çalışan anneler bakabilir mi

Bahsettiğiniz yasayı bulup gönderebilir misiniz? Öğrenelim nasılmış merak ettim.
Arkadaş da detayları istemiş zaten ama detayları hakkında bilgim yok. Ben de 2 yıl önce doğum yaptığımda, bir arkadaşım onun iş yerinden bir bayanın kullandığını söylemişti, 3 ay önce falan da bizzat ben kullanan bir bayanla tanıştım. Sgk ve maaşı yarım yatıyormus. Bu hakkın olduğuna eminim ama memurlara yok sadece özel sektör çalışanlarına.
Sizin bahsettiğiniz yarım gün çalışıp tam gün sgk ve maaş alma hem memur hem özel sektör çalışanları için ve ben de kullandım.
Maalesef bildiklerim bu kadar yasa olarak nerede yazıyor bilemiyorum ama kullananlar var. Duydum ve gördüm.

merhaba kızlar. ben bi kaç ay sonra inşAllah doğum iznine ayrılacağım. ve işe geri döndüğümde çocuğum okul yaşına gelene kadar öğlene kadar çalışma hakkım varmış. bu haktan yararlanmak için de işe başlamadan 1 ay önce yazılı şeklinde iş yerine bildirmem gerekiyormuş. soracağım şu ki bu haktan yararlanıp, bi kaç sene öğlene kadar çalışan var mı aranızda?
4dli işçilerde var bu hak. Okul çağına gelene kadar yarım gün yarım maaş çalışıyorsun. Ama sağlık sektörünü kapsamıyor. Hemşire doktor gibi yani müdürün insiyatifinde. AMA diğee mesleklerde müdür izin vermek zorında yasal bir hak bu.

2017 doğumlu cocuğum var bunu sordum alo sgk ya ama işyeri izin vermezse kullanmazsın bu s işten çıkarma nedeni olabilir kanun bunda açık dedi. bizim işyeri yarım çalışmaya müsait değil diyerek reddebilir dedi.
Kanun 66 aylığa kadar izin veren ve işverenin inisiyatifine bırakmayan bir şekilde çıktı. Orada bir hata var. İşveren bu talebi alırsa reddetme şansı yok uygulamak zorunda. Ancak bu kanun uygulamaya alındı mı bilmiyorum onu. Yapan birine rastlamadım. Sizin bahsini ettiğiniz bizim işyeri yarım çalışmaya müsait değil gibi bir durum yok, yasanın kapsam dışı bıraktığı birkaç sektör/faaliyet alanı vardı sadece. Üretim, sağlık gibi mesela. O bilgi yanlış yani ama, bir de bu işin fiiliyatı var. İşveren bu talebi uygulamak zorunda olmakla birlikte direkt bir mobbing aracı olarak kullanacaktır. Normalde özel sektör için konuşuyorum: performans değerlendirme yarım zamanlı çalışanlar için çalıştığı süre baz alınarak hedeflendirme yapılır. Ama full time çalışan şekilde hedeflendirilip yarı zamanlı çalışan bir anneye performans düşüklüğünü bahane edip yol verebilirler. Dava açılıp kazanır yine o ayrı da fiiliyatta böyle yani. Ve de işveren o dönem için belirli süreli çalışan çalıştırır annenin eksik iş gücünü tamamlamak için. Yasa bu şekilde normalde. Ama uygulanıyor mu / nasıl uygulanıyor kısmını bilmiyorum V vivien leigh

İlk 2. Ve 3. Çocukta 2 4 6 ay yarım çalışma tam maaş uygulaması var. Yarı maaşı işveren yarısını da işkur karşılıyor. Konu sahibinin söylediği durum ise farklı. ebeveynlerden biri çalışıyorsa diğerı cocuk ilk okul çağına gelene kadar yarım gün çalışıp yarım maaş alabiliyor. Bu anne de olabilir baba da olabilir. Memurlar için henüz yasa çıkmadığı için kullanamiyorlar. Özel sektörde iş sözleşmesine tabi çalışanlar alabiliyor. Ben de özelde iş sözleşmesine tabi çalıştığım halde reddedildim. Kanunen işveren reddedemez kabul etmek zorunda fakat ne yazikki burası türkiye ve kanun da beni reddetti. Hakkim olan verilmedi.
Kısacası kanuna göre evet yarım gün yarım maaş şeklinde çocuğunuz ilkokula gidene kadar çalışma hakkınız var. İşvereniniz mahkemelik olmak istemiyorsa vermek zorunda.

ben finans bölümündeyim, 8-6 çalışıyorum ama eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor, böyle zor olur 2-3 aylık bebeği bırakıp gitmek, hem işimi de seviyorum, o yüzden şimdiden kafamı ağırtıyorum bu konuda)

Evet var böyle bir hakkiniz. Yarim maas yarim gun seklinde.

Arkadaş da detayları istemiş zaten ama detayları hakkında bilgim yok. Ben de 2 yıl önce doğum yaptığımda, bir arkadaşım onun iş yerinden bir bayanın kullandığını söylemişti, 3 ay önce falan da bizzat ben kullanan bir bayanla tanıştım. Sgk ve maaşı yarım yatıyormus. Bu hakkın olduğuna eminim ama memurlara yok sadece özel sektör çalışanlarına.
Sizin bahsettiğiniz yarım gün çalışıp tam gün sgk ve maaş alma hem memur hem özel sektör çalışanları için ve ben de kullandım.
Maalesef bildiklerim bu kadar yasa olarak nerede yazıyor bilemiyorum ama kullananlar var. Duydum ve gördüm.

Yasa herkesi kapsiyor. Memurlar icin yonetmekik bekleniyor sadece . Dava acip bireysel olarak bu sistemden faydalanan memurlar var. Yinetmeligin cikmasinin uzun suremsinin sebebi hem erkek hem kadinlar için olmasi ve polis doktor vb meslek gruplarında sıkıntı dogar diye bekletiliyor hala. Bazi bakanliklar bazi mesleklerin kapsam disi olmasini istemis. Meb adalet bakanligi vs gibi is yuku fazla olan ve memurlarin kullanmasi durumunda kargasa olabilecek yerlerde. En son cb kapsam daraltiksin memurlar icin de ciksin demisti. Erkekleri es gecebilirler en azindan.

yaa çok sevindim, arkadaşınız özelde mi çalışıyor? ben çocuğumla ailemle daha çok vakıt geçirmek istediğim için öğlene kadar istiyorum. yoksa eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor. ben 5/2 çalışıyorum, 3 gün çalışıp 2 gün kullansam da olurdur o zaman, umut ışığı var demek))
2.5 gun seklinde de kullanabilirsiniz. Veya hergun yarim gun seklinde.

Hayir sizin bahsettiginiz yarim gun calisip tam maas alma. Burda sozedilen sgk primi maas vs yarim olacak sekilde mesai de yarim.

Resmi gazetede öyle demiyor ama. 60 gün yarı zamanlı ücretsiz izin diyor. Bu bilgileri nereden buluyorsunuz gerçekten merak ediyorum. Kurumsal bir firmada çalıştım. Daha yeni işten ayrıldım. Haklarımı sordum araştırdım ama burada bahsedilen 5 yaşa kadar yarı zamanlı çalışmayı ilk defa duyuyorum.

Resmi gazetede öyle demiyor ama. 60 gün yarı zamanlı ücretsiz izin diyor. Bu bilgileri nereden buluyorsunuz gerçekten merak ediyorum. Kurumsal bir firmada çalıştım. Daha yeni işten ayrıldım. Haklarımı sordum araştırdım ama burada bahsedilen 5 yaşa kadar yarı zamanlı çalışmayı ilk defa duyuyorum.

Bilmediginiz birsey yok mu sayiliyor. Bu bilgileri nerden buluyoruz aklimizdan uydurmuyoruz herhalde. Ben kamudayim yonetmelik cikmasini bekliyorum. Ozel icin yonetmelige gerek yok dogrudan isverene basvurulunca oluyor.

3. Bolumu okuyun. Kismi calisma başlığını

Bilmediginiz birsey yok mu sayiliyor. Bu bilgileri nerden buluyoruz aklimizdan uydurmuyoruz herhalde. Ben kamudayim yonetmelik cikmasini bekliyorum. Ozel icin yonetmelige gerek yok dogrudan isverene basvurulunca oluyor.
Ben öyle bir şey iddia etmedim. Bilmiyorum hangi yasada yazıyor onu merak ettim. Hangi maddeden 5 yıl boyunca part time çalışıldığını anladınız peki?

Ben öyle bir şey iddia etmedim. Bilmiyorum hangi yasada yazıyor onu merak ettim. Hangi maddeden 5 yıl boyunca part time çalışıldığını anladınız peki?

Yas yazmiyor. İlkokul cagi diyor. Sizin attiginiz resmi gazetede de mevcut yazi. 3. Bolum kismi calisma ile ilgili bolumu okuyacaksiniz.

Yas yazmiyor. İlkokul cagi diyor. Sizin attiginiz resmi gazetede de mevcut yazi. 3. Bolum kismi calisma ile ilgili bolumu okuyacaksiniz.
Yahu ben okudum da attım. Hangi maddede 5 yıl süre ile part time çalışılır yazıyor? Ben bulamadım açıkcası. Burada yazan okul çağına kadar bu hakkın kullanılabileceği. 60 gün ilk çocuk için diyor. Başka yerde yazıyor da ben mi bilmiyorum.

Yahu ben okudum da attım. Hangi maddede 5 yıl süre ile part time çalışılır yazıyor? Ben bulamadım açıkcası. Burada yazan okul çağına kadar bu hakkın kullanılabileceği. 60 gün ilk çocuk için diyor. Başka yerde yazıyor da ben mi bilmiyorum.

Nasil goremiyorsunuz ki. 3. Bolumu okudunuz mu. Resim yuklemeye calistim yuklenmedi.

Nasil goremiyorsunuz ki. 3. Bolumu okudunuz mu. Resim yuklemeye calistim yuklenmedi.
Evet okudum ama orada ilkokul çağına gelene kadar herhangi bir zamanda başvuru yapılabilir diyor. İlkokul çağına kadar part time çalışılabilir yazmıyor. Sanırım bu süreyi de işveren belirliyor. Hiç bir işveren de kolay kolay izin vermez yıllarca.

Evet okudum ama orada ilkokul çağına gelene kadar herhangi bir zamanda başvuru yapılabilir diyor. İlkokul çağına kadar part time çalışılabilir yazmıyor. Sanırım bu süreyi de işveren belirliyor. Hiç bir işveren de kolay kolay izin vermez yıllarca.
Hayir yahu. Onyargili okudugunuz icin anlamiyorsunuz. Baslik ne kısmı çalışma yani yarim gun calisma iste. Her hangi bir zamanda basvurabilir demek bu konuda esneklik sagliyor. Ben istersem 1 yil yarim calisip sonra tam zamanliya gecebilirim demek. Veya ilk yillar tam zamanli cakistin cocuk 4 yasindayken yarima gecmek istedin gecebiliyorsun.

Kısmi süreli çalışma: İşçinin, işyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yaptığı çalışmayı,

Bu sekilde tanimlayip altta yani 3. Bölümde de ne kismi calismanin detaylari belirtilmis.

Siz olmayacagina o kadr inanmissiniz ki varligina inanamiyorsunuz ama 3 yildir var ve ozelde bu hakki kullanan cok kisi var. Kamu icin uygulanmasi icin de herkesin eli kulaginda bekliyor. Yeni yada ilginc birsey degil.

10 şubat 2016 da kanun çıktı ilkokul çağına gelene kadar yarım zamanlı çalışma hakkı var, anne ve hatta baba için de geçerli ancak yürürlükte değil. sgk ya da sordum bu sürede iki çocuğum oldu ama hala uygulama yok
Kamuda misiniz. Ozeldeyseniz faydalanabilirsiniz. Kamudaysaniz da eger cok fydalanmak istiyorsaniz dilekce vereceksiniz. Yonetmelik henuz olmadigi icin red cevabi gelecek dogal olarak. Sonra dava acip faydalnabilirsiniz. Yakin zmanada cikar diye ben dava acmayi dusunmiyorum ama illa faydalanmak isterseniz bu sekilde yapabilirsiniz. Ornekleri var. Bu kamu icin olan kismi. Ozel sektor zaten faydalaniyor.

Back
X