Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Tam evdekinden 100 liralık penyeyi esirgeyip feyste gördüğü kadına 100000 tl yollayan dayı kumaşı var adamda, tanırım bu malı ben.

Kesinlikle öyle. Evlendiğimizde eşimin de benim de arabamız vardı. Kavga ettiğimizde arabama atlayıp gezerdim. Ya da cafeye gider otururdum yer içerdim kime ne param var ödüyorum.
Eşimle meslek olarak dengiz ama benim ailemin maddi durumu daha iyi. Ama biz hep ortalama bir hayat sürdük. Spor ayakkabı dışında hiç marka düşkünlüğüm olmadı. Canımın çektiği yemeği yesem dünyalar benim olurdu o kadar. Lüks araçlarda şunda bunda hiç gözüm olmadı sadece geniş bir ev ve sevdiğim yemekleri istedim. Evlenince de bu isteklerimi tatmin etmiş durumdayım. (Ev kira ama geniş güzel bir evin kirasını zorlanmadan ödeyebilecek durumdayız.) Bu yüzden evliliğimde parasal anlamda bi derdim yok.
Okuduğum kadarıyla sen benden daha lüks yaşamışsın makyaj malzemelerin olsun lüks restoranlar arabalar olsun. O yüzden şimdi böyle yaşayamamak sana çok ağır gelir.
Ben çok para harcamayı seven biri değilim üniversitede babamın maaş kartı bendeydi, yazın eve döndüğümde içinde birikmiş parayla teslim ediyordum kartı. İstesem hepsini harcardım ama dokunmuyordum. O yüzden eşimle yaşadığım hayat beni doyuruyor. Hatta bir şey beğendiğimde pahalı bulursam almam ben. Eşim almaya teşvik ediyor. O yüzden evlenince yaşam standardım düşmedi arttı diyebilirim. Ama babamın bana verdiği paranın hepsini harcayan birisi olsaydım şu an evliliğimde mutlu olamazdım.

Son düzenleme:
Sonuna kadar okudum. Burada ilişkinin devam etmesini istiyorsanız bu ilişkiyi siz evereceksiniz.
Yani biraz erkek siz olacaksınız.
Öyle ilişkiler var ki: zırt dediği zaman oturtturmuyorlar belki ama (çünkü erkeğe erkek gibi kafa tutulmaz) Mantıkla işi dediklerini yaptırıyorlar.
Adam anlamıyor çünkü kapasite belli, bizim Fatma abla ise :" Hayır Ali öyle yaparsan oda böyle yapar, onun için böyle yapacaksın. Bu işin lavicimi yok!" diyor.
Ali abi de ne yapsın garibim: "Hanım istemiyor" diyor.Ve o işe girmiyor veya onun istemediğini yapmıyor.
Ve Fatma Abla hakikaten ailede içişleri bakanı değil Genlkurmay Başkanı.
Bacım kimimiz ailede içişleri bakanıyızdır, kimimiz genelkurmay başkanı.
Her ne şartta olursa olsun, bir şekilde bize danışılır, ve onayımız alınır.
Kusura Bakma ama Göktürklerden bu zamana bu hiç değişmedi.
Bu ilişkinin sorumluluğu eşin üzerine almıyorsa maddi manevi (ki özellikle manevi) Sen çaba ile yonta yonta alacaksın.
Hed Hüd ile değil belki ama, mantıkla ve haklılıkla, duygularını karıştırmadan izah ederek.
Eğer ilişkiye devam etmek istiyorsan.

Yalnız şu ölçüyü unutmamak lazım.
Akıllı kadınlar kocalarını kral yaparlar, kralın karısı olurlar. Aptal kadınlar kocalarını kölesi yaparlar, Kölenin karısı olurlar.

Vursaydınız bu lafı yüzüne hemen. Evlenmeden önce imrenip alıyorlar kadınları sonra harcamaları gözüne batıyor.
Dedim. İnternette okudum dedim erkekler dışarda bakımlı kadınları beğenir sonra onlarla evlenir evlenince masraf yapmamalarını ister ondan sonra da neden bakımsızsın diyorlarmış dedim. Sen de böyle yapıyorsun dedim. Ay çok zoruma gitti ben de istemem böyle olması inşallah toparlayacağım durumları falan diyor.

Toparlayacağım.(Şüpheli,inançsız,gerçek dışı)

Evlilik birliği içinde edinilen mallar boşanırken yarı yarıya otomatik olarak bölünür. Bundan korunmanın tek yolu evlenmeden önce ''mal ayrılığı sözleşmesi'' yapmaktır. Hani şu dizilere bile konu olan evlilik sözleşmesi. İşte o. Kaçmış ama o fırsat şu an ne alırsanız alın boşanmada talep etmesi halinde otomatik olarak yarısı kocanızın olacaktır. Evlenmeden önce sahip olduğunuz mallara ise hiçbir şekilde dokunamaz. Sakın ha sakınnn aranız düzelse bile bunu asla yapmayın. Teklif ederse reddedin. Erkeklerin düşünüp hareket etmesi sorumluluk alması gereken işleri düşünüp yüklenmeyin. Yoksa mutsuz olursunuz.

Evet bölünür. Çünkü evlilik birlikteliği içinde alınan her şey ikiye bölünüyor. Ayrıca imkanını şöyle paylaşırsın: O zamanında birikim yapmıştır. Evi vardır. Arabası vardır. Ya da evi yoksa da iyi bir geliri vardır. Çok çalışkandır. Senin paranı umursamaz. Öyle biridir. Sıkıştığı zaman paylaşım yaparsın. Ama senin öyle olmamış ki. Adam eşya borcuna batmış. Sana söylememiş. Fotoğrafçı bile tutmamış. Bak ben evlenmeden önce gelinlik sade istedim. Eşim kabul etmedi. En iyisini istiyorum dedi. Sen benim eşim olacaksin. Sen iyisine layık olacaksın ki × in eşi de bak böyle diyecekler dedi.
Valaa hakikaten düşündüm haklı. İşte erkekler kadınları uyandırınca bazı şeyler güzel oluyor. Ama o senin üzerinden yol almış hep.

Bedavaya kokulmuyor ahh ahh

Köprüyü geçene kadar herşeye tamam diyolar evlendikten sonra illa gerçek yüzlerini gosteriyolar asla sevgililillle evlilik aynı değil ilgi alaka azaliyo alttan almiyolar umursamiyolst cnku artık evlisin onla sevgiliyken bitirmek kolay ama evliyken çok daha zor tek verebilecegim tavsiye çocuk falan yapma sakın çift terapisti ne gidebilirsiniz erkekler evlendiğini anlamiyo sadece kendi ailesine seni sahil ettiklerini sanıyorlar o yüzden annesinden boşanmadan evleniyolar o annelerde rahat birakmiyo ki evliligimizi yaşayalım aynısı benim başımda bende 2 çocuk var

Ev konusunda gözümü açtığınız için teşekkürler bu saftirik kardeşiniz karısına bir mont almayan adamı mal mülk sahibi yapacaktı. Zaten gündemşmizde vardı ev bakıyorduk. Benim evi satıp kredi çekip yeni bir ev almak. Annemle babamın da onayı var aslında ama onlar olayların iç yüzünü bilmiyor tabii.

Bu arada bana absürt gelmiyor yani evimi satıp ev almamız. Annem babam ne için çalıştı senelerce benim için rahat yaşamam için çalıştılar. O da onların oğulları gibi olduğundan ona da ev imkanı sunmaları normal.

Ama işte benim koca bunlara değmiyor

Arkadaşım bende muhafazakar bir kadınım. Eşimde öyle. Kadının İslam da çalışma zorunluluğu yoktur. Kavvam olan erkektir ve evine ailesine bakmak zorundadır. Sen İslâm a göre diyorum yanlış anlaşılmasın hiç bir durumda devreye girmek zorunda değilsin. Devreye girmen vicdani bir tercih olur. Hâl böyle iken sana sen mecbursun demeye getirmiş. Ayrıca kazandığın parada bir kuruş hakkıda yoktur. Senin kazandığın ona haramdır eğer vermek istemiyor isen. Ancak onun kazandığı sana her türlü helaldir. Mecbur seni bakmaya. Bakamıyor ise başta söylediler masrafları çok diye evlenmeyecekti. Herşeyi ortak yapalım diyip üstüne cullanmis bence

Satmayın evinizi. Çocuk yapmaktan bile pişman olmazsınız ama bundan konti garanti bir ömür pişman olacaksınız.

O zaman şöyle bir argümanı oluyor abla. Abla diyorum yaşını bilmiyorum kusura bakma. Ben de ev işlerini yapıyorum diyor. Yemek bulaşık ütü kadının işidir ama ben sana yardımcı oluyorum diyor. Hakikaten de oluyor en az benim kadar ev işi yapar. Bu durumda napmalıyım ben yemek yapmayı falan çok az biliyorum. Bir de yoğun çalışıyorum yazılımcıyım

39 yaşındayim. Meslektasiz bende yazılım geliştirme uzmanıyım. Ev bulaşık ütü nerde yazıyor kadının işi diye soracaksın. Madem bu hayat müşterek sende yapacaksın. Ayrıca o şimdi evde o sebeple yapıyor doğru anladım sanırım. Birde sen evden çalıştığın için sanki çalışmıyorsun gibi bir hava ile bakıyor sana. Evdesin işte zaten yapmalısın gözüyle bakıyor. Herşeyi sen yap istiyor bence. Ve sonra sonra okudum yorumları evlenmeden önce nasıl senin sevecegin türden şeyler ile seni ikna ettiyse şimdide ev alabilmeniz için sanki yol yapıyor. Olan sana olacak. Sürekli olarak bir değirmeni döndürmek istiyor ve bunu sana yaptırıyor bence.

Bu arada arkadaşlar market alışverişini iş yerinin bana yemek parası için verdiği tickettan yapıyoruz
Ben aşk insanıyım ilişkide maddiyata o kadar bakmam ama bir erkeği ben geçindirmek de istemem yani. Aranız da öyle pek iyi değilmiş, hani kocam çok iyi biri maddiyat dışında bir sorunumuz yok da diyemiyorsun. Ben böyle bir ilişkiye devam etmezdim.

Yeni evin borcuna halihazırdaki evinizden gelen kira ile destek olarak eşit katılımda bulunabilirsiniz değil mi? Satmanıza gerek yok. Bu şekilde sizin koyduğunuz ev parası kadar bir parayı da o koyacak mı ortaya? Hem evi satacaksınız hem de kalan borcu yine ortak ödeyeceksiniz. Peki tapuda %75 hak sizin %25 hak onun olacak mı hayır, eşit olacak. Tam bir kayıp. Aileniz de bi ilginç nasıl böyle bir şeye tamam derler. Ne gelin ne damat öz evlat olamaz. İşler bozulunca olmadığını anlarsınız.

Tövbe tövbe. Ee çocuk olunca tüm sorumluluğu o üstlenecek sen sadece çalışacaksan ne âlâ. Ama uykusuz kalacak,tuvalet eğitimi,yemesi içmesi.. Yani tamamen anne gibi

annesi çalışıyor mu
son 20 yılda kadınlarda çalışma oranı daha çok

desenize inancınızı bilmiyorum ama islam dininde ve türkiye de erkek evi geçindiriyor vs vs

bu arada bekarken hiç konuşmadınız değil mi bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…