• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan kadın olmak ve bütçeler

benim aslında sormakistedğim bu değildi ortam çok gerildi. Ben sadece para ayrımı nasıl oluyor borç öderken ailelere destek oluyormusunuz ya da olunmalı mı ben kızdım eşime diye sordum herkesin şuan küfür etmediği kaldı kardeşiniz gibi görün beni lütfen
Yukarılarda bir yerde de yazdım ama görememişsindir belki. Evin bütün giderlerini be kredilerini hesaplayın bunun yarısını verin eşinize, kalan parayı da hesabınızda tutun. Ama hesabınızda kalan paranın yarısından fazlasını harcamayın, mutlaka kötü gün paranız bulunsun, ekstra masraf her zaman çıkabilir

Tesekkurler bdv bugun de bir erkegin ailesine acidik elhamdulillah
Suclular ama acidim yine de
Oglumun maasi 3000 olacak,ben ev verecem,150 bine dugun yapacam
Ama oglum buna ragmen bana 300-400 para verince laf edilecek
Alirim geri o evi. Nerde oturursa otursun gelin hanim bana ne.
Dark 150.000’e düğün nedir Ya Hu!
Duyunca gözlerim pörtledi oğlan annesi olarak.
3000 TL maaşla 150 binlik düğün yapana söylenecek bir atasözü var da neyse...
Üstüne bir de borç-harç araba alınmış.
Ona söyleyecek söz bulamadım.
Ondan sonra ‘ama kvm bizi sıkıntıya soktu, paramı gönlümce harcayamıyorum.’
Bu arada sana katılıyorum ben de ‘çıkın evimden, nerde isterseniz orada oturun’ derim.

Bir de her ne hikmetse konu sahipleri kendisine hak verilmeyince, eleştirilince ek bilgiler veriyorlar.
Aslında şöyle olmuştu, şu yaşanmıştı vs diye.
Bu da ayrı ilginç...

Eğitimimi tamamladım benim söylemek istediğim şey için fazla iddialı oldu. 33 yaşında mühendisim yüksek lisansım var. Hala eksik hissediyorum.
Eğitim tamamlamak bazı insanlar için sadece herhangi bir okuldan mezun olup, iki üç kuruş para kazanmak.... Konu sahibesi çocuk olunca çalışmayacağım yazmış bir de. 3000 lira maaşla o zaman ne yapacaklar acaba...
Çoluk çocuk evleniyor şu hale bak.

Eğitim tamamlamak bazı insanlar için sadece herhangi bir okuldan mezun olup, iki üç kuruş para kazanmak.... Konu sahibesi çocuk olunca çalışmayacağım yazmış bir de. 3000 lira maaşla o zaman ne yapacaklar acaba...
Çoluk çocuk evleniyor şu hale bak.

98 doğumlu inanabiliyor musun? Dünyası çok küçük bu yaş için bence. Üzüldüm. Paranın en önemsiz olduğu yaşlar olmalı. 🤷🏻‍♀️

Dark 150.000’e düğün nedir Ya Hu!
Duyunca gözlerim pörtledi oğlan annesi olarak.
3000 TL maaşla 150 binlik düğün yapana söylenecek bir atasözü var da neyse...
Üstüne bir de borç-harç araba alınmış.
Ona söyleyecek söz bulamadım.
Ondan sonra ‘ama kvm bizi sıkıntıya soktu, paramı gönlümce harcayamıyorum.’
Bu arada sana katılıyorum ben de ‘çıkın evimden, nerde isterseniz orada oturun’ derim.

Bir de her ne hikmetse konu sahipleri kendisine hak verilmeyince, eleştirilince ek bilgiler veriyorlar.
Aslında şöyle olmuştu, şu yaşanmıştı vs diye.
Bu da ayrı ilginç...
Hadi dedim bir sey demeyeyim de
3000lik adama 150binlik dugun yaparsan iste boyle senden kotusu olmaz. Ana babalarin bu enayiligi de yapmamasi lazim artik bu devirde.
Besle buyut,okut
Ev ver
Dugun yap
Sonra senin paranla adam olanlar seni begenmesin
Zaten hayati boyunca her seyini anasi yapanlar ev gecindirmeyi ogrenemez ki. Ne kendini idare edebilir ne de evliligi becerebilir
İste okuduklarimiz da tam olarak bu.

Yorum yapmaya bile degmez..son zamanlarda ne kadar artti bu tarz konular..200 lira nedir yahu..bunu esinize nasil cemkirdiniz ..bir de cok tamahkarsiniz acaba cok mu yokluk gordunuz..bunun sebebi bu olmali..bazilari sonradan gorunce boyle olur..

özür diliyorum kalbinizi acıttıysam peki ya oğlunuz geçinemiyorsa o parayı bankadan aldıysa ? peki ya ihtiyacınız değilse ve alışkanlık yapılıp sürekli oluyorsa ? oğlunuz borçtan uyuyamıyor evine bişey alamıyorsa ? benimde annem var birlite temizlik yapıp büyüttü bizi ama yeni dolap yapmak için borçta boğulmuşken beni her hafta arayıp dolap yapcaz para ver demezdi.
Estağfurullah kalbimi acıtan siz değil hayali gelinimdi :) bu kadar sıkıntının içinde 150 bin TL lik düğün araba vs olmamalı idi :) olmuş olan..

Sizin de

sizinde saygısızlıkla alakalı sorununuz var herhalde. 150 bin nasıl harcanabilir acaba beyaz eşyalar mutfak yatak odası mobilya televizyon kına gelinlik takı bohça toplam 150 bin tuttu. Umarım benimle aynı duruma düşersiniz de bu saygısızlığınızdan pişman olursunuz çıkın gidin lütfen konumdan.
Su mesajı yeni okudum da aldığınız maaşlar belli. 150 binlik masraf yapmadan da evlenebilirdiniz.

Biz de geçtik o yollardan, hiçbir şeyim eksik olmasın diye düşünürek hareket ederseniz üstüne 7 aylık evlilikte krediyle araba alırsanız sıkışıp kalırsınız. Bu haldeyken kalan paranın çoğunu size veren eşinize iyi niyet de beslemiyorsunuz.

Ailenin oturmanız için verdiği eve bile sağolsunlar diyemiyorsunuz.

Bu şekilde mutlu, huzurlu olmanız çok zor.

Son düzenleme:
Hadi dedim bir sey demeyeyim de
3000lik adama 150binlik dugun yaparsan iste boyle senden kotusu olmaz. Ana babalarin bu enayiligi de yapmamasi lazim artik bu devirde.
Besle buyut,okut
Ev ver
Dugun yap
Sonra senin paranla adam olanlar seni begenmesin
Zaten hayati boyunca her seyini anasi yapanlar ev gecindirmeyi ogrenemez ki. Ne kendini idare edebilir ne de evliligi becerebilir
İste okuduklarimiz da tam olarak bu.
Böyle herşeyi önüne hazır koyarsan 3000 TL ile dünyayı yırtarım sanırlar tabi. Erkek milletine pompalanan haddinden fazla özgüven de yakıtı oluyor. Ailenden al karına erkeklik et, karından al ailene erkeklik et. Yetmez cart cart kredi çek. Biri şu süpermenleri durdursun yahu.

Böyle herşeyi önüne hazır koyarsan 3000 TL ile dünyayı yırtarım sanırlar tabi. Erkek milletine pompalanan haddinden fazla özgüven de yakıtı oluyor. Ailenden al karına erkeklik et, karından al ailene erkeklik et. Yetmez cart cart kredi çek. Biri şu süpermenleri durdursun yahu.
Halbuki o evi vermesen,birkac yil kirada yasasa,hem sorumluluk alir hem de paranin kolay kazanilmadigini,agactan toplanmadigini anlardi belki. Meslek sahibi et cocugu,gerisini kendi yapsin ya. Ben bu tarz gormemis cocuklarin konularini okumaktan yildim.

98 doğumlu inanabiliyor musun? Dünyası çok küçük bu yaş için bence. Üzüldüm. Paranın en önemsiz olduğu yaşlar olmalı. 🤷🏻‍♀️
98 doğumlu mu?
Çok gençmiş.
Benim oğlum 2000’li.
Bu yaştaki birinin gündemi, vizyonu, hayata bakışı çok başka olmalı bence.

Ben bu konudan hicbir şey anlamadım.
Esim 150bine dugun yapti demis konu sahibi ilerleyen sayfalarda yarısını ailem ödedi demis.
Esim köye ailesine ev yaptı demis, sonraki sayfalarda sadece arsaya yardim ettiğini söylemiş. Hangisi doğru basta soyledigin mi sonda anlattıkların mi??

Ayrıca o 150binlik borc daha bitmeden 170bine araba almışlar ne cesaret şaştım kaldım. Bize de 500 ancak kalıyor ayda demis.

Arkadasim derdiniz neydi bu kadar borca girecek 170binlik araba ne yahu?

Ben bu konudan hicbir şey anlamadım.
Esim 150bine dugun yapti demis konu sahibi ilerleyen sayfalarda yarısını ailem ödedi demis.
Esim köye ailesine ev yaptı demis, sonraki sayfalarda sadece arsaya yardim ettiğini söylemiş. Hangisi doğru basta soyledigin mi sonda anlattıkların mi??

Ayrıca o 150binlik borc daha bitmeden 170bine araba almışlar ne cesaret şaştım kaldım. Bize de 500 ancak kalıyor ayda demis.

Arkadasim derdiniz neydi bu kadar borca girecek 170binlik araba ne yahu?
Bir de adam 3000 tl maaş ile tüm bunları nasıl yapmışşşşş.
Bizim eve kat be kat fazlası giriyor ama arsalar ev yapmalar falan olmuyor yani.

Ay hepsini okuyamadim ama okudugum kadaribana yetti. Yahu siz nerenin prensesisiniz soyleyin de bilelim. Sizin gibilere ayrani yok icmeye denir devamini da herkes biliyor. Baktim yasiniz da 22 daha valla bravo ben o yasta okulumu bitireyim de hayatimi yasayayim diyordum siz baskalarina coreklenmek gibi kolayini bulmussunuz. Hic ben de calisiyorum demeyin yani sizin kazandiginiz para size bu imkanlari saglayamaz.

Konu sahibinin kavramlarla ilgili bi sorunu var galiba ya bi garip bi yerde ailemin durumu gayet iyi diyor bi yerde annem temizlige giderek büyüttü diyor, para hesabinda da bi oyle bi boyle 🤔 ama baya cesaretliler esiyle birlikte ben nerdeyse 3 kati kazaniyorum ona ragmen yetiremiyorum tek yasadigim halde borç harc olmadigi halde 🤦🏻‍♀️

Back