Eşin evden çalışma olanağı varsa çalışsın o zaman. İlle de kadın evde oturup çocuk bakacak diye bir şey yok, gayet erkek de çocuk bakabilir, Avrupada çok sayıda evde kalıp çocuk bakan baba var. Madem hevesin var çalış o zaman konu sahibesi. Eşin de sen evde otur diyene kadar kendi evde otursun çocuk onun da çocuğu surat asmaya hakkı yok. Demokratik, her 2 tarafın da çutlu olduğu şekilde çözün bu durumu. Hayatını , isyeklerini kariyeri çöpe atmak zorunda değilsin asla, ille de bir çare bulunur diyorum ben.
Yani bunu kabul edemem buna kendi ailemde izin vermez. Çünkü Eşimin geliriyle benim gelirim aynı değil ki.
Çocuğunuzu sizin tabirinizle "bakıcıya vermek istemiyorsunuz" ; ancak sizin ve eşinizin yaşını başını almış, sizin evinizden ortalama 300 km uzakta oturan annelerinizin kendi düzenlerini bırakıp, gelip çocuğunuza bakmasını istiyorsunuz. Annelerinize sordunuz mu ? Annelerinizin kendi hayatlarını yaşamaya hakları yok mu ?
Çalışmak istiyorsanız, bakıcı bulmalısınız.
Aynı eşim gibi konuştunuz. Zaten bir süre yaşantıları kaldı bunu da senin ihtirasın için mi harcasınlar diyor.
Ben yanlış yaptığınızı düşünmüyorum fakat bu durumda tam zamanlı yerine haftada sadece 2 3 gün gibi çalışamaz mısınız?
İyi de kimse çocuğuna bakmak istemiyor , yaşlı başlı , birkaç sene sonra kendine bakamayacak insanların belki de son enerjil yıllarında onları evinden kilometrelerce uzağa getirip bedava bakıcı olarak kullanmak mi istiyorsun?
Bencillik asıl bu bence.
Ayrıca bebek daha 7 aylik. Yani anlayamıyorum,zaten bir çocuk kaç sene ailesine muhtaç , bağımlı halde yaşar ki? Birkac sene sonra zaten bağımlılığı bitecek, o da sosyallesecek, kreşe gidecek vs. İmkanınız da varsa o zamana kadar çocuğa evde kendinin bakmanın sakincali tarafı neresi?
Tam olarak eşim de bunu söylüyor. Yaşları artık geçti, tam hayatlarının baharını yaşayacaklar sen onları zorunlu kılıyorsun diyor. Ama napayım başka?
Bn ucretsize ayrilmicam inş Allah nasip ederse sağlıkla minnoşum ise baslicam bakıcı bulup..Sen çalışmamaniz anladığım kadarıyla hayat standartinizi etkilemeyecek gbi yazmışsınız.yani gerçekten iyi bir standartiniz varsa 1 yaşından sonraya erteleyebilirsjniz.fkt ev hanımı olmak cidden zor ..çalışmak daha iyi bencede.
Eşinizde bakabilir aslında.sizi daha iyi anlar.bizde bazı dönemler sıkışınca eşim baktı çocuk bakmanın zorluğunu,işten geldiğinde bana ettiği lafların haksızlığın anladi..sonuçta çocuk ikinizin.firsati varsa eşiniz evden çalışıp baksın surat yapması yersiz...
Peki siz neden çalışmak istiyorsunuz ??
Daha 7aylık sadece zevk için çalışmak istiyorsunuz paraya ihtiyacınız olduğu için değil dimi? Çok bencilce davranıyorsunuz zaten 3yaşında kreşe başlıyor çocuk ama siz sanırım çocuk bakaktan bunaldığınız için çalışmayı kaçış olarak görüyorsunuz. Annelere sordunuzmu bakmak istiyormusunuz diye ? Madem çok çalışmak istiyorsunuz zevkine bakıcı tutun daha 7aylık bebeği ona emanet edin içiniz rahat edecekse.
Teşekkür ederim herkese cevaplar için. Eşim çocuğuna aşırı düşkün birisi. Yani onun için yapmayacağı şey yok. Bakıcı konusunda da sen çalışma, otur evde yine bakıcı gelsin ona da razıyım diyor ama ben işte çalışmak istiyorum.
Evet anneler yaşlı ama bende çalışmak istiyorum ve gerçekten bu konu yüzünden eşimle ciddi problem yaşamaya başladık