Konu çok güzelKızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.
Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Pepeçura yapılan üzüm mü oÜzüm var ya bulunmaz nimet oluyo buzlukta siyah kokulu üzüm koydum buzluğa poşet poşet kırmızı erikte koydum zaten taneli olduğu için ister bi avuç ister komple poşeti kaynat miss gibi suyu oluyo siyah kokulu üzüm bilir misiniz bilmiyorum ama kendi çok tatlı olduğu için şekere de gerek kalmıyo tavsiye ederim hazır meyve sularından çok daha iyi
Ağzımın suyu akan beğenisi niye yok
Bende buzluk değilde normal yemekleri konserve yapıp buzdolabına koyuyorum aylarca acılık yiyilebilir bizde o kadar kalamıyor tabi orası ayrı
Misal mercimek corbası yapıyorum 1 kilodan piştiginde kaynar sekilde kavanozlara koyup ters çeviriyorum bildiğin domates kons. Gibi oluyor hava almıyor soğuyunca da dolabakuru fasülye yeşil mercimek nohut aklınıza gelebilcek her yemek olur
Eşimin eli boldur iki kişiyiz ama eve gelirken hep 3 4 tane ekmek alır. Onu bile tazeyken buzluğa atıyorum çıkartınca aynı tazeliğini koruyor. Simit poğaça yine tazeyken buzluğa atıyorum. Bi kere buzluktan simit çıkartmıstım kahvaltıya eşim hangi ara dışarı çıktın da simit aldın demişti. Buzluktan olduğunu anlamadı yani.Kızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.
Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Ben kendi tarifimi vereyim soğanı doğrarım yemeklik rondolamam yani zeytinyagda kavururum tuzlarımda kavanoza koyup buzdolabına kaldırırım dondurmam yemek yaparken veya eşim çok sever iki kasik koyarım tavaya üstüne yumurta kırarım hazır yemekSoğani çiğden mi koydunuz şu an 2 kiloya yakin bozulmak uzere olan soganim var. Ben de değerlendirmek istedim bu sekilde. Sadece dograyip kucuk kucuk paketlemeli miyim
Kayınvalidemlerin memleketindeki evlerinin bahçesinde kiraz ağaçları var.Üzüm var ya bulunmaz nimet oluyo buzlukta siyah kokulu üzüm koydum buzluğa poşet poşet kırmızı erikte koydum zaten taneli olduğu için ister bi avuç ister komple poşeti kaynat miss gibi suyu oluyo siyah kokulu üzüm bilir misiniz bilmiyorum ama kendi çok tatlı olduğu için şekere de gerek kalmıyo tavsiye ederim hazır meyve sularından çok daha iyi
Bunu hiç duymamıştım bibi.Ağzımın suyu akan beğenisi niye yok
Bende buzluk değilde normal yemekleri konserve yapıp buzdolabına koyuyorum aylarca acılık yiyilebilir bizde o kadar kalamıyor tabi orası ayrı
Misal mercimek corbası yapıyorum 1 kilodan piştiginde kaynar sekilde kavanozlara koyup ters çeviriyorum bildiğin domates kons. Gibi oluyor hava almıyor soğuyunca da dolabakuru fasülye yeşil mercimek nohut aklınıza gelebilcek her yemek olur
Mesela sebze yemeğini donduruyorsunuz ya nasıl çözüyorsunuz?Börek fırın böreği olarak sarılıp çiğden konur.
Keza gözleme, yapılan mayalı hamur vb şeyler de çiğden konur.
Eğer buzluktan çıkarıp da yapmamışsam, taze pişirmişsem, artan her türlü hamur işini yine koyuyorum buzluğa.
Çıkınca çözdürmeden fırında turboya atıyorum, mis gibi oluyor.
Ekmek, bazlama vs fazla almışsak yine koyuyorum.
Yine çiğden yemeklik yeşil ve kırmızı biberi ince ince kıyıp atıyorum, daima dereotu ve maydonoz da atarım ince kıyıp.
Kalan pirinç pilavını yine buzluğa atıyorum, bunu kadınbudu köfte yapımında kullanıyorum.
Sucukları ince dilimleyip poşetleyip koyuyorum.
Kaşarı 2 kiloluk alıp yine 5 e bölüp koyuyorum buzluğa.
Kızartma vs söylemiyorum bile, onları zaten herkes yapıyordur.
Artan sulu yemek olursa onu da koyuyorum, örneğin yeşil mercimek, barbunya vs.
Çorba da koymuşluğum oldu, terbiyesinde süt ürünü bulunmayan çorbaları hep koydum.
Ben işte bi paketi yapıyorum kavanoz kavanoz çorba cıkiyorBunu hiç duymamıştım bibi.
Aslında çok mantıklı konserve yani, tazecik.
Buzluğa da gerek yok dediğin gibi.
Kavanozda yemek pişirmeyi duydum da böyle saklamayı şimdi öğrendim
Gerçi bizim evde saklanacak kadar yemek yapmak demek, bayağı restoran mutfağı demek.
2 su bardağından mercimek yapıyorum, 2. Güne az kalıyor
Kesinlikle balık berbat oluyorbazlama, taze ekmek konur. Eridiği zamanda koyduğun gibi taptaze olur.
Gelelim benim uzmanlık alanıma ;
- Balık kişisel fikrim asla konulmamalı, eğer konulması zorunlu ise mutlaka temizlenip konulmalıdır.
Neden temzilenmeli?
Evdeki derin dorun dondurucular ani donma işlemi yapmadığı için balıkların midelerinde olan yiyecekler don işlemi olana kadar bozulma yapabilir. Bu da zayıf ihtimalde olsa sizi sonra zehirleyebilir. Kesin bilgi değil ama tecrübemle sabittir.
EK olarak kim ne derse desin balığın lezzeti donduğu aman korunamadığı kanısındayım. Belki yalı balıklar olabilir onunda lezzet az kaybetme sebebi de balığın yağlı olmasıdır.
Sebze bizim evde pırasa hariç pişmez.Mesela sebze yemeğini donduruyorsunuz ya nasıl çözüyorsunuz?
Gerçekten çok mantıklı, herkese anlatacağım bunuBen işte bi paketi yapıyorum kavanoz kavanoz çorba cıkiyoro akşama da yiyeceğimiz kadar ayırıyorum hele kuru fasülyeye bayılıyoruz biz esimle çünkü kalınca kuru daha katılasiyor off bence calışan kadınlar ve senin gibi çok bebeliler yapmalı hazır yemek süper kurtarıcı bunuda üsengeclikten buldum
Ben çok memnunumKesinlikle balık berbat oluyor
Ne güzel düşünmüşsünuz herkesin farklı bildikleri oluyor bende takipteyimKızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben de et tavuk suyu asla ziyan etmem, hep karton bardakta dondurur, donunca poşetlerim.He bide ben 1 kilo buğdayı haşlayıp çorbalık kadar ayırıp koyuyorum buzluğa her seferinde saatlerce buğday haslamakla uğrasamam. Et suyu tavuk suyunu ameliyattan sonra hep yaptım bulyon kullanmıyorum artık asla bazen haşladıgım tavuklarıda ayıklayıp koyarım tavuk pilav veya tavuk çokbası için çikar kullan 2 dk
Türklerin yurtdışına ilk göç ettiği yıllarda kv min yabancı komşuları karpuzu hep pişirerek yermiş.bizlerden öğrendiler nasıl yendiğini diye eşim hep gülerek anlatır.Demek o nedenden dolayı pisiriyolarmis.cok şaşırdım şuan cidden.pisirmek hadi bi nebze ama ızgara da hayal edemiyorum karpuzuBenimkiler daha küçük, hayatlarında ayran dışında evde içecek gördü çocuklar, kahvaltı akşam yemeği hep limonata oldu
Çok enteresan ama karpuzu ızgara gibi pişirince et proteinine denk oluyormuş.
Bu okuduğum saçma bir bilgiydi, klasik galeriler olur ya, biliyor musunuz diye
Aklıma tek gelen bu amaçla karpuzun saklanabilmesi ya da karpuz suyu için.
Üzümü bu sene geç bulduk, hemen de bitti zaten.
Yoksa üzümü deneyecektim.
Değişik olarak peyniri falan da atmışlığım var ama çıkanı yine böreğe kullandım.
Başka da ne atılır aklıma gelmiyor.
Evde artan her şeyi koyuyorum zaten, yakında ev halkına sıra gelecek, nüfus birden patladı evde
Asureyi bile sicakken kavanozlayip konserve yapan var. Aylar sonra yedim cok da lezzetliydiGerçekten çok mantıklı, herkese anlatacağım bunu
Eminim çok az sayıda insan biliyordur, ya şeyi bile duydum türlüyü kavanoza koyup, bulaşık makinesi çalışırken oraya koyup pişireni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?