- 14 Ağustos 2024
- 954
- 1.658
-
- Konu Sahibi Huzur kalplerde
Evet oldu ve yaşandı. Arkadaş şefliğe kadar gittim diyor. Ben de mühendisim. Eğer şartlar uygun değilse. Değer verilen bir yer değilse. Pozisyonun önü açık değilse değil şeflik görevinizi bile yapamazsınız. İş yeri,orada çalışanlar size bir şey vaad ediyorsa elini taşın altına koyarsın. Ama terfi almayı ön göremiyorsan kimse orada durmaz.Aybalahanim in yorumundaki tuvalet temizlemedigi icin suclu olan ve muhendisin isten cikmasina kadar uzayan duruma hak veremem diyeyim.
Bende kullaniyorum dogrusu nedir acaba?Evet ben de ilk kez bu forumda gördüm bu kullanımı. Herhangi bir yöreye ait mi merak ediyorum açıkçası komik geliyor bana
TDK değilim ama “benden için bıdı bıdı yapsın dedi” yerine “benim için bıdı bıdı yapsın dedi” şeklinde kullanılmaz miBende kullaniyorum dogrusu nedir acaba?
Ofis destek personeli diyince ve yumurtaya şaşirinca ben de mutfakla alakaniz yok sanmistim ne alaka yumurta filan diye dusundum ama ofis cayci desenize nerden cikiyor garip isimler. Sizin goreviniz degil ama zaten genel olarak mutfakta gorevli oldugunuz icin cogunlukla yapabilirsiniz diye dusunulmuş haliyle.
"Benim için" veya "benim hakkımda" diye kullanılması gerekir. Ben de ilk kez burda gördüm. Normalde böyle bir kullanım yok Türkçe'deBende kullaniyorum dogrusu nedir acaba?
Ay di mi"Benim için" veya "benim hakkımda" diye kullanılması gerekir. Ben de ilk kez burda gördüm. Normalde böyle bir kullanım yok Türkçe'de
Kızım şaka mı yapıyorsun ? Adama hayır diyeceksin biri gelip bişe dediğinde de biz neredeyiz ? Ofiste ! Benim görevim ne ? Elimdeki işlerle ilgilenmek bitti gitti ne ağzını açabilir ne bişey diyebilir arada bir kahve istese tamam da yumurta nedir ya evde haşlasın getirsin ayı oğlu ayı g*tunu kaldırıp bi zahmet yapsın demek bukadar tembel :)arkadaşlar bir işyerinde ofis destek personeli olarak çalışıyorum 15 gündür burada birisi var ve sanırım müdürün tanıdığı kilolu olduğu için diyet yapıyormuş yumurta diyeti müdür demişi ''sen şirkete yumurta al benden için kaynatsın'' demiş şimdi iş görüşmesinde böyle bi durum söylenmedi sonradan bile çıksa yani bir kişi yumurta haşlamak ofiste benim görevim olmamalı kendi kaynatsın o zaman üstelik kokmaz mı? ben yetkili ile konuşacağım siz ne diyorsunuz? ne yapmalıyım? bunun için çıkmak istemiyorum işten? tavsiyelerinize ihtiyacım var
Ya ben kamuda çalıştığım için mi bu yorumlara şaşırdım acaba? Yanlış anlamayın direkt size değil sizin yorumunuz nezdinde genel olarak yazıyorum.Ofis destek personeli demek odacı/çaycı demek yahu. Gerekirse kahvaltı da hazırlar bence. Gayet normal bir şey istenmiş.
15 dk kaynatın.yenilemeyecek duruma gelsin.2 gün sonra istemez.arkadaşlar bir işyerinde ofis destek personeli olarak çalışıyorum 15 gündür burada birisi var ve sanırım müdürün tanıdığı kilolu olduğu için diyet yapıyormuş yumurta diyeti müdür demişi ''sen şirkete yumurta al benden için kaynatsın'' demiş şimdi iş görüşmesinde böyle bi durum söylenmedi sonradan bile çıksa yani bir kişi yumurta haşlamak ofiste benim görevim olmamalı kendi kaynatsın o zaman üstelik kokmaz mı? ben yetkili ile konuşacağım siz ne diyorsunuz? ne yapmalıyım? bunun için çıkmak istemiyorum işten? tavsiyelerinize ihtiyacım var
Ben kamuda çalışıyorum özel sektörde değil. Bizde odacının/çaycının görev tanımına bu da dahildir. Ben misafirim yoksa çaycıdan çay bile istemem o ayrı. Ama bence bunun istenmesi normal.Ya ben kamuda çalıştığım için mi bu yorumlara şaşırdım acaba? Yanlış anlamayın direkt size değil sizin yorumunuz nezdinde genel olarak yazıyorum.
Bizim de kat görevlilerimiz ve çaycılarımız var. Ancak çay, kahve yapıp servis etmek gibi tanımlanmış görevleri dışında işlerin talep edilmesi bile yasak. Örneğin ben evden getirdiğim ve işyerinin minik tabaklarından birine koyduğum salatayı yedim diyelim, boş tabağı ve çatalı makineye atmasını bile isteyemem. Buraya yazsam “ne var eline mi yapışır, atsın makineye” denecek galiba. Ama bizim insan kaynaklarımız kimsenin -yöneticilerin bile- keyfi iş talep etmemesi için bize bu gibi taleplerin yasak olduğunu duyurdu.
Bir de her iş yerinin personel sayısı farklıdır arkadaşlar. Bizim kat görevlilerimiz kendi işlerine zor yetişiyorlar.
Diğer yandan sayı az olsa bile tek tek her çalışanın keyfine, diyetine, arzusuna göre çalışılmaz ki. O zaman Ahmet’e yumurta yapsın, Mehmet’e meyve tabağı hazırlasın. Mantıklı mı bu?
Ya arada samimi ilişki vardır, rica edilir o ayrı. Ama amirin direkt bunu emretmesi bence hiç uygun değil. Yoksa sağolsunlar bizim kat görevlilerimiz de kendileri bize yardımcı olmak isterler. Pasta börek yapıp çayımızın yanında ikram edeni bile olur. Karşılıklı saygı çok önemli bence.
Ama anladığım özel sektörde işler farklı yürüyor.
Doğru mu anlıyorum? Çaycının görev tanımında kişiye özel kahvaltı hazırlamak mı var? Ben kamuda iki ayrı kurumda çalıştım. Başka kurumlarda arkadaşlarım var. İnanın böyle bir şey ilk defa duyuyorum. Ve çok şaşkınım.Ben kamuda çalışıyorum özel sektörde değil. Bizde odacının/çaycının görev tanımına bu da dahildir. Ben misafirim yoksa çaycıdan çay bile istemem o ayrı. Ama bence bunun istenmesi normal.
Evet :)TDK değilim ama “benden için bıdı bıdı yapsın dedi” yerine “benim için bıdı bıdı yapsın dedi” şeklinde kullanılmaz miİç Anadolu’da bu şekilde kullanıldığı söylendi. Siz de mi İç Anadolulu musunuz?