çalışana hazırlamak görev mi

arkadaşlar bir işyerinde ofis destek personeli olarak çalışıyorum 15 gündür burada birisi var ve sanırım müdürün tanıdığı kilolu olduğu için diyet yapıyormuş yumurta diyeti müdür demişi ''sen şirkete yumurta al benden için kaynatsın'' demiş şimdi iş görüşmesinde böyle bi durum söylenmedi sonradan bile çıksa yani bir kişi yumurta haşlamak ofiste benim görevim olmamalı kendi kaynatsın o zaman üstelik kokmaz mı? ben yetkili ile konuşacağım siz ne diyorsunuz? ne yapmalıyım? bunun için çıkmak istemiyorum işten? tavsiyelerinize ihtiyacım var
Ne münasebet ya,yetkiliyle konuşun.Başkasının yumurtasını siz niye haşlıyorsunuz ?

Ben bir sınıf öğretmeniyim hergun çocukların beslenmelerine bakar eksigi olan varsa yada suyu unutan temin ederim. Hava yağışlı bazen çocuklar suya düşüyor yada yağmurda yürüyor tüm gün ıslak kıyafetle beklemezler annelerini ararım çalışan gelemeyecek durumda olan varsa kendim yedek kıyafet bulundurur üstlerini değiştiririm ayakkabılarını bağlarım. Daha önce köyde çalışırken sobayı yakardım. Sınıfı temizlerdim bunların hiç biri görev tanimimda yok ama herşey madde madde eklenemez zaten. Bu tarzdaki şeyler biraz da sizinle ilgilidir. Sürekli herşeye itiraz ederseniz sizinde birşey istemeye yüzünüz olmaz.iyi niyetiniz suistimal edilmediği sürece yapabilirsiniz devamı gelirse zaten itiraz edersiniz
Ne iyi bi öğretmensiniz😍

arkadaşlar son durum genel müdür yumurta kaynatmamı ısrarla istedi neymiş spor yapıyormuş vs yumurta kaynatma cihazı bakalım dedi neymiş sabahları ben yapacakmışım başka arkadaşın yapmasını istemiyormuş izinli olursanız duruma göre bakarız dedi şimdi dilimin ucuna geldi lanet olsun senin işine yapmıyorum diyecektim ama zorundalıklar insanın belini büküyor zaten kıl kuyruk cins bir tip ne kadar devam ederim bilmiyorum motivasyonumu düşürmek istemiyorum aşırı derecede canım sıkkın aşırı
Ya zaten mutfakla siz ilgilenmiyor musunuz? 1 tane yumurta kaynatıverin ne olacak sanki? Uzun süredir işsizmişsiniz de zaten. 5 dk'lık bir şey. Müdüründe ısrarla kaynatacaksın demesi garip ama sizde çok takılmayın bence. Ne güzel haftasonları tatili olan iş bulmuşsunuz. Daha da yeni başlamışsınız. Biraz daha çalışıp durumu öyle değerlendirin bence.

İlk defa mı iş hayatına atılıyorsunuz anlamadım ki. Çok kurumsal bir yer değilse iş tanımları esnek oluyor. Ben satışçıyım sadece satış yaparım, ben muhasebeciyim sadece muhasebeye bakarım çok nadirdir.
Hele ki ofis destek personeli gibi baya geniş tanımlı bir pozisyonunuz varken "taviz tavizi doğurur" yaklaşımı gerçekçi değil. İşiniz mutfakla ilişkili. Haliyle istenen şey garip değil. Yumurta haşlamak çay demlemekten çok daha basit. Yani çaycıya gidip ofisin tesisatına bakmasını istersin, o zaman tamam. Bu benim iş tanımım değil ben anlamam arkadaş diyebilirsiniz. Ya da mühendise gidip hadi yumurta kaynat dersin evet saçma. Ama sizin durumunuzda bir gariplik yok.

arkadaşlar son durum genel müdür yumurta kaynatmamı ısrarla istedi neymiş spor yapıyormuş vs yumurta kaynatma cihazı bakalım dedi neymiş sabahları ben yapacakmışım başka arkadaşın yapmasını istemiyormuş izinli olursanız duruma göre bakarız dedi şimdi dilimin ucuna geldi lanet olsun senin işine yapmıyorum diyecektim ama zorundalıklar insanın belini büküyor zaten kıl kuyruk cins bir tip ne kadar devam ederim bilmiyorum motivasyonumu düşürmek istemiyorum aşırı derecede canım sıkkın aşırı
Müdür: Merhaba
Sen: Merhaba
Müdür: Diyet için yumurta kaynatır mısın?
Sen : Ben ne alaka. Yumurtadan sebepler :KK53:
Bu arada duyduğum en saçma isteklerden biri olabilir.
İş hayatından nefret ediyorum. Konumun ne olursa olsun günün sonunda patronun yalakası ya da hizmetçisi değilsen en kötü sensin. Kamu da hele müdür böyle bir istekte bulunsun.
Adalet yok,hukuk yok, çalışanlar işverenlerin iki dudağı arasına bırakılmış.
Ben olsam durmam.

Ya da mühendise gidip hadi yumurta kaynat dersin evet saçma
Heyy gidi heyy burası Türkiye.... Mühendis arkadaşıma tuvalet temizletmek istediklerini biliyorum. Temizlemem deyince suçlu o oldu ve işten ayrıldı.
Verdikleri maaş belli ama bir yerine 3 iş istiyorlar niye? Enayi mi millet. İş tanımı tabii olmak zorunda.
Bakıyorsun eleman satış da ama ik ya bakıyor. Komik yani.
Oldum olası karşıyım. Adaletin,iş hukukunun zerre olmadığı bir ülke.

böyle şeyleri yönetime kolay kolay söyleyemezler. Düşünüyorum da müdürüme gidip yumurtamı z haşlayabilir mi diyemem. O uydurmuş sana gidip konuştuğun kişilerde yılların hatrı varsa demedim dememiş. Mutfak personeli iseniz yapmanız gerekir ama.
Ben evden götürüyorum diyet yaparken.

Yorumların hepsini okuyamadım ama iş tanımın değilse ve ısrar ediliyorsa.Seninde işe ihtiyacın varsa birinde çok az kaynat birinde çok çok kaynat hiçbir zaman istediği kıvamda yapma...Aaaa farketmemisim yada yumurtayı haslamaya başlayınca gerçekten iş taniminla ilgili işleri yapmaya başla,çok işim vardı süresini atlamışım de...Valla bazen böyle insanlara böyle yarıyor :KK55:

Tabii ki de çalıştım ve çalışıyorum da. Ama yumurta kaynatmaya gocunan bir çalışanı hoş görmem. Dediğim gibi gidip kahvaltı hazırlamasın ama yumurta kaynatmak bir fincan kahve yapmaktan daha zahmetsiz birsey. Konu sahibine yapma etme derken patron gözünden nasıl bir konuma geleceğini de düşünmek lazım bence. Ben 'ofis destek personeli' mden yumurta kaynatmam gorev tanımımda yok lafını duysam çok taviz vermem personelime karşı. En ufak bir ricayı bile geri cevirip işleri yokuşa süren birini çalıştırmak istemem..
Muhtemelen patron değilsiniz veyahut çok amatör bir iş yeriniz var. İş kanununu okuyun ve çalışandan görev tanımı dışında şeyler istenemeyeceğini öğrenin

Ben anlamıyorum yani herkesin görev tanımında her şey santim santim yazıyor mu sanki? Mutfakçının görev tanımına çay,kahve dediysek meyve suyu koyup getirmeyecek mi? Ya da her şeyi ayrı ayrı yazacak mıyız? O zaman hıyar soymak,domates doğramak,yumurta haşlamak ayrı ayrı mı yazmalı kafamda da deli sorular yani.
Başka birisi de başka bir diye ye girip başka bir şey isterse ne olacak? Ayrım o kadar basit ki. Kadını şahsi işlerinde kullanamazlar.
Ofis içerisinde meyve suyu ikram etmekle sadece bir personelin diyetine ve ona özel yumurta yapmak aynı şey mi ?

Yahu

Kadın mutfak personeli 😂
mutfak personeli diye kimsenin yumurtasini kaynatmak zorunda değil.
Orada kişiye özel yumurta kaynatmak onun işi değil ki.
Ha elinemi yapışır hayır ama işi bu değil.
işe alirken 5 kişiye gunluk menuden ogle yemegi yapacaksin derler mesela siz bu sartlarda girersiniz.
E hadi bide kek börek yap akşam beş cayina oldu olacak birde kahvalti hazirla derlerse işin rengi değisir

Kadın ofisin mutfak personeli kimsenin kişisel şefi değil. Benim de sabahları detoks suyum var ofiste çalışsam onu mu hazırlatacaktım?
Yumurta kaynatmak kadar basit bir isteği yerine getirmediği için insallah kovulmaz. Detox suyu komplike bir rica kahvaltı hazırlanmasını istemek gibi. Fazla gaza getiriyorsunuz insanları. Hanımefendi daha yeni işe girmiş gerçekci yaklasın biraz. Bu kadar basit bir şeyi tolore edemiyorsa işi riske girer. Ben mimarım daha once çalıstığım yerde mutfak personeli işten ayrıldığo donemde benden misafirlere kahve yapmam istendiğinde yapmadım. Mutfakta bulaşık yıkmadım. Yeri geldi kendi masamı temizlemem gerektiği için dahi üstlerimle kavga ettim. Ama mutfak personelinin gumurta kaynatması gorev tanımının biraz da olsa esnetilebileceği bir durum. Bu yorumları yaparken biraz daga anlayıslı olmaya calısıyorum ki baskası sert tepkiler verip işinden olmasın... Siz hayatınıza size ait olmayan işleri yapmayatak devam edebilirsiniz beni hiç ilgilendirmez bu benim fikrim. Bazen iş hayatı da fedakarlık ister. Bir mimar olarak saatlerce ve günlerce mesai harici calıstım şantiyelerde şehir dışı programlarda veya ofiste. Görev tanımım olmadığı halde teslimini yaptığım projelerde yeri geldi ürünlerin tozunu aldım mğşteri gorürken pis durmasın diye. Bunlar insanın yaptığı işe saygıdandır. Sömürü olarak görseydim bu durumu asla ama asla suanki bilgim deneyimim azmim ve müşteri memnuniyetim olmazdı.

Konuyu nerden tutsam elimde kaliyor, yumurtasini evden haslayip getiremeyecek kadar erinen bir insanin diyet yapmasinami yanayim, yumurta kaynatmadi diye işinizden olacak sizemi bilemedim.
ben de dün şaştım kaldım akşam eşimle detaylo konuştuk dilimin ucuna kadar dün ben bunu yapmam diyecektim ama bazı hedefleri gerçekleştirmek için işe girdim hazırda bir iş daha olsa hemen giderdim daha iyi bir yer ama yapacak maalesef hiçbir şey yok ben de uzun süreler bir çok yerde çalıştım şuandaki genel müdür dahil bir çoğuna kahvaltı bile götürdüm ama sırf bir personelin isteiğini kırmama adı altında kendi de yiyeceği için yumurta haşlar mısınız diyeni ilk defa gördüm böyle böyle tecrübelleniyoruz yapacak hiçbir şey yok sırf o amaçları gerçkeleştirmek ve uzun süre işsizlik sonrası eve bir nebze olsun katkıda bulunmak için bu deveyi gütmem gerekcek bu diyardan giderim yerime hemen birisini bulurlar adam mı yok ama yine uzun süre işsiz kalmak istemiyorum zaten o zorundalıklar yüzünden Allah kahretsin yapılmaz dediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalıyoruz

Muhtemelen patron değilsiniz veyahut çok amatör bir iş yeriniz var. İş kanununu okuyun ve çalışandan görev tanımı dışında şeyler istenemeyeceğini öğrenin
İş kanunu bilgim var. Ayrıca tüm çalışanları işe alırken en sonda “amirinin vereceği işleri yerine getirmek” tarzı bir madde var mesela. İşe girmek için herkes tamam yaparım deyip imzalıyor. Sonra da mutfakçıdan iş istenmiyor. Siz hukukçusunuz,kimse sizden gel işletmeye de bak şeklinde bir istekte bulunamaz. Ama mutfakçıdan da yiyecek istenir,kahve istemekle yumurta arasında bir fark göremiyorum ben. Tam tersi kahvenin başında bekleniyor ama yumurtanın değil. Her iş için ayrı eleman alınmıyor malumunuz. Yumurta haşlayıcı diye bir eleman hiç gördünüz mü? Veya meyve suyu taşıyıcısı var mı? Maden suyu getiren eleman ayrı olabilir mi sizce bir düşünün arkadaşım.

mutfak personeli diye kimsenin yumurtasini kaynatmak zorunda değil.
Orada kişiye özel yumurta kaynatmak onun işi değil ki.
Ha elinemi yapışır hayır ama işi bu değil.
işe alirken 5 kişiye gunluk menuden ogle yemegi yapacaksin derler mesela siz bu sartlarda girersiniz.
E hadi bide kek börek yap akşam beş cayina oldu olacak birde kahvalti hazirla derlerse işin rengi değisir
yo öyle olursa bunlar benim işim değil yapmak istemiyorum der geçerim o kadar da değil

X