- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
arkadaşlar peki bu gıdaların besin değerleri ölmüyor mu buzlukta acaba? :26:
bir de her zaman camda saklamaktan yanayım ben poşet veya plastik kap sağlıksız geliyor cam buzluğa atılır mı sizce?
Buzluk boregi
Manti yapar koyarim.
Kapya biber dograr atarin salata ve bazi yemeklere
Havuc dograrim
Kurabiye ve mayali pogaca yeni yapilip konulunca guzl oluyor.
Sebzeleri bilirsjnjz zatn yazmadin onun icin
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
buzluk böreği nedir? kek, kurabıye poğacayı pişirip atıyorsunuz heralde pekı cıkarınca poğacayı mesela nasıl ısıtıyorsunuz, kek çözülünce taze gıbı oluyor mu, herkes yapıyo bunları ama ben hiç bilmiyorum yaa offf çok beceriksizim
Benim bu tür çalışmalarımı annem yaptığı için baktı buzdolabının derin dondurucusu yetmiyor bir de ayriyetten derin dondurucu aldı :)
içerisinde;
-Tepsi ile (kıymalı,patatesli,peynirli) börek (çiğ koyuyoruz, bir gece önceden buzdolabı kısmına indirip ertesi gün pişiriyoruz)
-Mantı
-Yaprak sarma (pişmeye hazır)
-İçli köfte
-Sigara böreği
-Domatesi de katılmış, hafif kavrulmuş ve buzdolabı poşetinde iki kişilik olarak paketlenmiş taze fasulye
-Salçası, domatesi katılmış kuru fasulye
-Haşlanmış nohut
-Koyu kıvamlı, çıkarınca üzerine sıcak su eklenerek hazırlanacak çorbalar (mercimek, tarhana)
-5-6 tane paketlenmiş karnıyarıklık patlıcanlar (bazen içini doldurup koyduğumuz oluyor, o zaman şekli bozulmasın diye bu tavuk veya et alırken içine konulan köpük tabaklara yerleştirip koyuyoruz
-Hafif kavrulmuş yazlık taze domates ve biber (her türlü yemeklerde ve menemende kullanıyorum)
-yazın aldığımız domatesleri tüm tüm koyduğumuzda oluyor(çıkarınca hafif buzluyken doğraması da kolay oluyor)
-ve bunların dışında;
-poğaçalar, kekler, kurabiyeler, şerbetli tatlılar arttığında saklama kabına konulup dondurucudaki yerini alıyor. çıktığında mikrodalgada ya da davul fırında ısıtıyorum.
-kalan yemeklerimi de (pilav falan hariç) koyduğum çok oluyor...
Cam atilmaz patlar paramparca olur.
Benim bu tür çalışmalarımı annem yaptığı için baktı buzdolabının derin dondurucusu yetmiyor bir de ayriyetten derin dondurucu aldı :)
içerisinde;
-Tepsi ile (kıymalı,patatesli,peynirli) börek (çiğ koyuyoruz, bir gece önceden buzdolabı kısmına indirip ertesi gün pişiriyoruz)
-Mantı
-Yaprak sarma (pişmeye hazır)
-İçli köfte
-Sigara böreği
-Domatesi de katılmış, hafif kavrulmuş ve buzdolabı poşetinde iki kişilik olarak paketlenmiş taze fasulye
-Salçası, domatesi katılmış kuru fasulye
-Haşlanmış nohut
-Koyu kıvamlı, çıkarınca üzerine sıcak su eklenerek hazırlanacak çorbalar (mercimek, tarhana)
-5-6 tane paketlenmiş karnıyarıklık patlıcanlar (bazen içini doldurup koyduğumuz oluyor, o zaman şekli bozulmasın diye bu tavuk veya et alırken içine konulan köpük tabaklara yerleştirip koyuyoruz
-Hafif kavrulmuş yazlık taze domates ve biber (her türlü yemeklerde ve menemende kullanıyorum)
-yazın aldığımız domatesleri tüm tüm koyduğumuzda oluyor(çıkarınca hafif buzluyken doğraması da kolay oluyor)
-ve bunların dışında;
-poğaçalar, kekler, kurabiyeler, şerbetli tatlılar arttığında saklama kabına konulup dondurucudaki yerini alıyor. çıktığında mikrodalgada ya da davul fırında ısıtıyorum.
-kalan yemeklerimi de (pilav falan hariç) koyduğum çok oluyor...
Supersinn vallahi yaa calisan bayan olarak hepsini denicemm
kızlar domates koymak istiyorum buzluğa rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine koyacağım ama anlamadığım nokta pişirip mi pişirmeden mi koyacağım? ilk defa buzluğa bişey atacağım deneyimsizim yani :)
,çiğden doğrayıp atıverin buzluğa o kadarkızlar domates koymak istiyorum buzluğa rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine koyacağım ama anlamadığım nokta pişirip mi pişirmeden mi koyacağım? ilk defa buzluğa bişey atacağım deneyimsizim yani :)
merhaba ben domatesi tüm atıyorum dolaba soymadan yıkamadan kullanacagım zaman suyun atına tutuyorum kabuk kendiliğinden soyuluyor 5 dk dışarda bekliyor sonra yemeğe göre ya rondodan geçiriyorum yada doğruyorum.kızlar domates koymak istiyorum buzluğa rondodan geçirip buzdolabı poşetlerine koyacağım ama anlamadığım nokta pişirip mi pişirmeden mi koyacağım? ilk defa buzluğa bişey atacağım deneyimsizim yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?