Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Kışın fazla almışsam ıspanak( doğramadan) ve pırasayı (doğrayıp) atıyorum. Çiğden domatesi doğrayıp atıyorum. Yaz meyveleri attım ilk kez bu yıl erik ve kiraz. Eriği denedim çıkarıp biraz şekerle bekletip kaynattın blendr yapıp sulandırdım.

Aman onlarınki bayağı bilmezlikten.
Zamanında 2 alman turiste çekirdek çitlemeyi öğretmeye çalıştık, anam ağladı
Allahım 1 çekirdeği 8 10 dk da anca ayırdılar

Bana da komik gelmişti ama o protein olayından dolayı beynime kazımışım.
Hatta diyetlerde de geçer ya da veganlar için.
Ete ulaşamayan ya da tüketmeyenler mutlaka sağlıklı protein adına karpuzu ızgara ya da tost makinesinde yapsın diye.

Asureyi bile sicakken kavanozlayip konserve yapan var. Aylar sonra yedim cok da lezzetliydi
Yavrum benim evde yemek kalmıyor ki, millet nasıl kavanozluyor anlamadım
Bu sene aşure yapmadım, yaptığımda en büyük boy tencerem 8 lt düdüklü.
Onu sadece aileler ve kocam tüketiyor, birkaç gün sonra bir daha yapıyorum birkaç kişiye daha vermelik, gene tükeniyor.

Benim koca çok yiyor ya

Birşey danışmak istiyorum.
Donmuş kiymayı çıkarıp, eriyince kofte yapsam çıkarsam tekrar kaldırsam kötü olur mu?

Bende mevsim meyvelerini ve sebzelerini cig olarak koyuyorum.yaprak sarmasi sigara boregi de cok iyi oluyor. Bu sene patlican kozleyip attim farkli olarak. Koyden kara lahana geldi onlarida dograyip posetledim. Kisin markete cikamayinca cok büyük rahatlik oluyor

Birşey danışmak istiyorum.
Donmuş kiymayı çıkarıp, eriyince kofte yapsam çıkarsam tekrar kaldırsam kötü olur mu?
Olmaz, köfteyi pişirip tekrar dondurabilirsiniz.
Buzluktan çıkan şey ısıl işlem görmeden azla buzluğa geri konmamalı.
Hatta bu bile çok tavsiye edilmez, bakteriler her seferinde bölünerek çoğalıyor, her çözülmede sayısı artar diye.

Ahahah sesli güldüm valla.onlarda tam saftirikmis.
Biz Türklerin çok yoğun olduğu bi kesimde yaşıyoruz.O nedenle burdakiler Türk kebapçısı bakkalı vs müdavimi olmuşlar.herseyi bizim kadar biliyolar desem yeridir.

Sizin ev kalabalik ondandir ben hayatımda hic asure yapmadim esim agzina surmez. Anneler komsular yapip bana kadar veriyor sagolsunlar.

Yaoan arkadas kari koca yasayan biri. Dagitmadigi kismi kavanozlamis arada acip yiyoruz diyor bence cok mantikli. Asure zaten cok bereketli birşey cok çıkıyor

Ağızlarının tadını biliyorlar
Anadolu mutfağı çok çok güzel ve inanılmaz çeşitlilikte.
Ama biz iyi pr yapıp tanıtamıyoruz, bir pizza kadar lahmacunumuz değer görmüyor.

Ha bu arada hazır yufkadan pandemide lahmacun yaptım ve buzluğa atmıştım çiğden.
Oldu gayet güzel, o da yapılabilir.

Peki akşamdan çıkarsam sabaha çözülse yarın akşam oisirsem bozulur mu

O bereket bir tek bizim eve uğramıyor

Kocam aşırı ama aşırı tatlı düşkünü, günde 3 kase eğer yakalamazsam 4 kase yiyebiliyor.
Sütlaç yapsam yine öyle, çok şükür diyete girdi mutfak masrafım azaldı.
Geçen hafta 1 kilo etten yemek yaptım, 2 küçük çocuk ne kadar yiyecek, bitti yahu!
1 kilo etten yaptığım sote bir akşam yemeğinde bitti

Son düzenleme:
Peki akşamdan çıkarsam sabaha çözülse yarın akşam oisirsem bozulur mu
Yok, bozulmaz.
Çözdürme işlemini normal dolapta yapın, en sağlıklısı bu zaten.
Kıyma özellikle 2 gün dolapta saklanabilir daha fazla olunca bozuluyor, tehlikeli.
Ama et 4 gün dolapta durabilir.
Bu süreler çözdürdüğünüz ürün için de geçerli.

Ben sulu köfte için köfte yapıp koyuyorum.Baklava yapıp koyuyorum.lahmacun,elmalı kurabiye,tuzlu kurabiye çeşitleri yapıorum.su böreği yapıp poşetlere koyup donduruyorum.misafir geleceği zaman hemen çıkarıp çözülmesine bile gerek kalmadan atıyorum fırına.cok pratik oluyo.
Kemik kaynatıp suyunu buz kalıplarına koyuyorum.tavuk suyu yine aynı şekilde.hatta paca haşladım.minik minik doğrayıp poşetleyip kaldırcam.cikarip hemen çorbasını yaparım.geri kalan suyu yine buz kalıplarına koyuyorum.yemek zamanı çocukların çorbalarına atıyorum.hem çorba soğumuş oluyo bu sayede.
Taze biberleri yıkayıp direk atıyorum.cikarip hemen sudan geçirip yemeklere atıyorum.salata da falan kullanılmaz ama yemeklerde çok iyi oluyo tavsiye ederim.
Kestane ,süt mısırda koyuyorum hiç bisey olmuyo.cikarip pisiriyorum

Gerçekten çok mantıklı, herkese anlatacağım bunu
Eminim çok az sayıda insan biliyordur, ya şeyi bile duydum türlüyü kavanoza koyup, bulaşık makinesi çalışırken oraya koyup pişireni
Evet biliyorum onuda kız herkes bayıliyor ben hediye bile ediyorum insanlara cok mutlu oluyorlar hazır yemek olduğundan

Ben kendim yapip hamurunu pisirip koymaya calisiyorum.tabi evde 3 çocuk birde biz zor kaliyo ama dolaba atmak için ama yine de çok iyi oluyo.misafir gelince çıkarıyorum yanına salata yeşillik falan ohh mis.varya şuan acayip gaza geldim kalkıp hamur yoğurasım var ama sokağa çıkma yasağı ilan edildi millet unu yağmalamış yine .unum yok

Ne güzel konu, bişeyler öğrendim Ben daha yeniyim bu işlerde. Şuan köz patlıcan, köz kapya biber (bunları çıkarıp sarımsaklı yoğurtla meze yapıyorum, daha bu akşam yaptım) kavrulmuş yeşil biber (kahvaltıda tavaya atıyorum, üstüne 2 yumurta, kavurunca çok nefis oluyor), limonata için dilimlenmiş limon, portakal, bol bol rende/doğranmış domates, mutlaka kalan ekmekleri atıyorum (köfte içine rendeliyorum), bazen doğranmış soğan çok kalınca poşetleyip atarım, haşlanmış kuru fasülye, nohut (kuru fasülye harika oluyor, hemen çıkarıp piyaz yapıyorum)
Yalnız yazdan attığım patlıcan, kapya biberleri bitirmek üzereyim, bu işte bir terslik var ama.. Çok pratik olunca dayanamıyorum, hep kullanıyorum

Ahahaj tatlı deme bu aynı kocam bi sütlac yaparım 2 kaseyi hüp diye hemen yer zaten gerisi keyiflil ben tüp mideliyim ne kadar yiyebilirim gidip gelip yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…