşiniz sizin yaptığınızı yapsa "tamam hayatım" der miydiniz? eğer derseniz seçtiğiniz yol mubah :KK66: Demezseniz bu işte bi terslik var :KK66:
Konuyu ve son yorumu okudum henuz calisan kadin, calismayan ev kadını meselesini cozemedik:)

Zorlama yorum olsun istemem ama bir tek benim dikkatimi çekmiş olamaz heralde,konu sahibi kendini ve hayatını anlattığı paragrafları koyu yazmış ayşeyi anlatmaya başladığı paragraflar normal koyu değil bilmem bir iç meselenin dışa vurumu mu?

Zorlama yorum olsun istemem ama bir tek benim dikkatimi çekmiş olamaz heralde,konu sahibi kendini ve hayatını anlattığı paragrafları koyu yazmış ayşeyi anlatmaya başladığı paragraflar normal koyu değil bilmem bir iç meselenin dışa vurumu mu?
Hep boyle olur calisan calismayani,calismayan calisani gömer durur sonrada niye yol kat edemiyoruz....

Neden bir süre dediniz peki?
Cunku esim kendi isine mutlaka geri donerdi biliyorum adamin huyunu. 2 musterisinden almasi gereke cok yuksek meblaglarda odeme vardi. Onlari alinca zaten belini dogrultmus olacakti. Ben hep dedim esime lutfen rahat ol,illa ki halledersin,biraz sabret,bekle dedim uzulme strese girme dedim. Esim cok panige kapildi,sütcülük bile yapti sirf ev kredisinin parasini cikarabilmek icin. Gerek yoktu bu kadar panige. O sureyi ben calisarak gecirseydim esim de cocuga baksaydi gene atlatabilirdik.

Ha devamini soruyorsaniz ben yine varim,esim evde oturup cocuga baksin ev isine baksin ben calisirim. Benim calisamama sebebim cocuga bakacak kimsemizin olmamasi. Bakiciya guvenemiyoruz, yasadigimiz sehirde tanidigimiz ve gel ogluma bak diyebilecegimiz kimsenin olmamasi,kreslerin ve ozel okullarin saatlerinin uymamasi. Baska sebebimiz yok. Benim evde ne isim var cocugum dogana kadar calistim ben.

Benim icin anormal olan bir durum degil erkegin evde oturmasi,oyle olsa baskalarina tavsiye etmem bunu.

İs hayatindan insanin bazen kafasi cok bulanir,evde dinlenmeye ihtiyaci var herkesin. İs hayatinin stresinden uzak kalmaya ihtiyaci var. Yazik ben aciyorum bu konuda erkeklere. Hic hak tanimiyoruz onlara.

Sevdiği işte çalışan mutlu kesinlikle inandığım bu, ben bu ara ayağım kırılsa da raporlu olup gitmesem durumundayım mesela

Arkadasinizin size takindigi tavir saygisizlik yalniz konuda ki vurgulariniz da ona saygisizlik ....

Kimin ne düşündüğünün ne önemi var.
Evet suç desek çalışmaya mı başlayacaksınız.
Ayşenin sizi çekemediğini düşünüyosanız görüşmeyin olsun bitsin.

Ev hanımı olup da eşi tarafından el üstünde tutulan kadınlar da var, ev hanımlığı bütün gün yan gelip yatmak değil ki, özellikle çocuğunuz varsa, çamaşır ütü bulaşık, yemek, çocuk bakımı bunların hepsini uzmanlara da yaptırabilirsiniz tabiki belirli bir ücret karşılığı ama ev hanımları ücretsiz yapıyor, eşinin ve çocuğunun sevgisini umarak sadece. Herşeyi maddiyat olarak gören insanlardan nefret ederim. Amaç boş durmamaksa, ibadet etmek, hayvanları beslemek, kitap okumak, bunların hepsi birer uğraş illa size biri para versin derseniz 8-5 mesaisi olan maaşlı bir işte çalışmak o kadar da imkansız ve zor değil. Ama herkesin hayattan bir beklentisi var, ve herkesi mutlu eden şeyler farklıdır. Ben çok iyi bir üniversiteden mezun oldum, henüz öğrenciyken evlendim, annem yok, pek çok sorumlulukla erken yaşta tanıştım, eşim bana maddi konuda zorlama yapmıyorsa, çocuklarımı bırakıp daha çok para için çalışmak zorunda değilim. Bu demek değil ki benim ihtiyacım yok, herşeyim var vs. Ben de evimde özel ders veriyorum çok şükür eve bir katkım olsun diye, ama sabah akşam çalışırsam evime eşime çocuğuma yetebileceğimi sanmıyorum. Çocuklar büyür okula giderler o zaman yüküm azalır tam zamanlı da çalışırım neden olmasın. Herşeye yeteceğim derken hasta olan, psikolojisi bozulan pek çok kadın var ve boşanma sebeplerinden biri de bana göre kadına verilen aşırı sorumluluk. Kadın isterse çalışır veya ihtiyaç halinde çalışır ama hem çocuk bakımı hem ev işi yükü varken bir de illa para kazansın demek bence doğru değil.

Arkadaşınız bana bir akrabamı hatırlattı, ben hayır işlerini çok severim ve genellikle bu konuda insanları motive etmeye çalışırım, çalışan ama yaşı benden büyük çocuğu olmayan bir akrabamız sen para kazanmadığın için tabi dağıtması kolay olur dedi, bu laf yüzünden eve gelip ağladım, eşim de üzülme dedi. Kimseye öğüt vermek de haddime değil ama hayır işi konusunda böyle aşağılayıcı yorum almak çok üzdü, üstelik bebeğim de küçüktü o zaman. Neyse zaman geçti ben ikinciye hamile olduğum halde çok şükür evden ders veriyorum şuanda ama o akrabam işi bırakacak ve evden yapabileceği bir iş de değil. Eşi borçları olduğu için çalışmasını istiyor ama o istemiyor. Yani yarın size tepeden bakan o arkadaşınız belki iş bulamayacak siz ise çok iyi bir yerde iş bulacak veya kendi işinizi kuracaksınız. İnsanlara tepeden bakanlar her zaman kaybeder.
Eski bir komşum oğlum ağlarken kapıyı çaldı, çalışıyordu kendisi, annesi bak çocuğuna, işinin adı ne gibi bir kelime kullandı ona da kırıldım, ben çocuğum ağlarken yemek yapıyorum, çalışan komşum yapamaz diye ona da bir tabak götürüyorum düşünün. Birgün sohbet ederken 3 aylıkken sütünün kesildiğini anlattı işe başladığı için ben 18 aya kadar anne sütü verdim ama onu üzmemek için olsun dedim sağlığı iyi olsun da. Biliyordum ki ben de çalışsam o kadar uzun süre emzirmekte güçlük çekecektim onu canı yanmasın diye kendimi öne atmadım. Yani insanlar belki başkalarının hayatlarına dil uzatarak kendi ezikliklerini bastırıyorlar, oysa herkesin kendine göre bir hayatı düzeni ve sorumluluğu var. Kimse kimseden üstün de değil, hayır işlerinde önde olanlar haricinde benim gözümde. Makamı şuymuş, maaşı şuymuş, evli bekarmış, ben insanların kalbine iyi niyetine bakarım. Gerisi geçici şeyler, ömür bile geçici iken insanlarla dünyevi konularda yarışmak da bana mantıklı gelmiyor.

Şimdi ev hanımlığı kötü dedim ama şunu da atlamak lazım sevgili iş kadınları şimdi haksızlık yapmayalım sizlerde evet dışarda çalışıyorsunuz ama ev işlerini bir ev hanımı kadar sorumlu hissetmiyorsunuz bir kere eşleriniz sürekli yardım ediyor hayat müşterek diye diğer yandan alınan yardımcilarin ( temizlik bakıcı ütü) dışarda yenen yemeklerin haddi hesabı yok yaniiyisimi hepimiz birbirimize saygı duyalim haa imkanım olsa iş bulsam bugün çalışırım orası ayrı...ev hanımlığı öyle çok matah bişey değil ama çok kolay bişey de değil bakın herşeyden önce hemcinsleriniz bile aşağılıyor

Şimdi ev hanımlığı kötü dedim ama şunu da atlamak lazım sevgili iş kadınları şimdi haksızlık yapmayalım sizlerde evet dışarda çalışıyorsunuz ama ev işlerini bir ev hanımı kadar sorumlu hissetmiyorsunuz bir kere eşleriniz sürekli yardım ediyor hayat müşterek diye diğer yandan alınan yardımcilarin ( temizlik bakıcı ütü) dışarda yenen yemeklerin haddi hesabı yok yaniiyisimi hepimiz birbirimize saygı duyalim haa imkanım olsa iş bulsam bugün çalışırım orası ayrı...ev hanımlığı öyle çok matah bişey değil ama çok kolay bişey de değil bakın herşeyden önce hemcinsleriniz bile aşağılıyor

Her çalışan kadının eşi yardım etmiyo ki yardımcı almayı bırak habersiz çöp alamayan çalışan kadınlar var

Cunku konu sahibi ev hanimi ama kocasi zengin Tatile yurtdisina cikiyor Bilmem kac ulke gormus Once bunlari konuyu okuyan herkesin iyice ogrenmesi lazim
Zavalli ayse eskiden beri erkekler hep konu sahibinin pesinde kostugu icin ayseye bakan olmamis Evlenememis Zengin ve onu yurtdisina goturecek bir kocasi olmadığı icin de çalışıyor iste garibim napsin

Cunku konu sahibi ev hanimi ama kocasi zengin Tatile yurtdisina cikiyor Bilmem kac ulke gormus Once bunlari konuyu okuyan herkesin iyice ogrenmesi lazim
Zavalli ayse eskiden beri erkekler hep konu sahibinin pesinde kostugu icin ayseye bakan olmamis Evlenememis Zengin ve onu yurtdisina goturecek bir kocasi olmadığı icin de çalışıyor iste garibim napsin

özeti bu yani uzun olduğu için okumamıştım:işsiz:

kıskanç ayşe nolacak:sinirli:

Her çalışan kadının eşi yardım etmiyo ki yardımcı almayı bırak habersiz çöp alamayan çalışan kadınlar var
Ama sabah sekiz akşam beş gelip evi temizlenmiş ütüsü yapılmış yemeği yapılmış , cocuklari bakilmış kendisi çalışıyorum diye bir bardaği kaldırmayı bile kocasıyla iş paylaşımına bölen kadınlarda var çevremde biliyorum ondan özeniyorum açıkçası ömürleri ev işleri girdabında tükenmiyor

Ama sabah sekiz akşam beş gelip evi temizlenmiş ütüsü yapılmış yemeği yapılmış , cocuklari bakilmış kendisi çalışıyorum diye bir bardaği kaldırmayı bile kocasıyla iş paylaşımına bölen kadınlarda var çevremde biliyorum ondan özeniyorum açıkçası ömürleri ev işleri girdabında tükenmiyor

Evet öyleleri de var
Konu insan oluna farklı farklı senaryolar işte. .

Yazmayayım yazmayayım dedim de kendimi tutamadım artık.
Açtığınız konulardan dolayı evliliğinizi az çok biliyorum yani böyle evliliği olacağına Ayşe hiç evlenmesin daha iyi...
Yok ben hep teklif alırdım bilmem ne yazmışsınız şimdi kalkıp o Ayşe sen misin diyeceksiniz de yani kalkıp bununla mı övünüyorsunuz?
Yani Ayşe'ye teklif gelmedi ama bana herkeşler aşıktı falan filan.
Yani övüneceğiniz tek şey evliliğiniz ve evlenmeden önce aldığınız teklif sayısı sanırım :işsiz:
Kendi eviniz varmış kira geliyormuş onu da ara bir yere sıkıştırmışsınız ama o ev gerçekten sizin mi babadan kalma mı karar veremedim.
O yorumdan sonra da aklıma Şeyma Subaşı'nın Feminist t-shirtü giymesi geldi kusura bakmayın da yani gelirim var diyorsunuz ama evi gerçekten siz kendi paranızla mı aldınız kim bilir...
Tabii beni ilgilendirmez babanız almışsa ama kalkıp da öyle bir şeyse benim de gelirim var demek garip geliyor bana :duduk:

Yazmayayım yazmayayım dedim de kendimi tutamadım artık.
Açtığınız konulardan dolayı evliliğinizi az çok biliyorum yani böyle evliliği olacağına Ayşe hiç evlenmesin daha iyi...
Yok ben hep teklif alırdım bilmem ne yazmışsınız şimdi kalkıp o Ayşe sen misin diyeceksiniz de yani kalkıp bununla mı övünüyorsunuz?
Yani Ayşe'ye teklif gelmedi ama bana herkeşler aşıktı falan filan.
Yani övüneceğiniz tek şey evliliğiniz ve evlenmeden önce aldığınız teklif sayısı sanırım :işsiz:
Kendi eviniz varmış kira geliyormuş onu da ara bir yere sıkıştırmışsınız ama o ev gerçekten sizin mi babadan kalma mı karar veremedim.
O yorumdan sonra da aklıma Şeyma Subaşı'nın Feminist t-shirtü giymesi geldi kusura bakmayın da yani gelirim var diyorsunuz ama evi gerçekten siz kendi paranızla mı aldınız kim bilir...
Tabii beni ilgilendirmez babanız almışsa ama kalkıp da öyle bir şeyse benim de gelirim var demek garip geliyor bana :duduk:
benim de içimden geçti bu bütün yazdıklarınız,hele bi gece ikide sinemaya gidiyoruz demiş bi eski konusunda da aganigi için bile saat 10u bekleyemeyen erkenden 8 deyince uyuyan bi eşten yakınmış. Çelişkiler yumağı olan bi konu daha anlaşılan,eltiyle ayrı problem yeni tanışan arkadaşlarla ayrı problem,hiç öyle özenilecek bi evlilik değilmiş gibi geldi bana tüm yaşanılanlar. Konusahibini azcık gömmüş gibi olduk da birinin de bunu yapması lazımdı sanırsam:deli:

Çocukluk arkadaşı falan dinlemem tek kalemde siler atarım.
Kendi evlenemiyor diye ben tü kaka isem.
Bir zahmet benlede görüşmesin.
Hayatınızda cokta eksikliğini hissedeceginizi sanmıyorum.

Ki ben hem çalışıyorum hemde bebegim var.

Konu sahibi sen kafandaki kurguya göre aysenin seni kıskandığını paylaştığı şeyleri sana ithafen yazdığını düşünebilirsin ama sanmıyorum, sanmamamin nedeni eşinin watsup grubunu anlattığın konun
Bize anlattığına göre ucundan ayseye de anlattıysan rahat yaşamak için nelere katlanıyo diye düşünmüş olabilir

Şimdi baktım uzun uzun tekrar okudum o konuyu, yorum da yapmışım ve kocanı aklama çabana bir kez daha hayret ettim

Back