Salca bozulmamasi icin kavonoz uzerine 2 parmak zytinyagi koy hava almassa bozulmaz
Yufka boregini sar her turlu sarilmis haliyle hatta yerin varsa tepsiyle at, cikart buzuyla onceden isinmis firina sur..
Mayali hamur duz hamur yogur at, cikart cozunce sekillendir pogacani pisir..
ekmek alip tazeyken at ekmeksiz kaldiginda aksamdan cikart sabaha yumusacik ekmek posette..:)
Ben en cok yufka boreginde kullaniorm..
Elim bosken 2 kg yufka aliorm, arasini tereyag siviyag su /maden suyu karisimiyla yagliyorum, sariyorum, ve hatta suya batirip cikariorum, kagit havluda 1 dk suyunu suzdurup tepsime yagli kagit uzerine diziorm.. misafir gelceginde firin 5 dk 200 derece isitip cikariorm tepsiyi buzuyla suruyorum.. normaldekinden cok daha citir borekler oluyo..:)
hamur yogurmak zoruma gttiginden mayali flan yogurdugumda cok attm buzluga.. gayet guzel sonuc aldm..
Keki kurabiyeyi bile at..
Taze biber dogra ayikla at, kizgin yaga brak yaz gunu kizartmasi..
taze kabak dogra uzerine domates biber dogra at, sogani tereyagini tencerede kavur, uzerine hazir kabagi bas harli ateste cozsun sonra kis altini pismeye brak..
Kizartma kizart biber, uzerine domates sosu yap, kopuk strafor tabaklara yda plastik ince tek kulanimlik tabaklara duzgunce biber ustu sos yap, tencereye tabagindan indir altini ac agzinida kapat, soklama yaparak cozdur. Tazecik yeni kizarmis kizartma gbi servis et..
baska aklma gelen olmadi gece gece aciktim
insallah faydali biseler paylasabilmsimdir..:))
bu arada,
ben tupperlara
Dut, taze ceviz,visne, kayisi flan koyuyorum.. gayet guzel muhafaza ediyo kisin agzinda yara varken cikart duttan ye hemen gecer.. kayisiyi az sekerle su dokmeden pisir yumusacik yemekten sonra tatli niyetine, kabizlik problemi cekene bire bir..
Smdilik aklma gelenler bukadar :)))