çalışan anneler bakabilir mi

vivien leigh

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2019
57
26
8
merhaba kızlar. ben bi kaç ay sonra inşAllah doğum iznine ayrılacağım. ve işe geri döndüğümde çocuğum okul yaşına gelene kadar öğlene kadar çalışma hakkım varmış. bu haktan yararlanmak için de işe başlamadan 1 ay önce yazılı şeklinde iş yerine bildirmem gerekiyormuş. soracağım şu ki bu haktan yararlanıp, bi kaç sene öğlene kadar çalışan var mı aranızda?

merhaba kızlar. ben bi kaç ay sonra inşAllah doğum iznine ayrılacağım. ve işe geri döndüğümde çocuğum okul yaşına gelene kadar öğlene kadar çalışma hakkım varmış. bu haktan yararlanmak için de işe başlamadan 1 ay önce yazılı şeklinde iş yerine bildirmem gerekiyormuş. soracağım şu ki bu haktan yararlanıp, bi kaç sene öğlene kadar çalışan var mı aranızda?
Nasıl yanı?
Memur musunuz?

Nasıl yanı?
Memur musunuz?

hayır değilim, özelde çalışıyorum, ama bu tüm anneler için geçerli diye biliyorum, sadece memurlar değil.
Valla ben memurum böyle bir şey ilk kez sizden duydum.
Yani bu şekilde bir yasayan bahsedildi ama yürürlükte mi bimiyorum.
Tabi sizin için durum nedir bilemem.

Valla ben memurum böyle bir şey ilk kez sizden duydum.
Yani bu şekilde bir yasayan bahsedildi ama yürürlükte mi bimiyorum.
Tabi sizin için durum nedir bilemem.
Canısı ben de öğretmenim bu tür kolaylıklar bizi kapsamıyor ne yazık ki ne kreş desteği ne bakıcı yardımı hiçbir şeyden yararlanamıyoruz🥴😵🙄

Ben şoookkk, ilk defa duyuyorum.

Ben ilk 1 sene yarım gün çalışma hakkı var diye biliyorum araştırmadım detayı ama eminim süt izni de değil bildiğimiz yarım gün çalışıyorsun 1 sene boyunca

doğum izni bitince hemen işe dönerseniz 3 aylık anca oluyor ya, 6 aylık olana kadar yarım gün çalışabiliyorsunuz, 6 aydan sonra günlük 1,5 saat süt izniniz oluyor onu isterseniz toplayıp bir gün gelmeyerek isterseniz her gün erken çıkarak kullanabiliyorsunuz

ben finans bölümündeyim, 8-6 çalışıyorum ama eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor, böyle zor olur 2-3 aylık bebeği bırakıp gitmek, hem işimi de seviyorum, o yüzden şimdiden kafamı ağırtıyorum bu konuda)
Dopurunca karar verirsiniz.
Ben hep derdim izin bitince hop işe dönerim diye.
Nere dönüyorum?
En az 18 ay ücretsiz izin modundayım şu an 😬😬

Back
X