Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Bende az pişirip yapıyorum çiğden çok çirkin olmuştu bikere denemiştim

Hiç dememedim buzluktan ama olur herhalde.
Az yapın ilk deneme olarak derim.
Belki beğenmezsiniz, ziyan da olmasın.
Ay aşeren hamile gibi vişne arayacağım yarın ankda
Buzlukta 1kasa vişne atmıştım yazdan sürekli komposto yapıyorum bir de şunu deneyeyım begenırsem +5kılo da onun ıcın alırım nolcek

Ee tuzunu yıkayı mı yiyiyiyiyoğzz ayy agzım kamastıığğ

Bende az pişirip yapıyorum çiğden çok çirkin olmuştu bikere denemiştim
Annem çiğden yapıyor dolmayı ama içini hazırlarken mutlaka soğanla pirinci kavurur.
O mu ki acaba güzel yapan?

Ben artan biber patlıcan dolmasını da pişmiş halde aynen geri atıyorum, çıkarıp 20 dk sanki ilk defa pişiyor gibi zeytinyağı ve limonlu su yapıp kaynatıyorum, oluyor

Bi de içli köfteyi yarı kızartıp atıyorum. O da kurtarıcı oluyor. Çökelek ve tereyağı topları da hep buzlukta.

Evet yarı pişmişten kastımız o zaten sogala pırıncın kavrulması ve baharatlarını her zaman altını kapatınca atıyorum o zaman baharatların aroması daha ıyı cıkıyor demlenırken bastan atınca bır acıma oluyor sevmıyorum. Ondan cok tatlı oluyordur sırrı orda

Ben dolma ömrümde 1 kere yaptım, bir biber dolmasıyla insan üç saat tüm gece uğraşır mı, uğraştım ve bıraktım zirvede.

Annemin dolma baharatları mükemmeldir, bir ekşili acılı yapar bir de tarçın ve fıstık ile.
Tarçın fıstıklı olanı misafire kakalıyorum, ekşililer benimdir

Bir de geçen sene vişneli yaprak sarma yedim bir tanıdığın evinde, ay bu nasıl bir lezzet yarabbim, kilolarca yenir.
Anacım yapamadı, beceremedi onu

Ay o fıstıklı kuş üzümlü tarçınlıya bende bitiyorum çerez diye yerim misafire sarana kadar kendım oturup yıyıyorum sararken

Ay o fıstıklı kuş üzümlü tarçınlıya bende bitiyorum çerez diye yerim misafire sarana kadar kendım oturup yıyıyorum sararken
Ben de onu sevmem, misafir yesin derim
hayatımda sarmadım, sarmam.
Emek emek yaptığım, saatlerce uğraştığım şey 10 dk da tükenecek, kriz geçiririm, müzede saklarım ben onları kıyamam
Ondan buzlukta dolma iyidir, ailelerden arkadaştan yüzsüzlükte sınır tanımadan isterim

Hayır tuzu yıkanmıyor
İşte tansiyon kısmı orası.
O tuz çalkalandıkça vişneyi eritiyor, diriliği gidiyor.
İçi de de sulanıyor.
Ahahahaha limon tuzlamak gibi
Ne buzlukta vişne vaaar.ne vişne koyacak yer vaar
Bugün yaktım bahcede ateşi,bıber patlıcan közledim büssürü,sebze tedarikcime de kırmızı pancar siparişi verdim,bagısıklıgı güçlendiriyormuş,turşu yapılacak.
Ya bak ne dicem,bu vişneye sarımsakta katıp kavanozlasak tursu olmamı ki
Suyu bile içilir offf:))

Ahahahah
Vişne ve sarımsak bağdaştıramadım ama olabilir, neden olmasın
Erik turşusu yedim ben müthişti, vişnenin neyi eksik

Bide hatrı sayılır ınsanlar günden falan cıkısta extra bi tabak yapıp yanına vermıyorlar mı ayyy kendımden gecıyorum o zaman

Bide hatrı sayılır ınsanlar günden falan cıkısta extra bi tabak yapıp yanına vermıyorlar mı ayyy kendımden gecıyorum o zaman
Bana bir Allahın kulu daha vermedi.
O değil kv demin evi gün dolar taşar, bir kere yollamadılar ayol.

Gidersen yersin o kadar.
Dinsizin hakkından imansız gelir methoduyla istiyorum, çocuk çok beğendi ona verin diye
Beğenen çocuk tabii ki ben oluyorum

Ahahahah
Vişne ve sarımsak bağdaştıramadım ama olabilir, neden olmasın
Erik turşusu yedim ben müthişti, vişnenin neyi eksik
Ilk defa kavun tursusu yaptım,tam kelek degıl tatlımsıydı,öyle güzel oldu ki:)
Tabii kıtır degil,yasli komsuma verdim,salatalık tursusu yiyemiyor takma dişleri yüzünden:)

Çiğden sarma konulunca içindeki pirinçler de kırılma oluyor. Ben bu sefer pişirip attım buzluğa, sigara böreği, köfte, içli köfte attım Çiğden.

Çiğden pişirsin diye görümceme buzluktan çıkarıp vermiştim çok beğenmiş demek ki lezzetinde değişim olmuyor.

Dometes li atılınca bamya ve taze fasulye de tat değişikliği olmuyor ama öbür türlü Çiğden buz kokuyor ben beğenmiyorum.

Aşure de konuyor çıktığında da harika ilk gebeliğimde aşermiştim kayınvalidemin buzluğunda varmış sağolsun çıkardıydı

Eh yalan da degil,agaç kovugundan cikmadın ya,bir ananın cocugusun

Bir de çok lezzetli gelip ortaya cıkarılan o üründen azıcık olmuyor mu abbooww o zaman da ıkıncıye alabılecek mıyım kaygısı ahahaha bunu sadece ameline düşkün olanlar bilirler

Gebelik mi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…