Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Saksuka nedir kardes,bi özet gec aramayayım sosyal medyada

Pilavı ben de attım yayla çorbası yaptım ama bana pilavdaki tereyağın tadı değişmiş gibi geldi çorbanın 2. Gününde ilk gün iyiydi aslında.

Ben de top patlıcandan yaptım,tadı cok güzel onların.Posette yapayım barı bir daha alırsam,yoruldum valla mangal basında:))
Gerci o yanıksı tada da bayılırım:)

Bkıyasla...Bogazına düşkün yerine ameline düşkün deyince:))
Kvciimin sol kulağı çınlasın:))
Galiba bu kelımelerı gocmen olmayanlar kullanıyor. Mesela bız saclarımız yaglanınca yaglandı demeyız kayış gibi oldu deriz amel de bunlardan biri sanırım

Bunlara ek,ekmek,bazlama vb şeylerde olur elimin altında. Ekmekleri ıslatıp köfteye eklerim,galeta unu yerine. Bazlama güzel bir pizza tabanıdır,hemen uzerine evde ne varsa eklenip pizza olur. Lavaşta artarsa atıyorum,gecenlerde çıkarıp cips yaptım lavaştan. Sarmısak tozu ,paprika ,zeytinyağı ile harmanlayıp fırınlarım gayet güzel oluyor. Yada yine pizza yapılabilir 2 kat lavaştan arasına kaşar üzerine sos malzeme peynirle.
Pilavı ben de attım yayla çorbası yaptım ama bana pilavdaki tereyağın tadı değişmiş gibi geldi çorbanın 2. Gününde ilk gün iyiydi aslında.
Pilavı çorbada denemedim,onu genelde buzluğa atmayıp dönüştürüyorum çorbaya ama çorba yapmayacaksam kesin buzluğa gider. Kadınbudu deneyin inanın çok güzel oluyor.

Böyle değerlendirmeniz okadar güzelki çöpe atılınca benimde vicdanım sızlıyor
Vallahi bu topik süper faydalı birşey oldu
Hepsini tek tek okuyorum
Yani herşey lazım oluyor aslında. Yeri geliyor az soğan,az maydanoz,belki 1 minik dilim ekmek. İsraftan bende hic hoşlanmıyorum. Bu sebeple dengeli alışveriş yapıyorum ama sık kontrol ediyorum dolabı,atıyorum domates var,yumuşamış hemen soyup doğrayıp atarım buzluğa ,bir sosluk,yada yemeğe eklenecek malzeme olur bana o,çok bekletmeden kullanırım. Hemde çöpe atılmamış olur. Geçen gün biber vardı,baktım sararıyor hafiften,hemen doğrayıp attım yine,menemene ,çorbaya birşeye kullanırım.
Karnıbahar büyük almıştım mesela,baktım bize fazla gelecek,hemen yarısını çiğden attım buzluğa,buharda hafif pişirip kıymalı,beşamelli yemek olacak,haftaya.

Kesinlikle.
Kadınbudu köfte için saklanmalı pilav, hatta köfte daha lezzetli hale geliyor.

Yaprak sarması sarıp koymak misafir geleceği zaman güzel kuttarici oluyo.. mozaik pastada çok iyi oluyor...pizzayı çiğden koymak boregide tepsiyle beraber çiğden konuldumu oda çok iyi oluyor... haşlanmış yeşil mercimek nohut gibi baklagiller de dondurucu un vazgeçilmezi...ıspanak fln çoksa onuda doğrayıp koyuyoruz çıkartıp yemeği yada bireklerde kullanılıyor...vişne erik fln onları çıkartio kaynatıyoruz taze meyvesuyumuz hazır patlıcanları karniyarik için kızartıp koyuyorz hatta koymasını fln iç harcını hazırlayıp koyanlarda var..beni. Aklıma gelenlerde bunlar

Yaptigim yogurt tazeyken 4 5 kasik ayırıyorum mayalik atiyorum buzluğa. Kendi mayami hic kaybetmemis oluyorum
Yoğurt mayasına çok şaşırdım inanılmaz güzel olur gerçekten hep maya olması.

Bi de içli köfteyi yarı kızartıp atıyorum. O da kurtarıcı oluyor. Çökelek ve tereyağı topları da hep buzlukta.
Ben içli köfteleri bir dakika tuzlu sirkeli suda haşlayıp soğutuyorum, öyle koyuyorum. Çıkarınca ister kızart ister haşla. Dağılmıyor ve çok güzel oluyor.

Kararmaya yüz tutan muzları,fazla gelen çilekleri de atıyorum ben,içecek,kek,pasta,tatlı hatta krema ve balla çekip dondurma yaparken kullanıyorum,çöpe gitmiyor.
Muzu dondurma yapıyorum. Deneyebilirsiniz sağlıklı alternatif olarak. Bir muz iki kaşık sütle rondadan geçiyor, soft cream kıvamı oluyor. İsterseniz 1-2 saat daha koyuyorsunuz baya dondurma oluyor. Çilek eklenebilir, kakao eklenebilir,kiraz vişne vs her türlü çok lezzetli oluyor

Biz bamya fasulye bezelyeyi kiloca fazla alıp temizleyip çiğ dondurucuya atıyoruz bamya harıci fasulye ve bez3lyeyi pişirmeden 10 dk dolap kokusu çıksın dye kaynar suda haşlıyoruz dondurucuya poğaça(mayasız olan) çiğden yapıp atıyoruz buzlu buzlu fıtına sürüp pişiriyoruz böreği sadece sigara böreğini yapıp koyuyorum ama biz kıymalı ıspanaklı böreği pişirip soğuduktan sonra 2 poşete koyup dondurucuya atıyoruz sonra yemeğin yanına çıkartıp yiyoruz bazlamayı hiç denemedim biz patlıcan biber imambayıldı yemeğinde olacak şekilde kızartıyoruz yazın poşetleyip buzluğa atıyoruz kışın yiyoruz miss ayrıca bostan patlıcanı közleyip onuda poşetliyoruz kışın yiyoruz oda miisssonraaaa kapyabiber kışın bulunmuyor onu çiğden dilimleyip atıyoruz bursa domatesi dilimleyip atıyoruz dondurucuya ..mısır(darı) pişirmeden atıyoruz kışın haşlıyoruz sarımsağı büyük diş olanı alıyoruz kabuğunu soyup dondurcuya atıyoruz acele yemekte hoop hazır bizde bu şekil

Muzu ben bazen milkshake,bazen banana bread bazende bal,kakao varsa krema yoksa süt yada krem peynirle çekip dondurma yapıyorum. Her daim kakarmış bulunur buzlukla zira ilk alındığında güzel güzel yeniyor,olgunlaşınca burun kıvrılıyor bizim evde muza. Buzluğa yol alıyor o zaman. Sonra neye kullanacaksam hemen oluyor.
Dondurma olarak saklamıyorum ama zira epey donuyor bekleyince hafif çözdürüp kullanayım desem epey yumuşuyor,pek sevemedim bekletmeyi ama o an yapıp tüketince gayet güzel oluyor.

Mısır dedin canım çok çekti ya, dolmalar sarmalar havada uçtu ,tık yok , mısır deyince kaldım buzlukta var 6 tane çiğ. Gecenin 12sinde mısır yesem diyetisyenim üşünmez gelir beni kemirir mısır niyetine ama

Ben bu sene domatesin kabugunu soyup dograyip attim yesil ve kirmizi biberi hem kucuk dogradim hemde buyuk yagda kizartacak sekilde koydum

Bende ekmek koyuyorum çok alınca ama bir sefer kek koymuştum buzluk kokusu geldi yerken
Normalde içme ve çeşme suyunda bile çok hassasım anlıyorum içemiyorum çeşme suyunu köyde herkez çeşmeden içiyor ama ben çok denedim içemedim.. o yüzden tat alma da kuvvetli yim

Pişmiş olarak börek bazlama gözleme somun ekmek pide pizza hatta pasta bile dondurmuslugum var .
Bende yazdan herşeyin tazesini dondurucuya atarım. Birtek kabak atmam . Mısırı çiğden m, mantarı pişmiş atarım. Bezelye ve bamya pişmiş yeşil fasulyeyi hem çiğ hem pişmiş atarım. (Pişmiş derken hepsi hafif sotelenmis demek istiyorum)semiz otunu çiğ, kompostoluk meyveler çiğ, doğranmış ve dolmalık biber çiğ, domates çiğ dondururum. Baklavalık yufkaları bile paketiyle dondurucuda muhafaza ederim. Orjinal kaymak ve tereyağını da dondurucuda saklarim

Saksuka nedir kardes,bi özet gec aramayayım sosyal medyada
Önce biber ve patlıcan ayrı ayrı kızartılıyor sonra ölçüsüne göre 3-4 diş sarımsak doğranıp yağda sotelenir ben 2 yemek kaşığı salça ekliyorum ( damak zevki) sonra bol domates eklenir sarımsak üstüne 10 dakika kadar orta ateşte pişen domates üstüne biber patlıcan kızartması eklenir kısık ateşte pişirilir
Biz çok seviyor kahvaltıda çok tüketiriz , bazılarını çok patlıcanlı az biberli yaparım onları biraz soğan bir parça etle patlıcan yemeği gibi pişiririm çok lezzetli olur

Benim şuan buzluğumda kek, mayalı poğaça, şerbetli tatlı, tatlı tuzlu kurabiye, kalan etli çiğ köfte, hazır yufkadan pişmeye hazır börek, pişirip tazeyken kalanını koyduğum bir misafirlik börek... var. Şimdi misafir geliyorum dese hiç sıkıntı yaşamam
Bunun dışında ben fellah köfte fazladan yuvarlayıp bi kap koyarım, biber dolması fazladan doldurur koyarım, köfteye yapmaya hazır kıyma yoğurup koyarım, sulu köfte içinde kullanıyorum, mercimek köftesi baktım fazla yaptım sıkmadan saklama kabına basar kaldırır koyarım. Kısır falan artarsa kesin koyarım çözülünce şimdi yapılmış gibi oluyor. İçli köfte bikaç fazladan yaptım koydum ama onu beceremedim kızartırken açıldı saçıldı :)
Et, tavuk, balık zaten Allahın emri. Çiğden barbunya ve taze fasulye koyuyorum. Yaz sebzesi olarak başka bişey koymuyorum ben. Mevsiminde yemekten yanayım bıkıyoruz çünkü sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…