Çalışan kadın olmak ve bütçeler

Ben de konuyu tam anlayamadım yorumlara baktım. Düğün borcu 150 bin yarısını bunlar ödüyor araba borcu 170 bin eşinin geliri 3 bin. Çalışıyorum ailesine veriyor sürekli borç ödüyoruz diyor. Ailesine 200 300 veriliyor. Aylık geliri daha fazla olan kişiler bile bubkadsr büyük borçlara girmiyor. Hem borca griip ev araba sahibi olmak hem de şikayet etmek.

Ben böyle olucağını bilseydim zaten evi istemezdin 5 ay daha nişanlı kalır borçlar biter araba yerine eve kredi çeker kira gibi öderdik kimseyede minnet etmezdik. Evi bana mo verdiler sadece oğullarıda oturuyor benimde abim evli o da oturuyor evlattır kirada olsa ailenin aklı kalıcak. Ben zaten evlerinde oturuyoruz diye ayrı stresim parmaklarında oynatılıyorum aynı daireyim bi de bu iyice üzülüyorum.
Walla herşeyi kendimiz yaptık,kiraya evlendik hiç akıllarında falanda kalmadık..çalışın yapın dediler hiçbişeye ihtiyaç var mı diye soran olmadı..bu zamanda evladını düşünen aile bulmuşsunuz..her ay ödenen kirala tüm borçlarım biterdi..

Ol
Kayinvalidenin evine yerlesirken de dediniz mi, bu evde o 30 yasindaki kadinin da hakki var, biz napiyoruz böyle diye?
Olur mu onun kocası erkek ya bi tek evlat o ve ev onun hakkı..kıza da kocası alsın..ne yazık ki zihniyet bu..aileler de kızlarını ayırıp gelinleri rahat ettirsinler diye çabalıyorlar ya allah gelinlerden gösteriyo anyayı konyayı

Ben anneme 200 300 lira verdim diye kendime laf söyletmem. Öyle aman aman bir para da değil. Ne için çalışıyoruz sevdiklerimize bir katkımız bulunmayacaksa.
borçtan bunaldığınızı anlıyorum ama para konuları hassas konular . Anne, zaten birçok insan için çok önemli bir yerdedir. Daha evliliğinizin başında dikkat etmeye çalışın.

Herkesin maaşı oranında katkida bulunması mantıklı. Ayrıca beni bu yasa getirmiş anneme verdiğim 200 tl yi o ısrar bile etse borç saymam. Tabi maaşlarınızın ne kadar olduğu da onemli

Ben anneme 200 300 lira verdim diye kendime laf söyletmem. Öyle aman aman bir para da değil. Ne için çalışıyoruz sevdiklerimize bir katkımız bulunmayacaksa.
borçtan bunaldığınızı anlıyorum ama para konuları hassas konular . Anne, zaten birçok insan için çok önemli bir yerdedir. Daha evliliğinizin başında dikkat etmeye çalışın.
Teşekkür ederim evet biraz fazla büyüttüm 🙏🏻

Ben de konuyu tam anlayamadım yorumlara baktım. Düğün borcu 150 bin yarısını bunlar ödüyor araba borcu 170 bin eşinin geliri 3 bin. Çalışıyorum ailesine veriyor sürekli borç ödüyoruz diyor. Ailesine 200 300 veriliyor. Aylık geliri daha fazla olan kişiler bile bubkadsr büyük borçlara girmiyor. Hem borca griip ev araba sahibi olmak hem de şikayet etmek.
Ben konuyu tam anlatamadım özür dilerim benim hatam. Biz fazla borç yaptık evet 🤦🏼‍♀️

Konu sahibinin kavramlarla ilgili bi sorunu var galiba ya bi garip bi yerde ailemin durumu gayet iyi diyor bi yerde annem temizlige giderek büyüttü diyor, para hesabinda da bi oyle bi boyle 🤔 ama baya cesaretliler esiyle birlikte ben nerdeyse 3 kati kazaniyorum ona ragmen yetiremiyorum tek yasadigim halde borç harc olmadigi halde 🤦🏻‍♀️
Ben çok kesik kesik saçma anlattım kusura bakmayın. Ailemin durumu ben lisedeyken düzeldi çok rahattım üniversite ve evlenene kadar parama dokunmazlardı ama küçükken annemle temizliğe giderdik. Para hesabımızda çok karışık her ay değişiyor çok açıklayamadım aslında öğrenmek istediğim bütçe ayrımıydı herkes ufak örnek verdiğim 200 liraya takıldı 🤦🏼‍♀️ Ben nankör evlat değilim çok fazla sürekli 500 200 900 çeyrek yarım altın istendi bu evlilik sürecinde bizde kendi borçlarımı ödemede sıkıştık.

İyi haftasonları arkadaşlar. Kafama takılan bir soru olucak. Ben yeni evliyim 7 ay oldu. Çalışıyorum. Evlendiğimizden beri ev eşyalarınızın borcunu ödemekteyiz altın bozdurmak yerine taksit ödemeyi ben istedim. Kirada değiliz çok şükür. Eşimle oturup toplam gideri hesaplayıp elimize ne kadar kaldığını hesaplıyoruz 500 kalıyorsa 400 ünü bana verir ya da hepsini. Kendisinin pek bi harcaması yoktur sigara içki dışarıdaki mekanlar gibi. Bende genelde kredi kartından harcarım diğer ay öderiz gizlimiz saklımız yoktur. Bu ayda araba aldık taksidi olucak 2 3 sene ödicez ben maaşımı eşime veriyorum o da hesaba atıyor tüm ödemeleri yapıyor banada gösteriyor şu kadar kaldı diyor nakiti bana veriyor sen parasız kalma ben zaten harcamıyorum diyor. Ama yinede param alınıyormuş gibi hissediyorum acaba yeni olduğum için mi yoksa tüm parayı kendim yemediğim için mi bilmiyorum ya da doğrusu ne bilmiyorum. Eşim taksidimiz olmasaydı zaten kalırdı sende diyor ya da bi hesapta biriktirirdik onu şuan bu şekilde oluyor ben paranı yemiyorum ki diyor. Şuan konuşmam gereken bir şey var mı ya da borçlar olmasaydı nasıl yapılması gerekiyordu ? Eşim ayrı ayrı para harcanmasına karşı bereketli olmaz karı koca araba alırız ev alırız altın alırız sen kafana göre harcarsan eve ne giriyor ne kadar harcama yapıyoruz bilemeyiz ki diyor. Kafama görede kastı kendi ihtiyaçlarım değil aslında onlarda sorun yok ben kozmetikte alırım kendime kıyafette bi kere dememiştir alma diye sadece birlikte ayarlamak daha iyi der. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunz ? Bi ara annesine 200 300 para verdi borç olarak annesi geri vermedi bende çok saydırdım taksit ödemekten bıktım ben neden vermiyor diye çıkıştım o da tamam istemiyorum paranı biz kendi taksitlerimizi vericekti annem veremedi napıyım benim suçum ne dedi. Bende normal olan durumu bozmaktan korktuğum için şuan birşey demiyorum eğer anarmol bir şey varsa söyleyin müdahele ediyim ilerde burda eşim paramı alıyor demek istemem 😂 gerçi Allah nasip ederse bi kaç seneye çocuk düşünüyoruz çalışamicam ama yinede tecrübe edinsem iyi olur
Merak ettim altindaki evinizi esinizin ailesi mi verdi?

Ben bu konudan hicbir şey anlamadım.
Esim 150bine dugun yapti demis konu sahibi ilerleyen sayfalarda yarısını ailem ödedi demis.
Esim köye ailesine ev yaptı demis, sonraki sayfalarda sadece arsaya yardim ettiğini söylemiş. Hangisi doğru basta soyledigin mi sonda anlattıkların mi??

Ayrıca o 150binlik borc daha bitmeden 170bine araba almışlar ne cesaret şaştım kaldım. Bize de 500 ancak kalıyor ayda demis.

Arkadasim derdiniz neydi bu kadar borca girecek 170binlik araba ne yahu?
Eşimin birikimi vardı arabası vardı o parayla yapıldı düğün. Kız tarafı olarakta yarısına denk gelen malzemeleri biz aldık. Evlenince sadece belli kısmı kalmıştı mobilyaların. Arabanın yarı peşinatınada takıları verdk. Ben kesik kesik açıkladım kusura bakmayın benim hatam. Köy konusundada eşim kendi yaptığını söyledi ailesiyle yapmıştır elbette yoksa altında kalkamaz ama aldıklarında zaten arsa çok ucuzmuş. Araba konusundada haklısınız eşimi ikna edemedim aldık aslında yetiyor bize kalan 300 500 lira ama onuda alıyorlar elimizden.

Biz 6 senedir o şekildeyiz. Borç ödüyoruz. Bizde de hesap kitap eşimde. Ama hiç öyle sizin gibi düşünmedim. Annesine eşim isterse her ay o kadar parayı gönderir nolmuş sanki

Su mesajı yeni okudum da aldığınız maaşlar belli. 150 binlik masraf yapmadan da evlenebilirdiniz.

Biz de geçtik o yollardan, hiçbir şeyim eksik olmasın diye düşünürek hareket ederseniz üstüne 7 aylık evlilikte krediyle araba alırsanız sıkışıp kalırsınız. Bu haldeyken kalan paranın çoğunu size veren eşinize iyi niyet de beslemiyorsunuz.

Ailenin oturmanız için verdiği eve bile sağolsunlar diyemiyorsunuz.

Bu şekilde mutlu, huzurlu olmanız çok zor.
Teşekkür ederim kendime çeki düzen vereceğim

Bu durumlar neden oluyor: Fazla borc yapmissiniz ve yaptiginiz yalnis kararlarin sorumlulugu agir gelmeye baslamis. Daha dügün borclari dururken üstüne araba borcun altina girersen borc ödemekten baska ne bekliyorsunuz ki. Esiniz de bu konuda "tamam tamam" tutumundan vazgecsin bence. Hicbirseyden geri kalma ama anneye verilen paraya laf say. Adam sabirli belli. Fazla sinamayin bence

Eğitim tamamlamak bazı insanlar için sadece herhangi bir okuldan mezun olup, iki üç kuruş para kazanmak.... Konu sahibesi çocuk olunca çalışmayacağım yazmış bir de. 3000 lira maaşla o zaman ne yapacaklar acaba...
Çoluk çocuk evleniyor şu hale bak.
Çocuk olınca nasıl çalışıcam ki emzirmesi büyütmesi kim bakıcak ? 1 sene çalışılmaz ondan bahsediyorum.

Dark 150.000’e düğün nedir Ya Hu!
Duyunca gözlerim pörtledi oğlan annesi olarak.
3000 TL maaşla 150 binlik düğün yapana söylenecek bir atasözü var da neyse...
Üstüne bir de borç-harç araba alınmış.
Ona söyleyecek söz bulamadım.
Ondan sonra ‘ama kvm bizi sıkıntıya soktu, paramı gönlümce harcayamıyorum.’
Bu arada sana katılıyorum ben de ‘çıkın evimden, nerde isterseniz orada oturun’ derim.

Bir de her ne hikmetse konu sahipleri kendisine hak verilmeyince, eleştirilince ek bilgiler veriyorlar.
Aslında şöyle olmuştu, şu yaşanmıştı vs diye.
Bu da ayrı ilginç...
Haksız yere kötü yorum yaptığınız için ekliyorum. Kimse kimseye durduk yere böyle düşünmez ki neden düşünsün ? Siz hiç tek izin gününüzde kaynanıza gidip kahvaltı hazırlayıp misafiri gelcek diye gece 12 ye kadar eve gidemediğiniz oldu mu ? Fikrinizin sorulmadığı ? Arkanızdan iş çevirilsiği ?

Bu durumlar neden oluyor: Fazla borc yapmissiniz ve yaptiginiz yalnis kararlarin sorumlulugu agir gelmeye baslamis. Daha dügün borclari dururken üstüne araba borcun altina girersen borc ödemekten baska ne bekliyorsunuz ki. Esiniz de bu konuda "tamam tamam" tutumundan vazgecsin bence. Hicbirseyden geri kalma ama anneye verilen paraya laf say. Adam sabirli belli. Fazla sinamayin bence
Haklısınız 🙏🏻

X