buzluğa neler koyuyorsunuz?

kızlar her seferinde sarmısak soymak işkence gibi geliyosa tek seferde sabredip sarmısakları soyup poşetleyin yemek yaparken hoop sarmısaklar soyulu hazır :) annem yapıyo süper oluyo valla

tabi canım başlık buzluğa neler atıyosunuz başlığı ondan yazdım poşetle hop buzluğa. çıkarınca azcık sert oluyo ama sıkacakla sorun kalmıyo

dogru baslik oyleydi dimi

ya bende sarimsaklarim uzun sure kalinca kufleniyor dolapta dahi olsa, buzluga atabilirmiyim acaba diye dusunuyordum, demekki atiliyormus..bunu bende deniycem tum sarimsaklari soyup bi guzel buzluga aticam. kullanmasi rahat olsun bana hemde sarimsaklarim kuflenmekten kurtulsunlar

İçli köfte, mantı, sigara böreği, buzluk böreği...Ben içli köfteleri kızartıp, soğuyunca atıyorum buzluğa.Okuldan gelince çok kolaylık oluyo hemen fırına atmak

Ben çorbalarımı haftalık yapıyorum (bazen daha da abarttığım olmuyo değil:)...Haftasonu çeşit çeşit çorba yapıp atıyorum buzluğa, sadece tuzunu atmıyorum ve çok sulandırmadan katı kıvamda bırakıyorum...Çıkarınca sıcak suya koyup kaynat ohh mis gibi hemen hazır

Zaten sebze çorbalarımın hepsinin sebzelerini alır almaz doğrayıp atıyorum...Patates-Havuç-Kabak-Pırasa karışımı, Patates-Havuç-Kereviz karışımı, Patates-Havuç-Bezelye karışımı ve ayrıca kereviz sapı doğrayıp koyuyorum buldukça...

Makarnaya bile vakit bulamadım zamanlar oluyo ya da üşendiğim.Soğan, biber, maydanoz doğrayıp atıyorum...Domatesleri hem doğrayıp, hem rendeleyip koyuyorum...

Kek vs için portakal kabuğu, limon kabuğu...

Et suyu, tavuk suyu yapıp buz poşetleriyle koyuyorum...(Makarna sosuna bile 1 tanesi apayrı bir tat veriyo)

Kuru fasulye, nohut, barbunya, çok az haşlanmış asma yaprağı, yine çok az haşlanmış kuru dolmalar, dolmalık kabak-biber,kızartılmış karnıyarıklık patlıcan, közlenmiş biber-patlıcan, dolma içi...

ya turta konur mu turta konulacaksa nasıl konmalı yardım hiç denemedim bu zmana kadar pişmiş pogaça kurabiye attımda kek turta atmadım cesaretim yok

Aklıma ne gelirse herşeyi atıyorum kışığa hazırlık sebze meyveden kalan yemekten hamur işinden çokta rahat oluyo

Ne bulduysam koyarım, çalışan insan olunca elimin altında her daim hazır birşeyler bulunsun seviyorum.

peynirli-patatesli sigara böreği
poğaça
kek
bir paket milföy hamuru
lor
börek
dolmalık biber
sarma için asma yaprağı
rendelenmiş havuç hafif kavrulmuş (yoğurtlayıp salata yapmak için)
rendelenmiş-kavrumuş kereviz (bunu da yoğurtlayıp salata yapıyorum)
barbunya
karnıyarık için hazırlanmış-kızartılmış patlıcan
musakka için kuşbaşı kızartılmış patlıcan
köfte
kuşbaşı et
yemeklik kıyma- köftelik kıyma
haşlanmış pirinç (kadınbudu köfte için)
içine domatesi konmuş bamya
domates rendesi
doğranmış domates
sebze türlü (patates+kabak+taze faulye+patlıcan+patates)
sarılmış, pişmeye hazır etli yada zeytinyağlı sarma
Eşim pırasa sevmiyor ama pırasalı arnavut böreği seviyor, o yüzden pırasayı börek içi olarak pişirdim poşetledim,dolaba koydum.
közlenmiş kırmızı biber
ayıklanmış-tütsülenmiş tavuk but
kuşbaşı tavuk
tavuk baget
bezelye
vişne
dondurulmuş frambuaz

şimdilik aklıma gelenler bunlar

Arkadaslar butambenlikbirkonu.su andabuzlukta neler var biliyormusunuz.......acmalarim.evsimidimmm.tirtil kkurabiyem.susamli kurabiyelerim.yas pasta kekim......ben ayda iki gunumu bunlar icinayiriyorum.ve dolduruyorum.aaabirde peynirli pogacalarim.ve patlicanlari kup kup kizart carliston biberleri de kizart.baska tencerede sadece domatesleri psir.suyunu cekince kapat.birer seferlik bir tabaga koy uzerinedomates puresinden bol dok karistir buzdolabi post.koy vecikardiginda bir dis sarimsak koy veisit.superrrrrr.

artik bende ne bulursam atiyorum..baktim yemek yenmedi at buzluga..baktim kek borek yenmedi at buzluga...sonra cikarmasida super oluyor..

gecen hafta kuru fasulye yapmistim, cok yapmisim yarisini attim buzluga...haftaici bir gun cikarip sabahtan...yanina bi pilav salata al sana gunun yemegi..

dun nohut hasladim 1 kg kadar duduklude...onlarida posetleyip attim dolaba..nohut yemegi yapicam ya da pilavlarima yemeklerimin icine kullanicam...

maydonoz dograyip atiyorum mesela...

et kavurup posetleyip ataiyorum..ya da kiyma kavurup atiyorum...hazirca kullanmasi cok pratik oluyor...fasulye dograyip atiyorum...

kisacasi ne bulursam atiyorum ben

Harikasiniz:)
Idolumsunuz:)
Hepsini bende yapmak istiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aynen kızlar çalıştığım için herşeyim buzluktadır simitten domatese açmadan keke fasulyeden nohuta ne ararsan var

Harikasiniz:)
Idolumsunuz:)
Hepsini bende yapmak istiyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bunlar buzlukta olduğu sürece hiç korkma ne misafirden ne yemekten , ben 18:00'de işten çıkıyorum saat 18:30'da biri arasa yemeğe geliyoruz max 1,5 saatte çorba-ana yemek-zeytinyağlı-pilav- en az 2-3 çeşit salata yaparım. Neden??? Çünkü herşeyim buzlukta hazır, en fazla tavuğu fırına, barbunyayı düdüklüye koyarım onlar pişirken salataları yoğurtlarım pilavı koyarım ateşe hoopp oldu da bitti maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…