- 28 Eylül 2012
- 1.762
- 1.061
- 83
- Konu Sahibi MonalisaSmile
-
Bunlar buzlukta olduğu sürece hiç korkma ne misafirden ne yemekten , ben 18:00'de işten çıkıyorum saat 18:30'da biri arasa yemeğe geliyoruz max 1,5 saatte çorba-ana yemek-zeytinyağlı-pilav- en az 2-3 çeşit salata yaparım. Neden??? Çünkü herşeyim buzlukta hazır, en fazla tavuğu fırına, barbunyayı düdüklüye koyarım onlar pişirken salataları yoğurtlarım pilavı koyarım ateşe hoopp oldu da bitti maşallah
nil hayranım bu mutfak pratikliğineinşallah bende böyle olabilirim
Ne bulduysam koyarım, çalışan insan olunca elimin altında her daim hazır birşeyler bulunsun seviyorum.
peynirli-patatesli sigara böreği
poğaça
kek
bir paket milföy hamuru
lor
börek
dolmalık biber
sarma için asma yaprağı
rendelenmiş havuç hafif kavrulmuş (yoğurtlayıp salata yapmak için)
rendelenmiş-kavrumuş kereviz (bunu da yoğurtlayıp salata yapıyorum)
barbunya
karnıyarık için hazırlanmış-kızartılmış patlıcan
musakka için kuşbaşı kızartılmış patlıcan
köfte
kuşbaşı et
yemeklik kıyma- köftelik kıyma
haşlanmış pirinç (kadınbudu köfte için)
içine domatesi konmuş bamya
domates rendesi
doğranmış domates
sebze türlü (patates+kabak+taze faulye+patlıcan+patates)
sarılmış, pişmeye hazır etli yada zeytinyağlı sarma
Eşim pırasa sevmiyor ama pırasalı arnavut böreği seviyor, o yüzden pırasayı börek içi olarak pişirdim poşetledim,dolaba koydum.
közlenmiş kırmızı biber
ayıklanmış-tütsülenmiş tavuk but
kuşbaşı tavuk
tavuk baget
bezelye
vişne
dondurulmuş frambuaz
şimdilik aklıma gelenler bunlar
Bende yazayim hemen kizlar köfte,haslanmis nohut,yeşil fasulye ve kabagi soganla kavurup atarim bi yemeklik seklinde buzdolabı posetlerine koyarim,börek özellikle biberli ekmek yaparim pişirip soğuduktan sonra hop hemen buzluga,yaprak sarması kesinlikle buzlugumda olmazsa olmazlardandır.sigara böreği de çok yaparim ispanakli ve kiymali boreklerimi içli koftelerimi de unutmak olmaz yani
türlü sebzelerin içindeki patates güzel oluyor mu benim hiç aklıma gelmedi kötü olur düşünmüştüm geçi kızarmak için dondurulmuş patatesler var ama
:)) Ben çok seviyorum canım mutfak işlerini, yani öyle akşama yemek yapmam gerek diye değil resmen zevk için giriyorum mutfağa. Ama çalışınca insan işten gelince elinin altında hazır bir şeyler olsun hemen yapayım istiyor. Böyle hazırlayıp buzluğa koyunca hem her akşam yemeğin oluyor, hemde uğraşmıyorsun.
Örneğin ben köfte yaparken aldığım bütün kıymayı kullanırım. 2 kişiyiz zaten 3'er tane yesek gerisini hoopp buzluğa :) Bu arada unutmuşum bak, şu an buzluğumda avcı böreği bile var, canım çekti bak
bütün fikirlerin süper zaten nilcimörnek alıyorum seni, yeni yeni düzenlediğimiz mutfakta bile bişiler yaparken ya da ilerisi için hayal kurarken senin pratik fikirlerin geliyor çok iyi oluyo
ben mercimek haşlayıp koyuyorum :) cirba yaoarken kolay oluo :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
çok iyiymiş bu hiç duymamıştım önceden
kayinvalidemden duydum bende cok sasirmistm ama pratik oluo. olabildigince az suda hasla posetlere bol. lazim oldugunda sogani salcada kavur baharatlarini koy. ister cozulmus ister cozulmemis halde mercimegi cok az kaynar suyla ekle :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?