çalışana hazırlamak görev mi

Aybalahanim in yorumundaki tuvalet temizlemedigi icin suclu olan ve muhendisin isten cikmasina kadar uzayan duruma hak veremem diyeyim.
Evet oldu ve yaşandı. Arkadaş şefliğe kadar gittim diyor. Ben de mühendisim. Eğer şartlar uygun değilse. Değer verilen bir yer değilse. Pozisyonun önü açık değilse değil şeflik görevinizi bile yapamazsınız. İş yeri,orada çalışanlar size bir şey vaad ediyorsa elini taşın altına koyarsın. Ama terfi almayı ön göremiyorsan kimse orada durmaz.
Yine bir örnek vermek istiyorum. En son çalıştığım iş yerinde ekibimiz vardı. Mühendis olarak değerim bile yoktu. Pozisyon olarak önümü görmediğim için işten ayrıldım. Sonuç ne oldu? Tüm ekip şartlar iyi olmadığı için işten ayrıldı. Çok yıllıklı kemik elemanlar işten çıkarıldı. Ekip lağevdildi. Sonra iş yeri ilana çıktı mühendis ve ekip lideri ilanına. Yeni bir ekip kurmak için. Demek istediğim şu. Önünüzü görmüyorsanız orada hiçbir şey yapmak istemezsiniz. Ciddi ciroların döndüğü işletmeler temizlik çalışanı almayıp mühendise bunu yaptırmaya çalışıyorsa ben bunu hoş karşılayamam. Biraz da nasip meselesi. succulentaski

bence bir iki kaynat sonra unutmaya başla sürekli. bir süre sonra kendi kaynatacak veya vazgeçecektir bu işten. baktın sorun oluyor o zaman benim görev tanımımda böyle bir şey yok, o zaman x kişisine özel rafadan yumurta yapayım, y kişisine sucuklu yumurta hazırlayayım. bu işin sınırı nedir dersin müdüre. sen böyle net konuşunca işi genel müdüre vs taşıyacağını sanmam. ha taşıyacaksa da kendi versin cevabını.

Ya ofis destek elemani bence her isi yapsin diye alinmis personeldir. Bu amacla ise alinan kisilerin gorevleri zaman gectikce artar. Bizim ofiste de var boyle bir eleman..yaptigi isin ucu bucagi yok. Ha sorsaniz bende beyaz yakaliyim, gorev tanimim cok net ama bugun kahveleri ben yaptim mesela cunku ofiste mutfakla ilgilenen personelimiz yok. Ozel sektor boyle maalesef. Bu benim isim degil derseniz, disarida bir suru is arayan var gule gule derler

Satış görevlisi, yönetici asistanı, infaz koruma memuru

"Benim için" veya "benim hakkımda" diye kullanılması gerekir. Ben de ilk kez burda gördüm. Normalde böyle bir kullanım yok Türkçe'de
Ay di mi ilk kez bu forumda böyle bir kullanım şekli gördüm. Çevremde de hiç bu şekilde kullanan yok ama burda kullanan ne çok kişi varmış. Kendimden şüphe ettim bir an doğrusu “benden için” mi diye

Görev tanımınız mutfakta çay yapmaksa yumurtayı da sizin kaynatmanız çok normal. İlk 1-2 sayfayı okudum da gaza gelmemenizi öneririm. İşten çıkarıldığınızda buradakiler para vermeyecek. İş tanımına yumurtayı rafadan pişirmek yazılır mı allasen? Avukatsınızdır bu taleple geliniyordur, tepkinizi anlarım. Yumurta pişirme görevlisi alınmayacağına göre “ofis destek elemanı”nın yapacağı iş olarak kabul edilebilir.

Kızım şaka mı yapıyorsun ? Adama hayır diyeceksin biri gelip bişe dediğinde de biz neredeyiz ? Ofiste ! Benim görevim ne ? Elimdeki işlerle ilgilenmek bitti gitti ne ağzını açabilir ne bişey diyebilir arada bir kahve istese tamam da yumurta nedir ya evde haşlasın getirsin ayı oğlu ayı g*tunu kaldırıp bi zahmet yapsın demek bukadar tembel :)

Ofis destek personeli demek odacı/çaycı demek yahu. Gerekirse kahvaltı da hazırlar bence. Gayet normal bir şey istenmiş.
Ya ben kamuda çalıştığım için mi bu yorumlara şaşırdım acaba? Yanlış anlamayın direkt size değil sizin yorumunuz nezdinde genel olarak yazıyorum.

Bizim de kat görevlilerimiz ve çaycılarımız var. Ancak çay, kahve yapıp servis etmek gibi tanımlanmış görevleri dışında işlerin talep edilmesi bile yasak. Örneğin ben evden getirdiğim ve işyerinin minik tabaklarından birine koyduğum salatayı yedim diyelim, boş tabağı ve çatalı makineye atmasını bile isteyemem. Buraya yazsam “ne var eline mi yapışır, atsın makineye” denecek galiba. Ama bizim insan kaynaklarımız kimsenin -yöneticilerin bile- keyfi iş talep etmemesi için bize bu gibi taleplerin yasak olduğunu duyurdu.

Bir de her iş yerinin personel sayısı farklıdır arkadaşlar. Bizim kat görevlilerimiz kendi işlerine zor yetişiyorlar.

Diğer yandan sayı az olsa bile tek tek her çalışanın keyfine, diyetine, arzusuna göre çalışılmaz ki. O zaman Ahmet’e yumurta yapsın, Mehmet’e meyve tabağı hazırlasın. Mantıklı mı bu?

Ya arada samimi ilişki vardır, rica edilir o ayrı. Ama amirin direkt bunu emretmesi bence hiç uygun değil. Yoksa sağolsunlar bizim kat görevlilerimiz de kendileri bize yardımcı olmak isterler. Pasta börek yapıp çayımızın yanında ikram edeni bile olur. Karşılıklı saygı çok önemli bence.

Ama anladığım özel sektörde işler farklı yürüyor.

15 dk kaynatın.yenilemeyecek duruma gelsin.2 gün sonra istemez.

Bizim öğretmenler odasına da haşlanmış yumurta getirip yiyen bir kadin var.Ben de çok rahatsızım.kokuyor da..

Ben kamuda çalışıyorum özel sektörde değil. Bizde odacının/çaycının görev tanımına bu da dahildir. Ben misafirim yoksa çaycıdan çay bile istemem o ayrı. Ama bence bunun istenmesi normal.

Ben kamuda çalışıyorum özel sektörde değil. Bizde odacının/çaycının görev tanımına bu da dahildir. Ben misafirim yoksa çaycıdan çay bile istemem o ayrı. Ama bence bunun istenmesi normal.
Doğru mu anlıyorum? Çaycının görev tanımında kişiye özel kahvaltı hazırlamak mı var? Ben kamuda iki ayrı kurumda çalıştım. Başka kurumlarda arkadaşlarım var. İnanın böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Ve çok şaşkınım.

Mesai saatleri içinde öğlen arası gibi “kahvaltı molası” falan olmadığı için iş yerinde kahvaltı yapılması bile ekstra bir durum aslına bakarsanız. Görev tanımına girmesini aklım almıyor o yüzden.

Son düzenleme:
Ne kadar doğru olduğu tartışılır da kurumsal veya kamuda değilsen isterler. Yapmazsan da sen bilirsin. Ayşe gider Fatma gelir. Ayrıca görev tanımına göre de isteyebilirler.

Destek personeli her isi yapar burada kantin icin alinanlar bir sure temizlik personeli olmadigi icin temizlik isini de yaptilar. Maalesef durum böyle. Kişiye özel yumurta hazirlamak gibi bi iş çok saçma evet dogru ama itiraz ederken işten cikarilma riskini göz onune alin kimse aa evet yumurta görev taniminda yok demeyecek çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…