Yaşınız kaç?
Karşı taraf hatalı olabilir ama bence siz de evlilik için yeterli olgunlukta degilsiniz.
İletişim şekliniz, üslubunuz hatalı.
Kayinvalidenizin egitimsiz oldugunu yazmissiniz. Ben sizinkini de merak ettim.
Bence bu evlilik iki taraf için de yıkıcı olabilir.
Edit: Profilinizdeki meslek gercek olamaz
Tez yazmış bi insan bu kadar bariz yazım ve imla hatası yapmaz diye düşünuyorum.
Kadın düzgün Türkçe konuşamıyor, siz de pek düzgün yazıyorsunuz sayılmaz. Block çekmek nasıl bir tabir? Yaşınız küçük sanırım, evlenmek için evlenmeyin bence.
Öncelikle tesekkürler :) 25 yasindayim ve Almanyada yasiyorum. Yani türkcem sizinki kadar iyi olmaya bilir ama almancamdan ödün verememBurdaki cogu türkten iyi bi egitim aldim. Yüksek Lisans yapiyorum ama acikcasi böyle insanlara tahamülüm kalmadi artik. Belki gecmisimden dolayi olabilir. Ama yasamayan bilemez tabiki. Kendimide sorugulamiyor degilim. Evlilik bana göre olmaya bilir. Burdaki sartlat degisik iste.
Hep bir beklenti içine girerseniz çok üzülürsünüz.. sadece kv için değil insanlara karşı bu durum böyle.
Olabilir, hastaneye gelirken eli boş gelmiş olabilir. Sonuçta önemli olan ziyaretinize gelmek değil midir? Bunu yapmış sonuçta.
Ama sizin burada takıldığınız kısım eli boş gelmesi..
Gelinlik olayına gelince.. evliliği ticarete dökmeyin lütfen. O kadın zaten sizin nişanlınızı bu yaşa getirmiş. Evlenmeye cesareti olan biri gelinliği de alır.. bu anne babanın görevi değildir. Kadın kibarlık yapıp alıyorsa sadece teşekkür edilir.
Tabi ki de kendi bütçesini düşünmek zorunda.. nişanlınızın yapması gereken şeyleri ailesinin göreviymiş gibi görmeyin.
En rahatsız olduğum konu ise.. "Türkçe bile konuşamıyor demek ne demek! Bu nasıl bir aşağılayacı cümle! Bu cümle sizin kalitenizi gösterir aslında kayınvalidenizin cahilliğini değil.
Ayrıca senin ailen ne yapıyor ki başka bir aileden beklenti içerisine girmişsin. Senin ailen herşeyi dörtdörtlük yapıyor mu?
Bence ayrılmanız en mantıklısı ama kayınvalideniz cadı olduğu için.. siz yeterince olgunluğa sahip olmadığınız için.
Not: Insanlar mutlu olmak için sevdikleri adamla evlilik kararı alır, sizin evlilik kararı alma nedeniniz bile çok saçma.
Onlar size ne kadar cimri geliyorsa siz de o kadar paragöz görünüyorsunuz.
Ne oluyorsa karşılıklı gibi.
Bence siz iyi bir kv-gelin kombinasyonusunuz.
Sizin baş hatanız kendiniz mutlu olmadan başka insanlardan mutluluk beklemek. Sevgi ariyorsunuz anlıyorum, ama siz siddet ve sevgisizlik görmüşsünüz cocukken. Bu sizin zayıf noktanız. Nisanlisinizin annesi hatalı olabilir, ama siz de ona karşı cok beklenti icindeydiniz sanırım. Bence beklentilerinizi gözden gecirin ve karşı tarafı gözden geçirin. Mutlu değilseniz evlenmeyin derim. Ya erteleyin ya iptal edin. Ayip degil ya
En mantikli cevabi siz verdiniz bence. Ben annesini babama cok benzetiyorum. Sorun burda galiba. Babamda cok cimriydi, hic bisey almazdi bana. Azarlardi beni herkesin önünde kvdemde öyle. Buna tahamül edemiyorum. Bitirmek en iyisi olabilir.
Onun size ne kdr altin istiyorsun die sorusuna kiziyorsnz ama hastaneye eli bos gelmesinide sorun edip tavir yapiyorsunuz. Degisik bi celiski icine girmissiniz hayir olsun insallah.
Bisediyemiyorum. Sadece yasanilan hicbir kotu olayi gormezden gelmeyinm
Almanyada yasiyorum :) yani ben yine almancayi süper konusurumda 30 senedir burda yasamis bir insan ne almanca ne türkce konusamiyorsa vay haline diyorum. Bizim burda böyle diyorlar. Yani siz benim hatalarima degilde konu icerigine baksaniz daha mantikli olurdu.
Aynen. Galiba kayınvalidenizin babaniza benzemesi aslında sizi bu kadar etkiliyor ve bu kadar beklenti içine giriyorsunuz. Her evlat annesi ve babası tarafından olduğu gibi sevilip kabul edilmek ister. Bunun karşılığını alamayınca bir boşluğa düşeriz ve kendi değerimizi sorgularız. Kv yapmadıkları da onun için sizi bu kadar üzüyor. Kimsenin sizi küçük düşürmeye hor görmeye hakkı yok. Siz eğitim almış, kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya çalışan bir bayansiniz. Kendinize zaman taniyim ve nasıl mutlu olabileceğinizi düşleyin. O mutlu hayatda bu kv yok diye düşünüyorum