Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Herkes önce kendini düzeltmeye çalışmalı ki çevresi değişsin. Kişi kendi düzelirse r şekilde çevresindeki kişiler de ta değişir yahut hayatından çıkar. Allah hatakarımızı fark edip düzeltmeyi nasip etsin. Yokda ömrümüz başkalarınun kusurlarına odaklanmakla geçerken kendimizin be olduğunuzu anlamadanbi geçip gidiyor.

Günaydın kızlar,

Dün maalesef gizli bir şekilde girdiğim için cevap yazamadım size. Şimdi bir de burayı okuyup kavga çıksın istemedim. O yüzden merakta bıraktıysam bağışlayın ama ben bu kadar içten uzun uzun yazacak, benimle dertlenecek insanların olacağı tahmin edememiştim hepinize vaktiniz için teşekkür ederim

En çok sorulan soru: flört ederken anlamadın mı? Kızlar valla o dönem daha ben sormadan x mekana y mekana gidelim diyordu ki oralar gayet pahalı lüks mekanlar. Yani öyle Avmnin yemek katı bile değil. İlk birkaç buluşmada ben yeltendim o ödetmedi. Birkaç ay sonra bir o bir ben ödemeye başladık. Bence olması gereken de o yani.

Hediye konusunda biraz fark etmiştim ben ona saat almıştım o bana ayıcık ya da hiç çiçek almıyordu zorla söylene söylene aldırtıyordum falan ama insan o zaman gerçekten kör mü oluyor napıyor anlamadım. Düşünememiştir pahalı hediye almayı ya da çiçek konusunda soluyor diye düşünüyodur falan demiştim.

Şimdi mesela sevgiliyken her hafta 2 kere gittiğimiz mekanlara sadece özel bir gün olursa gidebiliyoruz. Sıkışığız borçlarımız var idare et diyor. İnanın restoranda falan gözüm kalmadı ama yani insan bir kahve bile içelim derken çekinir mi kocasına ya?

İkinci konu da: bu borçlar ne?
Kızlar ben sanıyordum ki mobilyalarımızı beyaz eşyalarımızı falan ailesi alıyor ama ben bunu evlenince anladım ki aslında %20’sini ailesi vermişse %80 bunun kartına yüklenilmiş. Burada bana haksızlık etti çünkü benim ailem tüm kredi kartı borçlarımı kapatıp öyle evlendirdi ama o benden habersiz bir sürü borç getirdi. Ben otomatik olarak ailesi alıyor sanıyordum ama almıyormuş ve ben bunu öyle farz etmemeliymişim. Zaten tüm parasını bize harcamış borçları bizim için yapmış. Param var da mı vermiyorum, param yok diyor bana.

Yapay zeka zâhid edition da geldi...

Abla olay para pul değil, adam adam degil. Huyu pis.

İnanın buraya yazarken çoğunuzun “haksızsın” demenizi umarak yazdım. Ama maalesef beklediğim gibi tepkiler aldım.

Hiç mi iyi yönü yok? Tabii ki var. Ama şu an bu para mevzularından o kadar kavga etmeye başladık ki beni hak etmediğini düşünmeye başladım. Benim de kötü yönlerim var sinirlenince dilimin kemiği olmuyor mesela. Ya da başkalarının görüşlerinden çabuk etkilenebiliyorum. Ya da evlilikle ilgili zaten korkularım var anne babası boşanmış çocuklar beni daha iyi anlar biz de aynı sonu yaşayacağız diye ekstra bir korkarız her şeyi kötüye yorarız.

Ailem hiç mi uyarmadı diye soran olmuş.

Annem babam ailenin durumunun ortalama olduğunu fark etti. Dediler ki “kızım bu aile kalender bir aile. Bil ki çok lüks arabalara binip lüks içinde yaşayamayacaksın. Ama para kazanılır, maddiyat gelip geçici bir şeydir. Önemli olan sana, ailesine, çoluğuna çocuğuna sahip çıkıyor mu? Seni ezdiriyor mu? Kötü davranıyor mu? Bunlar için ben tanıdım iyi bir adam ben kefilim diyorsan onay vereceğiz” dediler ve ben kefil oldum

kızlar ben zaten evlenirken durumumun iyileşmeyeceğibi biliyordum. Hani bazı kızlar olur kendi arabası yoktur ama range rovera binmek ister. Öyle biri olmadım aile evinde ne gördüysem onu istedim. Onu da bana sağlayabilir sandım ama maalesef şu an ondan da mahrum kaldım.

Allah'ım bu nasıl Polyannacılık Tavsiyeye bak. Siz bir ailesiniz paranın kimin harcadığının önemi yok. Evet öyle bir aile ki tüm masrafları kadın üstleniyor. Adam işi bırakıyor. Hani aile yaa kadının sırtına semer vurulunca daha güzel oluyor. Ayyy aman denizleri aş da gel kurbanın olaam sarıl kocam

Babaannem derdi ki yolda giderken biri size laf attı mı cevap vermeyin. köpek havlar havlar susar. Sen yoluna bak. O yüzden ben buraya başka bir şey yazmayacağım. İsteyen istediği gibi konuşabilir. Selametle

Bence o seninle paran için evlenmiş sürekli sana para harcatmaya çalışıyorsa evlendiğinde herşeyi borçla yapıp ödeyelim diyorsa onun derdi senin paranmış aldıklarınız da bunu sen öde bunu ben ödeyeyim demeseydi zaten herşeyi ortak yapar bişekilde idare ederdiniz derdi idare edip birikim yapmaksa zaten bunu açıkça belirtir ortak harcama yapıp geri kalanı ortak birikim şeklinde kenara koymayı teklif ederdi işten çıkmasıda saçma sana ve belkide ailene güveniyor yoksa iş bulup öyle ayrılırdı aimeye bağlılıkta bi yere kadar

Üzülmeni istemem hoş sen zaten farkındasın ama aranızda uyum yok malesef ,

Ev işleri konusunda da kızlar hakkını yemeyeyim benden daha çok iş yapıyor olabilir.
Beni annem gerçekten hiç mutfağa sokmadı çok ilgim de yok açıkçası. Evlenirken hiç yemek yapmayı bilmiyordum bunu ona da ailesine de söyledik. Şimdi pilav, çorba, tavuk gibi basit yemekleri yapabiliyorum ama o tüm yemekleri benden daha iyi yapıyor ve yemek yapmayı seviyor. O yüzden mesela benim yapacağım tavuğu istemiyor ben bize bir yemek yapayım diyor mutfağa giriyor.

Temizlik bulaşık konusunda ben daha çok yapıyorum o da genelde ütü yapıyor.

Bu arada evlenirken ailem robot süpürgeme kurutma makineme kadar her şeyimi aldı. Her şeyin son modeli var evimizde. Ev işi yapıyorsa da çalı süpürgesiyle evi gezmiyor yani.

Ev işleri konusunda bana yardımcı olduğu için hayat müşterek lafının arkasına iyi saklanıyor. Bizim eril dişil enerjiler birbirine girdi maalesef

Bu arada aileme anlatmıyorum çünkü onlara anlatsam ve boşanma kararı almazsam bir daha imajını asla toparlayamaz. O yüzden eğer boşanacaksam anne baba ben boşanacağım sebebi de şu diyene kadar anlatmayı düşünmüyorum kızlar çünkü ailem çok serttir bir daha yüzüne bakmazlar

bu arada evet çok muhafazakar bir aile ve boşanma kararımı desteklemezler. Ama çok çok bunaldığım noktada kimseyi gözüm görmeden kapıyı çekip giderim. O noktaya geldim mi onu ölçmeye çalışıyorum işte.

Sana şunu söyleyebilirim ki eşin asla değişmeyecek. Bazı şeyler bana çok tanıdık geldi . Benim eski eşimde ben şu eksik bu eksik demesem bana almaz. Günlük ekmek parası bile bırakmak aklına gelmezdi. Nedense Asla alışamadı 2,5 yıl buna… ve bana da sürekli rahat büyüdüm diye laf ederdi . Bu bile ona batıyordu. Ani misafir çağırma olayını da yaptı ama ben çok tepkiler verince düzelttiği tek huyu o aldı . Başka bi b. Değişmedi. O da her gün ailesini arar rapor verir. Asla gizli saklımız olmaz. Bide onlar onu yönetirdi. Kaç kurtar kendini. Ben çok bekledim düzelir mi diye.

Lüks mekanlar ile seni tavlamış yani. Aldığı hediyelerden hemen anlaşılırdı. Zaten söyleye söyleye de aldırıyormuşsun. Adam en başta senden eşyalara verdiği parayı gizlemiş. Tabii şu da var. Eşya var eşya var. Bu eşyalar ne derece lüks? Pahası ona göre değişir.
Bu adam şu an işsiz değil mi? Ne yapıyor peki?
Lüks mekanlara götürürken param varken de mi götürmüyorum demiyordu ama? Bana kalırsa onu da karttan halledip sonra ödüyordu.
Ailen en başta güzelce sormuş. Kabullenmişsin. Gözünü iyi açamamışsın maalesef. Ama durumu iyi olan adam kendini yine belli ederdi. Arabası yok diyorsun. Neyle gidiyordunuz lüks mekanlara? Evim de yok dediğinde ne dedin?
Seni ayakta uyutmuş.

Bizim eril dişil enerjiler birbirine girdi maalesef
Tam olarak böyle olmuş. Sen evi geçindiriyorsun o ev işi yapıyor. Bana çok itici gelirdi. Benim eşim de evde iş yapar ama evi geçindirir de. Evine para harcayamayan erkek azcık çekici gelmezdi gözüme

Eşimin bir arkadaşı vardı. Sizin gibi bir nişanlısı oldu, bir müddet gezip tozdular, sonra iş ciddiye bindi, o kız sizin gibi olmadı, sormaya başladı, kız sordukça adamda sistem s.çtı, kız attı nişanı sonunda. Adam depresyona girdi, yaş oldu 40 şimdi hala poposu bi doğrulmadı. Bekar halen. Adam olmayacağı zorla yapmışsınız, siz olmasanız sizinki de böyle olurdu heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…