Çalışan Anne Ne Olmak Ne Kadar Zormuş Ben mi Kuramıyorum Dengeyi?

Bence çamaşır işini eşinize verin. Ben öyle yapıyorum. Çamaşır makinesine ben atıyorum, geri kalan her şey onda. Asması, katlaması, ütülemesi. Cidden çamaşır çok vakit alıyor çünkü...

Bir de vitamin takviyesi alın. Vitamin depolarınız boş olabilir. Bende B12 eksikliği vardı, hiç kendimi dinlenmiş hissedemezdim. Ayrıca az uyuyacaksın. 6 saat yeterli, fazlası yorgunluk yapıyor...

Ben de 3 aydır çalışıyorum. 7 aylık oğlum. Uyku saati 9. 9'dan sonra yapıyorum her şeyi. Pazar günleri akşam 2-3 çeşit yemek yapıyorum, cumaya kadar yetiyor. Cuma günü de aperatif şeylerle geçiriyorum...
pazar akşmları 2 3 cesit yemeği kac saatte yapıyprsnz o sıra cocunzla babası mı ilgileniyor? mesela ne yapıyorsnz 3 çeşit örnek verebilirmsnz

Çalışma saatleriniz gerçekten güzel, bir çok anneden şanşlısınız.

Benim gördüğüm tek sorun çocuğun uyku düzeni. 11 civarı çok geç. Şu şekerlemeleri, hatta gerekirse öğle uykusunu da kaldırın. O yaşta çocuk, üstelik o kadar saat parkta koşturuyorsa çok rahat 9 da uyur.

Sabah da mı 12 de kalkıyor anlamadım. Öğlen görmeye gidiyorum yeni uyanıyor demişsiniz. Eğer öyle ise uyku düzeni tamamen sakat ve size sorun yaratan bu.

Oğlunuza eşinize eve ayrı ayrı vakit ayırmaya çalışmak yerine birlestirebilirsiniz belki. Benim çocuğum yok evli değilim ama fikir belirtmek istedim yine de. Mesela kurumus çamaşırları siz toplarken eşiniz başka odada çocukla ilgilenecegi yere hep beraber yapın. Siz oturun, eşiniz çamaşırları toplasın çocuğa versin o size getirsin siz de katlayın mesela. İş yaparken de hep aynı odada olun çocuğunuza anlatın neyi neden yaptığınızı nasıl yaptığınızı, Sohbet edin. Arada eşinizle de sohbet edersiniz.

Çalışan anne olmanın bu kadar zor olacagını hiç düşünmemiştim aslında.. Ama oglum büyüüdkce herşey dahada zorlaşıyor sanki su an 13 aylık 5 aydır çalışıyorum yaklaşık
Sabah 8 akşam 5 ögle aram 12 - 1 30 arası eve gidiyorum evim yakın oglumu görüyorum emziriyorum yemek yiyip geri geliyorum hafta sonları ise tatil..
Hiç birşeye yetişemiyorum bu beni günden güne tüketiyor sanki..
Eve gidiyorum oglum yeni uyanmış oluyor biraz hasret gideriyoruz daha sonra bütün gün hiç biryere cıkmadı için parka götürüyorum cok mutlu oluyor orda oyun grubu oluşturduk ordaki cocuklarla oynuyor
6 da babamız geliyor 6 30 a kadar parkta duruyoruz.. 7 de evimizde oluyoruz tekrar.. işte başlıyor koşuşturmaca
Oglum biraz sekerleme yapmak istiyor o saatlerde 15 20 dakika kadar uyuyor. eve gittiğim zaman ne yapacagımı şaşırıyorum bazen yemeğimiz olmuyor aksamdan yapmamıs oluyorum hemen kolay şeyler ypaıyoruz makarna , menemen, biber kavurması gibi..
yemeği yedik ettik kaldırdık topladm derken saat 9 oluyor.. birimiz evin işlerini hallederken birimiz cocukla ilgileniyoruz çünkü oglum kendi basına oynamaz beni çok özlüyor otur benmle oyna dior.. onunla oynayınca cok mutlu oluyor canm kuzum benm :KK43:
Daha şöyle eşimle bir arada oturup 5 dakika cay bile içemiyoruz..
C tesi günleri evdeyken toz alıyorum tuvalet banyo varsa camasır hallediyorum..
Pazar günü eşimde evde.. iki elden kahvaltıdan sonra hemen birimiz makine birimiz yerleri siliyoruz.. 2 saatte bitiyor hani öyle aman evim temiz olsun dagınık olmasın.. aman sura söyle olsun değilim kendimi cokta sıkmıyorum .. sadece pazarmz var ben oglum ve eşimin birlikte birşeyler yapabilmesi için.. başka yok.. işler bittikten sonra hemen o gün için plan yapıyoruz..
Size dünden örnek veriyim.. dün yine eve gittik oglanı az uyuttum yememiz yoktu.. hemen makarna hasladm yedik içtik kaldırdk.. bugun bir iş yapmayacagm dedm gectm oturdum içeriye..
:Bi yandan ogluma corna ypılaacak yarına, yarına yemek yapılacak malzemeler cıkardım buzluktan bir yandanda camasır sereceğim..
Oglum uyuduktan sonra yapıyım diorum oglum gece uykusna yaklaşık 10, 10 30 gibi yatıyor ve derin uykuya dalması 11 i buluyor bazen 11 30 dalana kadar iyice sürekli uyanır..
O satten sonra bende artık pert oluyorum eşim beni beklerlen koltuk kenarnda sızmıs oluyor.. bende beşik basında.. yorgunluktan cogu zaman yapamadm mı sabah erken kalkıyım yapym diorum oglum sabahlarıda sürekli uyanıyor geri dalıyor..
Demem o ki evin işi hiç bitmiyor bir günde eşimle oturup iki çift laf edemiyoruz yada bir günde eve gelip oglumla doya doya oynayamıyorum.. çünkü birimiz iş yaparken birimiz oglumla ilgileniyor eşimle bir araya gelemiyoruz bile.. sagolsn herşeyime yardm ediyor.. o olmasa zaten napardm bilemiyorum..
Ama ben artık hiç birşeye yetişemekten gercekkten tükendim günler böle geçiyor..
Bir yardımcı almak cok isterm ev işleri için.. ama zaten maasımın yarısını bakıcı için ayırıyorum .. birde yardımcıya verdk mi calışmamın anlamı kalmıyor..
Eve gittik mi ya yemek yapılacak oluyor.. ya camasır oluyor hiç biri olmasa kesin bulasık makinesi dolu oluyor oglumun banyosu denk geliyor.. Bütün çalışan anneler mi aynı durumda..
VE birde sucluluk duygusu.. oglumla verimli zaman gecirememe korkusu yetememe korkusu benm sevgime ilgime cok ihtycı var cünkü :KK43:
Ben mi pratik değilim nerde hata yapıyorum gercekten bilmiyorum...
Bugun yemegim var mesela aksama.. ama bugunde oglum banyo yapacak.. camasırlar katlanacak..
Eşim dior biz sennle telefonda daha cok konşuyorz die gercekten öyle .. ne ypmam lazm benm üzerime ölü toprak serili sanki :KK43:
İyi bir anne iyi bir eşi değilim diorum kendi kendime cekip ceviremiyorum evimi diyorum :/ kuramıyorum dengeyi aslnda elim hızlıdır ama neden herşey böyle oluyor bilmiyorum..
Öncelikle Allah kolaylık versin. Cidden zor. Bende çalışan bir anneyim. 14 aylık bir kızım var. Sizi çok iyi anlıyorum. Yine de çalışma saatleriniz iyi. Bence gayet güzel bir düzeniniz var Allah bozmasın. Hemen hemen tüm cevaplarınızı okudum. Bu kaygıları duyan biri kesinlikle kötü bir anne olamaz. Yalnız biz eşimle çok yoruluyoruz. Sağolsun o da bana yardımcı. Yoksa inan yapamazdım. Ama çok tartışıyoruz. Bebeğimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Siz de nasıl durumlar.

park süresini kısaltmak istemiyorum çünkü oglum parkta cok mutlu oluyor su an annem bakıyor.. kendi evinde bakıcı devam edecek daha dogrusu eşimin akraabsı alısma sürecinde oglum.. ev işi için yemek için onun oyun saatnden calmak istemiyorum ck mutlu oluyor parkta..

Madem akraba, hemde oglunuza kendi evinde bakacak ( ki şanslı bakicilardan, normalde hiçbir anne istemez )
Size iki kap yemek pisirsin , eve giderken onu da götürün.

Öğle park saati varsa akşam parkta durmayın ve oğlunuz uyuyacaksa öğlen uyumalı. Ikindi vakti yaptığı şekerleme , gece vakti uyumasına sebep oluyor.

En geç 9 da uyumalı.

Birde 15 günde bir de olsa kendinizden kısarak yardımcı almalısınız.

Çocuk yok bende ama bana da yetmiyor zaman. İşin kötü tarafı yemek yapmayı çok sevmeye başladım. Akşam 8de evdeydim, musakka yaptım, pilav yaptım. Deli dürttü galiba beni başka açıklaması yok. Yemek konusunda yap kaldır buzluğa, at dolaba. Ev işlerinde kendini çok yorma heryer düzenli olmak zorunda değil. Mantı yaptım bolca attım buzluğa pişirip yiyoruz mesela. Temizliği eşim yapıyor. Yemekler benden.

hergün yarım saat ayır ev işlerine yeter kalanı kalsın
çocugunla eşinle ilgilen bu kadar düz

pazar akşmları 2 3 cesit yemeği kac saatte yapıyprsnz o sıra cocunzla babası mı ilgileniyor? mesela ne yapıyorsnz 3 çeşit örnek verebilirmsnz

Mesela geçen hafta ekşili köfte, kabak musakka ve domates çorbası yaptım. İşten gelince de pilavları ocağa koyup oğlumu emzirdim. Benim ufaklık saat 9da uyuyor. 9dan sonra yaptım bunları. Cuma günü de fırında tavuk yaptım mı oldu da bitti... 2 gün yiyiyoruz bir yemeği.

C.tesi günü temizlik günümüz bizim. Birimiz oğluma bakar, birimiz evi temizler. Dediğim gibi çamaşırlar da eşimde. Ben renklerini ayırıp atarım makineye ben mutfak toplarken ya da oğlumla ilgilenirken o geri kalanları halleder...

Madem akraba, hemde oglunuza kendi evinde bakacak ( ki şanslı bakicilardan, normalde hiçbir anne istemez )
Size iki kap yemek pisirsin , eve giderken onu da götürün.

Öğle park saati varsa akşam parkta durmayın ve oğlunuz uyuyacaksa öğlen uyumalı. Ikindi vakti yaptığı şekerleme , gece vakti uyumasına sebep oluyor.

En geç 9 da uyumalı.

Birde 15 günde bir de olsa kendinizden kısarak yardımcı almalısınız.
canım aynen senin gibiyim bende büyük kızım 6 yaşında artık kendisi oynuyor akşam eve geldiğimizde ikizler 2.5 yaşında ben herşeyi onlarla yapıyorum çamaşırları getirip salonda katlıyorum katlayarak kaldırıyorum hemen kızlar dağıtıyor onlara oyun oluyo makinayı çoğu zaman haftada bir anca çalıştırıyorum ben yemekleri akşam geldiğimde yapıyorum yemek ocaktayken evi şöle bi topluyorum bazen elime bi bez alıp sadece salonun tozunu alıyorum 5 dk sürmüyo zaten ama evim aman aman değil dağınık yine bu hengamede bide ders çalışıyorum

öğle eve gelmen çok iyi aslında çamaşırları öğle makineye atıp bakıcı asabilir ama yapman gereken en önemli şey uyku düzeni

bende öyleyim tükendimm yaa ciddi anlamda tükendm sizin oglunuz ne kadarlık ?

vala canım maaştan ne kalacak ki diye düşünmeden 15 günde bir kadın almalısın temizlik ütü işlerini o yapsın yoksa daha çoook şikayet edersin.
ben sabah işyerinde kahvaltıyı severim mesela ama evden tost yapıp getiriyorum yanımda ki para harcamayım ama o sayede temizlikçi parasını biriktiriyorum yoksa bende de gani para yok. maaşı aldığımız hafta maaştan veriyorum parasını diğerini de bozuk paraları biriktirip hallediyorum.
bu sayede bi çamaşır serme ve kaldırma işim dışında evde işim olmuyor.
yemek işini de haftalık ayarlıyorum. pazar günü akşam yapıp parçalar halinde buzluğa atıyorum yiyeceğimiz an çıkarıp mikrodalgada ısıtıp yiyoruz. veya sebze yapıyorsan 2 çeşit yapıyorum bu bizi 3 gün götürüyor ay başında da 1 kilo kıyma alıp köfte yapıyorum birer günlük porsiyonlar halinde kaplara koyup buzluğa atıyorum, haftada 2 gün de onu yiyoruz arada da kahvaltı tarzı.
bi de sen 5te çıkıp eve geliyorsun benim eve gelmem 6buçuk 7yi buluyor ama ev işi derdim olmadığı için çocuğuma çık güzel vakit ayırabiliyorum.
bi de ben oğlumu en geç 9 buçukta yerine yatırmış oluyorum 1 hafta kadar da sıktım dişimi kendi kendine uyumaya alıştırdım 11e kalırsa ben de kafayı yerdim. akşam uykusundan ufak ufak vazgeçirin ki gece erken uyusun sen de kendine ve eşine vakit ayırabil.

siz su an çalısan anneler içinde en sanslısısınz
emin olun buna çalısma saatlerinz çokkk iyi hafta sonu tatail
siz cumartesi ne yapıyorsnz
cumartesi cocuk uyuyunca hemen tenmizliğinizi yapın pazarda yatın dinlenin yatagın içinde üçünüz dönün durun yahu:))
ayrıca sizin mutfagınz zayıf belli yemek pişirmek eziyet degil sanat olmalı
düdüklü tencere diye bişey var hemen atıver pişir
sebze yemekleri pırasa bamya kabak dolma dahil hepsini düdüklüde yapıyorm ben 15 dk sebze yemegi hepsi hazır
kuru fasulye nohut fırın yemekleride hemen fırına sür köfteni falan pişir miss gibi
corbalarını düdüklüde yap bebeginede içir
inan senin yerinde olayım kuzu cevirrim o zaman ve sürelerde:KK45::kk77: ki ben eli pratik biride degilim agırım silerim toplarım hızlı hareket etmem:deli: düsün
aksam eve gidecegim çikolatalı rulo pasta yapacagm kzım istedi
kuru fasulye tereyaglı pilav yapacagm çoban salata
bunları toplasan 1.5 saatte yaparım iftara vaktim kalıyor masayı hazrlayıp oturup kızımla sulu boya yapıyorz :))

Canım bende sabah 8 de çıkıyorum oğlumu akşam 6 da kresten alıyorum 4 yaşında her akşam parka gidiyoruz eve gelmemiz 8.30 gibi şuan ramazan okadar kalmıyorum akşamları yemekleri bol yapıyorum iki gün yiyoruz eşim destek değil sadece oğlumu yıkar okadar çamaşır hiç dert değil benim için atarım makineye küçük odama asarım kuruyunca yerleştiririm alışveriş parktan gelince alır gelirim bulaşık makineye zaten salı pazar evdeyim salı yaparım işimi sil süpür toz al ve bi büyük iş eklerim vc banyo zaten sık sık temizlenir iş yapmakla bitmeeez yemek ve giyecek olsun yeter sen sakin ol yetişemiyorum diye stres yapma bak gör nasıl düzene girer herşey olduğu kadar yapacak bişey yok biz çalışıyoruz sonuçta

su an mutfak işlerini hallederken benm sizin gibi sansm yok cünkü oglumun o kadar aklı ermiyor anca önüne tencere tava..
dışarda yemek cok rahat oluyor ama bu seferde oglum ne yiyecek ? acıckası dısardan birşeyler yedirmek istemiyorum çünkü bizimle birlikte sofraya oturuyor ve yeme proplemi olan bir cocuk aksam evde ne yemek varsa ondan yiyor..
msela dün menemen yedi yanınada ayran yaptm salata yedrdm bugun mesela bezelye yycek.. evdeki yemekleride onun yiyeceği sekilde yapmaya calışıyorum.. yemek olmadımı onada yemek olmuyor bu sefer panikliyorum yarm güne 100 tl istediler .. ayda iki kere gelse 200 tl canm.. zaten asgari ücretle calışıyorum geriye elime cok komik bir rakam kalıor. annem cıkarama parka su an ameliyatlı .. bütün güb evde..artık annem bakmayacak bir kac bakıcı getirdik alışamadı şimdi eşimin akrabası olan bir ablamızı getirdik ogluyla birlikte su an bi sıkıntı yok gibi bakalım..

saatleriniz iyi ancak anladığım kadarıyla maaş olarak sıkıntılı durumdasınız.
asgari ücret için kendinizi çok hırpalamayın derim çocuğunuz küçük, sağlık bir kere elden gitti mi gider.
eğer çok ağır geliyorsa şartları yeniden değerlendirip farklı bir iş düşünebilirsiniz. gerçekten asgari ücrete yardımcı almak zor. yarım güne 100 de fazlaymış. 70-80 tl ye geliyorlar genelde. 15günde bir alsanız size temzlik için çok az bir vakit ayırmak düşer.
park işini bakıcı üstlenecek o halde. onun görevi çocuğu mutlu etmek.hayrına da bakmıyor.
üstelik akraba diyorsunuz. bir arkadaş da yazmış bir kap da size yemek koysun. çocuğun yiyeceklerini yapsa yeter size.
pazar akşamı bir saatte 3 çeşit yemek yaparsınız, bir çeşit çorba, bir çeşit sebze yemeği, bir de pilav-makarna halledersiniz.
iki gün yetecektir. yanına salata vs eklersiniz sağlıklı bir sofra olur. bir iki akşam da ben buzluğa attığım balık -tavuk neyse sabahtan çıkarırım akşam hemen elektrikli ocakta yarım saate pişer. bu arada bir çorba salata eklerim. bir de haftasonu kru fasulye, nohut, yeşil mercimek bol bol haşlarım buzluğa 3-5 poşete atarım. lazım oldukça yemek yapmak için hazır olarak elimin altında durur. mantı yapabiliyorsanız ya yapanınız varsa buzluğa atın, çocuk için çok iyi oluyor.

2 saatte halloluyor. Oğlum gece 3.30da kalkar, bir saat emer, koynumda uyur sonra yatırırım yatağa. Sabah da 6:30da tam uyanır. Tekrar emzirir, hazırlanır ve saat 07:15te de evden çıkarım. Gece de 11 gibi uyuyorum. Akşam da saat 7 civarı geliyorum eve.

Mesela şu da olabilir. Sen bebeği uyuturken eşin de mutfağı toplasın. Saat 11de uyuduktan sonra karşılıklı yarım saat sohbet edebilirsiniz bu şekilde...

Bir de sallamak yerine koynunda uyutmayı dene. İnan daha çabuk uyuyor. Beraber yatın yatağa, koynunda uyut. Dalınca da yerine yatır. Ben öyle yapıyorum, 15dk da uyuyor... Çünkü bütün gün senden ayrı kalıyor, kokundan ayrı kalıyor, seninle olmak istiyor...

Çalışma saatleriniz gerçekten güzel, bir çok anneden şanşlısınız.

Benim gördüğüm tek sorun çocuğun uyku düzeni. 11 civarı çok geç. Şu şekerlemeleri, hatta gerekirse öğle uykusunu da kaldırın. O yaşta çocuk, üstelik o kadar saat parkta koşturuyorsa çok rahat 9 da uyur.

Sabah da mı 12 de kalkıyor anlamadım. Öğlen görmeye gidiyorum yeni uyanıyor demişsiniz. Eğer öyle ise uyku düzeni tamamen sakat ve size sorun yaratan bu.
hayır sabah en gec 9 de uyanır 11 de uyur 12 de kalkar.. ben gelirim emziririm saat 3 gibi corbasını içer 3 bucuk gibi yatar onunla 4 30 a kadar uyur 5 de ben gelirim.. eve gelnce cok mızırdanıor uyumak istiyor aglıyor uyut die uyumak istemiyorum ama durmuor ya..

Oğlunuza eşinize eve ayrı ayrı vakit ayırmaya çalışmak yerine birlestirebilirsiniz belki. Benim çocuğum yok evli değilim ama fikir belirtmek istedim yine de. Mesela kurumus çamaşırları siz toplarken eşiniz başka odada çocukla ilgilenecegi yere hep beraber yapın. Siz oturun, eşiniz çamaşırları toplasın çocuğa versin o size getirsin siz de katlayın mesela. İş yaparken de hep aynı odada olun çocuğunuza anlatın neyi neden yaptığınızı nasıl yaptığınızı, Sohbet edin. Arada eşinizle de sohbet edersiniz.
işte asıl sorunda burda zaten benm için.. herşeyi ayrı yapmamız mesela ben yemek yaparken eşim cocukla ilgileniyor.. ben camasır sererken içerde cee ee oynuolar ben oglumla uynarken eşim yemek yapıyor mesela.. ben içerdeken eşim ortalıgı toparlyıor gibi.. bi bakmsz hiç sohbet muhabbet yok.. bir araya gelme yok beni en cok ypratanda bu

Öncelikle Allah kolaylık versin. Cidden zor. Bende çalışan bir anneyim. 14 aylık bir kızım var. Sizi çok iyi anlıyorum. Yine de çalışma saatleriniz iyi. Bence gayet güzel bir düzeniniz var Allah bozmasın. Hemen hemen tüm cevaplarınızı okudum. Bu kaygıları duyan biri kesinlikle kötü bir anne olamaz. Yalnız biz eşimle çok yoruluyoruz. Sağolsun o da bana yardımcı. Yoksa inan yapamazdım. Ama çok tartışıyoruz. Bebeğimize yansıtmamaya çalışıyoruz. Siz de nasıl durumlar.
eşim yardmcı olmasa inanın bende yapamazdım asla bırakırdm pes eederm mümkün değil.. bizde tartışıyoruz gerginlik stres.. tartşmalar bizimde bitmior daha başka sorunlarmzd var ailevi.

montessori eğitimi ile ilgili onebileceginiz bir kaynak var mi yöntem çok hoşuma gitti :))

Açıkçası kaynak bilmiyorum internette çıkıyor bir şeyler

Oğlum o tarz eğitim veren bir anaokuluna gitti

Orada anlattılar birçok şey

İşini kendi yapmak vs vs

Biraz büyüyünce mesela bulaşık çamaşır makineye koyuyor alıyor vs

Evde her yere ulaşma imkanı tanıyan şekilde dizayn ediliyor

Göstererek ve deneterek öğretiyor

En pratik ve güzeli kaşıklama çalışması

İki kase alta bir tepsi bir de kaşık

Kaşık ile o malzemeyi taşıyor en son tepsiye dökülenleri de eli ile sıyırıp içine koyuyor eli hissediyor birisi ona bu hatalı demiyor onu da kendi bulup hallediyor vs

X