- 18 Nisan 2021
- 1.333
- 1.589
- 28
-
- Konu Sahibi Huzur kalplerde
Niye mutfak personeli olmak ayıp bir sey mi küçümsemeyi nerden çıkardınız hanımefendi?çok saygısızca küçümser yorumunuz dikkatli olun !!!!
haklısımız yumurta pişirici var otomatik ondan alıp gelince 4,5 tane kaynatırım ister yerler ister yemezler zerre umrumda değil gerçektenİş kanunu bilgim var. Ayrıca tüm çalışanları işe alırken en sonda “amirinin vereceği işleri yerine getirmek” tarzı bir madde var mesela. İşe girmek için herkes tamam yaparım deyip imzalıyor. Sonra da mutfakçıdan iş istenmiyor. Siz hukukçusunuz,kimse sizden gel işletmeye de bak şeklinde bir istekte bulunamaz. Ama mutfakçıdan da yiyecek istenir,kahve istemekle yumurta arasında bir fark göremiyorum ben. Tam tersi kahvenin başında bekleniyor ama yumurtanın değil. Her iş için ayrı eleman alınmıyor malumunuz. Yumurta haşlayıcı diye bir eleman hiç gördünüz mü? Veya meyve suyu taşıyıcısı var mı? Maden suyu getiren eleman ayrı olabilir mi sizce bir düşünün arkadaşım.
Malesef insan ihtiyaçları ve amaçlarına ulaşmak için bazen ayıya dayı demek zorunda kalıyor.ben de dün şaştım kaldım akşam eşimle detaylo konuştuk dilimin ucuna kadar dün ben bunu yapmam diyecektim ama bazı hedefleri gerçekleştirmek için işe girdim hazırda bir iş daha olsa hemen giderdim daha iyi bir yer ama yapacak maalesef hiçbir şey yok ben de uzun süreler bir çok yerde çalıştım şuandaki genel müdür dahil bir çoğuna kahvaltı bile götürdüm ama sırf bir personelin isteiğini kırmama adı altında kendi de yiyeceği için yumurta haşlar mısınız diyeni ilk defa gördüm böyle böyle tecrübelleniyoruz yapacak hiçbir şey yok sırf o amaçları gerçkeleştirmek ve uzun süre işsizlik sonrası eve bir nebze olsun katkıda bulunmak için bu deveyi gütmem gerekcek bu diyardan giderim yerime hemen birisini bulurlar adam mı yok ama yine uzun süre işsiz kalmak istemiyorum zaten o zorundalıklar yüzünden Allah kahretsin yapılmaz dediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz
Ya dünden beri ben de bunu anlatmaya calısıyorum takmışlar görev tanımı görev tanımı diye kadını işinden kovduracaklar. Mutfak personelinin görev tanımının dışında bir istek değil ya kadına git bakkaldan sigara al demişler gibi gaza getiriyorlar.İş kanunu bilgim var. Ayrıca tüm çalışanları işe alırken en sonda “amirinin vereceği işleri yerine getirmek” tarzı bir madde var mesela. İşe girmek için herkes tamam yaparım deyip imzalıyor. Sonra da mutfakçıdan iş istenmiyor. Siz hukukçusunuz,kimse sizden gel işletmeye de bak şeklinde bir istekte bulunamaz. Ama mutfakçıdan da yiyecek istenir,kahve istemekle yumurta arasında bir fark göremiyorum ben. Tam tersi kahvenin başında bekleniyor ama yumurtanın değil. Her iş için ayrı eleman alınmıyor malumunuz. Yumurta haşlayıcı diye bir eleman hiç gördünüz mü? Veya meyve suyu taşıyıcısı var mı? Maden suyu getiren eleman ayrı olabilir mi sizce bir düşünün arkadaşım.
yok sizin için söylemedim, yani mutfak personelide olsa işe girerken öğlen yemegi dendiyse onun görevi oğlen yemegidir.yo öyle olursa bunlar benim işim değil yapmak istemiyorum der geçerim o kadar da değil
Öyle yapmalısınız zaten. Bu işi bulana kadar göbeğiniz çatladı yani okuyoruz burda. Neden kötü olsun ki sonucu? Geçim zor,hayat zor,hepimizin yapmayı istemediği ama yapmak zorunda kaldığı işler var. Hemen olayı iş kanununa görev tanımına bağlamak gereksiz. Sanki geri kalan her şey görev tanımına kanuna uygunmuş gibihaklısımız yumurta pişirici var otomatik ondan alıp gelince 4,5 tane kaynatırım ister yerler ister yemezler zerre umrumda değil gerçekten
maalesef maalesef eşim dün ben normalde bunu başka yerde konu olarak açmıştım bu sitede ama başka bölümde sanırım izin konusunda kafama takarım acaba işte patron kahvlatısını hazırlıyorum çay kahve vs toplantılarda çay kahve vs gertiriyorum bu tip işlerden ötürü tamam yıllık izin hakkım yok ama saatlik izin almam gerekir günlük almak gereken durum olur acaba verirler mi diye korkuyorum eşim ise ''sen o kadar işlerini yapıyorsun mecbur verecekler ambargo koyamazlar sen yokkan o şirket 6 ay boş durmuş geldiğim pozisyon nasıl idare ettilerse o 6 ay boyunca hiç mi müdürünüz kahvaltı istemedi çay içmedi toplantı yapılmadı çay servisi yapılmadı bırak ne halleri varsa kendileri idare etsin sana ambargo koyamaz mecbur izin verecek mecbur köle muamelesi yapamaz '' dediMalesef insan ihtiyaçları ve amaçlarına ulaşmak için bazen ayıya dayı demek zorunda kalıyor.
Keşke patronlar biraz hakkaniyetli olsalar, ne münasebet benim personelim senin özel aşçı başın yada asistanınmı diyebilse perssonellerinde gönlüne taht kurabilse.
Ama işte üç kuruş veriyorum hem etinden hem sütünden faydalanayım mantığı işliyor bizde genelde.
çok haklsıınız eşimle olsun kendim olsun gitmediğimiz yer kalmadı görseniz hadi bu da olur hadi bu olucak bu sefer oldu diye diye 1,5 yıl iş aradım ilk defa bu kadar iş ararken yoruldum maddi manevi aşırı ötesi yıpratıcı süreç bütün borçların eşin üdtüne binmesi vs vs çok aşırı zor 1,5 yıl geçirdikÖyle yapmalısınız zaten. Bu işi bulana kadar göbeğiniz çatladı yani okuyoruz burda. Neden kötü olsun ki sonucu? Geçim zor,hayat zor,hepimizin yapmayı istemediği ama yapmak zorunda kaldığı işler var. Hemen olayı iş kanununa görev tanımına bağlamak gereksiz. Sanki geri kalan her şey görev tanımına kanuna uygunmuş gibi
dün kendimi çok sorguladım buraya girmeden önce çok istediğim tabi hayırlı değilmiş demek ki neden olmadı ne kadar güzel yerdi dediğim çok yer oldu hani kendi kendime dün eve gelirken ben 1,5 yıl bu iş için mi bekledim insanlara elime yapışmaz tamam ama yumurta haşlamak müdürün kahvaltısını hazırlamak için mi bekledim dedim sonra kendi kendime '' yapacak hiçbir şey yok kim işinden memnun ki piyasa kötü ortam çok kötü hayat şartları berbat stres yapma kafana takma diyerek kendi kendimi telkin etmeye çalıştımçok haklsıınız eşimle olsun kendim olsun gitmediğimiz yer kalmadı görseniz hadi bu da olur hadi bu olucak bu sefer oldu diye diye 1,5 yıl iş aradım ilk defa bu kadar iş ararken yoruldum maddi manevi aşırı ötesi yıpratıcı süreç bütün borçların eşin üdtüne binmesi vs vs çok aşırı zor 1,5 yıl geçirdik
Allah yardımcınız olsun,geçim sıkıntısını en iyi anlayan kişilerden biriyimdir inanın. Çok kötü günler de geçirdik asla unutmadım. Hayat hep kötüye gitmez,inşallah sizin için güzel zamanlar gelmiştir.çok haklsıınız eşimle olsun kendim olsun gitmediğimiz yer kalmadı görseniz hadi bu da olur hadi bu olucak bu sefer oldu diye diye 1,5 yıl iş aradım ilk defa bu kadar iş ararken yoruldum maddi manevi aşırı ötesi yıpratıcı süreç bütün borçların eşin üdtüne binmesi vs vs çok aşırı zor 1,5 yıl geçirdik
aynen kamuda dahi oluyormuş ben çok şaşırdımAllah yardımcınız olsun,geçim sıkıntısını en iyi anlayan kişilerden biriyimdir inanın. Çok kötü günler de geçirdik asla unutmadım. Hayat hep kötüye gitmez,inşallah sizin için güzel zamanlar gelmiştir.
Ülkenin parmakla gösterileblecek derecede büyük işletmelerinden birinde bölüm sorumlusu olarak çalışıyorum,patronum işe helikopterle gidip geliyor 4 dil bilen asistanı var. İnanın o kızcağız bile gelene gidene kahvaltı hazırlar helikopterde yiyecekler diyeşimdi sorsak iş başı yaparken bunu da söylemişler midir,asla.
yapıyor insanlar ama dışardan getiriyor ya artık takmıyorum ben söyledim yumurta kaynatma cihazı alırsanız kokusu olmaz dedim bakalım naparlar bilmem hayatta asla görmem dediğimiz şeyler başımıza geliyor yapacak hiçbir şey yokSizden önceki kisi bunu yapıyordur yüksek ihtimal. Destek personeli nedir bilmem mutfakta çalışmanız için konustuysaniz istenir çünkü mutfakta siz varsınız çünkü cay kahve kahvaltı ikranliklar hepsi bütündür aslında işyerinizde kahvaltı ediliyormu
ben gelince kaynatırım izinli olunca ilgilenmem naparlarsa yapsınlar kaynatırım o otomatik sönüyor zaten sonra isteyen yer muhtemel müdür de yer spor yapıyormuş da standart kaynatırım geçer giderimSizden önceki kisi bunu yapıyordur yüksek ihtimal. Destek personeli nedir bilmem mutfakta çalışmanız için konustuysaniz istenir çünkü mutfakta siz varsınız çünkü cay kahve kahvaltı ikranliklar hepsi bütündür aslında işyerinizde kahvaltı ediliyormu
Yani bu işten memnunsaniz ve mutfakta çalışıyorsanız sorun etmeyin derim çünkü çok daha kötüleri olabilirdi gerçekçi olmak lazim yumurta yüzünden çıksanız hemen yeni bir iş bulmanız garanti değilben gelince kaynatırım izinli olunca ilgilenmem naparlarsa yapsınlar kaynatırım o otomatik sönüyor zaten sonra isteyen yer muhtemel müdür de yer spor yapıyormuş da standart kaynatırım geçer giderim
aynen bulabilsem tamam sorun yok zaten önümüz kış daha zor iş aramak soğukta iş bulmak imkansız gibi bir şey sebaat edip yoluma gittiği yere kadar ne verilirse elimden geleni yapmaya devam edeceğim size de danışmak isterim ya ben iş hayatında izin alma olayını çok takıyorum kendi kendime senaryolar kuruyorum mesela banka işim olucak bir kaç ay rahmetli annemin sigortasız blokeli kredisi onu otomatik sistem almıyor biz elden yatırıyoruz banka blokeyi kaldırıp öyle ödeme yapıyor 3,4 taksit kaldı bunun için bir kaç ay saatlik izin almam gerekecek bunu yapacak başka kimse yok varisi olarak ben yapıyordum hep izin verirler mi diye kafama takıyorum belki yeni olduğum için siz ne dersiniz?Yani bu işten memnunsaniz ve mutfakta çalışıyorsanız sorun etmeyin derim çünkü çok daha kötüleri olabilirdi gerçekçi olmak lazim yumurta yüzünden çıksanız hemen yeni bir iş bulmanız garanti değil
Eşimin 8 şubeli bir iş yeri var toplamda 200 personel. İnsan çalıştırmak ne bilirim. Böyle bir şeye asla iş yerinde izin verilmez verilen iş yeri de uzun süre dayanmaz . Neyse ki konu sahibinin çalıştığı yer de bunun farkındaymış ki bu saçma isteğin sahibini uyaracaklarını söylemişler.Yumurta kaynatmak kadar basit bir isteği yerine getirmediği için insallah kovulmaz. Detox suyu komplike bir rica kahvaltı hazırlanmasını istemek gibi. Fazla gaza getiriyorsunuz insanları. Hanımefendi daha yeni işe girmiş gerçekci yaklasın biraz. Bu kadar basit bir şeyi tolore edemiyorsa işi riske girer. Ben mimarım daha once çalıstığım yerde mutfak personeli işten ayrıldığo donemde benden misafirlere kahve yapmam istendiğinde yapmadım. Mutfakta bulaşık yıkmadım. Yeri geldi kendi masamı temizlemem gerektiği için dahi üstlerimle kavga ettim. Ama mutfak personelinin gumurta kaynatması gorev tanımının biraz da olsa esnetilebileceği bir durum. Bu yorumları yaparken biraz daga anlayıslı olmaya calısıyorum ki baskası sert tepkiler verip işinden olmasın... Siz hayatınıza size ait olmayan işleri yapmayatak devam edebilirsiniz beni hiç ilgilendirmez bu benim fikrim. Bazen iş hayatı da fedakarlık ister. Bir mimar olarak saatlerce ve günlerce mesai harici calıstım şantiyelerde şehir dışı programlarda veya ofiste. Görev tanımım olmadığı halde teslimini yaptığım projelerde yeri geldi ürünlerin tozunu aldım mğşteri gorürken pis durmasın diye. Bunlar insanın yaptığı işe saygıdandır. Sömürü olarak görseydim bu durumu asla ama asla suanki bilgim deneyimim azmim ve müşteri memnuniyetim olmazdı.
Dediklerinizi de özel sektörün ne olduğunu da çok iyi biliyorum. Benim eşimin 200 personeli var hizmet sektöründe çalışıyor. Görev tanımı amirin iş ile ilgili isteklerini yerine getirmek ofistekilerin kahvaltılarını hazırlamak değil . Eşimin işe aldığı mutfak personelinin veya yardımcı personelin işi çalışanların kişisel hizmetlerini yapmak değil iş yeri ile ilgili işleri yapmak. Böyle bir şeye de asla izin verilmez zaten. Yani mutfak personelinin başka bir çalışanın yumurtasını haşladığını duysa derhal uyarı geçer. Size bizzat patronlar gözünden durumu anlatıyorum hukuk tarafından sıkıntısı da malum. Her anlamda kabul edilemez bir şeyİş kanunu bilgim var. Ayrıca tüm çalışanları işe alırken en sonda “amirinin vereceği işleri yerine getirmek” tarzı bir madde var mesela. İşe girmek için herkes tamam yaparım deyip imzalıyor. Sonra da mutfakçıdan iş istenmiyor. Siz hukukçusunuz,kimse sizden gel işletmeye de bak şeklinde bir istekte bulunamaz. Ama mutfakçıdan da yiyecek istenir,kahve istemekle yumurta arasında bir fark göremiyorum ben. Tam tersi kahvenin başında bekleniyor ama yumurtanın değil. Her iş için ayrı eleman alınmıyor malumunuz. Yumurta haşlayıcı diye bir eleman hiç gördünüz mü? Veya meyve suyu taşıyıcısı var mı? Maden suyu getiren eleman ayrı olabilir mi sizce bir düşünün arkadaşım.
dün kendimi çok sorguladım buraya girmeden önce çok istediğim tabi hayırlı değilmiş demek ki neden olmadı ne kadar güzel yerdi dediğim çok yer oldu hani kendi kendime dün eve gelirken ben 1,5 yıl bu iş için mi bekledim insanlara elime yapışmaz tamam ama yumurta haşlamak müdürün kahvaltısını hazırlamak için mi bekledim dedim sonra kendi kendime '' yapacak hiçbir şey yok kim işinden memnun ki piyasa kötü ortam çok kötü hayat şartları berbat stres yapma kafana takma diyerek kendi kendimi telkin etmeye çalıştım