Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Bazı durumlar bana benzemiş sanki. Anne baba ile sık sık görüşme mevzusu çok masum değil. Daha aile olma bilinci oturmamış gibi. Öncelikleri evlenince değişmesi gerektiğini anlamamış. Psikolojik olarak kendini ezik hisseden bir tip izlenimi veriyor. Karımın parası var evi var brnim yok vs diye düşünüyor bu sebeple sana yükleniyor gibi. Birde aile ile göbek bağını koparmamış o sebeple onların direktifleri vardır diye düşünüyorum. Karıma bişey alayım diyemiyor ise çok sıkıntılı bir durum. Hadi kahveyi anladım yemeğe de okeyim ama mont ayakkabı bunlar temel ihtiyaç. Onları da karsilamayacak ise neden evlendi?
Evdeki durumu sen daha iyi bilirsin biz sadece yorum yaparız. Ama bunları adam akıllı konuşmalısınız sakin sakin. Hayat elbette müşterek. Canını sıkan bir durum olunca kadın gibi küsüp bir başka yere cekilemezsin.

Ev işleri konusunda bana yardımcı olduğu için hayat müşterek lafının arkasına iyi saklanıyor. Bizim eril dişil enerjiler birbirine girdi maalesef
Sana şunu diyeyim. Erkeğin para getirmesi önemli. Ev işini ben yaparım. Mutfağa girmese de olur. Ama o para getirmek zorunda. Ama o ben bir ihtiyacımı söylediğim de bana acaba dedirtmemeli. Ya da çözüm üretmeli. Ben ağladığımda g.tünü devirip yatmamalı.
Ev işi lazım değil. Kendi görevlerini yapmalı. O da ev işine sığınmış. Ona ne ev işinden. Önce kendi vazifesini yapsın da ev işine geliriz. Haa yemek diyorsun. Yemek dediğin şey çok basit. Açarsın yemek tariflerini netten. Aynısını yaparsın. Aynı yemek çıkıyor. Önemsenecek durum değil.

Lüks mekanla tavlamak demeyelim ama denk olduğumuzu düşündürttü. Ben arkadaşlarımla dışarı çıktığımda x mekanda buluşuyorsam onun da orayı seviyor olması hoşuma gitti elbet.

Eşyalar için pahalı diyebilirim ama kendi ailemin almayacağı hiçbir şeyi onlardan istemedim. Yatak odası vs. de yine aynı mağazadan alındı.

Arabası var şöyle var ailesi almış buna vermiş üstüne yapmışlar. Ama ailesinde araba olmadığı için getir götür işlerini eşim yapıyor genelde.

Ev olmamasını inanın umursamak aklıma gelmedi. Bu devirde dededen babadan kalmıyorsa kimse kolay kolay ev alamıyor normal dedim. Benim evim var satıp üzerine kredi çekip alırız evimizi dedim. Ben aslında hep çok daha saf başladım evliliğe ama malesef benim de sinsileşmeme sebep oluyor artık.

Bu arada ailem ev alırken size yardım ederiz dediler malesef ki. Bence etsinler de zaten varlık içinde neden yokluk çekip kirada sürünelim. Ama ben adamı mal mülk sahibi yapacağım o bana bir montu çok görüyor zoruma gidiyor

Eşimin bir
Çocuk olunca görürsünüz hep beraber müşterek hayatı. O mu karnında taşıyacak, doğuracak, emzirecek, gece uykusuz gündüz yarım can dolaşacak? Sizin üstünüze yapışmış bir çocuk, kime diyecek para getir benimki yetmiyo?

günaydın

ne yaparsınız bilmem de aman iyi korunun yeter

zengin kızı.. despot aile.. onun gözünde böyle bir kızsınız
ben bunu tavliyim özendiği şeyleri yapiyim evleneyim
nasıl olsa boşanamaz boşansa da ailesinin yanına gitmek zorunda kalır anne baba da iki katı despot olur
muhtaç benim ile kurduğu yuvaya diye düşünüyor.. üzgünüm

ama bir asalağı yalancıyı cimriyi beslemektense... bilemedim

Kızlar eşim işten ayrılalı 1 ay falan oldu. Ben evden çalışıyorum o şu an ev işlerini yapıyor. İş de arıyor bir yandan. Zor süreçteyiz idare et masraf etmeyelim diyor. Bu bir süreç mi yoksa adam mı böyle anlamaya çalışıyorum

En azından babanızdan gelen kira gelirini ev bütçesine katmayın, anlarsınız süreç mi hayatın geri kalanı mı.

Mont konusu da şöyle. Monta ihtiyacımız yok çok şükür ama mağazada güzel bir indirim vardı ikinci %50 indirim gibi. Aslında o kendine almak istedi, ikinciyi de ben alcam o zaman dedim. O şekilde oldu.

sakınnnnn bu kadar iyi niyete gerek yok
bekarken alınan mal senin evlendikten sonrası ortak
birde onu evinizde (çoğunluk parası sizden olan) hak sahibi yapmayın

Bir de dün bana şey dedi. Benim etrafımda gördüğüm evliliklerde kadın erkek her şeyi ortak öder. Kazanılan para ortaya konur masraflar öyle ödenir diyor. Ben bunu kabullenemiyorum arkadaş. İsterse geri kafalı diyin. Ben bir kadın olarak tüm paramı ortaya koymak zorunda değilim. Erkek evi geçindirir sıkıştığı yerde ben devreye girerim. Sizce de öyle değil mi?

Bana ben bize çalışıyorum sen kendine çalışıyorsun diyor (makyaj cilt malzemeleri masrafları için söylüyor)

Mutluluk parayla olmaz yazanlar olmuş. Mutluluk kesinlikle parayla olur arkadaşlar. Olmaz diyorsanız para görmemişsinizdir.

Bunu çok sevdiğim bir ablam bana söylemişti, inanmamıştım. O aşk sevgi perdesi kalkınca adamın suratını bile görmek istemediğinde en azından arabana biner gider alışverişini yaparsın paran olunca demişti.

Ya kızlar bir de dedim ya ben özel okullarda okudum diye. Yani çok zengin çocuklar da tanıdım büyükelçi oğulları mı dersiniz şirket sahibi çocuklar mı dersiniz. Onları da sevemedim ya yani çok kendini beğenmiş, ortamcı ve itici geliyorlardı bana. Parası var diye sana her şeyi söyleyebileceğini sanıyor mesela. O yüzden erkek merhametli sahiplenici olsun gerisini hallederiz dedim ama öyle olmuyormuş anladık

Erkekler kapatılsın

İyi de bu adam doğru söyleyen biri değil. Sadece sorun para değil ki. Eşyaları alırken ben alıyorum, durumumuza göre alalım demesi gerekirdi. Bilerek gizlemiş bu kadar saf olma. Senle evlenebilmek için birçok şeyi gizlemiş.
Ayrıca o mobbing evlenene kadar yok muydu? Evleneyim ayrılırım diye kafasında kurmadıysa benimde rumuzum Mutlak_Butlan değil.
Benim eski boşandığım vatandaş kendini yıllarca çok iyi gizledi. Ben boşanmak istediğimde bana ne dedi bil bakalım . ‘Ö Benim geleceğim ne olacak’ Benim de ailemin durumu çok iyi. Hatta bir süre sonra ölseler hangi malı ne yaparız, erkek kardeşine daha çok mu mal bırakırsın, hakkını ona vermezsin diminin hesabına düşer oldu.
Hem ailesine düşkün, hem yalancı/ planlı hareket ediyor gizliyor eşya alımını/ yeni evli işten ayrılıyor/ ev işi yaparak seni manipüle ediyor. Kombolar toplanmış senin eşte, geçmiş olsun.

Aman aman vazgeçmeyin lüksünüzden. Sizi öyle gördü beğendi. Hem masraf etme hem kadın güzel kalsın diye bişey olmuyor. Valla sizin zaten eşinizin asıl yüzünü görmeye bile cesaretiniz yok şu an, bir de adam sizden yüz çevirirse ağırınıza gider.

Ay sormayın sevgiliyken bana hep “çok güzel kokuyorsun çok güzel kokuyorsun bir insan hep böyle güzel kokabilir mi” falan iltifatlar yağdırıyordu. Evlendik parfümleri gördü diyor ki bir insanın neden bu kadar parfüme ihtiyacı olur. Ay valla komedi

Benim evim var satıp üzerine kredi çekip alırız evimizi dedim.
Siz delirdiniz mi? Evlilik öncesi mülkünüzü yani sadece size ait olacak olan, 40 sene sonraki boşanma durumunda bile eşinizin hiçbir hak iddia edemeyeceği bir malı satıp başkasını kolayca ortak edeceğiniz bir forma sokacaktınız yani ciddi ciddi öyle mi... Silkinin bi allah aşkına. Bir de kredi çekip sizden saklanan borcu falan ödemişsiniz. Bu kadar kolaylaştırıcı ve sağlayıcı olmayın. Çok eril hareketler bunlar. Böyle davranarak karşınızda görmek istediğiniz gibi kocalık görevlerinin farkında olan gerçek bir erkeği bulamazsınız. Bir oğlan çocuğu ya da sinsi bir ev arkadaşı bulursunuz.

Flört zamanı masrafları kendi karşılamadığı için gerçi şu an da karşılamıyor ya. Kadına ev işi temizlikte hiç yardım etmeyip kadın kendini salınca da bakımsızsın diyen erkekler gibi olmuş.

Vursaydınız bu lafı yüzüne hemen. Evlenmeden önce imrenip alıyorlar kadınları sonra harcamaları gözüne batıyor.

Canım ama insan öyle düşünmüyor ki işte evlenirken. Benim bazı imkanlarım var onun yok ben de bu imkanları paylaşıyım kira ödemeyelim evimiz olsun diyor. Hayat arkadaşı ya sözde. Zaten kimse ben boşanırım diye evlenmiyor ki.

Peki bir şey soracağım evi kendi üstüme yapsam bile mi ilerde boşanma olursa ikiye bölünüyor?

Yoo hiç de öyle değil. Sallamasın. Evimin tüm masraflarını,tüm ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. Bir gün de böyle cümle kurmadı. Üstüne meslek sahibiyim.Ne demek sen kendine çalışıyorsun? Üstelik eşimin araba borcu da vardı. 1 sene ödedi. Yeni bitti. Sen doğru düşünüyorsun. Geri kafalilik değil bu. Feminizm adı altında kadınları ayaklar altına aldılar. Erkekleri prenses yaptılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…