Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Bazlama tabiki konulur cikincada ilk günkü gibi olur börek olarak sigara böreği koyarım çıkarınca kizartirim balık koyuyorum ben közlenmiş biber patlıcan koyarım haşlanmış nohut pilav ve çorbalar için hazır bulunur limon ucuzken alıp sıkıp küçük küçük koyarım vişne koyarım saplarını koparıp çiğ olarak...Çıkarınca hosafini yaparım barbunya alirm içini çıkarıp atarım buzluğa bazlamam eksik olmaz sarmada koyuyorum ama uzun vade tutmam en fazla 1 ay içinde tuketirim kötü oluo daha fazla durunca...Aşure attım dolaba canımız isteyince cikaricam oda ilk günkü gibi güzel oluo aklıma gelen bunlar simdilik

Ben ekmek koyuyorum pek okumadım ama belki yazan olmuştur. Market uzak bize eğer evde ekmek kalmamışsa alacak kimse yoksa direkt buzluktan çıkarıyorum masaya koyuyorum hiç ısıtmana bile gerek yok 1-2 saate ekmek kendine geliyor hatta oda sıcaklıgına göre 30-40 dakikada sürebiliyor. Taze gibi oluyor. Önerimdir fazladan ekmekleriniz araya gitmesin iyi akşamlar

Ben biber çeşitlerini de kizartmalik ve yemeklik olarak ikiye ayırıp kilitli posetlere koyuyorum. Arkadasim yemeklik biberleri tereyagiyla kavurup oyle koyuyor. Bezelyeyi de haşlayıp koyuyorum. Patates dolapta 6 gun falan bekliyor suyun icerisine kızartmalık ayarlayıp koyuyorum. Hem çıtır çıtır oluyor hem de ben yokken esim rahatlikla yapabiliyor. Hamur isini annem dediginiz gibi yapıyordu. Fazla poğaça, lokum, pideleri once yagli kagida sarip sonra kilitli posetlerde muhafaza ediyordu. Ama ben hoc mi hic sevmiyorum. Hamur isi bayatligini belli ediyor bence.

Salçayı nasıl koyuyorsunuz tam olarak anlamadım

Patatesi nasıl yapıyorsunuz detaylı yazarmisiniz çok pratik geldi bana işten gelincede soy uğraş derdi olmaz bazen fazla oluyor evde ne yapacağımı şaşırıyorum

Shusui biz de buzluğa klasik herkes gibi ekmek,poğaça,katmer,börek gibi şeyler koyuyoruz tabi hamur işlerinden. Limon koyarız bütün şekilde. sebzeleri çiğden koyarız. Daha pişirilmemiş sütü,taze peynir,kaşar.. kızgın yağda yarı kızartılmış biberleri bu sene denedik bakalım. Domatesleri bütün bütün de koyarız.hatta annem kuşburnu gibi marmelatlari da koyar buzluğa hiç de birşey olmaz. Artan Ceviz ve leblebileri de koyuyor mesela o. çıkartın 20 dk sonra tüketin gayet de ıyidir.

Ekmek olan yufka bişey olmaz ama böreklik olanı direk atamazsınız ama sigara böreği yap at çıkarınca kizart çok güzel oluo
Biz atıyoruz günlük yufkayı kullanmadan sabah çıkart akşama kadar sofra bezinin arasına koy akşama kadar buzu çözülsün hiç bsy olmuyor cnm

Ben fasulye bamya ıspanak gibi bütün sebzeleri çiğden yıkayıp iyice kuruduktan sonra buzdolabı poşetine koyup pipetle havasını aldıktan sonra atıyorum buzluğa
Üzüm erik kayısı kiraz vişne atıyorum yine aynı şekilde
Kurufasulye nohutu yemeğini yapıp koyuyorum hazır yemek olsun diye
Hamurislerinden kek poğaça kurabiyeyi pişirdikten sonra atıyorum
Sucuk peynir atıyorum
Ekmek bazlama atıyorum
Salça domates atmisligimda var
Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Mantı yapıp fırınlamadan direkt buzluğa atıyorum. 2 kişilik 1 pişirimlik yapmaya gayret ederim. Kıyma, tavuk ve et sık sık olur buzluğumda. Yağlarımı koyarım. Domates soslarımı koyarım. Yarı pişmiş domatesli taze fasulyem var.
Bezelyeleri çiğden koyarım. Bir de yaz sonunda eşimle kapya biber ve patlıcanı közleyip buzluğuma atarım.
Bu sene erikleri çiğden attım buzluğuma. Canım istedikçe çıkarıp hoşaf filan yaparım artık.
Etli yaprak sarması sarıp çiğden koyarım. Misafire kendimize güzel oluyor.
Küçük bir buzluğum var ama baya iş görür.

Salçayı nasıl koyuyorsunuz tam olarak anlamadım
Tepsiye yağlı kağıt seriyorum. Bir kaşık bir kaşık yanyana diziyorum bütün tepsiye. Sonra öyle buzluğa koyup 2 saat kadar bekliyorum. Tepsiyi çıkarıp, hepsini kilitli poşete koyup tekrar buzluğa koyuyorum. Lazım olunca açıp bir kaşıklık alıyorum. Tadı değişmiyor,hem pratik hem de uzun zaman gidiyor.

Ablam efsane annelerden <3 <3

bazlama börek gözlemeleri pişirip yaprak armayı çiğden biber pattlıcanıı kızartıp koyuyoruz

Bayıldım. Ekran goruntusu aldim :)

Patatesi nasıl yapıyorsunuz detaylı yazarmisiniz çok pratik geldi bana işten gelincede soy uğraş derdi olmaz bazen fazla oluyor evde ne yapacağımı şaşırıyorum
Patatesleri soyup kizartmalik kesip su dolu kaba koyuyorum. Biraz fazla yapiyorum 3 4 aksam gidiyor hem de kizarttiginizda daha kıtır daha lezzetli oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…