• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

e içmesem ölmem ama yani böyle bir kızı bulup tavlayıp sonra hayatını değiştirmesini istemek bana haksızlık değil mi? Maddiyat yarın öbür gün değişir diyorum ama bu karakteri değişir mi? Yani kızlar ben para için evlenmedim zaten her şeyim vardı. Ama kendi kendime hayatımı mahvettim gibi geliyor artık.

Bir de dün bana şey dedi. Benim etrafımda gördüğüm evliliklerde kadın erkek her şeyi ortak öder. Kazanılan para ortaya konur masraflar öyle ödenir diyor. Ben bunu kabullenemiyorum arkadaş. İsterse geri kafalı diyin. Ben bir kadın olarak tüm paramı ortaya koymak zorunda değilim. Erkek evi geçindirir sıkıştığı yerde ben devreye girerim. Sizce de öyle değil mi?

Bana ben bize çalışıyorum sen kendine çalışıyorsun diyor (makyaj cilt malzemeleri masrafları için söylüyor)
Ee zaten sen kendine bakmak için çalışacaksın. Elbette hayat müşterek ama erkeğin sorumluluğu evin kirasını ödemek ailesine bakmak zaten kadının çalışıp çalışmaması onun tercihi. Senin çalışmak gibi bir yükümlülüğün yok ki. Bir çocuğunuz olsa belki 3 yıl 5 yıl çalışmayacaksın ee çocuğuna ailesine bakmak zorunda? Senin kendi ihtiyaçlarını karşılaman bile ona kar. Eğer çalışmasaydın senin isteklerini alıştığın şeyleri sana sağlayabilecek miydi? Farkında mı acaba? İnsanlar karılarının altına arabalar evler alıyor. Kendi kıymetini bil. Bir süre takip etmeni, kendi sevgini ve eşinin de sevgisini tartmanı, maddi olarak herşeyden elini eteğini çekmeni, yani senin paran olmadan acaba bu evliliği sürdürmek ister mi bunu gözlemlemeni, eğer olmuyorsa da boşanmanı tavsiye ederim.

Ya kızlar bir de dedim ya ben özel okullarda okudum diye. Yani çok zengin çocuklar da tanıdım büyükelçi oğulları mı dersiniz şirket sahibi çocuklar mı dersiniz. Onları da sevemedim ya yani çok kendini beğenmiş, ortamcı ve itici geliyorlardı bana. Parası var diye sana her şeyi söyleyebileceğini sanıyor mesela. O yüzden erkek merhametli sahiplenici olsun gerisini hallederiz dedim ama öyle olmuyormuş anladık :KK43:

Erkekler kapatılsın
Canım ama insan öyle düşünmüyor ki işte evlenirken. Benim bazı imkanlarım var onun yok ben de bu imkanları paylaşıyım kira ödemeyelim evimiz olsun diyor. Hayat arkadaşı ya sözde. Zaten kimse ben boşanırım diye evlenmiyor ki.

Peki bir şey soracağım evi kendi üstüme yapsam bile mi ilerde boşanma olursa ikiye bölünüyor?
Evlendikten sonra alınan her mal kimin üstüne olursa olsun boşandığında ikiye bölünür. Aklını kullan kesinlikle ortak etme kendi evine.

Evlenmeden önce insanlar farklı tanitirlar kendini. Daha doğrusu tanıtma değil de gerçek karakterlerini sunmazlar bize. 10 yıl sevdiğim hemen hemen çoğunlukla birlikte büyüdüğüm kişiyle evlendikten sonra 10 yıl boyunca hiç tanımamışim demekki dedim. Hemde ilk ayimda. İki farklı kültürlerin gençlik hevesleri tutkulariyla görmezden gelinmesi sonunda böyle sonuclar doğuyor maalesef. Evlenince o romantiklik bitiyor. Kirginlikken gece kapına gelip sabaha kadar seni arayan özür dileyen kişi yanı başında gözyaşlarına üç maymunu oynuyor. Çok değişiyorlar kuzum ya. Anlattiklarinin çoğunu yaşamış ve bir yılı büyük kavgalar ayrılıklar ile devirmiş bulunmaktayım. Hiçbirsey hayal ettiğimiz gibi olmuyor maalesef. Evlilik ile flört dönemi asla aynı olmuyor. Ya bunu anladığın yerde arkanı dönüp gideceksin. ( İlerde de her flört ve evliliğin böyle olduğunu ve başka birinin farklı olmayacagini bilerek). Yada beklentilerini evliliğine göre ayarlayip sevdiğin için kritelerinden ödün vereceksin. İlk zamanlar cakismalar her evlilikte oluyor yeni evli arkadaslarim isyanlarda gözü yaşlı. Senin benim hesabı ile başlayan evlilikler ne yazikki içsel hesaplarla kayboluyor. Bir kadının maddi bir geçim kaynağı olarak görülmesi ne kadar hoş olmasa da ne yazikki gözlemlediğim çoğunluk bu şekilde. Kamuda çalışıyorum ve çevremde çoğunluk bu yönde. Ha bu doğru birşey mi asla değil. Ama maalesef insanlar bu şekilde. Çok üzgünüm yaşadıklarım ve bunu benim gibi yaşadıklarına şahit olduğum tüm hemcinslerim adına çok üzgünüm. 😔

Bahsettiginiz borclar neyin borcu bu bir türlü bitmeyen? Üstüne bir de kredi cekmissiniz, burda cok büyük yanlis yapmissiniz. Borc senin borcun nasil ödüyorsan öde diyip cekilecektin kenara. Sizi biraz fazla toleransli gördüm, yazdiklarinizi okuyunca ben surda 40 defa sinir krizi gecirdim icimden. Neden bu kadar alttan aliyorsunuz? Adam sizin sevgiliyken gözünüzü boyamis. Maddi olanaksizliklar olabilir insanin hayatinda ama siz basbaya kullaniliyormus gibi hissetmeye baslamissiniz, bunu acikca belirtmeniz gerekiyor. Öyle hissediyorsaniz da öyledir gercekten, hislerimizde niye yanilalim? Isten ayrilmasi ayri bi fiyasko, borcu olan adam neden isten cikiyor? Size güveniyor belli ki. Kendi sizin standardinizi yükseltemedigi icin sizin beklentilerinizi düsürmenizi bekliyor. Sakin cocuk yapiyim demeyin, ve evet üzgümüm ama hayal kirikligi olmus bu evlilik sizin icin.

Çevremde böyle bi model var, çocuğun maddi durumu yok,kızın ailesi zengin,çocuk evlenirken aldığı eşyaları kredi çekip almış ,kıza söylememiş,evlendikten sonrada altından kalkamayınca eşinin üzerine kredi çektirmiş,kızın babasının haberi oluyo bunlardan, tüm borcu da babası kapatıyor,kızı rezil olmasın diye.Bütün evin eşyalarını kız almış oluyor yani..oğlan da hazır içine oturuyor miss..Çocuğun evi yok,arabası yok, kızın babası ev veriyor bunlara , kızın üstüne yapıyor tapuyu evlenmeden önce, çocukları oluyor,tüm masrafları babası karşılıyor,doğum parasını, çocuk bakımını ,çocuk odasını ,pazar alışverişini ,benzin parasını ,şirketten gelen arabayı da veriyor kullanmaları için ama çocuğun üstüne değil araba, o şekilde iç güveysi gibi yaşamaya devam ..alıştırdı çocuk çünkü ..çocuğun kazandığı para da yemeye içmeye ,elektrik suya ,evin masrafına gidiyor ,karısı çalışmıyor. Asgari ücretle olduğu kadar ..lüks yerlere gidemiyorlar sadece ama onun haricinde güzel geçiniyorlar aile desteği olduğu için.

Bu arada arkadaşlar market alışverişini iş yerinin bana yemek parası için verdiği tickettan yapıyoruz
Sayfalarca yazdık, bu adamınki ilk görüşte aşk değil dedik inandınız mı biraz? Varlıklı aile, tek çocuk, boşanmış anne baba travması var o yüzden kolay kolay boşanmaz, iyi kazanıyor evi çekip çevirir, ben de yalandan çalışır gelirimin çoğunu ailemde biriktiririm yılanlığı bunlar. Sevdiğim restoranı o da seviyormuş değil işte. Zevklerinizi, alışkanlıklarınızı, tarzınızı çalışmış ve maaşının son kuruşuna kadar harcamayı göze alıp gösteri yapmış size.
Anne babanıza anlatın durumu. Siz safsınız belki onlar alırlar gereken önlemleri. Yuh bu kadar yapılmaz yahu bu ne biçim bir sırtlan? Kardeşim ana babanızdan çekiniyorsanız gidin bir avukata danışın. Kaç yıllık evli, gün görmüş kadın dolu burası ve ben her yazdığınız detayı ağzım açık okuyorum. Aklınca ben ütü yapayım yemek yapayım sen bize bak, yetiremezsen anan baban halletsin diyor. Bundan bir an önce kurtulun. Yazık gençliğinize, zehirlemiş soldurmuş sizi.

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim 15. sayfada bazı konulara cevaplar verdim kızlarım ❤️

İyi akşamlar hanımlar,

Sırf birilerine içimi dökmek, fikir sormak için yıllardır kullanmadığım hesabıma girdim. Evlilikteki sorunları anne babaya arkadaşa anlatmamak gerekirmiş o yüzden konuşabilecek kimsem kalmadı ama ben o kadar bunaldım ki.

26 yaşındayım. 6 ay önce evlendim. Eşim benden 5 yaş büyük. Her şey masal gibi ilerledi. Beni ilk gördüğü an “ben bu kızla evlenicem” diyip yanıma gelmiş. 1 sene kadar flört ettik. Bir erkekte aradığım her şey onda vardı. Dürüst, erkeksi, korumacı, ailesine düşkün, bana da çok aşıktı. Benim ailem biraz katıdır. Onunla sevgiliyken aileme söyleyemedim. Sürekli görüşemiyorduk ya da akşam geç olmadan eve dönmem gerekiyordu. Bu şekilde zorlandığımız için ve birlikte daha çok zaman geçirebilmek için evlenmek istedik. O zaten en başından beri ciddiydi. 1 sene sonunda aileme söyledim, aileler tanıştı, anlaştı. Her şey harika gitmeye devam ediyordu. Ailemin de içine sindiği için 7-8 ay içinde düğünümüzü yaptık ve evlendik.

Yalnız şöyle, benim ailemin maddi durumu çok iyi diyebilirim. Özel okullarda okudum, güzel bir üniversiteden mezun oldum ve kurumsal bir firmada 3 senedir çalışıyorum. Maaşım da iyi sayılır. Kıdemli olduğum zaman piyasanın çok daha üstünü görürüm.

Ailem bekarken evimi arabamı aldı sağ olsun. Bu yaşıma kadar aile evinde kaldım, tek çocuğum ve maaşımı istediğim gibi harcamak bi yana ailem üstüne para veriyordu. Bunları neden anlatıyorum? Eşimin argümanlarından biri “sen hayatta hiçbir zorluk yaşamadan büyümüşsün” olması.

Evet maddi olarak gerçekten olanaklarım vardı ama benim de annemle babam ayrı. İkisi de katı ve muhafazakar insanlar. Bu yaşıma kadar ne giyeceğim, hangi bölümü okuyacağım, nerede ne yapacağıma kadar her şey planlı ve zorunluydu. Başarısız olmak gibi bir şansım yoktu, ve hiçbir zaman yeterli ve hayırlı bir evlat olamadım onların gözünde. Ama yine de ne istesem anında alırlar bu iki konu bence birbirinden çok farklı.

Eşim ise gayet standart bir ailede büyümüş, hatta maddi zorluklarla çok yaşamış, bazen aç yatmış, ama okumuş kendini yetiştirmiş biri. Ailesi ona, o ailesine çok düşkün. Her gün belki 5-6 kere telefonda konuşur, geri kalan sürede mesajlaşır, her adımlarından haberdar olurlar. Belki de kendi ailemde görmediğim sıcaklığı onlarda gördüm. Başta ailesini çok sevdim. Maddi durumlarını gözüm hiç görmedi.

Eşim de yıllardır çalışıyor ama malum bu şartlarda maaşla sıfırdan ne ev ne araba almak mümkün. Ailesi zamanında bir araba almış onu da eşime vermişler. Onun dışında bir varlığı yok.

Ben ilk tanıştığımızda bunları bilmiyordum. Kendini geliştirmiş ve yeme içme eğlenmeye gayet vakit ayıran biri gibiydi. Sevgililiğimizin ilk ayları hep lüks mekanlara gittik, ama ben de hiçbir zaman hesabı ona ödetmedim. Bir ben ödedim bir o.

Benim için önemli olan malı varlığı değildi. Eğlenmeyi biliyor mu, gezip görmüş mü bu önemliydi. Çünkü benim ailem çok baskıcı olduğu için para kazansam bile başka bir şehre gitmeme bile izin vermediler. Benim de gezmek görmek içimde çok ukte kaldı. Eşim de Türkiye’nin her yerini gezmiş. Bu tavırlarından çok etkilendim.

Çok korumacı ve yerine göre kıskanmasını da çok sevdim. Kıyafet konusunda çok ölçülüydü, romantikti, sürekli güzel şeyler yazıyor söylüyor ayaklarımı yerden kesiyordu.

Gel zaman git zaman düğün zamanı bazı şeyler dikkatimi çekmeye başladı. Altın alınırken çok çok az alabildiler, ben ailemi ikna ettim. Eşyalar alınırken bazı eşyaları sonra alırız dediler. Düğün fotoğrafçısı tutulmadı mesela. Böyle böyle bazı durumlar oldu ama telafi edemeyeceğim şeyler değildi.

Bir de kızlar benim makyaj ve cilt malzemelerine çok düşkünlüğüm var. Yani bunlara para verirken içim yanmaz. Ya da bakımıma çok dikkat ederim bunları da biliyordu hatta babam bile sordu kızım masraflı bir kızdır kabul ediyor musun diye.

Ve evlendik. İlk birkaç hafta harikaydı. Ne zaman gerçek hayata döndük gerçekler beni vurmaya başladı. Market alışverişi yaparken bazı şeyleri bıraktırdı, ya da ucuza kaçmaya başladı. Dışarıda yemek yemek istediğimde evde yapalım demeye başladı. Bir baktım düğün zamanından bir sürü borcu var (haberim yoktu ailesi alıyor sanıyordum) altınlarımı verdim bozdurdu ama yok o borçlar kapanmıyor. Öyle olunca ondan para saklamaya başladım çünkü ne kadar versem kara deliğe gider gibi borcu asla bitmiyor. Kredi çektim eline verdim. 3 aydır onu ödüyorum ama borcu hala bitmedi. Eve bir şey almak istiyorum mesela, atıyorum bir biblo alınacak. Asla kendi almıyor, evin bir eksiği varsa ben almak zorundayım. Mutfağa dolap aldık mesela ihtiyaç vardı çünkü, ben aldım çünkü ondan isteyemiyorum param yok diyor. Artık bir şey istemeye korkar oldum. Kendi maaşım olduğu için canım bir şey çekerse alabiliyorum ama örneğin bir konsere gitmek istiyorum. Biletleri ben alırsam gidebiliriz almazsam gidemeyiz. Ailem bir yandan yardım ediyor ama benim standartlarım inanılmaz düştü. İster istemez mutsuz oluyorum sürekli hesap kitap yapmak zorundayım. Ben kira ödüyorum diyip duruyor kızlar onu da ben ödeyeceğim ya? (Ailemin bana verdiği ev uzak ve küçük olduğu için orada oturmuyoruz kirasını alıyoruz)

Bilerek ortak hesap oluşturmadım çünkü bence birbirimize her şeyin hesabını vermemeliyiz. Hemen hemen aynı kazanıyoruz. O kirayı ödüyorsa faturaları, marketi ve diğer üst baş yeme içme her şeyi ben ödüyorum. Evlendiğimizden beri eve herhangi bir eşya almadı. (Sonradan alırız denilen hiçbir eşya da alınamadı haliyle. Örneğin evde ayna yok, bazı halılar yok vs vs)

Adamın gezme anlayışı boş şekilde avm gezmek ve ailesine gitmek. Yürüyüş yapmak. Yani mesela canım bir kahve çekiyor onu söylemeye çekiniyorum. Ben alırsam bir şey demiyor ama. Gelip içiyor hatta kahveden :D ama mesela gel bir kahve içelim sana üst baş alalım falan demiyor. Kahve içsek desem dışarda masraf yapmayalım diyor. Dışarda yemek yemeyelim diye ailesinde yemek istiyor. Kendi oturuyor ben bulaşık yıkıyorum.

Ailesine çok düşkün. Ama bana fazla geliyor. Haftada 1 gitmezsek küsüyorlar ve bu evliliğin ilk haftasından beri böyle. Her telefonla konuştuklarında benimle konuşmak istiyorlar. Ne zaman bir plan yapsak ailesini bir yere sokuşturuyor. Sürekli ailesini bize davet etmek istiyor. Hafta içi çalışıyorum ev dağınık oluyor. Hadi gelsinler yemeğe çağıralım diyor. Ben birlikte bir şeyler yapalım diyorum, dönüşte bizimkilere gidelim diyor. Benim aileme gidilmesi konusunda ben ne zaman istesem gelir ama ben zaten habire gidelim istemiyorum ki. Bazen ona inat ben de bizimkilere gitcez diyorum bu sefer haftanın her günü bi yerlerde oluyoruz :D

Bir de ben misafir geleceği zaman evi temizlemek silmek süpürmek istiyorum. O bişey olmaz gelsinler kasıyorsun diyor. O yüzden mesela 5 dk sonraya birilerini çağırabilir ama ben öyle değilim. En az 1 gün önceden haberim olsun istiyorum.

Ev işleri konusunda kızlar ben ailemin yanında yaşadığım için ben yemek yapmayı falan bilmiyordum. Bunu da hiç saklamadım. Bilmiyorum ama öğrenirim dedim. İlk günden beri yemek, çamaşır, ütü bunların hepsini öğrenmek için çabalıyorum. Evet belki 5 çeşit yemek yapabiliyorum ama yapmaya çalışıyorum. Ev işlerini yarı yarıya yapıyoruz diyebilirim.

Bir de her şeyin üstüne işten istifa etti mobbing sebebiyle. Ailem bunu duyunca çok sinirlendi yeni evli adam iş bulmadan istifa eder mi diye. İnanın hiç yansıtmadım ağzımı açmadım senin mutluluğun sağlığın daha önemli dedim. Ama içten içe ben de sinirleniyorum madem işin gücün sağlam değildi ne diye evlenmeye kalktın diye. Ben evden çalışıyorum iyice yüz göz olduk bu süreçte.

Kızlar ben gerçekten bu adamı çok seviyorum. Yani seviyordum. Ama hayal kırıklığı yaşaya yaşaya, beklentilerimi azalta azalta gerçekten o kadar soğudum ki. Evet belki dışarıda kahve içmesem ölmem ama yani böyle bir kızı bulup tavlayıp sonra hayatını değiştirmesini istemek bana haksızlık değil mi? Maddiyat yarın öbür gün değişir diyorum ama bu karakteri değişir mi? Yani kızlar ben para için evlenmedim zaten her şeyim vardı. Ama kendi kendime hayatımı mahvettim gibi geliyor artık.

En son kavgamız şu oldu. Kışlık alışverişe çıktık. Kendine mont aldı. Ben de bir mont seçtim. Sonra ayakkabı da beğendik. Ben de şakasına montları sen alıyosun dimi dedim. Hani ayakkabıları da ben alıyım diyecektim devamında. Zaten birlikte ödüyoruz. Yo ben almıyorum niye ben alıyım? dedi. Kızlar bir erkek karısına mont da alamaz mı ya. Ben de niye bana para harcamaya bu kadar korkuyosun dedim. Nasıl öyle demişim bunu nasıl unuturmuş.

Onun üstüne bugün işlerim çok yoğundu canım çıktı. Akşam ne yemek yapalım aşkım dedim. Annemleri çağıralım diyor. Ya evi b*k götürüyor, ben de bugün çağırmayalım dedim. Yine sen kimse evimize gelsin istemiyorsuna falan geldi konu. Ben de artık uzaklaşmak istiyorum senden dedim.

Bir de mesela evliliğin ilk zamanları kavga ettiğimizde asla küs uyuyamazdık, mutlaka yanıma gelirdi. Artık küsüp gidip yatıyor ya da ben ağlarken kafayı vurup uyuyabiliyor.

Böyle olunca benim ona cinsel arzum da azaldı. Günlerce yapmasak aramıyorum artık. Ben ona da kaç kere söyledim, kadınlar öyle bir anda uyarılamaz bir hikaye bir giriş olmalı diye. Güzel bir jest güzel bir gün güzel bir söz. Her seferinde romantik olamayız artık diyor çekiliyor kenara. Zaten bu olaylardan dolayı saygım da azaldı. Neredeyse hiç istek duyamıyorum. Yani orada da işler kesat diyebiliriz.

İnanılmaz uzun oldu özür dilerim ama biz napıyoruz allah aşkına? Ben hata mı yaptım? Yorumu olan var mı 🥺 çok sağolun…
Okurken ruhum sıkıldı..Sana Montu neden ben alayım ki diyecek kadar arsızlaşmış.Erkek kadın -kadın erkek olmuş.Roller değişmiş..Başka kokular alıyorum ..Bu paraları bir yerlere atıyor..Al karşına konuş olmuyorsa yoluna git..Hafta içi pis eve tabiki misafir alınmaz. Ayrıca bu adama kredi vss çekme..Adama naparsan yaranamassın ..Adam sana kıymet vermiyor ve bu sonradan kazanılmaz.Vermekle kıymetli olmuyorsun aksine değerin düşüyor.Seni seven mücadele edecek..Bir kahve nedir yani.Sen alınca da içmez adam olsa..Adamlık göremedim..Bu ara çok var bu erkeklerden ..

Kızlar bu adam benim için ne yaptı

Mobilyalarımızı aldı
Beyaz eşyalarımızı, işte halı perde avize vs.
Bunları sanıyorum ki %80’inini eşim ödedi. Borçların büyük çoğunluğunun buradan geldiğini düşünüyorum.

5 adet 14 ayar bilezik takıldı. Benim ailem 9 adet 22 ayar burma taktı oradan hesap edebilirsiniz. (Kolyesi küpesi onları saymıyorum)

Evimizi tuttu, kira ödüyor. Evimiz güzel bir semtte lüks bir daire. Onu da kavga kıyamet tutturdum, bana gösterdiği evlerde oturmam diye kavga çıkarmıştım. Şu an 35 kira ödüyoruz tahminim kontrat yenilenince 50’yi geçecek.

Onun dışında balayına gittik. Yurtdışına çıktık. Balayının %60’ını ben ödedim.

He bi de nişan bohçası oluyor ya. O dönem işte aldığı makyaj çamaşır kıyafet zart zurt ne varsa. Ama inanın o dönem Lancome’lar Nars’lar Guess çantalar havada uçuşuyordu işte ben buna kızıyorum. Ses etmedi o dönem. Ne seçtiysem tamam dedi kızlar.

Sayfalarca yazdık, bu adamınki ilk görüşte aşk değil dedik inandınız mı biraz? Varlıklı aile, tek çocuk, boşanmış anne baba travması var o yüzden kolay kolay boşanmaz, iyi kazanıyor evi çekip çevirir, ben de yalandan çalışır gelirimin çoğunu ailemde biriktiririm yılanlığı bunlar. Sevdiğim restoranı o da seviyormuş değil işte. Zevklerinizi, alışkanlıklarınızı, tarzınızı çalışmış ve maaşının son kuruşuna kadar harcamayı göze alıp gösteri yapmış size.
Anne babanıza anlatın durumu. Siz safsınız belki onlar alırlar gereken önlemleri. Yuh bu kadar yapılmaz yahu bu ne biçim bir sırtlan? Kardeşim ana babanızdan çekiniyorsanız gidin bir avukata danışın. Kaç yıllık evli, gün görmüş kadın dolu burası ve ben her yazdığınız detayı ağzım açık okuyorum. Aklınca ben ütü yapayım yemek yapayım sen bize bak, yetiremezsen anan baban halletsin diyor. Bundan bir an önce kurtulun. Yazık gençliğinize, zehirlemiş soldurmuş sizi.
Yok canım hepsini özenle okuyorum kafama yazdım. Ev konusunda kesinlikle tavrımı koycam. Satmıyorum napcan? diycem. Onun dışında bir süre sessiz takılmayı düşünüyorum. Gözlemleyeceğim. 6 ay çok kısa bir süre. En azından olacaklara kendimi hazırlamak için biraz süreye ihtiyacım var. İyice değerlendiriyorum. Gözüm açıldı buraları okuyunca.

maalesef senin gibi aileden varlıklı ve alçakgönüllü yetişen kadın ya da erkeklerin temel problemlerinden biri bu. eskiden aileler evlendirdiği için bir denklik aranıyor ama artık kim kimi tutarsa.

kocan sevgiliyken başta seni yüksekte gördüğü için pahalı yerlere götürmüş ki sen habitatından uzaklaşma ya da yadırgama diye, sonra bakmış iki kıskançlık numarası yapıyorum bu kız bana tav oluyor basit numaralar ile devam etmiş. sen de anında iki gönül bir olunca samanlık seyran olur havasına girmişsin. evlenince gerçekler yüzüne yüzüne çarpınca da anlamışsın.

kocan ile arandaki temel problemde para değil bence, kocan iki yüzlü birisi, seninle kısa sürede evlenmek istemesinin sebebi yağlı kapı olman. seninle evlenirken borçlarını saklıyor evlendikten sonra cinsellik için biraz bana duygu göster diye açıkça söylediğinde bile umursamıyor. çünkü sen o kadar seviyeyi düşürmüşsün ki. buna da razısın yani. bu adam sana kesinlikle uygun değil ve bu ilişkide sen hep veren taraf olacaksın devam edersen, ben böyle bir ilişkinin kıyısından döndüm evlenme hazırlıkları sırasında bunları fark ettiğim için. hayatımda verdiğim ennn doğru karardı

Mobilyalarımızı aldı
Bunları sanıyorum ki %80’inini eşim ödedi. Borçların büyük çoğunluğunun buradan geldiğini düşünüyorum.

5 adet 14 ayar bilezik takıldı. Benim ailem 9 adet 22 ayar burma taktı oradan hesap edebilirsiniz. (Kolyesi küpesi onları saymıyorum)

Evimizi tuttu, kira ödüyor. Evimiz güzel bir semtte lüks bir daire. Onu da kavga kıyamet tutturdum, bana gösterdiği evlerde oturmam diye kavga çıkarmıştım. Şu an 35 kira ödüyoruz tahminim kontrat yenilenince 50’yi geçecek.

He bi de nişan bohçası oluyor ya. O dönem işte aldığı makyaj çamaşır kıyafet zart zurt ne varsa. Ama inanın o dönem Lancome’lar Nars’lar Guess çantalar havada uçuşuyordu işte ben buna kızıyorum. Ses etmedi o dönem. Ne seçtiysem tamam dedi kızlar.
Standartların yüksek, aileden maddi imkanın iyi, işin de güzel o yüzden buradakilerin dediği gibi köprüyü geçene kadar her şeyini karşılamış. Evlendikten sonra sen ve ailen maddi destek çıkarsınız diye düşünmüştür.

Bir de dün bana şey dedi. Benim etrafımda gördüğüm evliliklerde kadın erkek her şeyi ortak öder. Kazanılan para ortaya konur masraflar öyle ödenir diyor. Ben bunu kabullenemiyorum arkadaş. İsterse geri kafalı diyin. Ben bir kadın olarak tüm paramı ortaya koymak zorunda değilim. Erkek evi geçindirir sıkıştığı yerde ben devreye girerim. Sizce de öyle değil mi?

Bana ben bize çalışıyorum sen kendine çalışıyorsun diyor (makyaj cilt malzemeleri masrafları için söylüyor)

Maddi durumunuz değişse bile bu adamın karakteri değişmez.
Konu sahibi sen bu adamı boşa, kadınlar olarak arkandayız.

Mobilyalarımızı aldı

Kaz gelecek yerden tavuk esirgememiş. Etrafında boldur bunu vitaminleyen. Hele bi eşiği atlat da gerisi Allah kerim, hem ailesi kıyamaz yardım eder diye akıllamışlardır, örneğin bu üyenin anlattığı gibi :
Çevremde böyle bi model var, çocuğun maddi durumu yok,kızın ailesi zengin,çocuk evlenirken aldığı eşyaları kredi çekip almış ,kıza söylememiş,evlendikten sonrada altından kalkamayınca eşinin üzerine kredi çektirmiş,kızın babasının haberi oluyo bunlardan, tüm borcu da babası kapatıyor,kızı rezil olmasın diye.Bütün evin eşyalarını kız almış oluyor yani..oğlan da hazır içine oturuyor miss..Çocuğun evi yok,arabası yok, kızın babası ev veriyor bunlara , kızın üstüne yapıyor tapuyu evlenmeden önce, çocukları oluyor,tüm masrafları babası karşılıyor,doğum parasını, çocuk bakımını ,çocuk odasını ,pazar alışverişini ,benzin parasını ,şirketten gelen arabayı da veriyor kullanmaları için ama çocuğun üstüne değil araba, o şekilde iç güveysi gibi yaşamaya devam ..alıştırdı çocuk çünkü ..çocuğun kazandığı para da yemeye içmeye ,elektrik suya ,evin masrafına gidiyor ,karısı çalışmıyor. Asgari ücretle olduğu kadar ..lüks yerlere gidemiyorlar sadece ama onun haricinde güzel geçiniyorlar aile desteği olduğu için.

Ama inanın o dönem Lancome’lar Nars’lar Guess çantalar havada uçuşuyordu işte ben buna kızıyorum. Ses etmedi o dönem. Ne seçtiysem tamam dedi kızlar.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgememiş işte. O lüks hayatı bir noktaya kadar sürdürebilirdi. Tıkandığı yerde başlamış kasada ürün bıraktırmaya, yemek ticket kartla ödetmeye. Yani daha açık nasıl söylesin bunu?
Siz bunun niye ve ne şekilde işten çıktığından emin misiniz, atılmış olmasın? Ev kiranız 50 bin olunca nasıl ödeyecek? Adam evin işini ben yapayım sen git çalış diyor. 9 tane 22 ayar burma bileziği götürüp vermişsiniz eline. Acaba kaçıyla borç ödedi, kaç tanesini annesine verdi. Yazık değil mi ailenize, çok paraları olabilir ama kızlarına özenerek seçmişler o takıları.

Kaz gelecek yerden tavuk esirgememiş işte. O lüks hayatı bir noktaya kadar sürdürebilirdi. Tıkandığı yerde başlamış kasada ürün bıraktırmaya, yemek ticket kartla ödetmeye. Yani daha açık nasıl söylesin bunu?
Siz bunun niye ve ne şekilde işten çıktığından emin misiniz, atılmış olmasın? Ev kiranız 50 bin olunca nasıl ödeyecek? Adam evin işini ben yapayım sen git çalış diyor. 9 tane 22 ayar burma bileziği götürüp vermişsiniz eline. Acaba kaçıyla borç ödedi, kaç tanesini annesine verdi. Yazık değil mi ailenize, çok paraları olabilir ama kızlarına özenerek seçmişler o takıları.
Bahsettiğim şahısta karısının bütün bileziklerini harcadı evlenir evlenmez.. araba alcam vs bahanesiyle ama almadı .. kızın da parada pulda gözü yoktu zaten ,çocuğun avantajı kızı seviyo olması, eşine ev işinde yardım ediyo olması ,sessi sakin birisi olması..kızın ailesi bunları bildiği için gani gani yardım ediyo seve seve ,bide torun var siz düşünün gerisini, bonkörlüğü😁kızım yeterki mutlu olsun onun için çalışıyoruz biz diyen bi baba.. şanslı damat..

Dedim. İnternette okudum dedim erkekler dışarda bakımlı kadınları beğenir sonra onlarla evlenir evlenince masraf yapmamalarını ister ondan sonra da neden bakımsızsın diyorlarmış dedim. Sen de böyle yapıyorsun dedim. Ay çok zoruma gitti ben de istemem böyle olması inşallah toparlayacağım durumları falan diyor.
Onun yönetiminde olan bir aileyi gördünüz, Lütfen lider rolünü çok baskın çıkmadan yönlendirici bir şekilde, çok rol çalmadan onunda erkek olduğunu unutmadan,Siz üstlenin.
Akışı değiştiremiyorsan bakışı değiştir.

Bahsettiğim şahısta karısının bütün bileziklerini harcadı evlenir evlenmez.. araba alcam vs bahanesiyle ama almadı .. kızın da parada pulda gözü yoktu zaten ,çocuğun avantajı kızı seviyo olması, eşine ev işinde yardım ediyo olması ,sessi sakin birisi olması..kızın ailesi bunları bildiği için gani gani yardım ediyo seve seve ,bide torun var siz düşünün gerisini, bonkörlüğü😁kızım yeterki mutlu olsun onun için çalışıyoruz biz diyen bi baba.. şanslı damat..
Artık erkekler laf lafı açınca kadınlar paraya bakıyor hiç demesinler böyle şeyleri okumak bile sinirimi bozuyor. Artık kadınların üzerinden geçiniyorlar 😫😫😫🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Benim bi arkadaşım da eşini çok sevdiği için etrafa laf düşürmemek adına tüm her şeyi eşi almış gibi kredi ile halletti (eşyayı/yemekli düğünü takıları vs)

sonrasında arkadaşım 1000 tl gibi bi meblag için evliliğini bitirdi. şöyle ki sonrasında o kredi ödendi, standartlar devam etti falan, etrafa çaktırılmadı durum, sonrasında arkadaşımın sıkıştığı bi dönemde eşe gelen toplu parayı arkadaşıma hiç senin ihtiyacın mı var diye sormadan kendi kişisel tütün ve depo fulleme gibi durumlarda harcayınca arkadaşımda ipler koptu ve bitirdi.

umarım bi çözüm bulabilirsiniz siz. maalesef denklik evlilikte çok önemli.

Back