Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Balik berbat falan olmuyor balıkçilarda yediğiniz balik zaten bilmem kaç kere dondurulmuş oluyor direk balık tutup yemiyorsaniz zaten donuk balik yiyorsunuz
Ben de onu yazacaktım ama balık anladığım bir konu değil diye yazmadım.
Ankara’ya gelen balığın donmama ihtimali yok mevsimi değilse mesela.

Balıkçı enişte var, haftada iki kere gider karadenizden alırlar, kış ayı harici hep donmuş olur zaten.

Ben de lahmacunu hamurla yaptım ama inanın yufka olandan daha memnun kaldım.
Tam istediğim çıtır ve incelikte oldu.

Bizim ülkede bırakın sokağa çıkmayı, eve girmeme yasağı mevcut, korona da kimmiş
Gerçi rabbim bizim ülkeyi bu sene öyle sınadı ki, yasak masak kurban olalım iyi günlerimizmiş dedirtti...

Eltimle kaynımın balıkçı dükkanı var özellikle biz yiyeceksek belli baliklari yeriz hep hal e gelen balık hemem satıliyor mu sanki de donuk olmayacak

Ahahaj tatlı deme bu aynı kocam bi sütlac yaparım 2 kaseyi hüp diye hemen yer zaten gerisi keyiflil ben tüp mideliyim ne kadar yiyebilirim gidip gelip yiyor
Daha sıcakken tadına bakmalık değil mi o, ayakta gömmece resmen

Hiç unutmuyorum sokağa çıkma yasağı olacak ramazanda, bayrama denk geldi 4 gün mü ne.
Beni saldı çarşıya, 5 ayrı çeşit tatlı aldım.
Evde 4 gün ulaşamazsa diye her güne 1 kilo olma üzere tatlı stoklattı ya.

Tabi pandemide 15 kilo aldı, şükür diyette

Eltimle kaynımın balıkçı dükkanı var özellikle biz yiyeceksek belli baliklari yeriz hep hal e gelen balık hemem satıliyor mu sanki de donuk olmayacak
Ömrümde yemedim, anlamam, kokusuna bile tahammül edemem.
İşte ayıp olmasın diye 1 kere gittik eniştenin restorana, o kadar
Çocukları yolluyordum yesinler diye, annemler alıp pişirip çocuklara getiriyor, yediriyorlar.
Ama hep donmuş balık zaten, şimdi 2 3 ay taze var, onda da hepsi değil.

Bende denicem bakalım merak ettim hazır yufkayla nasıl olacak.

Aman sanki bizde sokağa çıkma yasağı var da ne oluyo.kucucuk çocuklarım 2 aydır okula gidiyo.burda okula başlama yaşı 2.5 buarada.en kucugum yeni basladi.heryer kapandı okullar tam gaz devam.
Sorma inan çok üzüldüm.Rabbim birdaha yasatmasin.Bu yıl nasıl bir yıl önümüzde ki yıldan korkar olduk.resmen felaket yagiyo.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Ben hazır yufkadan gözleme ya da börek yapıyorum. Bizdolabi posetlerini kesim her birini ayrı ayrı sarip o şekilde atiyorum buzluğa. Aksi halde çözülmesini beklemek zorunda kalinca hamurlasaiyor. Hic güzel olmuyir.

Patlıcanı ince küp küp doğrayıp soteliyorum. Onu buzluga atıyorum. Sonrasında kışın onu çıkarıp pisiriyorum ustune de domates ekliyorum. Kısin makarna pisirince üstüne yoğurt döküp patlıcanlı sosu ekliyorum
Enfes oluyor. Mutlaka yapın.

Babamın köyden getirdiği biberlero yikayp cigden atiyorum. Kizartma ya da menemenlik olarak dograyabilirsin.

Patlican kizartip atıyorum. Sonra yemeklerde kullanıyorum.

Hamburger köftesi de atiyorum buzluga. Cok pratik oluyor.

Köyden topladigim üzümleri buzdolabi posetine koyup uzun külçe altin gibi bir sekil alacak şekilde elimle eziyorum hafiften. Ustuste diziyorum. Kisin meyvesuyu yapıyorum.

Cilek yikayip atiyorum. Sonra onu da yaptigim meyvesuyuna ekliyorum. Aroma veriyor.

Çok değişik seyler bilmiyorum. Bildiklerim bunlar.

Kiraz değil de vişne toplayıp koydum bende çekirdeklerini çay kaşığının arka ince yeriyle çıkarıp attım buzluğa reçel vişne suyu falan yapıcam kışın

Kiraz değil de vişne toplayıp koydum bende çekirdeklerini çay kaşığının arka ince yeriyle çıkarıp attım buzluğa reçel vişne suyu falan yapıcam kışın
Hiç kirazların çekirdeklerini çıkarmazlar kv demler.
Öylede yıkayıp poşetlerler.
Zaten onlarca ağaç var, çoğu ziyan bile oluyor.
Nasıl çıkaracaklar
Vişne çok severim, babam vişne terletmesi yapar yazları, tansiyon sıkıntısı yoksa onu da bir deneyin, çok lezzetli olur.

Buzluğa ekmek koymak, hakikaten benim için çok pratik oluyor.
Kurabiye yaptım, ama hepsini yiyemedim, atıyorum buzluğa. Çıkartıp fırında beş dakika çözdürüyorum, muhteşem oluyor.
Közlenmiş ayıklanmış patlıcanı buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Kırmızı biberi de öyle. Hatta kırmızı biberi çıkartıp hafif zeytinyağı ve bir iki diş sarımsak ile kavurursanız hem pratik hem lezzetli oluyor.
Sloganımız ; '' Buzluk sadece dondurma ve buz torbası için değildir. ''

Benimkide diyete girecek 15 kasım retronun gecmesini bekliyoruz hala yardırmaca çayın yanında yediklerimizi kimse gormesin lütfen

Maydanozun kendisinden midir nedir, bir keresinde mayışık mayışık ölü gibi oldu buzlukta, bir keresinde elimle ufaladim, dogramaya gerek kalmadan küçülüp gitti parca parca. Mayışık görüntüsüne maruz kalmamak icin koymamaya karar verdim buzluga:) Çiğ degil ama turşunun üstüne bastirsin diye koydugumuz maydanozu cok seviyorum.

Vişne terletmesi nasıl oluyor ki

Refikaydı sanırım dediğim gibi su içinde öneren.
Aslında o çok mantıklı, öyle deneyin derim.
Maydonoz evde her zaman olmayabiliyor, ben yıkamaya üşenmez de fazla alırsam, öyle deneyeceğim mutlaka.

Taze fasulyeyi de çiğden koyuyorum çok güzel oluyo bazlama hep vardır buzluğumda hazır önceden çıkar yeni pismis gibi yumuşak oluyo poğaça çiğden hiç koymadım börek çiğ den koyuyorum beş on dk önce çıkarıyorum üzerinin sosunu sürüp fırınlıyorum

Dur bende yapayım buzluktaki vişneden olur mu ki? Ya canımı ıstettırdınız valla gün tabağı olmalıymış bu konunun ismi

Ben sarmanın içini az pisirip sarıyorum.
Sonra hangi tenceremde pişireceksem (20 cm olanda pişer genelde)
Ona poset sererim ve içine dizerim.Donunca poseti cıkarırım içinden.baglarım ve buzluga yerleştiririm tekrar.
Pişeceginde tenceresine kalıp gıbı oturacagı için tekrar dizmekle ugrasılmaz,hem de sıkı dizilmis kalır oyle..

Dur bende yapayım buzluktaki vişneden olur mu ki? Ya canımı ıstettırdınız valla gün tabağı olmalıymış bu konunun ismi
Hiç dememedim buzluktan ama olur herhalde.
Az yapın ilk deneme olarak derim.
Belki beğenmezsiniz, ziyan da olmasın.
Ay aşeren hamile gibi vişne arayacağım yarın ankda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…