• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

buzluğa neler koyuyorsunuz?

:34: Bunlar buzlukta olduğu sürece hiç korkma ne misafirden ne yemekten , ben 18:00'de işten çıkıyorum saat 18:30'da biri arasa yemeğe geliyoruz max 1,5 saatte çorba-ana yemek-zeytinyağlı-pilav- en az 2-3 çeşit salata yaparım. Neden??? Çünkü herşeyim buzlukta hazır, en fazla tavuğu fırına, barbunyayı düdüklüye koyarım onlar pişirken salataları yoğurtlarım pilavı koyarım ateşe hoopp oldu da bitti maşallah :1:

nil hayranım bu mutfak pratikliğine:1: inşallah bende böyle olabilirim :1:

Bende yazayim hemen kizlar köfte,haslanmis nohut,yeşil fasulye ve kabagi soganla kavurup atarim bi yemeklik seklinde buzdolabı posetlerine koyarim,börek özellikle biberli ekmek yaparim pişirip soğuduktan sonra hop hemen buzluga,yaprak sarması kesinlikle buzlugumda olmazsa olmazlardandır.sigara böreği de çok yaparim ispanakli ve kiymali boreklerimi içli koftelerimi de unutmak olmaz yani:-)

nil hayranım bu mutfak pratikliğine:1: inşallah bende böyle olabilirim :1:

:)) Ben çok seviyorum canım mutfak işlerini, yani öyle akşama yemek yapmam gerek diye değil resmen zevk için giriyorum mutfağa. Ama çalışınca insan işten gelince elinin altında hazır bir şeyler olsun hemen yapayım istiyor. Böyle hazırlayıp buzluğa koyunca hem her akşam yemeğin oluyor, hemde uğraşmıyorsun.

Örneğin ben köfte yaparken aldığım bütün kıymayı kullanırım. 2 kişiyiz zaten 3'er tane yesek gerisini hoopp buzluğa :) Bu arada unutmuşum bak, şu an buzluğumda avcı böreği bile var, canım çekti bak :1:

Ne bulduysam koyarım, çalışan insan olunca elimin altında her daim hazır birşeyler bulunsun seviyorum.

peynirli-patatesli sigara böreği
poğaça
kek
bir paket milföy hamuru
lor
börek
dolmalık biber
sarma için asma yaprağı
rendelenmiş havuç hafif kavrulmuş (yoğurtlayıp salata yapmak için)
rendelenmiş-kavrumuş kereviz (bunu da yoğurtlayıp salata yapıyorum)
barbunya
karnıyarık için hazırlanmış-kızartılmış patlıcan
musakka için kuşbaşı kızartılmış patlıcan
köfte
kuşbaşı et
yemeklik kıyma- köftelik kıyma
haşlanmış pirinç (kadınbudu köfte için)
içine domatesi konmuş bamya
domates rendesi
doğranmış domates
sebze türlü (patates+kabak+taze faulye+patlıcan+patates)
sarılmış, pişmeye hazır etli yada zeytinyağlı sarma
Eşim pırasa sevmiyor ama pırasalı arnavut böreği seviyor, o yüzden pırasayı börek içi olarak pişirdim poşetledim,dolaba koydum.
közlenmiş kırmızı biber
ayıklanmış-tütsülenmiş tavuk but
kuşbaşı tavuk
tavuk baget
bezelye
vişne
dondurulmuş frambuaz

şimdilik aklıma gelenler bunlar

türlü sebzelerin içindeki patates güzel oluyor mu benim hiç aklıma gelmedi kötü olur düşünmüştüm geçi kızarmak için dondurulmuş patatesler var ama

Bende yazayim hemen kizlar köfte,haslanmis nohut,yeşil fasulye ve kabagi soganla kavurup atarim bi yemeklik seklinde buzdolabı posetlerine koyarim,börek özellikle biberli ekmek yaparim pişirip soğuduktan sonra hop hemen buzluga,yaprak sarması kesinlikle buzlugumda olmazsa olmazlardandır.sigara böreği de çok yaparim ispanakli ve kiymali boreklerimi içli koftelerimi de unutmak olmaz yani:-)

İçli köfte mi dediniz siz :9: Aman tanrımmmmmm

türlü sebzelerin içindeki patates güzel oluyor mu benim hiç aklıma gelmedi kötü olur düşünmüştüm geçi kızarmak için dondurulmuş patatesler var ama

Valla çok güzel oluyor, soğanını kavurup atıyorum düdüklüye, hatta bazen koyarken içine domatesini biberini de ekliyorum. Mis gibi oluyor valla. Türlü yapıyorsan için rahat olsun koyabilirsin.

:)) Ben çok seviyorum canım mutfak işlerini, yani öyle akşama yemek yapmam gerek diye değil resmen zevk için giriyorum mutfağa. Ama çalışınca insan işten gelince elinin altında hazır bir şeyler olsun hemen yapayım istiyor. Böyle hazırlayıp buzluğa koyunca hem her akşam yemeğin oluyor, hemde uğraşmıyorsun.

Örneğin ben köfte yaparken aldığım bütün kıymayı kullanırım. 2 kişiyiz zaten 3'er tane yesek gerisini hoopp buzluğa :) Bu arada unutmuşum bak, şu an buzluğumda avcı böreği bile var, canım çekti bak :1:

bütün fikirlerin süper zaten nilcim :42: örnek alıyorum seni, yeni yeni düzenlediğimiz mutfakta bile bişiler yaparken ya da ilerisi için hayal kurarken senin pratik fikirlerin geliyor çok iyi oluyo :42:

bütün fikirlerin süper zaten nilcim :42: örnek alıyorum seni, yeni yeni düzenlediğimiz mutfakta bile bişiler yaparken ya da ilerisi için hayal kurarken senin pratik fikirlerin geliyor çok iyi oluyo :42:

iyi şeylere örnek olabiliyorsam ne mutlu bana :21::21::21:

Ben her sene yazın fasülye, patlıcan, domates ve biberi fazladan alırım. Biberi domatesle kavurur menemen için birer porsiyon poşetlerim. biber domates ve fasülyeyi kavurur bir yemeklik poşetlerim. Patlıcanı uzun uzun doğrayıp kızartır kaldırırım (islim kebabı için) patlıcanı biber ve domates ile kavurup birer yemeklik koyarım. Bol bol köfte ve börek koyarım. Köfteyi çok yapmamın sebebi islim kebabı için de lazım olıyor. Yaprak sarması koyarım. Elmalı turta için elma kavurur koyarım. Maydonozumu, dere otumu yazdan doğrar poşetlerim. Kışın iyi oluyor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben de patlican kizartip koymayi dusunuyorum.

kışlık olarak bezelye, taze fasulye, közlenmiş patlıcan ve biber koymuştum geçen yaz.

onun dışında köfte, sarma falan yapıp da atıyorum. börek, kek atanlar da varmış onu da denicem inşallah

Patatesi de kizartmalik dogranip konulur mu?

çok iyiymiş bu hiç duymamıştım önceden:34::34:

kayinvalidemden duydum bende cok sasirmistm ama pratik oluo. olabildigince az suda hasla posetlere bol. lazim oldugunda sogani salcada kavur baharatlarini koy. ister cozulmus ister cozulmemis halde mercimegi cok az kaynar suyla ekle :))

kayinvalidemden duydum bende cok sasirmistm ama pratik oluo. olabildigince az suda hasla posetlere bol. lazim oldugunda sogani salcada kavur baharatlarini koy. ister cozulmus ister cozulmemis halde mercimegi cok az kaynar suyla ekle :))

Tamamdir yapayım bunu sağol canim:-*

arkadaşlar peki bu gıdaların besin değerleri ölmüyor mu buzlukta acaba? :26:

bir de her zaman camda saklamaktan yanayım ben poşet veya plastik kap sağlıksız geliyor cam buzluğa atılır mı sizce?

Pisen yemekleri 2 gun yiyoruz. Bazen az artiyor. Ben kiyamiyorum. Kucuk kaplarda buzlukta sakliyorum. Calisan bir bayanim. Cok sıkıştığım zaman yanina pilav ya da makarna yapip sofrayi kuruyorum. Kurtarici oluyor.

1 kg koftelik harc yapiyorum. Degisik sekiller verip 4-5 tane kapta sakliyorum. Kasap kofte, hamburger koftesi vs...

Sosis, sucuk gibi artan , fazla gelen yiyecekleri atiyorum buzluga.

Memleketten degisik ekmekler getirtip koyuyorum.

Borek koyuyorum.

Bakliyatlari haslayip posetliyorum. İşten gelince pratik oluyor.

Milfoy, baget, kanat, bir yumruk kadar kiyma (yemekler icin) , kusbasi et , salata ve mezeler icin misir,bezelye,havuc.

Evli olarak ilk yazımı gecirecegim. Kıs icin yazlık sebzelerden koymayi dusunuyorum. Konuyu takipteyim. :)

Son düzenleme:
Back