- 8 Mart 2015
- 25.106
- 1
- 81.234
- 598
Ben de onu yazacaktım ama balık anladığım bir konu değil diye yazmadım.Balik berbat falan olmuyor balıkçilarda yediğiniz balik zaten bilmem kaç kere dondurulmuş oluyor direk balık tutup yemiyorsaniz zaten donuk balik yiyorsunuz
Ben de lahmacunu hamurla yaptım ama inanın yufka olandan daha memnun kaldım.Ben kendim yapip hamurunu pisirip koymaya calisiyorum.tabi evde 3 çocuk birde biz zor kaliyo ama dolaba atmak için ama yine de çok iyi oluyo.misafir gelince çıkarıyorum yanına salata yeşillik falan ohh mis.varya şuan acayip gaza geldim kalkıp hamur yoğurasım var ama sokağa çıkma yasağı ilan edildi millet unu yağmalamış yine .unum yok
Eltimle kaynımın balıkçı dükkanı var özellikle biz yiyeceksek belli baliklari yeriz hep hal e gelen balık hemem satıliyor mu sanki de donuk olmayacakBen de onu yazacaktım ama balık anladığım bir konu değil diye yazmadım.
Ankara’ya gelen balığın donmama ihtimali yok mevsimi değilse mesela.
Balıkçı enişte var, haftada iki kere gider karadenizden alırlar, kış ayı harici hep donmuş olur zaten.
Daha sıcakken tadına bakmalık değil mi o, ayakta gömmece resmenAhahaj tatlı deme bu aynı kocam bi sütlac yaparım 2 kaseyi hüp diye hemen yer zaten gerisi keyiflilben tüp mideliyim ne kadar yiyebilirim gidip gelip yiyor
Ömrümde yemedim, anlamam, kokusuna bile tahammül edemem.Eltimle kaynımın balıkçı dükkanı var özellikle biz yiyeceksek belli baliklari yeriz hep hal e gelen balık hemem satıliyor mu sanki de donuk olmayacak
Bende denicem bakalım merak ettim hazır yufkayla nasıl olacak.Ben de lahmacunu hamurla yaptım ama inanın yufka olandan daha memnun kaldım.
Tam istediğim çıtır ve incelikte oldu.
Bizim ülkede bırakın sokağa çıkmayı, eve girmeme yasağı mevcut, korona da kimmiş
Gerçi rabbim bizim ülkeyi bu sene öyle sınadı ki, yasak masak kurban olalım iyi günlerimizmiş dedirtti...
EveettPepeçura yapılan üzüm mü o
Kiraz değil de vişne toplayıp koydum bende çekirdeklerini çay kaşığının arka ince yeriyle çıkarıp attım buzluğa reçel vişne suyu falan yapıcam kışınKayınvalidemlerin memleketindeki evlerinin bahçesinde kiraz ağaçları var.
Onlar poşetle dondurur, verir bize.
Kışın meyve suyu diye 2 yemek kaşığı şekerle kaynatır içeriz.
Üzüme yetişemedim bu sene yoksa mutlaka deneyecektim.
Hatta yeşil üzümü tatlı dondurma niyetine öyle kıtır kıtır yiyen bile varmış.
Hiç kirazların çekirdeklerini çıkarmazlar kv demler.Kiraz değil de vişne toplayıp koydum bende çekirdeklerini çay kaşığının arka ince yeriyle çıkarıp attım buzluğa reçel vişne suyu falan yapıcam kışın
Benimkide diyete girecek 15 kasım retronun gecmesini bekliyoruz hala yardırmaca çayın yanında yediklerimizi kimse gormesin lütfenDaha sıcakken tadına bakmalık değil mi o, ayakta gömmece resmen
Hiç unutmuyorum sokağa çıkma yasağı olacak ramazanda, bayrama denk geldi 4 gün mü ne.
Beni saldı çarşıya, 5 ayrı çeşit tatlı aldım.
Evde 4 gün ulaşamazsa diye her güne 1 kilo olma üzere tatlı stoklattı ya.
Tabi pandemide 15 kilo aldı, şükür diyette
Maydanozun kendisinden midir nedir, bir keresinde mayışık mayışık ölü gibi oldu buzlukta, bir keresinde elimle ufaladim, dogramaya gerek kalmadan küçülüp gitti parca parca. Mayışık görüntüsüne maruz kalmamak icin koymamaya karar verdim buzluga:) Çiğ degil ama turşunun üstüne bastirsin diye koydugumuz maydanozu cok seviyorum.Çiğ tüketeceğim şeylerde kullanmıyorum dereotu ve maydonozu.
Yani yılışık durumuna denk gelmedim ama ünlü bir şef şöyle demişti ‘buzluk kalıplarının içine maydonoz koyun ve biraz su doldurup, öyle dondurun, tazeliğini asla kaybetmeyecektir’ diye, denemedim.
Ben direkt sizin dediğiniz gibi yemek, börek yani ısılı işlemler için kullandım hep çıkan yeşilliği.
Domatesi de küp küp doğrayıp çiğden kullanıyorum, o da yemeklik.
Domates sosum ayrı oluyor, bu küp olanı çorba ve et yemeklerinde kullanıyorum.
Bizim bir sebzeli şehriye çorbamız vardır da biber domates maydonozlu, herkes salçalı yapar biz bu malzemelerle
Çok pratik oluyor bu şekilde.
Ayrıca meyveleri çok duyuyorum hele üzümü anlata anlata bitiremiyorlar.
Ayrıda meyveleri çok duyuyorum hele üzümü anlata anlata bitiremiyorlar.
Bu sene limonata için yazdan limon alıp birkaç parçaya bölüp attım.
Gerçekten bir şey olmuyor, senelerdir limonu sıkıp suyunu buz poşetine koyardık, gerek yokmuş.
Vişne terletmesi nasıl oluyor kiHiç kirazların çekirdeklerini çıkarmazlar kv demler.
Öylede yıkayıp poşetlerler.
Zaten onlarca ağaç var, çoğu ziyan bile oluyor.
Nasıl çıkaracaklar
Vişne çok severim, babam vişne terletmesi yapar yazları, tansiyon sıkıntısı yoksa onu da bir deneyin, çok lezzetli olur.
Refikaydı sanırım dediğim gibi su içinde öneren.Maydanozun kendisinden midir nedir, bir keresinde mayışık mayışık ölü gibi oldu buzlukta, bir keresinde elimle ufaladim, dogramaya gerek kalmadan küçülüp gitti parca parca. Mayışık görüntüsüne maruz kalmamak icin koymamaya karar verdim buzluga:) Çiğ degil ama turşunun üstüne bastirsin diye koydugumuz maydanozu cok seviyorum.
Taze fasulyeyi de çiğden koyuyorum çok güzel oluyo bazlama hep vardır buzluğumda hazır önceden çıkar yeni pismis gibi yumuşak oluyoKızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.
Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Vişneler yıkandıktan sonra bol tuzlanıyor, bir kapak kapatılıp, çalkalanıyor hafif hafif.Vişne terletmesi nasıl oluyor ki
Dur bende yapayım buzluktaki vişneden olur mu ki? Ya canımı ıstettırdınız valla gün tabağı olmalıymış bu konunun ismiVişneler yıkandıktan sonra bol tuzlanıyor, bir kapak kapatılıp, çalkalanıyor hafif hafif.
Sonra 1 saat kadar dinlendirip yeniyor.
Vişnenin keskin tadı gidip, yerine mayhoş bir lezzet geliyor.
Ay ağzımın suyu aktı
Ben sarmanın içini az pisirip sarıyorum.Bende direk çiğden konmuş sarmayı beğenmedim. Bunu da annemden gördüm o içini biraz haşlar gibi pişiriyor. Normal sarıyoruz. Sonra çıkarıp donukken dizip pişiriyoruz ekşi ve zeytinyağıyla. Çok çok güzel oluyor. 25 dkda falan pişiyor.
Ben gözlemeyi teflon tavada biraz yağla pişiriyorum. O sebeple içine hiç yağ sürmüyorum. Patatesli kaşarlı yaptım, çok güzel oldu. Ama tek tek poşetle olur mu. Yoksa ayıramazsın birbirinden hep kırılır kopar.
Hiç dememedim buzluktan ama olur herhalde.Dur bende yapayım buzluktaki vişneden olur mu ki? Ya canımı ıstettırdınız valla gün tabağı olmalıymış bu konunun ismi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?