Büyük umutlarla evlendim ama sanırım pişmanım…

Ee zaten sen kendine bakmak için çalışacaksın. Elbette hayat müşterek ama erkeğin sorumluluğu evin kirasını ödemek ailesine bakmak zaten kadının çalışıp çalışmaması onun tercihi. Senin çalışmak gibi bir yükümlülüğün yok ki. Bir çocuğunuz olsa belki 3 yıl 5 yıl çalışmayacaksın ee çocuğuna ailesine bakmak zorunda? Senin kendi ihtiyaçlarını karşılaman bile ona kar. Eğer çalışmasaydın senin isteklerini alıştığın şeyleri sana sağlayabilecek miydi? Farkında mı acaba? İnsanlar karılarının altına arabalar evler alıyor. Kendi kıymetini bil. Bir süre takip etmeni, kendi sevgini ve eşinin de sevgisini tartmanı, maddi olarak herşeyden elini eteğini çekmeni, yani senin paran olmadan acaba bu evliliği sürdürmek ister mi bunu gözlemlemeni, eğer olmuyorsa da boşanmanı tavsiye ederim.

Evlendikten sonra alınan her mal kimin üstüne olursa olsun boşandığında ikiye bölünür. Aklını kullan kesinlikle ortak etme kendi evine.

Evlenmeden önce insanlar farklı tanitirlar kendini. Daha doğrusu tanıtma değil de gerçek karakterlerini sunmazlar bize. 10 yıl sevdiğim hemen hemen çoğunlukla birlikte büyüdüğüm kişiyle evlendikten sonra 10 yıl boyunca hiç tanımamışim demekki dedim. Hemde ilk ayimda. İki farklı kültürlerin gençlik hevesleri tutkulariyla görmezden gelinmesi sonunda böyle sonuclar doğuyor maalesef. Evlenince o romantiklik bitiyor. Kirginlikken gece kapına gelip sabaha kadar seni arayan özür dileyen kişi yanı başında gözyaşlarına üç maymunu oynuyor. Çok değişiyorlar kuzum ya. Anlattiklarinin çoğunu yaşamış ve bir yılı büyük kavgalar ayrılıklar ile devirmiş bulunmaktayım. Hiçbirsey hayal ettiğimiz gibi olmuyor maalesef. Evlilik ile flört dönemi asla aynı olmuyor. Ya bunu anladığın yerde arkanı dönüp gideceksin. ( İlerde de her flört ve evliliğin böyle olduğunu ve başka birinin farklı olmayacagini bilerek). Yada beklentilerini evliliğine göre ayarlayip sevdiğin için kritelerinden ödün vereceksin. İlk zamanlar cakismalar her evlilikte oluyor yeni evli arkadaslarim isyanlarda gözü yaşlı. Senin benim hesabı ile başlayan evlilikler ne yazikki içsel hesaplarla kayboluyor. Bir kadının maddi bir geçim kaynağı olarak görülmesi ne kadar hoş olmasa da ne yazikki gözlemlediğim çoğunluk bu şekilde. Kamuda çalışıyorum ve çevremde çoğunluk bu yönde. Ha bu doğru birşey mi asla değil. Ama maalesef insanlar bu şekilde. Çok üzgünüm yaşadıklarım ve bunu benim gibi yaşadıklarına şahit olduğum tüm hemcinslerim adına çok üzgünüm.

Bahsettiginiz borclar neyin borcu bu bir türlü bitmeyen? Üstüne bir de kredi cekmissiniz, burda cok büyük yanlis yapmissiniz. Borc senin borcun nasil ödüyorsan öde diyip cekilecektin kenara. Sizi biraz fazla toleransli gördüm, yazdiklarinizi okuyunca ben surda 40 defa sinir krizi gecirdim icimden. Neden bu kadar alttan aliyorsunuz? Adam sizin sevgiliyken gözünüzü boyamis. Maddi olanaksizliklar olabilir insanin hayatinda ama siz basbaya kullaniliyormus gibi hissetmeye baslamissiniz, bunu acikca belirtmeniz gerekiyor. Öyle hissediyorsaniz da öyledir gercekten, hislerimizde niye yanilalim? Isten ayrilmasi ayri bi fiyasko, borcu olan adam neden isten cikiyor? Size güveniyor belli ki. Kendi sizin standardinizi yükseltemedigi icin sizin beklentilerinizi düsürmenizi bekliyor. Sakin cocuk yapiyim demeyin, ve evet üzgümüm ama hayal kirikligi olmus bu evlilik sizin icin.

Çevremde böyle bi model var, çocuğun maddi durumu yok,kızın ailesi zengin,çocuk evlenirken aldığı eşyaları kredi çekip almış ,kıza söylememiş,evlendikten sonrada altından kalkamayınca eşinin üzerine kredi çektirmiş,kızın babasının haberi oluyo bunlardan, tüm borcu da babası kapatıyor,kızı rezil olmasın diye.Bütün evin eşyalarını kız almış oluyor yani..oğlan da hazır içine oturuyor miss..Çocuğun evi yok,arabası yok, kızın babası ev veriyor bunlara , kızın üstüne yapıyor tapuyu evlenmeden önce, çocukları oluyor,tüm masrafları babası karşılıyor,doğum parasını, çocuk bakımını ,çocuk odasını ,pazar alışverişini ,benzin parasını ,şirketten gelen arabayı da veriyor kullanmaları için ama çocuğun üstüne değil araba, o şekilde iç güveysi gibi yaşamaya devam ..alıştırdı çocuk çünkü ..çocuğun kazandığı para da yemeye içmeye ,elektrik suya ,evin masrafına gidiyor ,karısı çalışmıyor. Asgari ücretle olduğu kadar ..lüks yerlere gidemiyorlar sadece ama onun haricinde güzel geçiniyorlar aile desteği olduğu için.

Bu arada arkadaşlar market alışverişini iş yerinin bana yemek parası için verdiği tickettan yapıyoruz
Sayfalarca yazdık, bu adamınki ilk görüşte aşk değil dedik inandınız mı biraz? Varlıklı aile, tek çocuk, boşanmış anne baba travması var o yüzden kolay kolay boşanmaz, iyi kazanıyor evi çekip çevirir, ben de yalandan çalışır gelirimin çoğunu ailemde biriktiririm yılanlığı bunlar. Sevdiğim restoranı o da seviyormuş değil işte. Zevklerinizi, alışkanlıklarınızı, tarzınızı çalışmış ve maaşının son kuruşuna kadar harcamayı göze alıp gösteri yapmış size.
Anne babanıza anlatın durumu. Siz safsınız belki onlar alırlar gereken önlemleri. Yuh bu kadar yapılmaz yahu bu ne biçim bir sırtlan? Kardeşim ana babanızdan çekiniyorsanız gidin bir avukata danışın. Kaç yıllık evli, gün görmüş kadın dolu burası ve ben her yazdığınız detayı ağzım açık okuyorum. Aklınca ben ütü yapayım yemek yapayım sen bize bak, yetiremezsen anan baban halletsin diyor. Bundan bir an önce kurtulun. Yazık gençliğinize, zehirlemiş soldurmuş sizi.

Okurken ruhum sıkıldı..Sana Montu neden ben alayım ki diyecek kadar arsızlaşmış.Erkek kadın -kadın erkek olmuş.Roller değişmiş..Başka kokular alıyorum ..Bu paraları bir yerlere atıyor..Al karşına konuş olmuyorsa yoluna git..Hafta içi pis eve tabiki misafir alınmaz. Ayrıca bu adama kredi vss çekme..Adama naparsan yaranamassın ..Adam sana kıymet vermiyor ve bu sonradan kazanılmaz.Vermekle kıymetli olmuyorsun aksine değerin düşüyor.Seni seven mücadele edecek..Bir kahve nedir yani.Sen alınca da içmez adam olsa..Adamlık göremedim..Bu ara çok var bu erkeklerden ..

Kızlar bu adam benim için ne yaptı

Mobilyalarımızı aldı
Beyaz eşyalarımızı, işte halı perde avize vs.
Bunları sanıyorum ki %80’inini eşim ödedi. Borçların büyük çoğunluğunun buradan geldiğini düşünüyorum.

5 adet 14 ayar bilezik takıldı. Benim ailem 9 adet 22 ayar burma taktı oradan hesap edebilirsiniz. (Kolyesi küpesi onları saymıyorum)

Evimizi tuttu, kira ödüyor. Evimiz güzel bir semtte lüks bir daire. Onu da kavga kıyamet tutturdum, bana gösterdiği evlerde oturmam diye kavga çıkarmıştım. Şu an 35 kira ödüyoruz tahminim kontrat yenilenince 50’yi geçecek.

Onun dışında balayına gittik. Yurtdışına çıktık. Balayının %60’ını ben ödedim.

He bi de nişan bohçası oluyor ya. O dönem işte aldığı makyaj çamaşır kıyafet zart zurt ne varsa. Ama inanın o dönem Lancome’lar Nars’lar Guess çantalar havada uçuşuyordu işte ben buna kızıyorum. Ses etmedi o dönem. Ne seçtiysem tamam dedi kızlar.

Yok canım hepsini özenle okuyorum kafama yazdım. Ev konusunda kesinlikle tavrımı koycam. Satmıyorum napcan? diycem. Onun dışında bir süre sessiz takılmayı düşünüyorum. Gözlemleyeceğim. 6 ay çok kısa bir süre. En azından olacaklara kendimi hazırlamak için biraz süreye ihtiyacım var. İyice değerlendiriyorum. Gözüm açıldı buraları okuyunca.

maalesef senin gibi aileden varlıklı ve alçakgönüllü yetişen kadın ya da erkeklerin temel problemlerinden biri bu. eskiden aileler evlendirdiği için bir denklik aranıyor ama artık kim kimi tutarsa.

kocan sevgiliyken başta seni yüksekte gördüğü için pahalı yerlere götürmüş ki sen habitatından uzaklaşma ya da yadırgama diye, sonra bakmış iki kıskançlık numarası yapıyorum bu kız bana tav oluyor basit numaralar ile devam etmiş. sen de anında iki gönül bir olunca samanlık seyran olur havasına girmişsin. evlenince gerçekler yüzüne yüzüne çarpınca da anlamışsın.

kocan ile arandaki temel problemde para değil bence, kocan iki yüzlü birisi, seninle kısa sürede evlenmek istemesinin sebebi yağlı kapı olman. seninle evlenirken borçlarını saklıyor evlendikten sonra cinsellik için biraz bana duygu göster diye açıkça söylediğinde bile umursamıyor. çünkü sen o kadar seviyeyi düşürmüşsün ki. buna da razısın yani. bu adam sana kesinlikle uygun değil ve bu ilişkide sen hep veren taraf olacaksın devam edersen, ben böyle bir ilişkinin kıyısından döndüm evlenme hazırlıkları sırasında bunları fark ettiğim için. hayatımda verdiğim ennn doğru karardı

Standartların yüksek, aileden maddi imkanın iyi, işin de güzel o yüzden buradakilerin dediği gibi köprüyü geçene kadar her şeyini karşılamış. Evlendikten sonra sen ve ailen maddi destek çıkarsınız diye düşünmüştür.

Maddi durumunuz değişse bile bu adamın karakteri değişmez.
Konu sahibi sen bu adamı boşa, kadınlar olarak arkandayız.

Kaz gelecek yerden tavuk esirgememiş. Etrafında boldur bunu vitaminleyen. Hele bi eşiği atlat da gerisi Allah kerim, hem ailesi kıyamaz yardım eder diye akıllamışlardır, örneğin bu üyenin anlattığı gibi :

Ama inanın o dönem Lancome’lar Nars’lar Guess çantalar havada uçuşuyordu işte ben buna kızıyorum. Ses etmedi o dönem. Ne seçtiysem tamam dedi kızlar.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgememiş işte. O lüks hayatı bir noktaya kadar sürdürebilirdi. Tıkandığı yerde başlamış kasada ürün bıraktırmaya, yemek ticket kartla ödetmeye. Yani daha açık nasıl söylesin bunu?
Siz bunun niye ve ne şekilde işten çıktığından emin misiniz, atılmış olmasın? Ev kiranız 50 bin olunca nasıl ödeyecek? Adam evin işini ben yapayım sen git çalış diyor. 9 tane 22 ayar burma bileziği götürüp vermişsiniz eline. Acaba kaçıyla borç ödedi, kaç tanesini annesine verdi. Yazık değil mi ailenize, çok paraları olabilir ama kızlarına özenerek seçmişler o takıları.

Bahsettiğim şahısta karısının bütün bileziklerini harcadı evlenir evlenmez.. araba alcam vs bahanesiyle ama almadı .. kızın da parada pulda gözü yoktu zaten ,çocuğun avantajı kızı seviyo olması, eşine ev işinde yardım ediyo olması ,sessi sakin birisi olması..kızın ailesi bunları bildiği için gani gani yardım ediyo seve seve ,bide torun var siz düşünün gerisini, bonkörlüğükızım yeterki mutlu olsun onun için çalışıyoruz biz diyen bi baba.. şanslı damat..

Onun yönetiminde olan bir aileyi gördünüz, Lütfen lider rolünü çok baskın çıkmadan yönlendirici bir şekilde, çok rol çalmadan onunda erkek olduğunu unutmadan,Siz üstlenin.
Akışı değiştiremiyorsan bakışı değiştir.

Artık erkekler laf lafı açınca kadınlar paraya bakıyor hiç demesinler böyle şeyleri okumak bile sinirimi bozuyor. Artık kadınların üzerinden geçiniyorlar

Benim bi arkadaşım da eşini çok sevdiği için etrafa laf düşürmemek adına tüm her şeyi eşi almış gibi kredi ile halletti (eşyayı/yemekli düğünü takıları vs)

sonrasında arkadaşım 1000 tl gibi bi meblag için evliliğini bitirdi. şöyle ki sonrasında o kredi ödendi, standartlar devam etti falan, etrafa çaktırılmadı durum, sonrasında arkadaşımın sıkıştığı bi dönemde eşe gelen toplu parayı arkadaşıma hiç senin ihtiyacın mı var diye sormadan kendi kişisel tütün ve depo fulleme gibi durumlarda harcayınca arkadaşımda ipler koptu ve bitirdi.

umarım bi çözüm bulabilirsiniz siz. maalesef denklik evlilikte çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…