• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Balik berbat falan olmuyor balıkçilarda yediğiniz balik zaten bilmem kaç kere dondurulmuş oluyor direk balık tutup yemiyorsaniz zaten donuk balik yiyorsunuz :KK66:
Ben de onu yazacaktım ama balık anladığım bir konu değil diye yazmadım.
Ankara’ya gelen balığın donmama ihtimali yok mevsimi değilse mesela.

Balıkçı enişte var, haftada iki kere gider karadenizden alırlar, kış ayı harici hep donmuş olur zaten.

Ben kendim yapip hamurunu pisirip koymaya calisiyorum.tabi evde 3 çocuk birde biz zor kaliyo ama dolaba atmak için ama yine de çok iyi oluyo.misafir gelince çıkarıyorum yanına salata yeşillik falan ohh mis.varya şuan acayip gaza geldim kalkıp hamur yoğurasım var ama sokağa çıkma yasağı ilan edildi millet unu yağmalamış yine .unum yok😔🤣
Ben de lahmacunu hamurla yaptım ama inanın yufka olandan daha memnun kaldım.
Tam istediğim çıtır ve incelikte oldu.

Bizim ülkede bırakın sokağa çıkmayı, eve girmeme yasağı mevcut, korona da kimmiş😂
Gerçi rabbim bizim ülkeyi bu sene öyle sınadı ki, yasak masak kurban olalım iyi günlerimizmiş dedirtti...

Ben de onu yazacaktım ama balık anladığım bir konu değil diye yazmadım.
Ankara’ya gelen balığın donmama ihtimali yok mevsimi değilse mesela.

Balıkçı enişte var, haftada iki kere gider karadenizden alırlar, kış ayı harici hep donmuş olur zaten.
Eltimle kaynımın balıkçı dükkanı var özellikle biz yiyeceksek belli baliklari yeriz hep hal e gelen balık hemem satıliyor mu sanki de donuk olmayacak :70:

Ahahaj tatlı deme bu aynı kocam bi sütlac yaparım 2 kaseyi hüp diye hemen yer zaten gerisi keyiflil :KK70: ben tüp mideliyim ne kadar yiyebilirim gidip gelip yiyor :KK70:
Daha sıcakken tadına bakmalık değil mi o, ayakta gömmece resmen😂😂

Hiç unutmuyorum sokağa çıkma yasağı olacak ramazanda, bayrama denk geldi 4 gün mü ne.
Beni saldı çarşıya, 5 ayrı çeşit tatlı aldım.
Evde 4 gün ulaşamazsa diye her güne 1 kilo olma üzere tatlı stoklattı ya.

Tabi pandemide 15 kilo aldı, şükür diyette😂

Eltimle kaynımın balıkçı dükkanı var özellikle biz yiyeceksek belli baliklari yeriz hep hal e gelen balık hemem satıliyor mu sanki de donuk olmayacak :KK70:
Ömrümde yemedim, anlamam, kokusuna bile tahammül edemem.
İşte ayıp olmasın diye 1 kere gittik eniştenin restorana, o kadar😂
Çocukları yolluyordum yesinler diye, annemler alıp pişirip çocuklara getiriyor, yediriyorlar.
Ama hep donmuş balık zaten, şimdi 2 3 ay taze var, onda da hepsi değil.

Ben de lahmacunu hamurla yaptım ama inanın yufka olandan daha memnun kaldım.
Tam istediğim çıtır ve incelikte oldu.

Bizim ülkede bırakın sokağa çıkmayı, eve girmeme yasağı mevcut, korona da kimmiş😂
Gerçi rabbim bizim ülkeyi bu sene öyle sınadı ki, yasak masak kurban olalım iyi günlerimizmiş dedirtti...
Bende denicem bakalım merak ettim hazır yufkayla nasıl olacak.

Aman sanki bizde sokağa çıkma yasağı var da ne oluyo.kucucuk çocuklarım 2 aydır okula gidiyo.burda okula başlama yaşı 2.5 buarada.en kucugum yeni basladi.heryer kapandı okullar tam gaz devam.
Sorma inan çok üzüldüm.Rabbim birdaha yasatmasin.Bu yıl nasıl bir yıl önümüzde ki yıldan korkar olduk.resmen felaket yagiyo.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Ben hazır yufkadan gözleme ya da börek yapıyorum. Bizdolabi posetlerini kesim her birini ayrı ayrı sarip o şekilde atiyorum buzluğa. Aksi halde çözülmesini beklemek zorunda kalinca hamurlasaiyor. Hic güzel olmuyir.

Patlıcanı ince küp küp doğrayıp soteliyorum. Onu buzluga atıyorum. Sonrasında kışın onu çıkarıp pisiriyorum ustune de domates ekliyorum. Kısin makarna pisirince üstüne yoğurt döküp patlıcanlı sosu ekliyorum
Enfes oluyor. Mutlaka yapın.

Babamın köyden getirdiği biberlero yikayp cigden atiyorum. Kizartma ya da menemenlik olarak dograyabilirsin.

Patlican kizartip atıyorum. Sonra yemeklerde kullanıyorum.

Hamburger köftesi de atiyorum buzluga. Cok pratik oluyor.

Köyden topladigim üzümleri buzdolabi posetine koyup uzun külçe altin gibi bir sekil alacak şekilde elimle eziyorum hafiften. Ustuste diziyorum. Kisin meyvesuyu yapıyorum.

Cilek yikayip atiyorum. Sonra onu da yaptigim meyvesuyuna ekliyorum. Aroma veriyor.

Çok değişik seyler bilmiyorum. Bildiklerim bunlar.

Kayınvalidemlerin memleketindeki evlerinin bahçesinde kiraz ağaçları var.
Onlar poşetle dondurur, verir bize.
Kışın meyve suyu diye 2 yemek kaşığı şekerle kaynatır içeriz.

Üzüme yetişemedim bu sene yoksa mutlaka deneyecektim.
Hatta yeşil üzümü tatlı dondurma niyetine öyle kıtır kıtır yiyen bile varmış.
Kiraz değil de vişne toplayıp koydum bende çekirdeklerini çay kaşığının arka ince yeriyle çıkarıp attım buzluğa reçel vişne suyu falan yapıcam kışın 🤗

Kiraz değil de vişne toplayıp koydum bende çekirdeklerini çay kaşığının arka ince yeriyle çıkarıp attım buzluğa reçel vişne suyu falan yapıcam kışın 🤗
Hiç kirazların çekirdeklerini çıkarmazlar kv demler.
Öylede yıkayıp poşetlerler.
Zaten onlarca ağaç var, çoğu ziyan bile oluyor.
Nasıl çıkaracaklar😂
Vişne çok severim, babam vişne terletmesi yapar yazları, tansiyon sıkıntısı yoksa onu da bir deneyin, çok lezzetli olur.

Buzluğa ekmek koymak, hakikaten benim için çok pratik oluyor.
Kurabiye yaptım, ama hepsini yiyemedim, atıyorum buzluğa. Çıkartıp fırında beş dakika çözdürüyorum, muhteşem oluyor.
Közlenmiş ayıklanmış patlıcanı buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Kırmızı biberi de öyle. Hatta kırmızı biberi çıkartıp hafif zeytinyağı ve bir iki diş sarımsak ile kavurursanız hem pratik hem lezzetli oluyor.
Sloganımız ; '' Buzluk sadece dondurma ve buz torbası için değildir. '' :D :D

Daha sıcakken tadına bakmalık değil mi o, ayakta gömmece resmen😂😂

Hiç unutmuyorum sokağa çıkma yasağı olacak ramazanda, bayrama denk geldi 4 gün mü ne.
Beni saldı çarşıya, 5 ayrı çeşit tatlı aldım.
Evde 4 gün ulaşamazsa diye her güne 1 kilo olma üzere tatlı stoklattı ya.

Tabi pandemide 15 kilo aldı, şükür diyette😂
Benimkide diyete girecek 15 kasım retronun gecmesini bekliyoruz hala yardırmaca çayın yanında yediklerimizi kimse gormesin lütfen :sus:

Çiğ tüketeceğim şeylerde kullanmıyorum dereotu ve maydonozu.
Yani yılışık durumuna denk gelmedim ama ünlü bir şef şöyle demişti ‘buzluk kalıplarının içine maydonoz koyun ve biraz su doldurup, öyle dondurun, tazeliğini asla kaybetmeyecektir’ diye, denemedim.

Ben direkt sizin dediğiniz gibi yemek, börek yani ısılı işlemler için kullandım hep çıkan yeşilliği.

Domatesi de küp küp doğrayıp çiğden kullanıyorum, o da yemeklik.
Domates sosum ayrı oluyor, bu küp olanı çorba ve et yemeklerinde kullanıyorum.

Bizim bir sebzeli şehriye çorbamız vardır da biber domates maydonozlu, herkes salçalı yapar biz bu malzemelerle😂
Çok pratik oluyor bu şekilde.

Ayrıca meyveleri çok duyuyorum hele üzümü anlata anlata bitiremiyorlar.
Ayrıda meyveleri çok duyuyorum hele üzümü anlata anlata bitiremiyorlar.
Bu sene limonata için yazdan limon alıp birkaç parçaya bölüp attım.
Gerçekten bir şey olmuyor, senelerdir limonu sıkıp suyunu buz poşetine koyardık, gerek yokmuş.
Maydanozun kendisinden midir nedir, bir keresinde mayışık mayışık ölü gibi oldu buzlukta, bir keresinde elimle ufaladim, dogramaya gerek kalmadan küçülüp gitti parca parca. Mayışık görüntüsüne maruz kalmamak icin koymamaya karar verdim buzluga:) Çiğ degil ama turşunun üstüne bastirsin diye koydugumuz maydanozu cok seviyorum.

Hiç kirazların çekirdeklerini çıkarmazlar kv demler.
Öylede yıkayıp poşetlerler.
Zaten onlarca ağaç var, çoğu ziyan bile oluyor.
Nasıl çıkaracaklar😂
Vişne çok severim, babam vişne terletmesi yapar yazları, tansiyon sıkıntısı yoksa onu da bir deneyin, çok lezzetli olur.
Vişne terletmesi nasıl oluyor ki 🤔

Maydanozun kendisinden midir nedir, bir keresinde mayışık mayışık ölü gibi oldu buzlukta, bir keresinde elimle ufaladim, dogramaya gerek kalmadan küçülüp gitti parca parca. Mayışık görüntüsüne maruz kalmamak icin koymamaya karar verdim buzluga:) Çiğ degil ama turşunun üstüne bastirsin diye koydugumuz maydanozu cok seviyorum.
Refikaydı sanırım dediğim gibi su içinde öneren.
Aslında o çok mantıklı, öyle deneyin derim.
Maydonoz evde her zaman olmayabiliyor, ben yıkamaya üşenmez de fazla alırsam, öyle deneyeceğim mutlaka.

Kızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.

Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.

Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Taze fasulyeyi de çiğden koyuyorum çok güzel oluyo bazlama hep vardır buzluğumda hazır önceden çıkar yeni pismis gibi yumuşak oluyo😊 poğaça çiğden hiç koymadım börek çiğ den koyuyorum beş on dk önce çıkarıyorum üzerinin sosunu sürüp fırınlıyorum😊

Vişneler yıkandıktan sonra bol tuzlanıyor, bir kapak kapatılıp, çalkalanıyor hafif hafif.
Sonra 1 saat kadar dinlendirip yeniyor.
Vişnenin keskin tadı gidip, yerine mayhoş bir lezzet geliyor.
Ay ağzımın suyu aktı😂😂
Dur bende yapayım buzluktaki vişneden olur mu ki? Ya canımı ıstettırdınız valla gün tabağı olmalıymış bu konunun ismi😂😆😆

Bende direk çiğden konmuş sarmayı beğenmedim. Bunu da annemden gördüm o içini biraz haşlar gibi pişiriyor. Normal sarıyoruz. Sonra çıkarıp donukken dizip pişiriyoruz ekşi ve zeytinyağıyla. Çok çok güzel oluyor. 25 dkda falan pişiyor.
Ben gözlemeyi teflon tavada biraz yağla pişiriyorum. O sebeple içine hiç yağ sürmüyorum. Patatesli kaşarlı yaptım, çok güzel oldu. Ama tek tek poşetle olur mu. Yoksa ayıramazsın birbirinden hep kırılır kopar.
Ben sarmanın içini az pisirip sarıyorum.
Sonra hangi tenceremde pişireceksem (20 cm olanda pişer genelde)
Ona poset sererim ve içine dizerim.Donunca poseti cıkarırım içinden.baglarım ve buzluga yerleştiririm tekrar.
Pişeceginde tenceresine kalıp gıbı oturacagı için tekrar dizmekle ugrasılmaz,hem de sıkı dizilmis kalır oyle..

Dur bende yapayım buzluktaki vişneden olur mu ki? Ya canımı ıstettırdınız valla gün tabağı olmalıymış bu konunun ismi😂😆😆
Hiç dememedim buzluktan ama olur herhalde.
Az yapın ilk deneme olarak derim.
Belki beğenmezsiniz, ziyan da olmasın.
Ay aşeren hamile gibi vişne arayacağım yarın ankda 😂😂

Back