Mutfak Püf Noktaları Buzluk deneyimleri paylaşım alanı

Konu çok güzel
Böreği lavaşı poğaçayı pişmiş koyuyorum lahmacun gibi.
Yeşil fasülye , bamya, taze börülceyi ve baklayı şoklama yöntemi ile kaynar suya atıp soğuyunca buzluğa atıyorum. Nohutu haşlayıp, tane börülce bakla ve bezelyeyi çiğden koyuyorum.
Közlenmiş biber patlıcanı 2patlıcan 2 biber şeklinde poşetliyorum.
Dolmalık biber patlıcanı oyup koyuyorum. Asma yaprağını sıcak suya basıp koyuyorum. Domatesi ve biberi doğrayıp atıyorum. Kızartmalık bamyayı çiğden atıyorum. Sarımsağı ayıklayıp atıyorum.

Pepeçura yapılan üzüm mü o

Kereviz ve etli biber ve lahana sarması yapıp koydum ben bozulmadı. Önceden sadece sulu yemekler koyardım. Artık az sulu yemekler de koyuyorum. Sırada susuz yemekler var

Eşimin eli boldur iki kişiyiz ama eve gelirken hep 3 4 tane ekmek alır. Onu bile tazeyken buzluğa atıyorum çıkartınca aynı tazeliğini koruyor. Simit poğaça yine tazeyken buzluğa atıyorum. Bi kere buzluktan simit çıkartmıstım kahvaltıya eşim hangi ara dışarı çıktın da simit aldın demişti. Buzluktan olduğunu anlamadı yani.
Meyve de çok fazla donduruyorum. Çözülünce suyunun neredeyse tamamıni kaybediyor ama tatlılarda kullanılabiliyor. Nişastayla biraz dondurulmuş meyve pişirip pasta üzerine dökünce cok güzel oluyor.

Buzluklar no frost olmadığı için ben ilk önce buzdolabının dondurucusunda donduruyorum ki o buzluk kokusu olmasın.

He bide ben 1 kilo buğdayı haşlayıp çorbalık kadar ayırıp koyuyorum buzluğa her seferinde saatlerce buğday haslamakla uğrasamam. Et suyu tavuk suyunu ameliyattan sonra hep yaptım bulyon kullanmıyorum artık asla bazen haşladıgım tavuklarıda ayıklayıp koyarım tavuk pilav veya tavuk çokbası için çikar kullan 2 dk

Soğani çiğden mi koydunuz şu an 2 kiloya yakin bozulmak uzere olan soganim var. Ben de değerlendirmek istedim bu sekilde. Sadece dograyip kucuk kucuk paketlemeli miyim
Ben kendi tarifimi vereyim soğanı doğrarım yemeklik rondolamam yani zeytinyagda kavururum tuzlarımda kavanoza koyup buzdolabına kaldırırım dondurmam yemek yaparken veya eşim çok sever iki kasik koyarım tavaya üstüne yumurta kırarım hazır yemek

Kayınvalidemlerin memleketindeki evlerinin bahçesinde kiraz ağaçları var.
Onlar poşetle dondurur, verir bize.
Kışın meyve suyu diye 2 yemek kaşığı şekerle kaynatır içeriz.

Üzüme yetişemedim bu sene yoksa mutlaka deneyecektim.
Hatta yeşil üzümü tatlı dondurma niyetine öyle kıtır kıtır yiyen bile varmış.

Bunu hiç duymamıştım bibi.
Aslında çok mantıklı konserve yani, tazecik.
Buzluğa da gerek yok dediğin gibi.
Kavanozda yemek pişirmeyi duydum da böyle saklamayı şimdi öğrendim

Gerçi bizim evde saklanacak kadar yemek yapmak demek, bayağı restoran mutfağı demek.
2 su bardağından mercimek yapıyorum, 2. Güne az kalıyor

Mesela sebze yemeğini donduruyorsunuz ya nasıl çözüyorsunuz?

Ben işte bi paketi yapıyorum kavanoz kavanoz çorba cıkiyor o akşama da yiyeceğimiz kadar ayırıyorum hele kuru fasülyeye bayılıyoruz biz esimle çünkü kalınca kuru daha katılasiyor off bence calışan kadınlar ve senin gibi çok bebeliler yapmalı hazır yemek süper kurtarıcı bunuda üsengeclikten buldum

Kesinlikle balık berbat oluyor

Mesela sebze yemeğini donduruyorsunuz ya nasıl çözüyorsunuz?
Sebze bizim evde pırasa hariç pişmez.
Öyle ıspanak ya da semizotu falan asla yenmez ondan denemedim.
Ama deniz börülcesi çok severim ben, haşlayıp ayıklayıp onu atıyorum.
Çıkınca sosluyorum, güzel oluyor.
Aynı şekilde sebzeler de aslında küçük yapraklılar hariç şoklama ile saklanabilir çünkü donmuş ıspanak zaten satıyorlar.

Gerçekten çok mantıklı, herkese anlatacağım bunu
Eminim çok az sayıda insan biliyordur, ya şeyi bile duydum türlüyü kavanoza koyup, bulaşık makinesi çalışırken oraya koyup pişireni

Pirasayi incecik dogruyorum. Havucu rendeleyip birlikte az yagda kavuruyorum. Buzluga atıyorum. Cikarinca isterseniz çözülüp pirasali borek yapın. Isterseniz üzerine yumurta kırın pirasali yumurta.

Ispanagi da iyice yıkıyorum doğruyorum, sonra kaynar suda bekletiyorum 2 3 saat. Sonra iyice süzüp buzluga koyuyorum. Isterseniz kiymali yemeğini yapin, isterseniz yumurtali ispanak yapın.

Et suyu, tavuk suyu, peyniralti suyu hep koyarım buzluga.

Eti ve tavugu da haşlayıp koyuyorum.

Cocuguma tavuk vermiyorum onun icin tek yiyimlik hindi atıyorum.

Kapya biberi ve carlistonu kucuk dograyip cigden koyuyorum

Oglum bebekken ona lor yapardım tek yiyimlik buzluga atardim.

Yaptigim yogurt tazeyken 4 5 kasik ayırıyorum mayalik atiyorum buzluğa. Kendi mayami hic kaybetmemis oluyorum

Son düzenleme:
Ne güzel düşünmüşsünuz herkesin farklı bildikleri oluyor bende takipteyim

Ben de et tavuk suyu asla ziyan etmem, hep karton bardakta dondurur, donunca poşetlerim.
Tavukları aynen tiftif usulü haşlanmış şekilde saklıyorum ya salatalara acil gelen misafire ya tavuklu pilav için kullanıyorum hatta haşlanmış nohut da varsa nohutlu tavuklu pilav ana yemek olur

Türklerin yurtdışına ilk göç ettiği yıllarda kv min yabancı komşuları karpuzu hep pişirerek yermiş.bizlerden öğrendiler nasıl yendiğini diye eşim hep gülerek anlatır.Demek o nedenden dolayı pisiriyolarmis.cok şaşırdım şuan cidden.pisirmek hadi bi nebze ama ızgara da hayal edemiyorum karpuzu

Gerçekten çok mantıklı, herkese anlatacağım bunu
Eminim çok az sayıda insan biliyordur, ya şeyi bile duydum türlüyü kavanoza koyup, bulaşık makinesi çalışırken oraya koyup pişireni
Asureyi bile sicakken kavanozlayip konserve yapan var. Aylar sonra yedim cok da lezzetliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…