• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikir alışverişi

ben normal ekonomik düzeyi bir ailede büyüdüm ama ailem son zamanlarında çok zenginleşti babam doğru yere yatırım yaptı kardeşim bir iş makinesi sürüyordu ona orada asgari maaş veriyonlardı makinenin kendi kazancının çok iyi olduğunu gören babam bu zamana kadar biriktirdiği ne varsa onu satıp bu makineden aldı çok şükür bu zamanda güzel kazanıyor aylık 400 bin getirisi var bende memurum erkek arkadaşımda memur ikimizi geliri o kadar olmayacak içimde garip bir his var babam evlendikten sonra bizi unutur mu sadece erkek kardeşime mi yönelir tüm herşeyini ona yatırdığı için bizi unutacak gibi geliyor mesela erkek arkadaşımla evlenmek istiyorum ama bu evden gitmek istemiyorum sanki ikimiz geçinemeyecek gibi geliyor bana birikim yapamayacağız babamların durumuna gelemeyeceğiz gibi
Siz bence erkek arkadaşınızla evlenmek istemiyorsunuz bahane arıyorsunuz kendinize. Erkek arkadaşınızı bırakın yazık olmasın adama

5 tane mobil vincimiz var aylık kazancımızda sizinkinin 5 katı 🤣

Hepte aynı moddayız hiç değişmedi fikrimiz deprem gelir sel gelir mal mülk Allah ın yarın
ne olacağımız belli değil . Hiç düşünmedim kocam iflas etse ne yaparız die 😆 cunkı ben kocamı sevıyorum dünyanın malını önüme serseler ben bi tek onun gozlerı bana baksın isterim

Rızk için işimiz bize sadece aracı korkmayın aç kalmazsınız . siz sağlığınız 10 dk sonra başınıza bi iş gelip elinizde kalır mı onu düşünün madem o kadar ileri görüşlü düşünüyorsunuz
sizin eşinizin ama fark bu onun ailesinin hazırına gelmiş olabilirsiniz bence para olmadan bunu demelisiniz

Bu arada konu sahibi tabikide abinize kalmalı büyük pay . Abınız çalıştırıyorsa bide onun açısından bakın beleş işçi mi bu adam bu durumda para babadan emek abiden sizde ben yiyeyim modundan çıkın .

Operatör maaşları 60-70 bin arası
Bu adamın sigortası 12 bın
Yemek parası aylık 15 bın
Bu arabanın 3 ayda bir gider her ay gelir vergisi var öyle 400 bin geliri ortaya atmak saçma olmuş 🤣 3 ayda bir devlet tek makınanız varsa size 60-70 bın vergi alıyor kazandın bana da ver diyor
Faturalı iş yapıyorsanız 400 bin için her ay sonu devlere 50 bın vergi ödemek gerekiyor
Muhasebeci ücreti var aylık😀
Eee illaki bi dükkan açılmıştır onunda kirası vardır 😀
Bu arada Makına dediğinizin lastiğinin tanesi 13 bin 🤣
Geçen bizim motor indirmiş eleman 270 bine yapıldı

Hadi onu gectım yıkamaya gidicek 2-3 aya bir yıkaması 4,500 tl
Hadı dıyelım ki şantiyeye bağlı değilde piyasaya çalışıyor veresiye iş yapmadan müşteri tutamaz yada mazota karşılık çalışacak

Bu arada ciddi manada makinaya bakılmazsa oda size bakmaz yıllık bakımları 300 den başlar 750 bine kadar gider öyle söylediğiniz gibi nerde kalıyor aylık 400 . Makına ne söyleyin de onuda bilelim kule vıncse zaten abinize operatör die 125 binden aşağı maaş vermemeli babanızda

Bunu alıp kıraya mı veriyorsunuz?
2 tane eleman var piyasaya çalışır elimizin altında eşimle abisi de platformla ilgilenir
Menlif forklif dışarıya kiraya gider . Sözleşme usulü

Makınanın 3 ü Mersin akkuyu santralde 24 saatlik kirada gece gündüz çalışır biz kirasını alırız operatörüne Makına masrafına kadar bize ait . Yakıt firmaya ait

400 bin "çok" zengin olmak için yeterli bir aylık gelir değil yalnız.Babaniz da zaten erkek kardeşinize yapmış yatırımı bir şekilde. Biri para yatırmış, diğeri çalışıyor. Siz bu gelirden evlendikten sonra tabi ki istifade edemeyeceksiniz. Sevgilinizi bırakıp iş makinesi olan bir bey bulun kendinize en iyisi, aklınız arkada kalmamış olur bu şekilde.

Bu arada konu sahibi tabikide abinize kalmalı büyük pay . Abınız çalıştırıyorsa bide onun açısından bakın beleş işçi mi bu adam bu durumda para babadan emek abiden sizde ben yiyeyim modundan çıkın .

Operatör maaşları 60-70 bin arası
Bu adamın sigortası 12 bın
Yemek parası aylık 15 bın
Bu arabanın 3 ayda bir gider her ay gelir vergisi var öyle 400 bin geliri ortaya atmak saçma olmuş 🤣 3 ayda bir devlet tek makınanız varsa size 60-70 bın vergi alıyor kazandın bana da ver diyor
Faturalı iş yapıyorsanız 400 bin için her ay sonu devlere 50 bın vergi ödemek gerekiyor
Muhasebeci ücreti var aylık😀
Eee illaki bi dükkan açılmıştır onunda kirası vardır 😀
Bu arada Makına dediğinizin lastiğinin tanesi 13 bin 🤣
Geçen bizim motor indirmiş eleman 270 bine yapıldı

Hadi onu gectım yıkamaya gidicek 2-3 aya bir yıkaması 4,500 tl
Hadı dıyelım ki şantiyeye bağlı değilde piyasaya çalışıyor veresiye iş yapmadan müşteri tutamaz yada mazota karşılık çalışacak

Bu arada ciddi manada makinaya bakılmazsa oda size bakmaz yıllık bakımları 300 den başlar 750 bine kadar gider öyle söylediğiniz gibi nerde kalıyor aylık 400 . Makına ne söyleyin de onuda bilelim kule vıncse zaten abinize operatör die 125 binden aşağı maaş vermemeli babanızda
👏👏👏

Benim de vinç kepçe vs süren tanidiklarim var öyle asgari ücret vermiyorlar mesaiye kalırsa onun ek ücreti,pazar günü calirsa ek para ki vinç kepçe sürenlerin yanında ek yardimcisida olur tek kişi olmuyor çoğunlukla konu sahibinin abisine çalıştığı yerde nasıl asgari ücret vermişler maasini anlamadım .

Bizdekilerin en düşük tonajlısı 7 milyon .
Platformlar 1,5 olan var 3 olan var
Tonajına bomuna altındaki arabasına üstündeki makınasına çift kırmasına halat tamburuna herşeye göre fiyat değişiyor
Konudan bağımsız ama bir ara biz de düşünmüştük eşimle, yaz aylarında dış cephe temizliğinde falan çok iyi kullanılır demistik ama tabi cok üstünde durmadık konunun.
Mesajınızı okuduktan sonra belki yine gündemimize aliriz diye düşündüm.
Teşekkür ederim:)

👏👏👏

Benim de vinç kepçe vs süren tanidiklarim var öyle asgari ücret vermiyorlar mesaiye kalırsa onun ek ücreti,pazar günü calirsa ek para ki vinç kepçe sürenlerin yanında ek yardimcisida olur tek kişi olmuyor çoğunlukla konu sahibinin abisine çalıştığı yerde nasıl asgari ücret vermişler maasini anlamadım .
Sonradan görme diyoruz bacım buna biz . Şimdi operatörler burnundan kıl aldırmıyor valla bi görsen benım koca amele operatörleri patron öyle muamele

Konudan bağımsız ama bir ara biz de düşünmüştük eşimle, yaz aylarında dış cephe temizliğinde falan çok iyi kullanılır demistik ama tabi cok üstünde durmadık konunun.
Mesajınızı okuduktan sonra belki yine gündemimize aliriz diye düşündüm.
Teşekkür ederim:)
Siz platform düşündünüz demekki dış cephe dediğinize göre yapın valla . ben bile kendıme bi tane menlift aldım biriktirdiğim parayla 🤣 günlük 5 bın kirası gelıyor bazen yatıyor bazen çalıştığı elime yan gelir ne güzel oldu 🤣

Ama az daha kendınızı sıkar 15/20 tonajlık bi Makına alabilirseniz ilk iki saat çalışma sözleşmeli 5 bine gidiyorlar sonraki saat başına 2 bın yazıyorlar bilginize

Siz platform düşündünüz demekki dış cephe dediğinize göre yapın valla . ben bile kendıme bi tane menlift aldım biriktirdiğim parayla 🤣 günlük 5 bın kirası gelıyor bazen yatıyor bazen çalıştığı elime yan gelir ne güzel oldu 🤣

Ama az daha kendınızı sıkar 15/20 tonajlık bi Makına alabilirseniz ilk iki saat çalışma sözleşmeli 5 bine gidiyorlar sonraki saat başına 2 bın yazıyorlar bilginize
Arsalara yatirdigimiz parayı yatıralım buraya o zaman. Gerçekten de saglam kazanci var demek ki.
Rabbim rıziklarinizi genis eylesin inşallah .
Karar verirsem sizi özelden rahatsız ederim🥰

Arsalara yatirdigimiz parayı yatıralım buraya o zaman. Gerçekten de saglam kazanci var demek ki.
Rabbim rıziklarinizi genis eylesin inşallah .
Karar verirsem sizi özelden rahatsız ederim🥰
Amin Allah razı olsun . Toprak iyidir ama bu taze günlük para öyle düşünün .

Şunuda belirteyim piyasaya çalışacaksa eşiniz kışın zor geçindirir işler durur . yazın kenara atmak gerekir ama sözleşme yapıp şantiye bulursa değmeyin keyfinize takır takır para akar gelir

Amin Allah razı olsun . Toprak iyidir ama bu taze günlük para öyle düşünün .

Şunuda belirteyim piyasaya çalışacaksa eşiniz kışın zor geçindirir işler durur . yazın kenara atmak gerekir ama sözleşme yapıp şantiye bulursa değmeyin keyfinize takır takır para akar gelir
Suan eşimin çalıştığı şirketin santiyeleri var hali hazırda.
Dediginiz doğru ama sözleşme usulü şantiye cok daha mantıklı.

Back