Sağlık sorunu olur vs. gibi gibi yani ne olursa aklınıza gelen ne varsa yardımınızı bekliyorum.
Ben istemem.çok sıkıcı.Vallahi çok iyi anlıyorum çalışmak istememenizi hakta veriyorum, kim istemez ki evinde oturup keyfine bakmayı. Bende çok istersim çalışmayım evde çocuklarıma bakayım, her gün onlara sevdiği güzel yemeklerden yapayım ws ama hayat şartları çok zor ve çalışmak zorundayım.
Siz madem çalışmak istemiyorsunuz keşke evlenirken borç yapmasaydınız ki bırç olmasa bile tek maaşla geçinmek için eşinizin çok iyi bir gelirinin olması gerekiyor.
Durum böyle iken çalışmak istememeniz hele borçları eşinizin ailesine yıkmaya çalışmanızı anlayamam. Madem o kadar rahatınıza düşkünsünüz keşke evlenip borca girmeseydiniz.
Kızlar selam,
Benim şöyle bir derdim var, üniversiteden mezun olduğumdan beri kesintisiz çalışıyorum yaklaşık 5 yıldır. Ve işyerimde sorun olduğu için çıkarttılar hala tazminatımı alamadım orası ayrı. Bu arada 8 aylık evliyim ocak gibi işten çıkartıldım. 1 1 buçuk ay kadar evde durduktan sonra yeniden iş buldum ve işe başladım. Yeni işimde 1 ayımı doldurmak üzereyim ancak içimden gram çalışmak gelmiyor. Şimdi diyeceksiniz neden iş buldun o zaman tekrar diye.. Çünkü ev kira, düğün borçları vs. derken eşimin çalıştığıyla geçinemedik. Yani bi nevi mecbur kaldım. Eşimde sürekli iş bakıyor musun vs vs deyip duruyordu. Yani şuan çalıştığım yerde hiç mutlu değilim, ayaklarım geri geri gidiyor hep ve hiç gitmek istemiyorum. Çok evcimen bir insanımdır, yani sabahtan akşama evimde oturayım temizlik ev işleri yemek vs onlarla uğraşayım. Sizce ne yapmalıyım. yani bana dayan çalış vs demeyin çünkü yapamayacağım psikolojik olarak eminim. Ve bu durumda maalesef ki eşimin beni anlayacağını düşünmüyorum parayı düşünecek nazlanma demek isteyecek.. Ben geçerli bi sebep bulmak istiyorum ve bu konuda fikir arıyorum. Sağlık sorunu olur vs. gibi gibi yani ne olursa aklınıza gelen ne varsa yardımınızı bekliyorum.
Son olarak lütfen bana zorlanacaksanız neden çıkmak istiyorsun da demeyin, düğün zamanı eşimin ailesi yüzünden bizim bu kadar borcumuz var, biraz da onlar destek olsun istiyorum. (Zaten çalışmadığım 1 ay sürecinde oluyorlardı)
Ne demek alışmak istemiyorum.Kızlar selam,
Benim şöyle bir derdim var, üniversiteden mezun olduğumdan beri kesintisiz çalışıyorum yaklaşık 5 yıldır. Ve işyerimde sorun olduğu için çıkarttılar hala tazminatımı alamadım orası ayrı. Bu arada 8 aylık evliyim ocak gibi işten çıkartıldım. 1 1 buçuk ay kadar evde durduktan sonra yeniden iş buldum ve işe başladım. Yeni işimde 1 ayımı doldurmak üzereyim ancak içimden gram çalışmak gelmiyor. Şimdi diyeceksiniz neden iş buldun o zaman tekrar diye.. Çünkü ev kira, düğün borçları vs. derken eşimin çalıştığıyla geçinemedik. Yani bi nevi mecbur kaldım. Eşimde sürekli iş bakıyor musun vs vs deyip duruyordu. Yani şuan çalıştığım yerde hiç mutlu değilim, ayaklarım geri geri gidiyor hep ve hiç gitmek istemiyorum. Çok evcimen bir insanımdır, yani sabahtan akşama evimde oturayım temizlik ev işleri yemek vs onlarla uğraşayım. Sizce ne yapmalıyım. yani bana dayan çalış vs demeyin çünkü yapamayacağım psikolojik olarak eminim. Ve bu durumda maalesef ki eşimin beni anlayacağını düşünmüyorum parayı düşünecek nazlanma demek isteyecek.. Ben geçerli bi sebep bulmak istiyorum ve bu konuda fikir arıyorum. Sağlık sorunu olur vs. gibi gibi yani ne olursa aklınıza gelen ne varsa yardımınızı bekliyorum.
Son olarak lütfen bana zorlanacaksanız neden çıkmak istiyorsun da demeyin, düğün zamanı eşimin ailesi yüzünden bizim bu kadar borcumuz var, biraz da onlar destek olsun istiyorum. (Zaten çalışmadığım 1 ay sürecinde oluyorlardı)
Ne desem de eşim kabul etse diyor.E çalışma kardeş biz napalım? Çalış demeyin demişsiniz,o halde çalışma. Bir 3.seçenek yok zaten. Herkes erken kalkıyor bu bir bahane mi? Saçmasapan konu.
Salak değilse kabul etmez yani ne bileyim.Ne desem de eşim kabul etse diyor.
Valla sonsuza kadar bahane bulacak eşine o zaman böyle hayat mı gider.Bence baştan dürüst olsun madem isteksiz bu kadar.Ya da herkes nasıl çalışıyorsa çalışmaya alışacakNe desem de eşim kabul etse diyor.
Eşinin erkek kardeşinin düğün borçlarını ödemişler fakat konu sahibinin düğün borçlarını ödemedikleri için onlar sebep oldu diyorEsinizin ailesi nasil borclara sebep oldu? Ilk onu bilelim, daha net akil verilir
Eltisi de çalışmıyormuş ayrıca. Konu sahibi niye çalışsın. Hep gelin ayırıyor bu erkek aileleri heppp…Eşinin erkek kardeşinin düğün borçlarını ödemişler fakat konu sahibinin düğün borçlarını ödemedikleri için onlar sebep oldu diyor
Eşimjn kardeşinin düğün borçlarını ödeyip benimkini odemeseler benim de bi tuhafıma giderdi açıkçası, neden diye. Ama canı öyle istemiştir yapacak bişey yokEşinin erkek kardeşinin düğün borçlarını ödemişler fakat konu sahibinin düğün borçlarını ödemedikleri için onlar sebep oldu diyor
Eşinin erkek kardeşinin düğün borçlarını ödemişler fakat konu sahibinin düğün borçlarını ödemedikleri için onlar sebep oldu diyor
O detayı görmemişim ben.Valla sürekli bahane bularak ömür mü geçer.Şimdi hastayım dese bi süre sonra eşi tekrardan hadi iş bak diyecek.Ya dürüst olacak baştan eşine karşı evde oturmayı kabul ettirecek ya da paşa paşa iş hayatına alışacakEltisi de çalışmıyormuş ayrıca. Konu sahibi niye çalışsın. Hep gelin ayırıyor bu erkek aileleri heppp…
Bizde kimseden destek görmeden kendi bütçemize göre yapmıştık düğünümüzü.A dan Z ye herşeyiyle hemde.Soran bile olmadı eksik gedik kaldı mı diye eş ailesi tarafından.Ama bi beklentim de yoktu zaten.İkimizde çalıştık biriktirdik borçsuz olmak için yıllarca sabrettik evliliği erteledik.Millet ne rahatlık istiyorHer ailenin her zaman maddi durumu ayni degil ki. Böyle seyler dügünden önce konusulur. Baskalarinin CALISARAK elde ettigi para ilgili laf etmek kimseye düsmüyor. Esi ailesinden destek istemiyorsa veya almiyorsa kendileri ona göre hesaplarini yapacakti. Biz dügünümüzü kendi bütcemize göre yaptik. Diger dügünlere göre kücüktü, ama bir kurus da borc yapmadik. Hani ailesini gectim, insan kendi esine acimaz mi hic? Dügünde tek basinda degildi ya bu adam.
Bizde kimseden destek görmeden kendi bütçemize göre yapmıştık düğünümüzü.A dan Z ye herşeyiyle hemde.Soran bile olmadı eksik gedik kaldı mı diye eş ailesi tarafından.Ama bi beklentim de yoktu zaten.İkimizde çalıştık biriktirdik borçsuz olmak için yıllarca sabrettik evliliği erteledik.Millet ne rahatlık istiyor
Tabiki herkes kendi evinden geçiminden sorumlu.Bide böyle olunca kimseye eyvallahın da olmuyor.Geriye dönüp baktığımda iyiki kendi kendimize yapmışız başarmışız diyorumBen su aile büyüklerinin parasina göz dikilmesine hep kritik bakıyorum. Yarin öbür elden ayaktan düsseler o para bakima gerekli olacak. Elde avucta olan öyle durumlarda o kadar cabuk eriyor ki. Ha kendileri yardim etmek istedi eyvallah, ama kocaman sagligi yerinde olan insanlar da gecirindilmeyi de beklemesin.