buzluğa neler koyuyorsunuz?

dolmanin ve sarmanin icini biz kavurmadan sarariz pisirmeden de buzluga atariz ,kesinlikle dagilma olmaz

Kuru patlican ve biber dolmasi

Malzemeler

- 1 dizi kuru patlıcan
-bir dizi kuru biber

- 2 büyük kuru soğan

- 3 diş ezilmiş sarımsak

- 2 su bardağı pirinç

- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası

- 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası

- 1 yemek kaşığı nar ekşisi

- Çeyrek su bardağı su

- 1 Çay kaşığı karabiber

- 1 Tatlı kaşığı tuz

- 1 Çay kaşığı kimyon

- 1 Tatlı kaşığı kuru nane veya taze nane

-1demet maydonoz

Dolmanın sosu için:

- 1 yemek kaşığı salça

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- Kaynar su
Yapılışı

Kuru patlıcanların ve biberlerin ipini çıkarıp, kaynar su eklediğiniz tencerede 10-15 dakika kadar kaynatın. Patlıcanların ve biberlerin ne çok sert, ne çok yumuşak olması lazım. Ardından soğuk sudan geçirip, bir kenara alın. Bu sırada içi için, tüm malzemeleri yoğurun. Patlıcanların ve biberlerin içini doldurun. Dikkat edilecek noktadolmalari cok doldurmamaktir Bu sekilde
içlerinin dışarı cikmasini önlemis oluruz .
Doldurdugumuz Dolmalari agizlarini elimizle bastirarak kapatip
bir tencereye düzüyoruz
Dizdiğimiz dolmaların üzerine hazırladığınız yağlı, salçalı sosu gezdirip, pişmeye bırakın.

Ben dolmalarin üzerinede tabak kapatiyorum agizlari acilip
dagilmasinlar diye

Afiyet olsun

Karniyarik icli kofte pogaca pacanga boregi var benimkinde...
Dolma cesitleri olur borek cesitleri...hersey olur bikeresinde mayali hamur koymustum valla kizzrtmak icin cikardim hic bi fark goremedim hersey olur bence

*köfte yapmak için ekmek içlerini koyuyoruz biz annemle..
*biber,patlıcan..vs kızartıp koyuyoruz..
*domates ve biberli sos yapıp koyuyoruz..
*vişnenin bol olduğu zaman vişne koyuyoruz,kaynatıp vişne suyu yapılabiliyor ya da pasta ve tatlılarda kullanılabilir.
*su böreği yapıp koyarız..
*zeytinyağlı sarma yapıp koyarız bolca..çok pratik oluyor..
*ayrıca yemeklik soğan hazırlanabilir ..

aklıma gelenler...

yarım pısmıs taze fasulye yemegı
çiğ yaprak sarma
çorba ( ilk kez denedım cok yapmıstım kalanı koydum bakalım nolcak)
pişmiş poaca
bol mıktarda sıgara boregi)
kavrulmus kıyma
kofte
kızarmaya hazır içli kofte

aklıma baska gelmıo

slm canım bana nasıl yaptıgını anlatırmısın yaprak sarması ıcı cıgmı oluyor ? lahmacun pızza pısırıptemı koyuyorsun ? ıslım kebabı acıkca hepsını bana nasıl yaptıgını anlatırmısın

arkadaşlar hamur işlerinin dışında,akşam işten eve yorgun argın gelen kişiler için hemen buzluktan çıkarıp ısıtıp yenebilen neler yapılabilir yemek olarak ? örneğin bi sebze yemeği buzluğa konur mu pişmiş olarak ? off ya çok cahilim bu konuda

hamur işi ve köfte falan donduruyorum.. Sebze yemeklerini ben koymuyorum ama pişmeden koyuyorlar. Mesela biber dolmasını hazırlayıp koyuyorlar sonra buzu çözülmeden tencereye koyup pişiriyorlar.

bende bu kis icin dolma koyacagim insaAllah pisirmeden, ama oncesinde bi buz dolabimi temizlemem gerekiyor

etler bi yerde olsun hamurlar bi yerde sebzeler bi yerde istiyorum... boylece birsey aradigimdada kolay bulacagimi umit ediyorum..

koymak istediklerim...
-yufka
-icli kofte
-yuvalama
-manti
-biber ve kuru patlican dolmasi
-pogaca ve sarilmis sigara boregi
-pizza
-kek

baska fikriniz var mi???

buarada sigara boreklerini buzluktan cikarinca cozulmesini bekleyip mi kizartiyorsunuz yoksa buzlu buzlu mu kizartiyorsunuz?

Konu cok güzel olmuş. lütfen tecrübeli arkadaslar yazarsanız biz yeni evleneceklere de cok yardımcı olursunuz.

kızlar ben de bamya fasülye falan koymayı düşünüyorum ama çiğden mi haşlayıp da mı yoksa kavurup da mı koyayım kime sorduysam farklı bişey söylüyo

canım ben çalışıyorum 1 de oğlum var yemek olayı tam bir işkence geliyor akşam pazara uğradım 15 kg domates 1 kilo biber aldım eve gittim 3 saatte 10 şişe menemen yaptım hem yemekler koyuyorum hem hazır sos.hafta sonu olsun turşu,fasulye ve nohut haşlıycam atıcam dolaba patlıcanıda aldım bir akşamda onunla uğraştım yemeklik doğrayıp kızarttım karnıyarıklık yaptım hepsi hazır oldu,sırada börülce var yapıcam,salatalık rendeleyip atıyorum cacık yapmak için,ve kırmızı kapya biber sonra 1 kış yemek sıkıntısı çekmem 1 gün dolaptan yapıyorum 2 gün gidiyo 1 gün kış sebzesi yayprum oda 2 gün,1 günde bakliyat hafta bitti:)))

başka bir konuda ziligurti nickli üye arkadasımız sunları yazmış hosuma gitti paylasmak istedim :

bezelye koyabilirsiniz çiğ olarak...
mısırı çiğ olarak koçanıyla koyabilirsin..haşlayacağın kadarını direk tencereye koyup haşlarsın...
taze fasulye ve bamyayı domatesle soteleyip koy..pişireceğin zaman soğanını kavur,at içine buzlu buzlu,sıcak suyunu ekle pişir...
börek,çörek vs..gibi şeylerde atabilirsin.çiğ yada pişmiş olarak...
barbunya ayıklayıp koyabilirsin...
patlıcanları karnıyarık olacak şekilde kızartıp 5-6 tanesini bir poşete koyuyorum.tek seferde bir poşeti açıp pişiriyorum.
dolma biberleri ayıklayıp çiğ olarak koyuyorum,hatta için doldurup koydum bir yaz,ama pirinçler kırılıyor pişerken...
kırmızı közlenmiş biber,közlenmiş patlıcan koyuyorum,salata yaparken,alinazik yaparken çok pratik oluyor..
çarliston biberi doğrayıp çiğ olarak poşetliyorum,istediğim zaman çıkartıp soteleyip,sarmısaklı yoğurtluyorum...
kırmızı etli biberlerden küçük küçük doğrayıp çiğden poeştliyorum,kurufasulyeye bir avuç atıyorum pişirirken...
şimdilik aklıma gelenler bunlar...ben aklına gelen herşeyi koyuyorum dolaba..kışında işten gelince yemeklerim hazır oluyor...​

kızlar çok güzel bir konu olmuş bana da lazım ileride bir gelin adayı olarak bizde annemle koyduklarımızı söyleyeyim bari.
içi hafif kavrulmuş çiğden sarma
karnıyarıklık kızartılmış patlıcan
közlenmiş biber patlıcan
haşlanmış nohut
eski dolabımızda boğoca börek de koyardık şimdikinde güzel olmuyor
köfte
bayatlamış ekmek içlerini rondodon çekip koyabilirsiniz köfte için
maydanoz, dereotu
dolmalık biber içleri çıkarılmış
aklıma gelenler bunlar , bir arkadaşım çorba koyduğunu söylemişti oda güzel oluyormuş
heee birde annem bamya,taze fasülye bunları domates rendesiyle biraz kavurup öyle koyar daha çabuk pişiyor

arkadaşlar buzluğa haşlanmış patates konur mu :26:

Canim ben buzluga hani borek harci olur ya, kavrulmus salcali soganli patates kavurmasi koydum bir ara. Arttigi icin koymustum yoksa ozel olarak yapmamistim. Ama cikarip kullaninca boyle sulu sulu oldu pek begenmedim tadini, yeni pismis gibi olmuyor kesinlikle…

Buarada kizlar bu sene ben sanirim bi 750 gram kadar fasulyeyi domatesle kavurup konserve yaptim…1 kg kadar cigden dogradim yikadim suyunu cektrip buzluk posetine doldurup koydum. Bakalim cigden nasil olacak kullanilmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…