çalışana hazırlamak görev mi

haklısımız yumurta pişirici var otomatik ondan alıp gelince 4,5 tane kaynatırım ister yerler ister yemezler zerre umrumda değil gerçekten

Malesef insan ihtiyaçları ve amaçlarına ulaşmak için bazen ayıya dayı demek zorunda kalıyor.
Keşke patronlar biraz hakkaniyetli olsalar, ne münasebet benim personelim senin özel aşçı başın yada asistanınmı diyebilse perssonellerinde gönlüne taht kurabilse.
Ama işte üç kuruş veriyorum hem etinden hem sütünden faydalanayım mantığı işliyor bizde genelde.

Ya dünden beri ben de bunu anlatmaya calısıyorum takmışlar görev tanımı görev tanımı diye kadını işinden kovduracaklar. Mutfak personelinin görev tanımının dışında bir istek değil ya kadına git bakkaldan sigara al demişler gibi gaza getiriyorlar.

yo öyle olursa bunlar benim işim değil yapmak istemiyorum der geçerim o kadar da değil
yok sizin için söylemedim, yani mutfak personelide olsa işe girerken öğlen yemegi dendiyse onun görevi oğlen yemegidir.
mutfak personeli diye 5 cayina kek börek hazirlamak degil.
sizinki de personele özel yumurta haşlamak degil

haklısımız yumurta pişirici var otomatik ondan alıp gelince 4,5 tane kaynatırım ister yerler ister yemezler zerre umrumda değil gerçekten
Öyle yapmalısınız zaten. Bu işi bulana kadar göbeğiniz çatladı yani okuyoruz burda. Neden kötü olsun ki sonucu? Geçim zor,hayat zor,hepimizin yapmayı istemediği ama yapmak zorunda kaldığı işler var. Hemen olayı iş kanununa görev tanımına bağlamak gereksiz. Sanki geri kalan her şey görev tanımına kanuna uygunmuş gibi

maalesef maalesef eşim dün ben normalde bunu başka yerde konu olarak açmıştım bu sitede ama başka bölümde sanırım izin konusunda kafama takarım acaba işte patron kahvlatısını hazırlıyorum çay kahve vs toplantılarda çay kahve vs gertiriyorum bu tip işlerden ötürü tamam yıllık izin hakkım yok ama saatlik izin almam gerekir günlük almak gereken durum olur acaba verirler mi diye korkuyorum eşim ise ''sen o kadar işlerini yapıyorsun mecbur verecekler ambargo koyamazlar sen yokkan o şirket 6 ay boş durmuş geldiğim pozisyon nasıl idare ettilerse o 6 ay boyunca hiç mi müdürünüz kahvaltı istemedi çay içmedi toplantı yapılmadı çay servisi yapılmadı bırak ne halleri varsa kendileri idare etsin sana ambargo koyamaz mecbur izin verecek mecbur köle muamelesi yapamaz '' dedi

çok haklsıınız eşimle olsun kendim olsun gitmediğimiz yer kalmadı görseniz hadi bu da olur hadi bu olucak bu sefer oldu diye diye 1,5 yıl iş aradım ilk defa bu kadar iş ararken yoruldum maddi manevi aşırı ötesi yıpratıcı süreç bütün borçların eşin üdtüne binmesi vs vs çok aşırı zor 1,5 yıl geçirdik

dün kendimi çok sorguladım buraya girmeden önce çok istediğim tabi hayırlı değilmiş demek ki neden olmadı ne kadar güzel yerdi dediğim çok yer oldu hani kendi kendime dün eve gelirken ben 1,5 yıl bu iş için mi bekledim insanlara elime yapışmaz tamam ama yumurta haşlamak müdürün kahvaltısını hazırlamak için mi bekledim dedim sonra kendi kendime '' yapacak hiçbir şey yok kim işinden memnun ki piyasa kötü ortam çok kötü hayat şartları berbat stres yapma kafana takma diyerek kendi kendimi telkin etmeye çalıştım

Allah yardımcınız olsun,geçim sıkıntısını en iyi anlayan kişilerden biriyimdir inanın. Çok kötü günler de geçirdik asla unutmadım. Hayat hep kötüye gitmez,inşallah sizin için güzel zamanlar gelmiştir.

Ülkenin parmakla gösterileblecek derecede büyük işletmelerinden birinde bölüm sorumlusu olarak çalışıyorum,patronum işe helikopterle gidip geliyor 4 dil bilen asistanı var. İnanın o kızcağız bile gelene gidene kahvaltı hazırlar helikopterde yiyecekler diye şimdi sorsak iş başı yaparken bunu da söylemişler midir,asla.

aynen kamuda dahi oluyormuş ben çok şaşırdım

Sizden önceki kisi bunu yapıyordur yüksek ihtimal. Destek personeli nedir bilmem mutfakta çalışmanız için konustuysaniz istenir çünkü mutfakta siz varsınız çünkü cay kahve kahvaltı ikranliklar hepsi bütündür aslında işyerinizde kahvaltı ediliyormu

yapıyor insanlar ama dışardan getiriyor ya artık takmıyorum ben söyledim yumurta kaynatma cihazı alırsanız kokusu olmaz dedim bakalım naparlar bilmem hayatta asla görmem dediğimiz şeyler başımıza geliyor yapacak hiçbir şey yok

ben gelince kaynatırım izinli olunca ilgilenmem naparlarsa yapsınlar kaynatırım o otomatik sönüyor zaten sonra isteyen yer muhtemel müdür de yer spor yapıyormuş da standart kaynatırım geçer giderim

ben gelince kaynatırım izinli olunca ilgilenmem naparlarsa yapsınlar kaynatırım o otomatik sönüyor zaten sonra isteyen yer muhtemel müdür de yer spor yapıyormuş da standart kaynatırım geçer giderim
Yani bu işten memnunsaniz ve mutfakta çalışıyorsanız sorun etmeyin derim çünkü çok daha kötüleri olabilirdi gerçekçi olmak lazim yumurta yüzünden çıksanız hemen yeni bir iş bulmanız garanti değil

aynen bulabilsem tamam sorun yok zaten önümüz kış daha zor iş aramak soğukta iş bulmak imkansız gibi bir şey sebaat edip yoluma gittiği yere kadar ne verilirse elimden geleni yapmaya devam edeceğim size de danışmak isterim ya ben iş hayatında izin alma olayını çok takıyorum kendi kendime senaryolar kuruyorum mesela banka işim olucak bir kaç ay rahmetli annemin sigortasız blokeli kredisi onu otomatik sistem almıyor biz elden yatırıyoruz banka blokeyi kaldırıp öyle ödeme yapıyor 3,4 taksit kaldı bunun için bir kaç ay saatlik izin almam gerekecek bunu yapacak başka kimse yok varisi olarak ben yapıyordum hep izin verirler mi diye kafama takıyorum belki yeni olduğum için siz ne dersiniz?

Ofis destek elemanı önceki yorumlarda da söylendiği gibi joker elemandır benim bildiğim. Yumurta haşlamak sizi çok yormaz.

Eşimin 8 şubeli bir iş yeri var toplamda 200 personel. İnsan çalıştırmak ne bilirim. Böyle bir şeye asla iş yerinde izin verilmez verilen iş yeri de uzun süre dayanmaz . Neyse ki konu sahibinin çalıştığı yer de bunun farkındaymış ki bu saçma isteğin sahibini uyaracaklarını söylemişler.

Dediklerinizi de özel sektörün ne olduğunu da çok iyi biliyorum. Benim eşimin 200 personeli var hizmet sektöründe çalışıyor. Görev tanımı amirin iş ile ilgili isteklerini yerine getirmek ofistekilerin kahvaltılarını hazırlamak değil . Eşimin işe aldığı mutfak personelinin veya yardımcı personelin işi çalışanların kişisel hizmetlerini yapmak değil iş yeri ile ilgili işleri yapmak. Böyle bir şeye de asla izin verilmez zaten. Yani mutfak personelinin başka bir çalışanın yumurtasını haşladığını duysa derhal uyarı geçer. Size bizzat patronlar gözünden durumu anlatıyorum hukuk tarafından sıkıntısı da malum. Her anlamda kabul edilemez bir şey

Öyle yapmaya devam edin, çünkü özel sektör böyle maalesef, 30 yıl iş hayatım oldu, 18 yılı aynı şirkette geçti, maalesef ki özel sektörde net iş tanımları yok, her iş için ayrı bir personel alma durumu da yok. Mutfakla ilgili bir iş yapıyorsanız mutfakla ilgili her konuda size geleceklerdir buna alışın. Tabi ki yapamayacağınız şeyler var ama ufak tefek şeyler yüzünden müdürle görüşmek falan sizi arızalı personel konumuna sokar gerçekte öyle değilsinizdir ama maalesef bakış böyle.

Çalıştığım şirket 45 yönetim personeli olan 6 katlı bir binadaydı, iki kişi çaycı personelimiz vardı, personelin özel işlerini değil ama müdürlerinkini yaparlardı, misafir ikramları, yemeğe çıkamadıkları zaman basit bir öğün hazırlama vs... Bir dönem akşam üstü son çayda her gün bir ikramlık yapılsın personele denildi, kek ya da kurabiye gibi, çaycılarımız isyan etti olur mu vs... bir tanesi yapmak istemediği kek için işinden oldu, iki gün içinde de yerine başka biri geldi. Görev tanımlarında olmamasına rağmen boş kaldıklarında temizlik personeline de yardım ederlerdi. Yıllar boyu hepimiz görev tanımımızda olmayan bir sürü iş yaptık ben ssh sorumlusuydum altımda 20 personel çalışıyordu ama stokta bir sorun olduğunda destek isterlerdi yapmam deme lüksümüz olmadı hiç çünkü o işlere ihtiyacımız vardı. Özel sektör böyledir fazla didiklersen çalışamazsın o kadar işsiz kalmışken böyle basit şeylere sarmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…