Soğani çiğden mi koydunuz şu an 2 kiloya yakin bozulmak uzere olan soganim var. Ben de değerlendirmek istedim bu sekilde. Sadece dograyip kucuk kucuk paketlemeli miyimAyrıca bir ara kuru soğanım coktu, bozulmaması adina bir kısmını soyup yemeklik doğrayarak buzdolabı poşetlerine pay edip bir yemeklik şeklinde buzluğa attım. Öyle pratik ki sırf pratikliginden ötürü devam etmek istiyorum buna.
Yemek yaparken çıkar buzluktan soğanı, at tencereye hooop sipsak
Tek katlama yöntemi ile evet, kırılmayabilir.Yufka kırılıyor denmis ama ben yillardir bir buzdolabi posetine 2 tane yufka koyuyorum. Yufkacilar gibi kare katlıyorum. Buzdolabi poşetine ilk yufkayi koyup posetin kalan kisminin havasini alip poseti katlayip diger yufkayi da koyuyorum. Yufkalar arasinda poşet oluyor yani. Çıkarınca 1 saatte çözülüyor. Tazecik, yumusacik. Ama patatesli börekler cikarinca ici sulu gibi oluyor börekte onu sevmedim. Kurabiye simit, bazlama vs Allah ne verdiyse.
Ben koydum yufka parçalanmadı hiçbirinde. Kare katlayıp koyuyorum bir yufkayı, arasına alüminyum folyo serip diğerini... el açması yufka bu arada hazır yufka denemedimYufka çıkınca parçalanıyor.
Buzu çözülünce hamurlaşıyor çünkü.
Ama gözleme vs hazırlayıp ya da boş tüketilecekse lavaş gibi yine dikdörtgen katlanıp konulabilir.
Kesinlikle deneyeceğim.Ben koydum yufka parçalanmadı hiçbirinde. Kare katlayıp koyuyorum bir yufkayı, arasına alüminyum folyo serip diğerini... el açması yufka bu arada hazır yufka denemedim
Ooo mayalı hamur süper oluyor.Mayalı hamuru merak ediyordum oluyor denmiş ilk sayfada. Hemen deneyeceğim. Kahvaltıya yumurta kırma saçmalığından sonra bu konunun bildirimi çok iyi geldi
Üzüm var ya bulunmaz nimet oluyo buzlukta siyah kokulu üzüm koydum buzluğa poşet poşet kırmızı erikte koydum zaten taneli olduğu için ister bi avuç ister komple poşeti kaynat miss gibi suyu oluyo siyah kokulu üzüm bilir misiniz bilmiyorum ama kendi çok tatlı olduğu için şekere de gerek kalmıyo tavsiye ederim hazır meyve sularından çok daha iyiÇiğ tüketeceğim şeylerde kullanmıyorum dereotu ve maydonozu.
Yani yılışık durumuna denk gelmedim ama ünlü bir şef şöyle demişti ‘buzluk kalıplarının içine maydonoz koyun ve biraz su doldurup, öyle dondurun, tazeliğini asla kaybetmeyecektir’ diye, denemedim.
Ben direkt sizin dediğiniz gibi yemek, börek yani ısılı işlemler için kullandım hep çıkan yeşilliği.
Domatesi de küp küp doğrayıp çiğden kullanıyorum, o da yemeklik.
Domates sosum ayrı oluyor, bu küp olanı çorba ve et yemeklerinde kullanıyorum.
Bizim bir sebzeli şehriye çorbamız vardır da biber domates maydonozlu, herkes salçalı yapar biz bu malzemelerle
Çok pratik oluyor bu şekilde.
Ayrıca meyveleri çok duyuyorum hele üzümü anlata anlata bitiremiyorlar.
Ayrıda meyveleri çok duyuyorum hele üzümü anlata anlata bitiremiyorlar.
Bu sene limonata için yazdan limon alıp birkaç parçaya bölüp attım.
Gerçekten bir şey olmuyor, senelerdir limonu sıkıp suyunu buz poşetine koyardık, gerek yokmuş.
Biz köy peynirlerimizi heo atarız senede bir toplu alıyoruz buzluklarda yerini alıyorBenimkiler daha küçük, hayatlarında ayran dışında evde içecek gördü çocuklar, kahvaltı akşam yemeği hep limonata oldu
Çok enteresan ama karpuzu ızgara gibi pişirince et proteinine denk oluyormuş.
Bu okuduğum saçma bir bilgiydi, klasik galeriler olur ya, biliyor musunuz diye
Aklıma tek gelen bu amaçla karpuzun saklanabilmesi ya da karpuz suyu için.
Üzümü bu sene geç bulduk, hemen de bitti zaten.
Yoksa üzümü deneyecektim.
Değişik olarak peyniri falan da atmışlığım var ama çıkanı yine böreğe kullandım.
Başka da ne atılır aklıma gelmiyor.
Evde artan her şeyi koyuyorum zaten, yakında ev halkına sıra gelecek, nüfus birden patladı evde
Ağzımın suyu akan beğenisi niye yokEvet evet.
Patates hariç karışık kızartma yapıyorum.
Bende actifry var, az yağda havuç, biber, kapya, kabak vs kızartıyorum küp halinde.
Bir tek patlıcan orada iyi olmuyor, onu tavada az yağda kavurup, hepsini tek seferlik ortaya meze kadar olacak şekilde paketliyorum.
Buzluktan çıkarıp o çözülene kadar küp patates kızartıp, yine buzluktan bir domates sos çıkarıp içine sarımsak rendesi, 1 küp şeker ve pulbiberle üzerine sos haline getiriyorum.
Hiç anlamazsınız buzluktan yine mükemmel oluyor. Misafir için de çok pratik.
Kızlar merhaba. Günlük hayatta hem çalışırken hem çocuk bakarken buzluk kullanmak inanılmaz zaman kazandırıyor. Ben de şöyle düşündüm; buzluğa neler koyuyoruz ,çıkarınca nasıl hazırlıyoruz, tadı nasıl oluyor, bu olayın püf noktaları neler paylaşalım birbirimizle. Hem birbirimize fikir veririz hem de yeni şeyler öğreniriz.
Ben başlayayım, şunu şöyle yaparsan daha iyi olur tarzı tavsiye veren olursa sevinirim bu arada. Barbunya ve bezelyeyi çiğden koyuyorum. Taze fasulyeyi yarı pişmiş, domatesli koyuyorum. Yapıldığı zaman biraz fazla yapıp lahmacun ve pideyi pişmiş, mantıyı sadece fırınlanmış koyuyorum. Kasaptan yeni alınmış kıyma ve tavuk kıymayla köfte yapıp çiğ olarak ekliyorum onu da. Ayrıca salçayı kaşık porsiyonuyla dondurup, buzlukta saklayıp kullanıyorum. Hazır salça çok çabuk bozuluyor. Sucuk,salam, kavurma sürekli buzlukta.
Hamur işi konusunda hiç fikrim yok yalnız. Poğaça konur mu, çiğ mi pişmiş mi? Börek nasıl konur? Bazlama saklanır mı falan hiç fikrim yok. Bu konularda her türlü yardıma açığım.
Sadece palamut guzel oluyor kazen buzluga dıger balıklar hıc olmuyorbazlama, taze ekmek konur. Eridiği zamanda koyduğun gibi taptaze olur.
Gelelim benim uzmanlık alanıma ;
- Balık kişisel fikrim asla konulmamalı, eğer konulması zorunlu ise mutlaka temizlenip konulmalıdır.
Neden temzilenmeli?
Evdeki derin dorun dondurucular ani donma işlemi yapmadığı için balıkların midelerinde olan yiyecekler don işlemi olana kadar bozulma yapabilir. Bu da zayıf ihtimalde olsa sizi sonra zehirleyebilir. Kesin bilgi değil ama tecrübemle sabittir.
EK olarak kim ne derse desin balığın lezzeti donduğu aman korunamadığı kanısındayım. Belki yalı balıklar olabilir onunda lezzet az kaybetme sebebi de balığın yağlı olmasıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?