Öyle yapmaya devam edin, çünkü özel sektör böyle maalesef, 30 yıl iş hayatım oldu, 18 yılı aynı şirkette geçti, maalesef ki özel sektörde net iş tanımları yok, her iş için ayrı bir personel alma durumu da yok. Mutfakla ilgili bir iş yapıyorsanız mutfakla ilgili her konuda size geleceklerdir buna alışın. Tabi ki yapamayacağınız şeyler var ama ufak tefek şeyler yüzünden müdürle görüşmek falan sizi arızalı personel konumuna sokar gerçekte öyle değilsinizdir ama maalesef bakış böyle.
Çalıştığım şirket 45 yönetim personeli olan 6 katlı bir binadaydı, iki kişi çaycı personelimiz vardı, personelin özel işlerini değil ama müdürlerinkini yaparlardı, misafir ikramları, yemeğe çıkamadıkları zaman basit bir öğün hazırlama vs... Bir dönem akşam üstü son çayda her gün bir ikramlık yapılsın personele denildi, kek ya da kurabiye gibi, çaycılarımız isyan etti olur mu vs... bir tanesi yapmak istemediği kek için işinden oldu, iki gün içinde de yerine başka biri geldi. Görev tanımlarında olmamasına rağmen boş kaldıklarında temizlik personeline de yardım ederlerdi. Yıllar boyu hepimiz görev tanımımızda olmayan bir sürü iş yaptık ben ssh sorumlusuydum altımda 20 personel çalışıyordu ama stokta bir sorun olduğunda destek isterlerdi yapmam deme lüksümüz olmadı hiç çünkü o işlere ihtiyacımız vardı. Özel sektör böyledir fazla didiklersen çalışamazsın o kadar işsiz kalmışken böyle basit şeylere sarmayın