Peki nasıl anlatabilirim eşime ? Ne yapabilirim ? Evet yokken istiyorlar eşimde veriyorum ama alanım yok yerine koymam lazım bankadan aldım diyor ama vermedikleri için bize kalıyor.
anlatın
ayağımızı yorganımıza göre uzatalım deyin
oturun Şubat ayı giderlerini dökün muhtemel mart giderlerini yazın
ne kalıyor elinize somutlayın
burada nice konulara yazdım
sorunlu giderden kalan 300 TL olunca bu paranın kimin yönetiminde olduğunun bir önemi kalmıyor
taksitlerinizi, kredilerinizi faturalarınızı alt alta yazınca ne kalıyor bulun
atıyorum 1000 Tl kaldı
bununla market alışverişini de planlayın hatta gerekirse aylık alın
sonra kaldı diyelim 500 onu da 250 olarak bölüşün örtülü ödenek isteyen istediğini yapsın
ha bu aşama geçtikten yani mevcut borçlar bittikten sonra da kredi vs alınmadan önce konuşulur
bizim gelirimiz 6000 bunun 4000 ile kredi çekip araba almamız makul değil ya biriktirelim ya da 2000 ödemeli bir araba alalım denmelidir
miktarlar farazidir, siz onu gerçek hali ile düzenlerseniz
lakin şu bebek olunca çalışmam fikrinizi de şimdiden kendinize şartlamayın
o zaman ne getirir ne götürür bakarsınız
bu fikir ile 5 yıl sonra çocuk sahibi olup çalışmaya devam ederseniz depresyona girersiniz
"diğer çalışanlar nasıl bakıyorsa ben de öyle bakarım" demek yerine "olmaz en azından bir yıl kendim bakmalıyım, bunun alternatifi olmaz" fikriniz ileride sizi yorabilir
isterseniz hiç çalışmazsınız ama şimdiden bu kadar kesin yargılar olup da çalışmak gerektiğinde yıpranırsınız
bu arada X hastanenin
tüp bebek merkezinin kadın doğum uzmanlarından birinin bebeği 30 günlük iken işe başladığını gözümle gördüm
neden yasal izni dahi bitmeden geldi bilemem ama muhtemelen o çocuğa kavuşmak için geçilen zorlu yollardaki kadınlara fayda sunmak, evde bebekle geçireceği zamandan daha verimli gelmiştir