çalışana hazırlamak görev mi

Ofis destek elemanı önceki yorumlarda da söylendiği gibi joker elemandır benim bildiğim. Yumurta haşlamak sizi çok yormaz.
Ofisin joker elemanıdır çalışanların kişisel elemanı değil. O yumurta haşlatsın diğeri ped almaya markete yollasın bunun sınırı ne ? Ofis destek elemanı OFİS İŞLERİ İLE İLGİLİ joker elemandır. Kişisel değil

İzin konusunda değil her konuda ozguvenli olun açıklayın durumunuzu siz orda çalışıyorsunuz diye hayatınızı devam ettirmeyecek misiniz herkesin işi çıkıyor herkes hastalanıyor hatta diğer çalışanlara bakın ne için ne izinler isteniyor yani kasmayın bu durumları stres etmeyin söyleyin şu kadar saat şuraya gitmem lazım durum da bu deyin bitti ama önceden deyin aynı gün demeyin mesela doktor için randevu alacaksınız sorun şu gün randevular müsait alabilir miyim diye zaten zaruri durum harici izin kimse vermez bu heryerde öyle.

aynen bulabilsem tamam sorun yok zaten önümüz kış daha zor iş aramak soğukta iş bulmak imkansız gibi bir şey sebaat edip yoluma gittiği yere kadar ne verilirse elimden geleni yapmaya devam edeceğim size de danışmak isterim ya ben iş hayatında izin alma olayını çok takıyorum kendi kendime senaryolar kuruyorum mesela banka işim olucak bir kaç ay rahmetli annemin sigortasız blokeli kredisi onu otomatik sistem almıyor biz elden yatırıyoruz banka blokeyi kaldırıp öyle ödeme yapıyor 3,4 taksit kaldı bunun için bir kaç ay saatlik izin almam gerekecek bunu yapacak başka kimse yok varisi olarak ben yapıyordum hep izin verirler mi diye kafama takıyorum belki yeni olduğum için siz ne dersiniz?

Alıntı Yorumla
Şikayet Et Düzenle

Yok tabi ki dışarı yollamak vs yanlış ancak bulunduğum her ofiste işe girerken bunu destek elemanına söylerlerdi. Mutfakla ilgili ufak tefek şeyler yapacaksın derler çay getir götür bardakları topla telefonları aç işte şu saatte şuna git gel gibi gibi. Başta konuşup konuşulmadığına bakmadım çok ayrıntılı okumadım ama başta mutfakla ilgileneceği söylendiyse eğer sonradan bunu istemeleri bana garip gelmedi.

Sorun yumurta haşlamak değil zaten.bir kişiye özel haşlamak.. Tüm ofise haşlanacak olsa bir derece.Yiyecek olan kişi diyet yapıyorsa kendisi haşlayıp getirsin.Bu şekilde zor kilo verir zaten. Ama maddi olarak sıkışık durumdaysanız çok da idare edilemez bir durum değil. Maalesef böyle şeyler çoğu iş yerinde oluyor. Burdan çıkıp başka yerde aynı duruma maruz kalmayacağınızın bir garantisi yok.

Programınızı sorumlunuza mutlaka bildirin, çok acil bir durum olmadıkça önceden haber vererek izninizi planlayın. Ali kıran baş kesen değil işyerleri, bunlar insani durumlar tabi ki izin verirler ama önceden bildirin mutlaka. Doktor işiniz olabilir, banka işiniz olabilir, her şey olabilir bunlar normal izin olayı suistimal edilmedikçe sorun olmaz kafanızda büyütmeyin.

kesinlikle dün sanki bir imtihan gibiydi işyeri gemileri yakmak çok kolay bırakıyorum demek ama gerisi önemli heleki evliyken çok zor eşime söz verdim asla böyle şeyler için bırakmayacağıma

Görev tanımında olmayan şeylere evet diye diye bu hale geldik zaten. Kendi kişisel diyeti çalışanı ilgilendirmez. Görev tanimında milletin diyetini hazırlamakta yoktur heralde

Görev tanımında olmayan şeylere evet diye diye bu hale geldik zaten. Kendi kişisel diyeti çalışanı ilgilendirmez. Görev tanimında milletin diyetini hazırlamakta yoktur heralde!
Yok da hatta bir kaç kişi müdüre işyerinde elektrikli yumurta kaynatıcısı da alsanız kokar dediler ama adam nuh dedi peygamber demedi napiyim köprüleri yaksam aşırı derecede zor buldum burayı zaten müdür cins birisi ama ben de acemi değilim ne iş verirse elimden geleni yapacağım mesela odasına çiçek var bana neden böyle diyor vs alışmaya gayret edeceğim işyerindeki çoğu kişi ''biz böyle bu kadar mal adam görmedik'' dediler ben de asla ses çıkartmadım neyime gerek giderler söylerler asla söylemem benden önceki kız da yapıyormuş memnun kalmasa 5 yıl çalışmazdı hani adam katlanıt çekilir gibi olmasa müdür benden önceki kız 5 yıl çalışmazdı demi?

kesinlikle dün sanki bir imtihan gibiydi işyeri gemileri yakmak çok kolay bırakıyorum demek ama gerisi önemli heleki evliyken çok zor eşime söz verdim asla böyle şeyler için bırakmayacağıma
Bir süre sessizde kalın bakalım arkası gelecek mi ? İK ile filan konuşmanız iyi olmuş. Biraz çekinirler belki kişisel şeylerini istemeye. Keşke herkes bunlara tepki verse de böyle şeyler hiç olmasa. Türkiye de çalışma koşulları bu anlamda çok kötü olduğu için sizin yaptığınız işi havada kapacak bir sürü insan vardır.

Bundan sonra kahvaltı ofiste hazırlanacak derse o zaman sizin işiniz olur, çünkü mutfak sizin işiniz.
Buarada ofis destek personeli ne demek? Ofiste çaya mutfağa temizliğe bakan kişi mi? Eğer öyleyse kahvaltı için günlük standart menü olur siz hazırlar bırakırsınız yiyen yer. Ama diğer türlü 'Benim için yumurta hasla' 'Benim için omlet yap' iiih olmaz.
Herkesin istekleri ve tolere edebileceği şeyler farklıdır. O yüzden 5 yıl çalışmış çok iyi bir yerdir diyemem. Belki çok ihtiyacı vardı mecburdu.

Son düzenleme:
İşte sorun yumurta haşlaması veyahut kahvaltı hazırlaması değil. Sorun tek bir kişiye özel bunu yapması. Eğer ofiste kahvaltı veriliyorsa herkese bunu yapabilir. Çay verebilir bulaşık yıkayabilir veyahut kahvaltılık hazırlayabilir. Veya ofiste birisi arkadaşlarına pasta almak istemiştir bunu ofis elemanı servis eder . Çok acil bir durum olur yapılır Ama tek bir kişiye özel sürekli hizmet istenemez. Burada insanların kaçırdığı şey bu kadından kendine özel sürekli hizmet isteniyor. Resmen çalışanın birisi diyor ki sen her gün bana özel hizmet et. Üstelik bunu patron istemiyor. Kendisi gibi maaşlı çalışan istiyor. Patronun da bunu kabul edeceğini asla sanmıyorum.

evet yok sadece yumurta haşlama kahvaltı yok öyle birşeyi istemez kimse

Sizin eşiniz şanslı bir azınlıkta olabilir,ne mutlu ne güzel. Ama takdir edersiniz ki herkes orada çalışmıyor. Keşke daha iyi koşullar olsa ,gönül elbet ister. Benim eşim işveren,elinden geldiğince iyi koşullarda insan çalıştırmaya gayret eder, kanuna nizama uyar ama kaç yer var sizce böyle olan? Hadi baş kaldırılsın hep beraber yapalım kaç milyon kişiysek sayımız belli olsun ama olmuyor işte. Bizim gibi düşünen 10 milyon kişi bulsak,patronların isteyeceği tarzda 20 milyon kişi daha gelir oturur bu kadar basit. Ben ortacı olarak çalıştırdığım personelden uygun olan her işi istiyorum, mutfakçıdan da uygun olan her işi istiyorum. Sadece kahve çay yaptırmaya elemanım yok haliyle mutfağı da temizliyor, çay saatine kek de yapıyor. Ha benim elemanlarımın maaşları piyasadaki emsallerinden fazla ama sonuçta kabul ediyorlar. Kabul etmedikleri noktada da onlar gider yerlerine başkaları gelir. Bu kadar basit.

aynen işimi örnek ayşe yapmazsa bir ilan verir 200 kişi başvurur fatma gelir yapar o da yapmadı zehra yapar illaki birisi olur

Anladığım kadarıyla bunu isteyen müdür, patron ofis personeline karşı müdürünü harcamaz sizin iş yerlerinizde adaletli davranılıyor olabilir ama her yer öyle değil maalesef, bu kadının da bu işe ihtiyacı var alternatifi yok şu an, 1,5 yıl işsiz kalıp türlü zorluklar çekmiş, maddi sıkıntıları var, mecbur idare edecek yani.
Tüm yazdıklarınızda haklısınız ama şirketlerde işler öyle yürümüyor, yönetimlerin personele bakışı sıkıntılı, zamanında buna çok şahit oldum bir toplantıda çaycı ve temizlik personelleri için günde iki üç saat çalışıyorlar ne yapıyorlar ki dendiğini bile duydum, bu kafayla tüm personele yüzde yirmi zam yapılırken onlara yüzde onbeş zam yapılırdı. Benim ofisimde tek kullandığım bir tuvaletim vardı temizlikçi ablaya ben kullanıyorum ben temizlerim demiştim bana özel bir yerdi çünkü (bunda benim temizlik takıntımında rolü var, yeri köpürttüğü fırçayla klozeti de temizlediğini görünce böyle istedim ), müdürüm duyduğunda katiyen olmaz dedi o temizleyecek, ne şekilde temizlenmesini istiyorsan söyleyeceksin o yapacak asla kendin yapmayacaksın demişti. Yönetimler asla çalışanlar gibi bakmıyorlar olaylara keşke düşündüğümüz gibi olsa ama olmuyor işte

Yok bu açıdan bakmamıştım doğru söylüyorsunuz.

Şimdi aslında anlaşmazlık olan nokta şu. Ofis için bir şey yapılacaksa bu zaten istenir. Veyahut yukarıda dediğim gibi pasta alınır ikramı ofis elemanı yapar yine herkese özgü bir şey olur ofis elemanı yapar. Ama hiçbir çalışan kendine özgü ve sürekli bir hizmet isteyemez. Üstelik patron da değil. Yani çalışan hastadır o gün için ıhlamur isteyebilir. Ama hiçbir çalışana böyle bir uygulama yokken düzenli ve sürekli bir şey isteyemez kimse. Burada bir seferlik değil düzenli bir talep söz konusu. Bunu patron da hoş karşılamaz iyi bir patron olduğu için değil hayırdır derler adama. Ben senin şahsi hizmetine mi eleman çalıştırıyorum der. Sanmıyorum ki siz de çalışan olduğunuz yerlerde birinden böyle sürekli ve kendinize mahsus hizmet isteyesiniz. Eşiniz de kabul etmez bence bir çalışanının başka bir çalışanına ekstra ve sürekli hizmet vermesini. Çünkü kaos doğar. Burada kilit nokta sürekli istenmesi bunun.
Bir de yani böyle ofisin çalışanından kendine özel hizmet bekleyen çalışan zaten profesyonellik ne pek bilmiyordur. ben idari amiri olduğum kalem personelimden bile yapmaları gereken işleri isterken ricayı ve teşekkürü hiç eksik etmem çok ama çok nadirdir emir veren tonda iş istediğim, kişisel iş ise asla. Bu ben iyi biri olduğum için değil mecbur olduğum için yapmam gereken bir şey. En sıradan bir konuşmada bile” yapar mısın ? Teşekkür ederim , sana zahmet, zahmet olmayacaksa “demeyi ihmal etmem. İnsanca iletişim ve talepler bence zorunluluk ve profesyonelliğin getirisi.

Eklentiler

• IMG_0052.jpeg
    111,1 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_0053.jpeg
    85,3 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_0054.jpeg
    88 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_0055.jpeg
    99,5 KB · Görüntüleme: 75
Ben de ofis destek elemanının mutfağa da baksa kimseye özel bisey yaptığını görmedim bu yaşıma kadar. Yani kimseye özel kahvaltı hazirlamazlardi. Ama bazen mudur patron filan bunlar isteyebiliyor o zaman hayır diyemiyorsun. Sizde de müdür istemiş malesef ve ısrar etmiş. Hayır deseniz sorun çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…