• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Bir Annenin İtirafları

Her erkek mi öyle sacmalamayin

Her erkek öyle olmayabilir ama bilemezsin, kimse eşim beni aldatacak, boşayacak diye diye evlenmiyor sonuçta. Herkesin eşi "öyle biri degil" zaten.

Gorumcem bebeği dogurduktan hemen sonra boşandilar eşiyle mesela ki yeni evli değillerdi bebekten once bir 10 seneleri vardı yanılmıyorsam.
Gorumcem calismiyor olsa hayatı mahvolurdu çünkü kendi gelirinden başka guvenecegi hiç bir şeyi yoktu.
Şimdi kendi evi var, geliri var düzeni hiç bozulmadı.

Güvenecek bir şeyiniz yoksa "benim eşim öyle biri değil, her erkek oyle değil" diye diye oturmak cidden mantıklı bir iş değil. Bir defa o duruma girdikten sonra kimse size yardımcı olamaz çünkü.

Erkek iyiyse maaşı iyiyse küçük çocuğu olan kadın neden çalışsın.Bu kadar da erkek düşmanı olmayın.
Canı öyle istiyordur ? Küçük çocuk avutmak zor. Çocuk yaşıtları ile vakit geçirir kadında hem nefes alır hem para alır. 🤷 İnsanları kafanızdaki kalıplara sokmayın artık.

Ayy ne kadar cringe bir yazı 😂
Hayır yani bunca acitasyon ne için.
Yazıdaki çocuk 3 yaşındaymış hadi anne işten ayrıldı 7/24 (!) evde çocukla ilgilendi anne sıcaklığı (!) verdi diyelim.
Peki iki sene sonra ne olacak ? O çocuk yaşıtlarıyla oynamaya sosyalleşmeye ihtiyaç duyacak.
Sizin anne sıcaklığıniz(!) yetmeyecek malesef.
Ekran bağımlısı olmak yerine krese gitse daha iyi gibi geldi ama siz bilirsiniz yine de.
Hadi kreşi filanda geçtim ilkokul cagi gelince ne olacak?
Yaşadığımız ülke belli kadınlar sigorta emekli maaşı bunları düşünmek zorunda ama kocam iyi kazanıyorla bitmiyor mevzu yani .
He bu yazımdan ev hanımligi kötüdür kimse evde kalmasın gibi bir anlam da çıkmasın lütfen .
Bilakis görünmeyen ev içi emeğin küçümsenmesine şiddetle karşıyım .

Size hak veriyorum.Bir kadının 6 7 yaşından küçük çocuğu varsa eşi iyi davranıyorsa iş hayatini tercih etmeyebilir.Gecim sıkıntısı yoksa birde.
Ölene kadar evli olacağının garantisi yokken ki olsa bile, kadının her zaman kendine ait bir gelir kaynağı olmalı

Her erkek mi öyle sacmalamayin
Erkek iyiyse maaşı iyiyse küçük çocuğu olan kadın neden çalışsın.Bu kadar da erkek düşmanı olmayın.

En moderni bile bişeyler yaşamış olmanı takmıyor muydu Nur, şimdi nerden geldi bu güven böyle? İşine gelen durumlarda bi güven geliyor nedense. İşine gelen yerde erkek dostu oluyorsun gelmeyen yerde erkek düşmanı. Sen biliyorsun işini.

En moderni bile bişeyler yaşamış olmanı takmıyor muydu Nur, şimdi nerden geldi bu güven böyle? İşine gelen durumlarda bi güven geliyor nedense. İşine gelen yerde erkek dostu oluyorsun gelmeyen yerde erkek düşmanı. Sen biliyorsun işini.
Cinsellikle bu konunun alakası ne ? Evlilik dışı ilişki zaten benim yapmak istemeyecegim birşey bir erkeğe soracak değilim.

Diyelim ki adam Melek gibi kadın da çalışmıyor, ecel bu ya adam trafik kazası geçirdi öldü o zaman ne olucak ?

5 yıllık sigortası da yoksa ? Dul maaşı alır misler gibi yaşar deme diye diyorum

Cinsellikle bu konunun alakası ne ? Evlilik dışı ilişki zaten benim yapmak istemeyecegim birşey bir erkeğe soracak değilim.
Konunun cinsellikle değil, senin o konuda erkeklere güvenmezken maddi konularda güvenmenle alakası var. Nikahlın okusun diye günaşırı burda roman yazacağına gir başkalarının konularını da oku, kadınların güvendikleri dağlara nasıl karlar yağdığını gör, gözünün çayırı açılsın bi canım hadi.

Erkeğe sordun ayrıca Nur, koşa koşa bekaret kontrolüne gittin, o nikahlın da sus pus bekledi iyi haberlerini alana kadar.

Düpedüz saçmalamışsınız. 2.çocuğunu bekleyen, çalışan bir anneyim. Hayatımın sizin anlattığınız ile uzaktan yakından alakası yok. Sizin sorununuz hizmetçi ruhlu olmanız. Sorumsuz bir kocaya sahip olmanız. Bunu normal görmeniz. Ayrıca nerde kalmış patronun çalışana hakaret etmesi. Allah aşkına merak ettim siz ne iş yapıyorsunuz

Zevki için çalışan bir annenin kızıyım.. İhtiyaç mihtiyaç şöyle dursun, ay bari erken uyanıyorum saçımı başımı yapıyorum ihihihi diyen bir kadındır annem. :KK53:
Tamam babamla beraber çalışıyor, ama sabahı sabah, akşamı akşam onun da sonuçta.
Bir ben, bir de kardeşim kaldık evde..
Sevgiden yoksun kalmadık, hatta fazla sevgiye boğulduk..
İlgiden yoksun kalmadık, her toplantımda annem vardı, sevgilimle kavga ettim, annem vardı, hasta oldum annem vardı..
Tamam bir telefonla gelmedi yanıma belki de, birkaç saat içinde hep yanımdaydı..
Paraya boğdu bizi, hala da boğar, arkadaşlarımdan geri kalmadım.
Sürekli irtibat halindeyiz.. Arar 1-2 saatte bir, kızım naptınız, kardeşin okuldan geldi mi, bak dolapta yemek var ısıtın yiyin sakın aç kalmayın tembihleri bilmem kaç kere..

Ev hanımları konu dışında bırakarak söylüyorum ki; yok öyle koca gün çocuğuyla ilgilenen anne..
Yemeği belli, sohbeti belli, derdi belli işte..
Oyunsa bizde oynadık.. Sohbetse biz de ettik..

Evet akşamları yemek de yaptım ben, ev de süpürdüm.
Annem çalışmasa da yapardım, ne var ki bunda..
Dersim oldu, işim oldu; kimi akşam eve geç geldim, annem de yorgun gelmiş, yemek memek yok evde, salçalı ekmek yapıvermiş hepimize..
Bundan da gocunmadık.. Oturduk güle oynaya yedik. Sonra da enerji toplayınca annem, yaptı yarının yemeğini attı dolaba..
Hayat yahu bu, her şey dört dörtlük olur mu...
Hep yemek olmaz, hep temizlik olmaz, açıkçası hep çocukla ilgilenme de olmaz, bu çalışsa da geçerli çalışmasa da..

He şimdi noldu ?
15 yaşında kardeşimin, kendini geçtim, çocuğunun hayatı bankada yatıyor..
Ben desen, hayatımı yaşıyorum..
Kimin sayesinde?
Annem ve babamın..
Günde 15 dk az ilgilendi belki, haftasonu acısını çıkarttık dibine vurduk eğlencenin..

Allah onlardan razı olsun..

Sizde ajitasyon yapıyorsunuz gibime geliyor.
Alın bir çocuk olarak yazdım..Sizin sandığınız gibi işlemiyor olay..
Kuru kuru, ilgi yetmiyor..
Arkadaşları onu bunu alırken, evde anneyle oyun oynamak kesmez kimseyi..
Ben de öyle düşünüyorum. Keşke annem çalışan bir kadın olsaydı. Evde kalanların enerjileri düşüyor. Gün her gün daha da kısalıyor. Gelişmeye karşı zamanla daha çok direnir oluyorlar

Konunun cinsellikle değil, senin o konuda erkeklere güvenmezken maddi konularda güvenmenle alakası var. Nikahlın okusun diye günaşırı burda roman yazacağına gir başkalarının konularını da oku, kadınların güvendikleri dağlara nasıl karlar yağdığını gör, gözünün çayırı açılsın bi canım hadi.

Erkeğe sordun ayrıca Nur, koşa koşa bekaret kontrolüne gittin, o nikahlın da sus pus bekledi iyi haberlerini alana kadar.
Carpitmayin o gitme dedi.Bekaret için ben kan gelince elime korktum sacmaladim gittim.Ne diyeceksin ki doktora dedi.

Ya bırakın isteyen çalışsın, istemeyen de kocasının kazandığını yesin. Sıktı bu anne sıcaklığı muhabbeti. Çalışan bir anne olarak iki evladıma da gayet anne sıcaklığı verdim. Parka da gittik, tatile de gittik, evde sinema saati de yaptık, beraber yürüyüşlere, doğaya da çıktık. Önemli olan çok değil sağlıklı vakit geçirmek...

Back
X